Old 05-30-2011, 11:03 PM   #1
Susan G
Human being with feelings
 
Susan G's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Putnam County, NY, USA
Posts: 3,878
Default Show/hide MIDI editor?

Hi-

Is it possible to just show/hide the MIDI Editor in R4? I've tried docking it, but then all of the docked windows get toggled on/off when I press "D". Barring that, is there any way to have it not stay on top all the time? The pin setting doesn't make a difference.

I have REAPER stretched across 2 monitors most of the time, with the ME sitting on the right. If I close it and do something else in the arrange view, I have to select the item(s) I was working on again before I bring up the ME again. I'd like a way to get the ME out of the way but for its last contents to persist.

My setting is "Open selected items in the last focused MIDI editor, preserve existing editor contents".

Thanks-

-Susan

Link to FR: http://forum.cockos.com/project.php?issueid=3380

Last edited by Susan G; 05-31-2011 at 07:53 PM. Reason: Link to FR
Susan G is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 12:12 AM   #2
jdutaillis
Human being with feelings
 
jdutaillis's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Sydney, Australia
Posts: 511
Default

I don't think there is but I would REALLY love there to be one!

I use an un-docked MIDI editor and it's impossible to toggle between it and the arrange window.
__________________
REAPER | Prism Sound Orpheus | Edirol PCR-M50 | Genelec 8020a + 7050B
Check out my website and blog HERE!
jdutaillis is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 02:21 AM   #3
Parsifal
Human being with feelings
 
Parsifal's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 73
Default

I know that if you have a midi item selected you can hit ctrl alt e and it will pop up the midi editor for the item. But you have to have a midi item already selected.
Parsifal is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 02:47 AM   #4
ReaDave
Human being with feelings
 
ReaDave's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Adelaide, South Australia (originally from Geelong)
Posts: 5,340
Default

+1 to this Susan. Perhaps make a feature request?
ReaDave is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 01:39 PM   #5
Susan G
Human being with feelings
 
Susan G's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Putnam County, NY, USA
Posts: 3,878
Default

I thought maybe there was a way to do this in R4, but AFAICT you can't show/hide individual docker windows yet, so even if I put it in its own dedicated docker, that wouldn't solve the problem.

I guess I could make it an FR now, since the basic issue pre-dates R4, but then should the discussion be limited to what's already in R3 (eg. no multiple dockers)? Or is it okay to post FRs for v.4 before it's officially released? I didn't think it was yet. I suppose I could make it just a simple "Show/Hide (undocked) MIDI Editor window(s)" request.

I'd be surprised if there isn't one already (maybe I even posted it myself!), since this has bugged me for a long time. It's one of the things that makes MIDI editing awkward (for me), since it's so easy to lose what I was working on if I just want to get the darned window out of the way for a bit.

Thanks-

-Susan
Susan G is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 03:03 PM   #6
joaobgb
Human being with feelings
 
joaobgb's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Lisboa
Posts: 224
Default

+1 for a show/hide undocked MIDI Editor action, maybe even as an SWS extension.
joaobgb is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 04:20 PM   #7
Susan G
Human being with feelings
 
Susan G's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Putnam County, NY, USA
Posts: 3,878
Default

I did a search in the FR forum and didn't find this, but I suppose it could have been included in another ME request.

There's no option for R4 yet, but since the same problem is in the latest R3, I can go ahead and put it there.

So for now, would everyone be happy with just an action to Show/hide undocked MIDI Editor(s)?

Thanks-

-Susan
Susan G is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 04:33 PM   #8
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Just outside of Glacier National Park
Posts: 12,130
Default

Go for it Susan, anything to help navigate to/from the ME would be great.
Tod is online now   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 05:40 PM   #9
Susan G
Human being with feelings
 
Susan G's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Putnam County, NY, USA
Posts: 3,878
Default

Okay, how about this:

FR: Action to Show/hide undocked MIDI editor(s)

There's currently no way to hide the ME completely without closing it. While you can dock it and hide/unhide the docker, that's not an ideal solution for all situations.

This FR is for an action to Show/hide undocked MIDI editor(s). It would allow us to switch between a full view of the arrange pane or whatever else we're working in, and what we're working on in the ME, without closing it and losing its contents.
---------
Any additions, corrections before I make it official?

-Susan
Susan G is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 05:41 PM   #10
ReaDave
Human being with feelings
 
ReaDave's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Adelaide, South Australia (originally from Geelong)
Posts: 5,340
Default

Sounds good to me Susan. I'll vote 'yes' for sure.
ReaDave is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 05:44 PM   #11
jdutaillis
Human being with feelings
 
jdutaillis's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Sydney, Australia
Posts: 511
Default

Exactly what we need
__________________
REAPER | Prism Sound Orpheus | Edirol PCR-M50 | Genelec 8020a + 7050B
Check out my website and blog HERE!
jdutaillis is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 05:46 PM   #12
Amazed
Human being with feelings
 
Amazed's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Perth, W.A.
Posts: 1,645
Default

Quote:
Originally Posted by Susan G View Post
I did a search in the FR forum and didn't find this, but I suppose it could have been included in another ME request.

There's no option for R4 yet, but since the same problem is in the latest R3, I can go ahead and put it there.

So for now, would everyone be happy with just an action to Show/hide undocked MIDI Editor(s)?

Thanks-

-Susan
Thanks Susan, I guess that will have to work for now.

Personally I think this whole concept of separate dockers is crazy as implemented and quite complicated. I'm more familiar with just dragging a window or toolbars to a dock area, wherever that may be and if the windows dockable it docks. Viewing or hiding the window does exactly that but shows it docked or not as it was. Can't see how it was easier to deviate from what is practically a windows standard.
Amazed is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 05:58 PM   #13
Susan G
Human being with feelings
 
Susan G's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Putnam County, NY, USA
Posts: 3,878
Default

Okay, but what should I link to as a discussion thread? Not this one, since it's in the Pre-Release forum.

Should I just start a new thread in the FR forum and not mention this one ?

-Susan

BTW, I agree about the separate dockers as implemented, Amazed. I was surprised with all that going on that I still couldn't just hide the ME!
Susan G is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 07:32 PM   #14
DBMusic
Human being with feelings
 
DBMusic's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Illinois
Posts: 1,195
Default

Quote:
Originally Posted by Susan G View Post
I was surprised with all that going on that I still couldn't just hide the ME!
Given that navigating the ME in v3 is such an annoying workflow killer, I never paid much attention to this. With all the great improvements in v4, this is such an absolute no-brainer!

DB
__________________
My Stuff
DBMusic is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 07:52 PM   #15
Susan G
Human being with feelings
 
Susan G's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Putnam County, NY, USA
Posts: 3,878
Default

Link to FR: http://forum.cockos.com/project.php?issueid=3380

Thanks!

-Susan
Susan G is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 08:19 PM   #16
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Just outside of Glacier National Park
Posts: 12,130
Default

Got my vote.
Tod is online now   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 08:37 PM   #17
ReaDave
Human being with feelings
 
ReaDave's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Adelaide, South Australia (originally from Geelong)
Posts: 5,340
Default

Quote:
Originally Posted by Susan G View Post
+1 added.
ReaDave is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 09:22 PM   #18
jpettit
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 169
Default

Got my vote.

Consider adding this to the FR.
Open the ME without a clicking on a existing MIDi item and let us create the the initial MIDI item inside the ME.

This would allow a pure ME work flow.
__________________
Win7 64-bit, Reaper 4(x64), Core i7 950, ASUS P6X58D Premium, 12GB DDR3 1600,GeForce GTX 470 (for CUDA) ,SSD Boot/Cache drives, 7200 RPM SATA II Audio/Video drives, UAD-2/1
jpettit is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 09:55 PM   #19
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 13,740
Default

voted.... right on request... funny it's taken until now for it to be noticed
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2011, 12:15 AM   #20
Susan G
Human being with feelings
 
Susan G's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Putnam County, NY, USA
Posts: 3,878
Default

Only 6 votes so far, but I have faith! Please spread the word -- I'm sure lots of folks would use this.

@jpettit: I agree that's the way to go, but I think I'll leave the FR focused on just this one action now for simplicity's sake.

Thanks!

-Susan
Susan G is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2011, 03:13 AM   #21
ReaDave
Human being with feelings
 
ReaDave's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Adelaide, South Australia (originally from Geelong)
Posts: 5,340
Default

Up to 13 yes votes now.
ReaDave is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2011, 02:16 PM   #22
pw3
Human being with feelings
 
pw3's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Buffalo, NY
Posts: 354
Default

Make that 22.
__________________
Yes, the rat is drinking Guinness. Rats ain't stupid.
pw3 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2011, 03:49 PM   #23
joaobgb
Human being with feelings
 
joaobgb's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Lisboa
Posts: 224
Default

I was the 24th!
joaobgb is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2011, 05:16 PM   #24
bitrate
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 477
Default

+1 here too.
bitrate is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2011, 08:48 PM   #25
Susan G
Human being with feelings
 
Susan G's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Putnam County, NY, USA
Posts: 3,878
Default

29. Do I hear 30?

Thanks-

-Susan
Susan G is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2011, 04:45 AM   #26
Jorgen
Human being with feelings
 
Jorgen's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 5,062
Default

Quote:
Originally Posted by Susan G View Post
29. Do I hear 30?

Thanks-

-Susan
You got it. My pleasure.
Jorgen is online now   Reply With Quote
Old 06-02-2011, 06:14 AM   #27
pbk
Human being with feelings
 
pbk's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Afford Slaughterhouse, FL
Posts: 618
Default

34 here!
__________________
It takes an ordered complex system to recognize another ordered complex system.
pbk is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2011, 11:42 AM   #28
Glennbo
Human being with feelings
 
Glennbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Planet Earth
Posts: 2,932
Default

Quote:
Originally Posted by Susan G View Post
Feature request count incremented!
__________________
Glennbo
Soundclick - http://www.soundclick.com/glennbo
--
Glennbo is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2011, 12:31 PM   #29
Zblogny
Human being with feelings
 
Zblogny's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Blois - France
Posts: 2,947
Default

+ mine = 41
__________________
Gérard Delassus
https://gerarddelassus.bandcamp.com/
Hearthis.at
Zblogny is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2011, 12:33 PM   #30
Susan G
Human being with feelings
 
Susan G's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Putnam County, NY, USA
Posts: 3,878
Default

I see 42, Woo-hoo!

Thanks!

-Susan
Susan G is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2011, 12:37 PM   #31
lambdoid
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 121
Default

+1.0000
__________________
http://soundcloud.com/lambdoid
lambdoid is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2011, 04:42 PM   #32
Susan G
Human being with feelings
 
Susan G's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Putnam County, NY, USA
Posts: 3,878
Default

It would be bad form to post this in the Feature Request forum too, right? I only started it here because I thought maybe I was missing something in R4.

What do you guys think? (Mods?) I want the folks who don't read the Pre-Release stuff to know about it. Do most people check the FRs anyway?

Thanks-

-Susan
Susan G is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2011, 05:09 PM   #33
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Just outside of Glacier National Park
Posts: 12,130
Default

Hi Susan,

Heh heh, I thought this was already and FR. I say post it as an FR, can you take the current votes with you?
Tod is online now   Reply With Quote
Old 06-02-2011, 05:12 PM   #34
Susan G
Human being with feelings
 
Susan G's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Putnam County, NY, USA
Posts: 3,878
Default

Hi Tod-

Yes, it's already an official FR (45 votes last I checked!). I meant should I post a link to it in the "Feature Requests" forum, which is where they usually start. Some people don't check this (Pre-Release Discussion) forum often, if at all.

-Susan

Wait -- does that mean you haven't voted for it yet?
Susan G is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2011, 05:21 PM   #35
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Just outside of Glacier National Park
Posts: 12,130
Default

Heh heh I was #2.
Tod is online now   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 12:04 PM   #36
keys
Human being with feelings
 
keys's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: South Coast, England
Posts: 695
Default

48 here - only a few more years til my age
keys is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 01:58 PM   #37
SiKo
Human being with feelings
 
SiKo's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: dusty hot place
Posts: 1,492
Default

#50 is in!
__________________
... yOu aNd mE are ...
SiKo is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 02:52 PM   #38
shady
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 32
Default

if anyone is reading this, I found the following work around

Open your midi editor and place to your liking.
Save a screenset with Tool Window Positions checked.
Add a hot key it will function like a SHOW/HIDE toggle.
I believe for this to work you need to radio button One MIDI editor per Project under Preferences -> MIDI Editor ->
shady is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 03:18 PM   #39
fundorin
Banned
 
Join Date: Feb 2014
Location: Moscow, Russia
Posts: 554
Default

Hello from 2018. We're still here, breaking our heads over the same issue.
fundorin is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 04:02 PM   #40
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 18,141
Default

Worth mentioning that I have tried to vote for this several times over a long period and keep getting an error that reaper cant handle the request....
__________________
Why can`t we just all get along? Because the moneyed elite dont want us to.
ivansc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.