Old 03-04-2018, 06:18 AM   #121
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 416
Default

you can try the following, but you'll probably need to adjust the position of the buttons a little after moving them.
Code:
Code:
set tcp.phase h>88 w<6 [0]  [206 68 47 43 1 0 1 0 ] [0]
set tcp.recarm h>24 w<301 [0]  [133 -3 30 30 1 0 1 0 ] 
set tcp.recarm h>74 w<301 [0]  [133 -2 30 30 1 0 1 0 ]
the 133 is the Horizontal position
the -3 and -2 are the vertical position.
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2018, 05:11 PM   #122
Bansaw
Human being with feelings
 
Bansaw's Avatar
 
Join Date: May 2016
Posts: 191
Default

Almost there. I'm getting an oversized Rec button and a tiny phase one!



Code:
set tcp.phase h>88 w<6 [0]  [206 68 30 30 1 0 1 0 ] [0]

set tcp.recmode h>88 w<6 [0]  [166 66 47 43 1 0 1 0 ] [0]

set tcp.recarm h>24 w<301 [0]  [133 -3 47 43 1 0 1 0 ] 
set tcp.recarm h>74 w<301 [0]  [133 -2 47 43 1 0 1 0 ]
(by the way, where do I find tech documentation as to what these parameters actually mean in the Reaper docs ? )

Last edited by Bansaw; 03-05-2018 at 08:51 AM.
Bansaw is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2018, 09:11 AM   #123
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 416
Default

you need to change the size of the buttons as per my code example above.
here it is again with the relevant numbers in bold and italics:

set tcp.phase h>88 w<6 [0] [206 68 47 43 1 0 1 0 ] [0]
set tcp.recarm h>24 w<301 [0] [133 -3 30 30 1 0 1 0 ]
set tcp.recarm h>74 w<301 [0] [133 -2 30 30 1 0 1 0 ]

Quote:
Originally Posted by Bansaw View Post
(by the way, where do I find tech documentation as to what these parameters actually mean in the Reaper docs ? )
walter_themers_guide.pdf
page 9
.
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 03:13 AM   #124
DynamicK
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2017
Location: Gloucestershire, UK
Posts: 208
Default

Quote:
Originally Posted by lucas_LCS View Post
I might be willing to add that layout in an upcoming update.
A minimal TCP layout with NAME, MUTE, SOLO & RECORD
This would be great Lucas....when you have the time
DynamicK is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2018, 11:48 PM   #125
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 416
Default

Quote:
Originally Posted by DynamicK View Post
This would be great Lucas....when you have the time
The TCP and MCP Separators are essentially minimal layouts with NAME, MUTE, SOLO & RECORD.
The Separator layout is setup to hide the buttons when they are in the desired state:
- Mute on
- Solo off
-Arm disabled
Unmute the track, activate Solo and Arm the track to see the buttons.

It wouldn't take much to use this to create a 'minimal' track just by making the buttons visible all the time.
let me know if that will suffice or if you want it look like the other TCP tracks and not a separator.
.
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2018, 12:04 AM   #126
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 416
Default

Quote:
Originally Posted by Bansaw View Post
Almost there. I'm getting an oversized Rec button and a tiny phase one!

I just realized this image you posted is for LCS_BugFix_ ALBERT-C ( SOLARIS-PRO ).
Please leave further comments and requests for that theme in it's own thread:
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=200113

Cross-posting will cause confusion for myself and others reading this thread.
This is due to the fact that while the two themes may have some visual similarities, they have very different coding and image files.
.

Last edited by lucas_LCS; 03-07-2018 at 12:21 AM.
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2018, 02:26 AM   #127
DynamicK
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2017
Location: Gloucestershire, UK
Posts: 208
Default

Quote:
Originally Posted by lucas_LCS View Post
The TCP and MCP Separators are essentially minimal layouts with NAME, MUTE, SOLO & RECORD.
The Separator layout is setup to hide the buttons when they are in the desired state:
- Mute on
- Solo off
-Arm disabled
Unmute the track, activate Solo and Arm the track to see the buttons.
I wasn't aware of that. Thanks for the heads-up. Good enough for me.
DynamicK is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2018, 12:18 AM   #128
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 416
Default

Quote:
Originally Posted by DynamicK View Post
I wasn't aware of that. Thanks for the heads-up. Good enough for me.
OK, but the Arm button is only there when it's Armed.
This means it is not in that location when it's not armed and invisible.
The means you cannot click on it when it's invisible.

let me know if you want a version that has all 3 buttons always visible, regardless of the currrent state it's in.

.
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2018, 03:36 PM   #129
Macc
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 62
Default

Thanks for this theme - it's been my only theme for absolutely ages now.

One small thing. Is it possible to remove/hide the folder panel on the left of the TCP (extreme left of screen)? I only use Reaper for mastering, so never need folders. Also, an accidental click can put something in a folder, change the gain structure and blow my head off with extreme loudness, haha.

Is that possible? Hope this isn't too stupid a question.
Macc is online now   Reply With Quote
Old 04-16-2018, 04:35 PM   #130
Bansaw
Human being with feelings
 
Bansaw's Avatar
 
Join Date: May 2016
Posts: 191
Default

Quote:
Originally Posted by Macc View Post
change the gain structure and blow my head off with extreme loudness, haha.
Is that possible? Hope this isn't too stupid a question.
If your head is getting blown off with loudness, you need a brickwall limiter on your master, or you need to check-on the option for Reaper in the Prefs to cut out when the Db blows over.
Bansaw is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2018, 04:30 AM   #131
Macc
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 62
Default

Haha, thank you but I don't think you're quite understanding things this end.

I'm a professional mastering engineer and have tracks/sends/routing set up for feeding various parts of my studio (analogue chain, metering, monitoring etc). One false click - which happens, let's face it - and a foldered track can go to the incorrect output. A limiter is missing the point, and the Reaper option doesn't apply as not all the gain staging/routing happens in Reaper. I'd also like the screen real estate, to be perfectly honest.

Hope this clarifies things, cheers!
Macc is online now   Reply With Quote
Old 04-17-2018, 03:20 PM   #132
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 416
Default

Quote:
Originally Posted by Macc View Post
Thanks for this theme - it's been my only theme for absolutely ages now.

One small thing. Is it possible to remove/hide the folder panel on the left of the TCP (extreme left of screen)? I only use Reaper for mastering, so never need folders. Also, an accidental click can put something in a folder, change the gain structure and blow my head off with extreme loudness, haha.

Is that possible? Hope this isn't too stupid a question.
Hi Macc
You're welcome!
Glad you're enjoying the theme.

To remove the Folder and Folder Compression buttons from the TCP panel, you'll need to edit RTCONFIG.txt file in the theme's image folder.
Open it with a text editor and find the following 2 lines in each of the TCP layouts set them to zero as per the example below:
Code:
set tcp.foldercomp	[0]
set tcp.folder 		[0]
* Please note the following:
This will also remove the black area on the left side of the TCP.
This can't be helped without rebuilding the theme.
Unfortunately, this will not stop you from being able to create folders with drag and drop.
not sure how or if that can be turned off.
.

Last edited by lucas_LCS; 04-18-2018 at 02:14 PM. Reason: typos
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2018, 12:58 AM   #133
Macc
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 62
Default

Quote:
Originally Posted by lucas_LCS View Post
To remove the remove the Folder and Folder Compression buttons from the TCP panel, you'll need to edit RTCONFIG.txt file in the theme's image folder.
You beauty - that's absolutely perfect. Thanks a lot boss!
Macc is online now   Reply With Quote
Old 05-09-2018, 02:37 PM   #134
weeper
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 16
Default

Just installed the Solaris_CDS https://stash.reaper.fm/theme/2135/S...DS_rev-3.13.7z . I don't know the different version types or difference between LCS and CDS but this theme is the greatest thing I've seen on reaper. Gorgeous! Big thank you... I'm feeling super inspired by this theme. Please keep it going! Thanks.
weeper is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2018, 03:43 PM   #135
weeper
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 16
Default

ohhhhh... I just figured out the L part. :} looks even better now. Thanks again.
weeper is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2018, 11:16 AM   #136
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 416
Default

Quote:
Originally Posted by weeper View Post
Just installed the Solaris_CDS ...[edit]... I don't know the different version types or difference between LCS and CDS but this theme is the greatest thing I've seen on reaper. Gorgeous! Big thank you... I'm feeling super inspired by this theme. Please keep it going! Thanks.
you're welcome.
Glad you like the theme.
the differences are:
Solaris_LCS is mine and supported here.
- v1.x is deprecated.
- v2.x is current and supported

The other is a mod of my theme and not supported here.
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2018, 11:34 AM   #137
+NRG
Human being with feelings
 
+NRG's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 393
Default

Quote:
Originally Posted by lucas_LCS View Post
Unfortunately, this will not stop you from being able to create folders with drag and drop.
not sure how or if that can be turned off.
.
You do excellent work!

I was wondering about that myself... I'm working on a simple theme and removed the folders / folder comp. I'm using the TCP primarily and found I could still accidentally create folders by drag and drop when rearranging the tracks. I couldn't find any info about this so it looks like it's not possible at this time (and probably not a big feature request either).
__________________
“Where words fail, music speaks”
+NRG is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2018, 12:55 PM   #138
weeper
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 16
Default

Quote:
Originally Posted by lucas_LCS View Post
you're welcome.
Glad you like the theme.
the differences are:
Solaris_LCS is mine and supported here.
- v1.x is deprecated.
- v2.x is current and supported

The other is a mod of my theme and not supported here.

Wait... I'm not even using the right one? Lets give this another try. This is confusing. I'll start fresh with your downloads in this thread.
weeper is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2018, 01:42 PM   #139
weeper
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 16
Default

I think I got it now. Using the lighter blue theme. Hopefully I have everything copied to the right folder. Looks clean so far. My thanks again.
weeper is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2018, 02:56 PM   #140
ron-e-g
Human being with feelings
 
ron-e-g's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Central Coast, CA.
Posts: 101
Default What am I doing wrong?

When I follow the instructions I get this:
Attached Images
File Type: png solaris blue1.PNG (54.7 KB, 95 views)
File Type: png solaris2.PNG (37.8 KB, 78 views)
File Type: png solaris3.PNG (19.4 KB, 84 views)

Last edited by ron-e-g; 06-05-2018 at 03:52 PM.
ron-e-g is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2018, 11:18 PM   #141
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 416
Default

Quote:
Originally Posted by ron-e-g View Post
When I follow the instructions I get this:
Hi ron-e-g
your second screenshot shows that you are using v1.x
This is thread is only for version v2.x
Please download and install v2 (links are in the 1st post).

I'm not really supporting v1.x anymore.
If you really want that version instead of the new one, please post your issue in the v1.x thread
I'll take a look at it at that point and will fix it if it's something simple.
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2018, 09:57 AM   #142
ron-e-g
Human being with feelings
 
ron-e-g's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Central Coast, CA.
Posts: 101
Default

Thanks Lucas for your response.
I think there in lies the problem. I can't seem to get the Ver. 2 to work.
Attached Images
File Type: png Reaper solaris ver 2.PNG (11.5 KB, 78 views)
ron-e-g is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2018, 10:17 AM   #143
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 416
Default

Quote:
Originally Posted by ron-e-g View Post
I can't seem to get the Ver. 2 to work.
1) is the theme listed when you try to select it in Reaper?
2) please post a screenshot of what's in the Solaris_LCS_Blue_v2 folder.
3) if the theme is listed in Reaper and the files exist in the correspodning theme folder, try this:
- a) open the Action List and type 'Theme'
- b) select 'Show Theme Tweak'
- c) in the Theme Tweak window, click on the 'Browse' button at the bottom.
- d) navigate to and select the Solaris_LCS_Blue_v2 folder, then click the OK button.
- e) click on the Save Theme button at the top of the Theme Tweak window.

let me know if that fixes it.
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2018, 01:14 PM   #144
ron-e-g
Human being with feelings
 
ron-e-g's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Central Coast, CA.
Posts: 101
Default

No it's not listed in the theme file in Reaper Preferences> themes. But the Solaris_LCS_ Grey is.

Sorry I'll be back with a different size screenshot! Did I ever mention how this site sucks for posting pictures?

sorry..must be a better way! Am I missing something? Well the folder has a lot of icons related to the Solaris theme.
Attached Images
File Type: png really.PNG (10.3 KB, 68 views)
File Type: png really small snippet..PNG (13.9 KB, 68 views)

Last edited by ron-e-g; 06-06-2018 at 01:38 PM.
ron-e-g is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2018, 01:25 PM   #145
klausbert
Human being with feelings
 
klausbert's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Rosario, Santa Fe, Argentina
Posts: 72
Default

I wanted to use this theme (which is a beautiful one) instead of the old ALBERT-C Solaris Pro set. The only thing who made me switch back to the old theme is that the mixer green meters are beside the faders, thus making better use of space.

This 2.0 version have the meters ABOVE... is there a way to change that ?

I don't have more than 1080p of vertical resolution in my 24'' 16:9 monitor...

Thanks in advance!
klausbert is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2018, 02:04 PM   #146
ron-e-g
Human being with feelings
 
ron-e-g's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Central Coast, CA.
Posts: 101
Default

lucas even though the theme doesn't show in my reaper theme folder through the reaper program, I followed the instructions you gave with the Actions tab it worked I think..mostly. I can now see all the VU's are blue , and I can change many layout preferences including the fader colors now. However, The theme Blue Version 2 still doesn't show up in the reaper preferences so I'm not sure how I would switch back and forth between different themes and get the blue version 2 back. also When I select the track color option it does not create the track control in either TCP or mixer view like the screenshots I've seen.
ron-e-g is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2018, 06:15 PM   #147
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 416
Default

Quote:
Originally Posted by ron-e-g View Post
lucas even though the theme doesn't show in my reaper theme folder through the reaper program, I followed the instructions you gave with the Actions tab it worked I think..mostly.
not sure what you're describing here.

Quote:
Originally Posted by ron-e-g View Post
The theme Blue Version 2 still doesn't show up in the reaper preferences so I'm not sure how I would switch back and forth between different themes and get the blue version 2 back.
If you click Options from the menu at the top of the Reaper window, then select Themes, does Solaris_LCS_Blue_v2 show up there?
There is also a Load Theme button at the top of the Theme Tweak window, try looking there if that's easier for you.
You can switch between themes using either of those methods.

Quote:
Originally Posted by ron-e-g View Post
When I select the track color option it does not create the track control in either TCP or mixer view like the screenshots I've seen.
Apologies, but again, it's not clear to me what you're referring to.
Please let me know which screenshot you're speaking of so I can get an idea about what you trying to describe.

I downloaded Solaris_LCS_Blue_v2 from the Stash earlier and tested and didn't see any issues, so I don't know why you're having trouble.
From your screenshots it looks like you unzipped the downloaded file twice as instructed and put the correct file and folder combo in your Reaper Color Themes folder.

Are you using a Mac or PC?
Can you try using a Reaper portable install?
.
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2018, 06:24 PM   #148
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 416
Default

Quote:
Originally Posted by klausbert View Post
I wanted to use this theme (which is a beautiful one) instead of the old ALBERT-C Solaris Pro set. The only thing who made me switch back to the old theme is that the mixer green meters are beside the faders, thus making better use of space.

This 2.0 version have the meters ABOVE... is there a way to change that ?

I don't have more than 1080p of vertical resolution in my 24'' 16:9 monitor...

Thanks in advance!
Thank you for the compliment.
Unfortunately, putting the meters above was one of goals and really a necessity due to the button sizes in the fader section.
I may look into creating a layout with the meter in the fader section at some future date, but I am working on other things at the moment, so it would be a very long time before it could happen.

The theme is built for 1080 resolution, but all the layouts can be pulled down for smaller mixer sizes.
Albert's version is only fullscreen.

If you like the Albert-C Solaris Pro beta, you might want to try my Bug Fix version.
The thread for that is here:
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=200113
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2018, 08:43 PM   #149
ron-e-g
Human being with feelings
 
ron-e-g's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Central Coast, CA.
Posts: 101
Default

Lucas,
sorry what I was trying to say is, When I open reaper and go to Options>Themes I don't have the Solaris_LCS_Blue_v2 show there in the pop-up or drop down window that opens. So I can't select back to it after changing to one that is. However If I go to c>program files>Reaper (x64)>InstallData>
ColorThemes It is shown there.

The second thing is, when I select a track color, only the sound wave form is colored, and the title area slightly, not the track, or mixer panels as shown in the screenshots on first page of this topic labeled screenshots under Blue category 5,6,7,and 8. Sorry man I would upload a picture but this site has too many restrictions so well just have to keep guessing I suppose! Tried a image hosting site..nothing doing..still fails. How did you get the screen shots posted I refer to?
Attached Images
File Type: png Reaper themes.PNG (14.9 KB, 134 views)
File Type: png blues vocal track color has been changed to yellow here.PNG (42.5 KB, 122 views)
File Type: png URL error.PNG (15.4 KB, 134 views)

Last edited by ron-e-g; 06-06-2018 at 09:06 PM.
ron-e-g is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2018, 08:28 AM   #150
xpander
Human being with feelings
 
xpander's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Terra incognita
Posts: 4,182
Default

Quote:
Originally Posted by ron-e-g View Post
However If I go to c>program files>Reaper (x64)>InstallData> ColorThemes It is shown there.
Put your themes into the Reaper resource ColorThemes folder rather than to the install data path. This is done easiest simply by dragging the new theme file over the Reaper UI while Reaper is running. The theme should change on the fly when you do that and also saves to the proper location automatically.

Or you can open the resource folder from Reaper; Options/Show REAPER resource path in explorer/finder. Then copy your new themes into the ColorThemes folder shown in there. In my PC that path is c:\Users\xpander\AppData\Roaming\REAPER\ColorTheme s.
xpander is online now   Reply With Quote
Old 06-07-2018, 08:38 AM   #151
ron-e-g
Human being with feelings
 
ron-e-g's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Central Coast, CA.
Posts: 101
Default

Thanks xpander,

using your second instructions I see there are several files there duplicated. should I delete them you think?
Attached Images
File Type: png reaper color theme folder.PNG (33.4 KB, 68 views)
ron-e-g is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2018, 09:03 AM   #152
xpander
Human being with feelings
 
xpander's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Terra incognita
Posts: 4,182
Default

I does look like you have some files in there which you could get rid of. Eg. the FolderWT_Imperial theme seems to have three copies, two with the same time stamp too. Lucas_LCS posted info about some of the 6-7 KB files below, thanks lucas.
---
For posting images into the topics, using an image host (eg. Imgur) is pretty easy way to do it. Here are some tips about it from DarkStar:
https://forum.cockos.com/showpost.ph...22&postcount=2

Last edited by xpander; 06-07-2018 at 09:42 AM. Reason: correction, thanks lucas.
xpander is online now   Reply With Quote
Old 06-07-2018, 09:32 AM   #153
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 416
Default

Quote:
Originally Posted by ron-e-g View Post
Thanks xpander,
using your second instructions I see there are several files there duplicated. should I delete them you think?
are LCS_Gold and LCS_BugFix working?

Please note the following:

LCS Gold and LCS BugFix are self-contained.
Both should show up as as a single file for each in your Reaper Color Themes folder:
1 file: LCS_Gold.ReaperThemeZip
1 file: LCS_BugFix_ ALBERT-C ( SOLARIS-PRO ).ReaperThemeZip
notice that the file sizes are 2557 KB and 2177 KB

LCS Solaris Blue and Gray use a Theme File and Theme folder structure.
You should end up with 1 file and 1 folder for each of these themes in your Reaper Color Themes folder.
The file sizes are only 7 KB and 6 KB and the corresponding folder for each should be 2.18 MB and 2.15 MB.
notice that the files have no 'ZIP' at the end of the name:
file: Solaris_LCS_Blue_v2.ReaperTheme
folder: Solaris_LCS_Blue_v2

file: Solaris_LCS_Gray_v2.ReaperTheme
folder: Solaris_LCS_Gray_v2

I suggest you move all the other files with these names somewhere else, or delete all copies from your computer, download them again and start over.

The Solaris_LCS themes can be a bit tricky to install, but the file/folder structure is needed to access all of the layouts properly.
The double zipping is necessary to be able to load them onto Stash as one file.

Last edited by lucas_LCS; 06-07-2018 at 09:40 AM.
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2018, 09:57 AM   #154
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 416
Default

Quote:
Originally Posted by ron-e-g View Post
Lucas,
sorry what I was trying to say is, When I open reaper and go to Options>Themes I don't have the Solaris_LCS_Blue_v2 show there in the pop-up or drop down window that opens. So I can't select back to it after changing to one that is. However If I go to c>program files>Reaper (x64)>InstallData>
ColorThemes It is shown there.
It sounds like the theme is not installed in the correct location.
looks like xpander already covered this in one of the above posts.

Quote:
Originally Posted by ron-e-g View Post
The second thing is, when I select a track color, only the sound wave form is colored, and the title area slightly, not the track, or mixer panels as shown in the screenshots on first page of this topic labeled screenshots under Blue category 5,6,7,and 8.
This is a setting in Reaper.
go to: Options/Preferences/Appearances/Track Control Panels
put a check in the box next to: Tint track panel backgrounds

Quote:
Originally Posted by ron-e-g View Post
Sorry man I would upload a picture but this site has too many restrictions so well just have to keep guessing I suppose! Tried a image hosting site..nothing doing..still fails.
How did you get the screen shots posted I refer to?
no worries. Letting me know which screenshots you were looking at works just as well.
Most image hosting website generate a link code and/or an image code to use in forums or another website.

The screenshots in the first post are just links to the theme screenshots in Stash.
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2018, 10:22 AM   #155
ron-e-g
Human being with feelings
 
ron-e-g's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Central Coast, CA.
Posts: 101
Default

Quote:
Originally Posted by lucas_LCS View Post
This is a setting in Reaper.
go to: Options/Preferences/Appearances/Track Control Panels
put a check in the box next to: Tint track panel backgrounds
I must be missing something.
Attached Images
File Type: png Track control panel missing.PNG (38.4 KB, 67 views)
ron-e-g is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2018, 10:36 AM   #156
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 416
Default

Quote:
Originally Posted by ron-e-g View Post
I must be missing something.
LOL, this is quite the rabbit-hole...

1) What Reaper version are you using.
2) are you using OSX or Windows and what version of either?
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2018, 01:26 PM   #157
ron-e-g
Human being with feelings
 
ron-e-g's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Central Coast, CA.
Posts: 101
Default

Windows Ver.5.91/x64
ron-e-g is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2018, 01:28 PM   #158
ron-e-g
Human being with feelings
 
ron-e-g's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Central Coast, CA.
Posts: 101
Default

Quote:
Originally Posted by lucas_LCS View Post
The screenshots in the first post are just links to the theme screenshots in Stash.
Right, but how do you get such a big picture to post when I constantly get errors that my pic.'s are too big!
ron-e-g is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2018, 02:04 PM   #159
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 416
Default

Quote:
Originally Posted by ron-e-g View Post
Right, but how do you get such a big picture to post when I constantly get errors that my pic.'s are too big!
The difference is I am posting a link to an image and you are trying to attach an image to a post.
Attachments have size limits, a link is just a pointer to another webpage.
The file size for a link doesn't matter because the forum is not hosting the actual file.
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2018, 02:58 PM   #160
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 416
Default

Quote:
Originally Posted by ron-e-g View Post
Windows Ver.5.91/x64
Win10 or Win7 ?

I have Win 7 64bit
I downloaded Reaper 5.91 and did a portable install.
I dropped the both the Solaris Blue and Gray themes I downloaded for testing earlier and dropped them into the ColorThemes folder inside the main reaper folder.
see 1st attachment

I opened the preferences and found the Track Controls Panel was available under Appearance as it should be.
I checked the Tint track panel background and the color change worked.
see 2nd attachment

not sure why it's missing for you.
I suggest you try making a portable install.

- Run the 5.91 installer
- after the License Agreement, you'll get the install location window.
in the bottom right of that window is a checkbox for a portable install.
- install it directly to the C drive or you main system drive.
I suggest you not run Reaper immediately after and instead, close the installer and then make a copy of the portable installation folder as a backup.
- run Reaper Portable, set up your sound and then set the Appearance/TrackControl Panels in Option/Preferences.
- Copy the Solaris_LCS theme file and matching folder to the ColorThemes folder located inside the new Portable install.
- Run the Reaper executable from inside the portable install so you know you've opened the correct one.

load the Solaris theme.
This will take a minute, the theme is a bit heavy.
Attached Images
File Type: png ColorThemeFolder.png (17.7 KB, 68 views)
File Type: png Reaper64_591_preferences2.png (23.0 KB, 60 views)
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.