Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Q&A, Tips, Tricks and Howto

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-08-2009, 01:16 PM   #41
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 18,719
Default

I really think that shouldn't happen. Are you positive that you have options set up like this:



Because if you do, and it doesn't work, then I'm stumped.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 01:27 PM   #42
mabian
Human being with feelings
 
mabian's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Italy
Posts: 3,458
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
I really think that shouldn't happen. Are you positive that you have options set up like this:



Because if you do, and it doesn't work, then I'm stumped.
Sorted out: I had this option set: "mouse click/edits in track view change track selection" enabled, so that every click on items actually selected the whole track.

Now the main problem is that if you have a track selected, clicking in an item in another track doesn't deselect the first track, iow you have to make sure tracks are deselected if you want to affect items.

Thanks again,
Mario
__________________
My DAW: Intel Q9550 @2.8GHz + 4GB RAM + RME Fireface UC + 1TB HD + Win10x64
My Music: http://www.reverbnation.com/errepici - http://www.errepici.it/web/contents.asp?sec=4
mabian is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 01:38 PM   #43
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 18,719
Default

I'm glad you sorted it out.

Yes, context sensitivity is not implemented in real sense of that word...
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 12:25 AM   #44
pauloticks
Human being with feelings
 
pauloticks's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Cortland, OH
Posts: 42
Default

Hello,
I am new to Reaper and I have a question about
where to put this. I read your instructions to the
the letter but I am unable to find a folder called
appdata or application data in my documents and settings
folder or my reaper folder. I have uninstalled and reinstalled
thinking that was the problem but to no avail.
Thanks for your help!

Paul
pauloticks is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 12:54 AM   #45
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 5,028
Default

Quote:
Originally Posted by pauloticks View Post
I am unable to find a folder called
appdata or application data in my documents and settings
folder or my reaper folder.
What OS are you on?

On Win 7 it is <user>\AppData\Roaming\REAPER.
On XP it is (IIRC) <user>\Application Data\REAPER.
On Vista I guess it's the same as on Win 7.

Also, you have to "Show Hidden Files" to see it (http://www.microsoft.com/windowsxp/u...ddenfiles.mspx, http://www.sevenforums.com/tutorials...show-hide.html)
__________________
// MVHMF
Vote for the Starter Marker FR here http://forum.cockos.com/project.php?issueid=4371
Let's finally get rid of those ugly odd time measures.
Fabian is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 01:15 AM   #46
pauloticks
Human being with feelings
 
pauloticks's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Cortland, OH
Posts: 42
Default

Thanks for the reply!!! I didn't realize that
it was hidden!!! Thanks a ton!!!
pauloticks is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 10:14 AM   #47
Philip Lee
Human being with feelings
 
Philip Lee's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Your Fairy Tale (I'm The Wolf)
Posts: 26
Default

I just wanted to say that I tried this out & got it running w/ no problems. A very useful addition, no doubt. Thanks to everyone involved for making it happen. The bee's knees!
Philip Lee is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 05:04 PM   #48
Futures_Untold
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 99
Default

Is there a way to make this 'portable'?

Reaper is portable, as in we can pop it on a usb pendrive and run it from anywhere...

But I really want to take this with me too!

Any tips and advice on making it work portably appreciated!

Thank you

Pat
Futures_Untold is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 05:10 PM   #49
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 18,719
Default

I think if you use "Install REAPER to Removeable Media" shortcut from your Start Menu, these files should all be copied?
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2009, 03:29 AM   #50
spikemullings
Human being with feelings
 
spikemullings's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: East London
Posts: 1,697
Default Give 'em an inch and they'll ask for a mile . . .

This is of course brilliant.
The thing I would find fabulously useful to take it further would be to have buttons for 4 or more different colour gradients.
I guess that is something that would have to be written into SWS color management extension?
__________________
Cloth-Eared Hobbyist
http://www.reverbnation.com/spikemullings
spikemullings is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2009, 05:42 PM   #51
jonespnice
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,020
Default

How do I get my icons to look like yours? I thought I followed your directions but must've done something wrong mine is gray and does not have the colors that you have.

jonespnice is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2009, 06:21 PM   #52
Shan
Human being with feelings
 
Shan's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Vancouver
Posts: 2,277
Default

EvilDragon, very well done man!! Amazing work you've done here with the color toolbar.

Shane
__________________
"Music should be performed by the musician not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM
Shan is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2009, 07:31 PM   #53
pipelineaudio
Mortal
 
pipelineaudio's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wickenburg, Arizona
Posts: 11,316
Default

What does this thing do?
__________________
REAPER Shirts are Back! - http://reapermerch.com
pipelineaudio is online now   Reply With Quote
Old 12-30-2009, 02:26 AM   #54
strinxx
Human being with feelings
 
strinxx's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 286
Default

Thanks ED!
This is veeery helpful! I use it so often now!
I have one question though, hope you have a workaround:

Any color I choose (be it with your toolbar, or within Reaper's menu), comes out too shiny....especially on dark colors.
So a dark red paints a track more in sort of pink....

If I choose a brighter color, this effect isn't that obvious.

Any idea?

Thanks again for your work!
strinxx is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2009, 02:30 AM   #55
EricM
Human being with feelings
 
EricM's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ljubljana, Slovenia
Posts: 3,800
Default

Quote:
Originally Posted by pipelineaudio View Post
What does this thing do?
Depending on selection adds a certain/random color to a whole track or item only.
EricM is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2009, 08:43 AM   #56
Dexter_prog
Human being with feelings
 
Dexter_prog's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 54
Default

Dude, this is awesome. I was wondering if you could add more colors to the other toolbars or even make Toolbar 2 bigger (with more colors). Me wants more colors [I don't know how to do it]
__________________
Mainboard: Asus M2NPV-VM | CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+| RAM: 2x2 GB Supertalent DDR2 800mhz | OS: Windows 7 x64 | Interface: Focusrite Saffire Pro 24 | Midi controller: M-audio Axiom 61 | DAW: Reaper
Dexter_prog is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2009, 10:25 AM   #57
jonespnice
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,020
Default

Quote:
Originally Posted by jonespnice View Post
How do I get my icons to look like yours? I thought I followed your directions but must've done something wrong mine is gray and does not have the colors that you have.

Bump.

So I need to make my own icons or is there a way that I can get mine looking like E. D. ?
jonespnice is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2009, 02:52 PM   #58
SiKo
Human being with feelings
 
SiKo's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: dusty hot place
Posts: 1,485
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
Hey, no problem


I'd like to know if my instructions for "installing" this feature is working for everyone, did I explain it well enough, and if any problems during install arise, I'd like to know, so I can edit the instructions if needed!
Yes they did work for me.
I'll give it another attempt when I'm back home, cause I like this little help

Thanks for making, posting and supporting!
__________________
... yOu aNd mE are ...
SiKo is online now   Reply With Quote
Old 12-30-2009, 03:59 PM   #59
strinxx
Human being with feelings
 
strinxx's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 286
Default

Quote:
Originally Posted by jonespnice View Post
Bump.

So I need to make my own icons or is there a way that I can get mine looking like E. D. ?
Hi!
I had the same "problem" first, then I realized I needed to copy "ED Toolbar Colorset.SWSColor" into Reaper's Color Themes folder.
This did the job for me. Hope it jelps!
strinxx is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2009, 04:06 PM   #60
StepOne
Human being with feelings
 
StepOne's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: CA
Posts: 950
Default

Followed the instructions - works great here:



Thanks again, ED, good stuff!
__________________
Damn it feels good to be a gangsta.
StepOne is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2009, 04:50 PM   #61
jonespnice
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,020
Default

Quote:
Originally Posted by strinxx View Post
Hi!
I had the same "problem" first, then I realized I needed to copy "ED Toolbar Colorset.SWSColor" into Reaper's Color Themes folder.
This did the job for me. Hope it jelps!
Thanks for responding Strinxx but it did not work for me.
jonespnice is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2009, 07:23 AM   #62
strinxx
Human being with feelings
 
strinxx's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 286
Default

In which folders exactly are the single files?
strinxx is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 08:19 AM   #63
jonespnice
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,020
Default

Quote:
Originally Posted by strinxx View Post
In which folders exactly are the single files?
Good call Strinxx, I had to copy the toolbar icons from ED's download file to the reaper toolbar icons folder. Thanks.
jonespnice is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 02:12 PM   #64
strinxx
Human being with feelings
 
strinxx's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 286
Default

Glad I could help!
strinxx is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2010, 08:02 PM   #65
d.bop
Human being with feelings
 
d.bop's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Duluth, MN
Posts: 1,712
Default

I'm now using this with my Korg padKONTROL Each pad assigns a different color and touching the XY pad reverts to the original track color. VERY COOL!

Thanks again for this
__________________
Sleepy-Time DSP - @sleepytimedsp
d.bop is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 01:22 AM   #66
sightlessness
Human being with feelings
 
sightlessness's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 666
Default

Well, finally installed it. This is so awesome!!! (I still don't like the theme you say you like so much, and I see it's similar to the Default one, exept maybe some buttons: I just don't like at all the ARM button, the Monitor button and the sliders. I think they are hideous. -Based on the pics on the wiki page you are using your fave theme? -)

Anyway, for me, this is what was lacking visually Reaper. Now having those tracks FULLY colored makes me HAPPY! :P

Thanks a whole bunch for this. You don't know how much I appreciate it. Now I can have my tracks BLACK! (Love black!) :P Of course I won't have them all black, coz I guess the purpose is to identify tracks.

P.S. Is there a way I can change the color of the tracks to WHITE? And all text indicators like the dB indicator of each track or panning info? Just like your pics on the wiki page (without having to use your fave theme)?

Ok, again, thanks a LOT (I know others contributed too). With this you can feel with each project you have a new DAW or something. :P
__________________
ISN'T team play grand?
sightlessness is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 01:45 AM   #67
Obitheincredible
Human being with feelings
 
Join Date: May 2008
Location: SLC, UT
Posts: 145
Default

Installed it a few days ago and I'm loving it! I don't use it on ever track usually just buss's to distinguishe which is which. Good stuff!
__________________
ObiAudio.com
Obitheincredible is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 02:25 AM   #68
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 18,719
Default

Quote:
Originally Posted by Obitheincredible View Post
Installed it a few days ago and I'm loving it! I don't use it on ever track usually just buss's to distinguishe which is which. Good stuff!
You can also use SWS' new autocoloring feature, which can automatically color the track depending on several cases, so if a track has receives, it can have a different color, AUTOMATICALLY after a receive was sent to that track. Check up on it
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 02:35 AM   #69
Obitheincredible
Human being with feelings
 
Join Date: May 2008
Location: SLC, UT
Posts: 145
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
You can also use SWS' new autocoloring feature, which can automatically color the track depending on several cases, so if a track has receives, it can have a different color, AUTOMATICALLY after a receive was sent to that track. Check up on it
Where can I find more info on this?! Sounds killer!
__________________
ObiAudio.com
Obitheincredible is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 02:41 AM   #70
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 18,719
Default

http://standingwaterstudios.com/color.php
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 03:20 AM   #71
Obitheincredible
Human being with feelings
 
Join Date: May 2008
Location: SLC, UT
Posts: 145
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
Thanks! I'm loving this extension more and more! Any others you'd recommend? So far the SWS is the only one I have used and this color toolbar.
__________________
ObiAudio.com
Obitheincredible is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 03:24 AM   #72
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 18,719
Default

You have FNG extension (search the forum) which adds groove templates and some other nifty stuff. However, I wish that all those extensions are consolidated into one... we'll see.

SWS is obligatory to have.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 05:28 AM   #73
Lawrence
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 20,846
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
SWS is obligatory to have.
It seems so. The man ought to get a medal or at least a bonus. Imagine Reaper without any SWS extensions.
__________________
"I, Bozo The Clown, do solemly swear to uphold the Consti.. consti... uh, how do you pronounce that again?".
Lawrence is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 02:07 PM   #74
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 18,719
Default

Quote:
Originally Posted by Lawrence View Post
Imagine Reaper without any SWS extensions.
Sounds like going back to stone age :P Metaphorically speaking!
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 04:19 PM   #75
pixeltarian
Human being with feelings
 
pixeltarian's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Minneaplis
Posts: 3,257
Default

this is really neat. good work!
pixeltarian is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2010, 04:42 PM   #76
Moraha
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 50
Default

Is there any way I can make this my Toolbar 1? When I try loading it, it says "ReaperMenu file does not have menu for Floating toolbar 1"
Moraha is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2010, 05:20 PM   #77
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 18,719
Default

It's described in the Wiki
  • Now go to Options->Customize toolbar... Bear in mind that I used TOOLBAR 2 for these icons. If you have toolbar 2 already taken, then you need to go to the folder in which you installed Reaper, and check inside MenuSets folder, open Color Toolbar.ReaperMenuSet file, and change the number inside the brackets. For example, if you have toolbar 4 free, change [Floating Toolbar 2] to [Floating Toolbar 4].
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2010, 02:55 AM   #78
kaptenblaud
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 10
Default

Hey i´m trying to get this to work but i got some problems.

Nothing happens when i load color toolbar keymap in the action list.
Cannot open color management, can´t find "SWS manage" in action list.

Any ideas what i done wrong?
kaptenblaud is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2010, 03:03 AM   #79
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 18,719
Default

You should be able to find it:



If you don't see this, then you don't have SWS extensions installed.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2010, 03:12 AM   #80
kaptenblaud
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 10
Default

ah nice, installed it and it works perfect now.

Thanks
kaptenblaud is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.