Old 08-10-2018, 02:16 PM   #161
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,606
Default

Quote:
Originally Posted by ferropop View Post
this is like telling professional carpenters that aren't able to use a saw and glue, to instead use a fork and bubblegum.
i'll had:
fork and bubblegum to case 1
spoon and bubblegum to case 2
spoon 2.0 and bubblegum to case 3
spoon and bubblegum 2.0 to case 4
fork and spit to case 5
...
fork 5.0 and spoon 2.0 and spit 10.9 to case 20

then we can the use a container (ai) to glue things too since the reason to develop the container is to glue things and used as a spoon too.
deeb is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 02:30 PM   #162
AugerJ
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 309
Default

Unsubscribed from this...
AugerJ is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 05:32 PM   #163
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 848
Default

It would be very unfortunate, if this thread ended on such a negative note.
The feature request is definitely important. I might create some GIFs in Studio One and Cubase and post them here.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 05:53 PM   #164
Lokasenna
Human being with feelings
 
Lokasenna's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: The vast, frozen wasteland of western Canadia.
Posts: 5,163
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
The feature request is definitely important. I might create some GIFs in Studio One and Cubase and post them here.
I've only half-paid attention to this discussion - was it ever posted as a bug report? Even though I can look at the .gif in the OP and understand why Reaper's doing that to the envelopes, it's 100% not an expected or sensible behavior. It shouldn't be an FR.
__________________
Currently working away from home; don't expect timely responses from me.
Default 5.0 Nitpicky Edition / GUI tutorial for Lua / GUI library for Lua scripts / Theory Helper / Radial Menu / Donate / ReaPack
Lokasenna is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 11:28 PM   #165
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,005
Default

Quote:
Originally Posted by Lokasenna View Post
Even though I can look at the .gif in the OP and understand why Reaper's doing that to the envelopes, it's 100% not an expected or sensible behavior. It shouldn't be an FR.
Well, it just moves envelope points with items, nothing special.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 12:37 AM   #166
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 848
Default

@Loka
Well, at least to me area selection / range selection is way more than just being able to copy / paste data. It's the whole flexibility of the tool. So, I'm not sure if a bug report will suffice.


In the following example (Cubase), you can precisely choose which lanes should be range selected and then copied:

__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 12:47 AM   #167
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 848
Default

Studio One:

not quite as flexiable as Cubase. It will always move/copy *ALL* automation data, when you select the event (item):

__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 01:13 AM   #168
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 4,406
Default

Thanx for the gifs stevie !
Indeed, the method in Cubase is the best IMHO.

Would like to see a statement from Cockos if they ever have plans to integrate this powerful and intuitive Cubase selection method workflow.
vanhaze is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 04:15 AM   #169
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,005
Default

Quote:
Originally Posted by vanhaze View Post
Thanx for the gifs stevie !
Indeed, the method in Cubase is the best IMHO.

Would like to see a statement from Cockos if they ever have plans to integrate this powerful and intuitive Cubase selection method workflow.
For now it will require a lot of code rewriting to have non-contiguous time selection. Oh, the original FR is here:
https://forum.cockos.com/project.php?issueid=122
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=18912
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 04:22 AM   #170
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 848
Default

Wow, that's an insanely well thought out FR from Airon!
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 04:45 AM   #171
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,005
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
Wow, that's an insanely well thought out FR from Airon!
Yeah, he is good at writing FRs for sure.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 05:22 AM   #172
juliansader
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,925
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
For now it will require a lot of code rewriting to have non-contiguous time selection. Oh, the original FR is here:
Some of the AI actions already work with non-contiguous lanes, particularly Ctrl+drag and Duplicate.

I therefore hope that it would be straightforward to apply the Ctrl-drag code to all other copy/paste actions too. At the moment (AFAIK), copy/paste only works on single lanes.

Here is an example of what can easily be done with Ctrl-drag, but not with normal copy/paste:

juliansader is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 05:52 AM   #173
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,005
Default

Quote:
Originally Posted by juliansader View Post
Some of the AI actions already work with non-contiguous lanes, particularly Ctrl+drag and Duplicate.
Nice, but what I meant by non-contiguous is something like this
https://forum.cockos.com/project.php?issueid=122

__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 06:45 AM   #174
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,606
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
In the following example (Cubase), you can precisely choose which lanes should be range selected
the ability to readjust the range by moving the edges of selection (x, y, width) would be nice if appeared on the gif (as in the previously posted video on cubase range). Thanks
deeb is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 06:52 AM   #175
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,606
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
For now it will require a lot of code rewriting to have non-contiguous time selection.
I am not sure about this. For a range selection like in cubase the big development issue is the continous version, after it's a question of time/effort make it non continuous, but might not take so much more time. Anyway! A continuous feature would enough at least for me.
deeb is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 07:02 AM   #176
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,005
Default

Quote:
Originally Posted by deeb View Post
A continuous feature would enough at least for me.
The original FR includes non-contiguous selection, too. So it won't make sense to implement Cubase-like version only.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 07:03 AM   #177
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,606
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
The original FR includes non-contiguous selection, too. So it won't make sense to implement Cubase-like version only.
Cubase has non continuous too! It's the most complete area/range selection as far as i know : continous or not.
in cubase continuous range born in Version 5 (i think), (like in the video), and then in version 6 or 7, non continuos happened.

And if you see, non continuos is several continuos ! so the jobs can be done with just continuous which is what matters! Also is worth mentioning in almost all situations the time to do the job with continuos or non continuous is basically the same.

Last edited by deeb; 08-12-2018 at 07:15 AM.
deeb is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 07:11 AM   #178
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 848
Default

Quote:
Originally Posted by deeb View Post
Cubase has non continuous too! It's the most complete area/range selection as far as i know : continous or not.
in cubase continuous range born in Version 5 (i think), (like in the video), and then in version 6 or 7, non continuos happened
Nope, Cubase is always contigious. You can't have gaps.
It's always the same selection for all items.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 07:20 AM   #179
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,606
Default

you can download the Cubase operation manual here and check page 81: Range editing https://www.steinberg.net/en/support...lements_7.html


Here is a bit of what it says:

Making selection ranges for several non-contiguous tracks:
You can create selection ranges that cover several tracks. It is also possible to exclude tracks from a selection range:

1. Create a selection range from the first to the last desired track.

2. Press [Ctrl]/[Command] and click in the selection range on the tracks that you
want to exclude from the selection.

3. In the same manner,you can add a track to the selection range by [Ctrl]/[Command]-clicking in the selection range area on the track.

--------
so in the gif example you provided you already doing non continuos. Maybe We are talking about 2 different things then?.
deeb is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 07:23 AM   #180
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 848
Default

Ah you mean excluding tracks. Yep, that's what I showed in the GIF.
I was talking about this here:

__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 07:24 AM   #181
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,606
Default

right! that is non continuos time selections or something ! anyway never seen that implementation , but to be honest i don't think it would be that useful. Maybe for other needs that are not mine ...
deeb is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 07:25 AM   #182
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 848
Default

Exactly!

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
Nope, Cubase is always contigious. You can't have gaps.
It's always the same selection for all items.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 07:35 AM   #183
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 848
Default

However, that's possible in Studio One:

__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 07:47 AM   #184
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,606
Default

ahh cool! i like it too! : ) does a continuos range x, y, width readjustable in S1 like in Cubase? (the first thing showing range selection in https://streamable.com/7nrby)

Last edited by deeb; 08-12-2018 at 08:23 AM.
deeb is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 08:24 AM   #185
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 848
Default

Yes, it's a bit different, as in Cubase, but it's doable:
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 08:27 AM   #186
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,606
Default

yes it is! seems to works well too! Thank you for the information.
deeb is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 08:42 AM   #187
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,005
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
However, that's possible in Studio One:
No, it's not what is pictured on that picture. There are no gaps(on timeline) between items.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 08:48 AM   #188
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,606
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
No, it's not what is pictured on that picture. There are no gaps(on timeline) between items.
just in the gif. Seems it will work. Waiting confirmation ...
deeb is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 09:25 AM   #189
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,005
Default

Quote:
Originally Posted by deeb View Post
just in the gif. Seems it will work. Waiting confirmation ...
Here is a gap. Show me on your gif it.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 09:26 AM   #190
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 848
Default

Ah okay, then we talked about 3 (!) different things.
I hope the GIF now shows what you mean.

Yep, that's also possible, see here: (in Cubase, too, btw)

__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 09:26 AM   #191
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,606
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
Here is a gap. Show me on your gif it.
i ment stevie gif on S1
deeb is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 09:28 AM   #192
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,606
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
Ah okay, then we talked about 3 (!) different things.
I hope the GIF now shows what you mean.
it doesn't i think! he means non continuous tracks/lanes with non continuous time selections (gaped time selections)
deeb is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 09:33 AM   #193
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,005
Default

Quote:
Originally Posted by deeb View Post
i ment stevie gif on S1
Me too. I don't see any gaps on his gif.
There is only continuous selection.
@_Stevie_ there are no breaks, you can't make multiple selections with breaks in time.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 09:35 AM   #194
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 848
Default

There were gaps, just smaller ones, the principle stays the same, though.
Anyway, more complete:

__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 09:35 AM   #195
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,606
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
Me too. I don't see any gaps on his gif.
that is what i am trying to say, you don't see because he didn't try to do so
deeb is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 09:36 AM   #196
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,606
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
There were gaps, just smaller ones, the principle stays the same, though.
Anyway, more complete:
yes! thats it! thanks
deeb is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 09:39 AM   #197
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,005
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
There were gaps, just smaller ones, the principle stays the same, though.
Anyway, more complete:
Yes, that's it! Can you copy it like on previous gifs? Don't make gif, just answer please.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 09:41 AM   #198
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 848
Default

Yep, you can
Now we need this for Reaper.. :P
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 09:45 AM   #199
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,005
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
Yep, you can
Now we need this for Reaper.. :P
Yes, now I agree with you.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 05:21 PM   #200
ferropop
Human being with feelings
 
ferropop's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 288
Default

This shouldn't require an incredible amount of coding, seeing that we already have half of area duplication FR by using Regions. Regions gives us Area Duplication in the horizontal direction, but without the vertical. It works perfectly, but duplicates EVERY track in the selected time rather than just the 'selected' ones.
ferropop is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.