Old 03-26-2020, 04:59 AM   #1
Dzirka
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2016
Location: Czech Republic
Posts: 249
Default Screen recording with sound from Reaper

I want to make a video with my Reaper work. I tried so many softwares and tutorials on internet but I couldnt make the audio work with Reaper. I use Audient iD14 sound card. Thanks for any suggestion
Dzirka is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2020, 07:12 AM   #2
martmix
Human being with feelings
 
martmix's Avatar
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 241
Default

Quote:
Originally Posted by Dzirka View Post
I want to make a video with my Reaper work. I tried so many softwares and tutorials on internet but I couldnt make the audio work with Reaper. I use Audient iD14 sound card. Thanks for any suggestion
i use the free screen-record OBS-Studio,it take some time to learn
it,but it is the best i have found.

you can record all your audios-videos sources...

go there to get it:https://obsproject.com/download

if you need i can do a beginer video,just tell me


cheer
martin
__________________
[cpu=i7-6700,12gig ram]DAW=reaper-[roland-quad-capture]-[krk rokit-5 G3]-[TR5-eq 81]-
[amplitube-max]
martmix is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2020, 04:28 AM   #3
Dzirka
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2016
Location: Czech Republic
Posts: 249
Default

Quote:
Originally Posted by martmix View Post
i use the free screen-record OBS-Studio,it take some time to learn
it,but it is the best i have found.

you can record all your audios-videos sources...

go there to get it:https://obsproject.com/download

if you need i can do a beginer video,just tell me


cheer
martin
Thanks a lot. I already tried OBS following tutorials but didn't work. Will try it one more
Dzirka is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2020, 04:54 AM   #4
martmix
Human being with feelings
 
martmix's Avatar
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 241
Default

Quote:
Originally Posted by Dzirka View Post
Thanks a lot. I already tried OBS following tutorials but didn't work. Will try it one more
alright post back if you need help
__________________
[cpu=i7-6700,12gig ram]DAW=reaper-[roland-quad-capture]-[krk rokit-5 G3]-[TR5-eq 81]-
[amplitube-max]
martmix is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2020, 07:31 AM   #5
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 15,404
Default

FastStone Capture.... costs about 20 bucks
It includes a Video and Audio cature of either active window or user defined rectangle of the screen...

also has many other features for various captures of non video stuff, etc.
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is online now   Reply With Quote
Old 03-30-2020, 06:32 PM   #6
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,471
Default

You can use ActivePresenter (free), you can select system audio and input audio, you can adjust audio track levels after capture, you can add audio tracks after capture.
VioceMeter Banana and VB cable are helpful for more audio inputs, multi ASIO.
__________________
ReaTrakStudio Chord Track for Reaper forum
www.reatrak.com
MusoBob is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.