COCKOS
CONFEDERATED FORUMS
Cockos : REAPER : NINJAM : Forums
Forum Home : Register : FAQ : Members List : Search :
Old 02-13-2018, 05:20 AM   #1
Guod3
Human being with feelings
 
Guod3's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 506
Default Plugin that hosts a plugin

I'm wondering if there are frameworks or examples of this in it's simplest form.
I only want to host one particular plugin (Access Virus for Powercore) which is VST2.4 and presumably the host plugin would be VST2.4 also.

The reason I want to do this is because my favourite DAWs (Ableton and Bitwig) both have very poor MIDI i/o capabilities. Its a very sad story but neither supports Sysex(!!!) among other travesties, in particular neither passes PolyAT. The Access Virus plugin is fully controller mapped (using CC's as well as PolyAftertouch to control every parameter ~200 of them).
My wrapper plugin would have it's own midi port to communicate with a h/w control surface or other software.
Guod3 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 05:42 AM   #2
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 17,066
Default

Hmm, so Reaper is, at best, your third favourite DAW.

Have a look at:
https://www.bluecataudio.com/Product...uct_PatchWork/
or
https://www.bluecataudio.com/Product...RemoteControl/

Edit: Oops, no Sysex ?
__________________
DarkStar ... interesting, if true. Inspired by ...

Last edited by DarkStar; 02-13-2018 at 06:24 AM.
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 07:25 AM   #3
Guod3
Human being with feelings
 
Guod3's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 506
Default

Wow, Patchwork appears to provide a solution to my request and then some!!!
Remote control looks interesting too.
I'll be trying the demos of these.
Thanks so much for the hint!

Edit: because Access Virus Powercore receives CC (and PolyAT) complete control is available. I'm coding a VST that connects to an external midi port and can load the synth from incoming Sysex and file i/o by converting the parameter data into CC (and AT) data. So I'm interested in whether Patchwork passes AT messages which I'll find out with the demo.

Last edited by Guod3; 02-13-2018 at 07:35 AM.
Guod3 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.