Old 06-23-2016, 02:50 PM   #121
daxliniere
Human being with feelings
 
daxliniere's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, UK
Posts: 1,936
Default

So much love for the REAPER community right now and as always.
__________________
Dax Liniere
London's newest premium studio complex! (Facebook)
[i7-4790K, 12Gb RAM, Win8.1x64, NVidia GT710, UAD2-OCTO, FireFaceUFX, REAPER x64]
daxliniere is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2016, 02:55 PM   #122
daxliniere
Human being with feelings
 
daxliniere's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, UK
Posts: 1,936
Default

Quote:
Originally Posted by Curtis View Post
Yes, it is spelled with a "u" in third world countries.
Curtis, stop being a turd. We get that you're lazy, but insisting that Britain, Australia and Canada are third-world countries is ignorance.
You are one of the few exceptions to this amazing community. You don't have to continue that way.

You'll find that people here are more helpful than pretty much any other software forum. None of these people are paid to help you, they do it from the goodness of their hearts. Showing some gratitude goes a long way and it costs you nothing. Even people from third-world countries can afford manners.
__________________
Dax Liniere
London's newest premium studio complex! (Facebook)
[i7-4790K, 12Gb RAM, Win8.1x64, NVidia GT710, UAD2-OCTO, FireFaceUFX, REAPER x64]
daxliniere is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2016, 12:25 PM   #123
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,837
Default

@PitchSlap
Great suggestions there! v1.1 is going in that direction (more browser customization & per-package documentation).

For "Link to the script author's webpage", there is already the repositories' about dialogs which often have links (right click on a package > About XYZ).
As for rating, this is harder for now since ReaPack does not have a centralized location to store them...

@David Else
Very nice! I've added a link to your article on reapack.com.

Last edited by cfillion; 06-26-2016 at 12:09 AM.
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 06-25-2016, 02:57 PM   #124
Mordi
Human being with feelings
 
Mordi's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Norway
Posts: 550
Default

Is it possible to contribute scripts to the official "ReaPack" repo? If so, I think many people would find these two handy:
https://stash.reaper.fm/v/26264/Searc...d%20finder.lua
https://stash.reaper.fm/v/26298/Mordi...e%20finder.lua
Mordi is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2016, 04:43 PM   #125
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,837
Default

Quote:
Originally Posted by Mordi View Post
Is it possible to contribute scripts to the official "ReaPack" repo? If so, I think many people would find these two handy:
https://stash.reaper.fm/v/26264/Searc...d%20finder.lua
https://stash.reaper.fm/v/26298/Mordi...e%20finder.lua
You can send scripts using GitHub's web interface on the ReaTeam script repository at https://github.com/ReaTeam/ReaScripts after adding a bit of metadata at the top like in this video:



EDIT: If you wish to dig deeper the packaging documentation is here.

Last edited by cfillion; 06-28-2016 at 12:22 PM.
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 06-25-2016, 04:51 PM   #126
Mordi
Human being with feelings
 
Mordi's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Norway
Posts: 550
Default

Ah, I see. That's neat! I am familiar with git, so I'll try doing this.
Mordi is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2016, 05:46 AM   #127
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 2,138
Default

Just need to say thank you, not enough coffee to say it 500+ times.
Tack!
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2016, 08:45 AM   #128
amagalma
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,509
Default

What all of you did with Reapack is just wonderful! A million thanks to all of you!
amagalma is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2016, 04:00 AM   #129
Mordi
Human being with feelings
 
Mordi's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Norway
Posts: 550
Default

I just attempted to create a pull request on the ReaTeam pack, but I'm not sure I did it right. I did follow the video, but shouldn't it be that you /either/ create a fork, or create a pull request directly on the repository? I seem to have created a pull-request on /my/ fork.
Mordi is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2016, 12:28 PM   #130
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,837
Default

Oops! Apparently only the buttons on the repo homepage can create a pull request on the parent repo. I've fixed the video above (1:00).

Last edited by cfillion; 06-28-2016 at 12:37 PM.
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 06-28-2016, 01:11 PM   #131
sickamorz
Banned
 
Join Date: Feb 2015
Location: Philippines
Posts: 741
Default

Is there any description of what the scripts do?
The package name might as well be written in secret code.
sickamorz is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2016, 01:14 PM   #132
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,837
Default

There is often some documentation at the top of the code and there's always the forum threads. I'm working on per-package documentation capability in ReaPack for v1.1.

Last edited by cfillion; 06-28-2016 at 01:25 PM.
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 06-28-2016, 01:22 PM   #133
mpl
Human being with feelings
 
mpl's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Moscow, Russia
Posts: 2,542
Default

Mordi, both scripts return error ("Media_Take expected").
So try firstly prevent this kind of errors.
__________________
SoundCloud | MPL Scripts discussion | ReaPack | Donate
mpl is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2016, 03:33 PM   #134
Mordi
Human being with feelings
 
Mordi's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Norway
Posts: 550
Default

Quote:
Originally Posted by mpl View Post
Mordi, both scripts return error ("Media_Take expected").
So try firstly prevent this kind of errors.
Ah, this seems happens when the MIDI editor is not open. Good catch. I'll fix it.

Edit: Fixed, and created pull-request.

Last edited by Mordi; 06-28-2016 at 03:47 PM.
Mordi is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2016, 01:37 PM   #135
David Else
Human being with feelings
 
David Else's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Near London, UK
Posts: 577
Default

Quote:
Originally Posted by cfillion View Post
There is often some documentation at the top of the code and there's always the forum threads. I'm working on per-package documentation capability in ReaPack for v1.1.
That would be the single most important update in my opinion. thanks!
__________________
----------> Fedora Linux Distribution = Computing Joy & Freedom <----------
Learn Digital Audio Home | 'Nebula Explained' Course Out Now! | YouTube Channel | Twitter
David Else is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2016, 11:23 AM   #136
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,837
Default

Quote:
Originally Posted by bcslaam View Post
i have uninstalled reapack and I will report back if my crashes stop.
Please also send the exact error report from Windows (here's how).

Last edited by cfillion; 06-30-2016 at 11:33 AM.
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 06-30-2016, 03:40 PM   #137
Outboarder
Human being with feelings
 
Outboarder's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 759
Default

Robust work!
Thanks for the effort.
__________________
Outboarder Scripts
Outboarder is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2016, 06:48 AM   #138
Doc Brown
Human being with feelings
 
Doc Brown's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Minnesota
Posts: 1,645
Default

Would this package be backed up when we backup our configurations and preferences?
Doc Brown is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2016, 07:55 PM   #139
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,837
Default

@Doc Brown
All ReaPack data is stored inside REAPER's resource directory: making a backup of that folder would include everything.

These can be backed up using REAPER "export configuration" feature:
  • ReaPack's configuration file (reapack.ini)
  • Package files
These files can't:
  • The list of what has been installed through reapack (ReaPack/registry.db)
  • ReaPack itself (the .dll or .dylib file)
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 07-04-2016, 01:30 AM   #140
Bjorn218
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Location: Texas
Posts: 305
Default

I am getting a SSL connection error when trying to get ReaPack to download the packages.

I have gone as far as permitting the .dll and .ini file through my firewall. Any suggestions?

I double checked and the error is not on my end. It wont download any of the packages from the Github site

Last edited by Bjorn218; 07-04-2016 at 02:00 AM.
Bjorn218 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2016, 11:53 AM   #141
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,837
Default

@Bjorn218
All network access is done through reaper.exe so only that need permission from the firewall. Is HTTPS allowed?
A "SSL connect error" sometime happens when the OS fails to validate the authenticity of the server's ssl certificate (I get the same error when I use a proxy that filters https traffic).
There will be an option to workaround this in the next ReaPack version, hopefully it will be ready for public testing soon... (EDIT: out now) However the best solution would be to find out why Windows doesn't accept GitHub's certificate on your end.

Last edited by cfillion; 07-11-2016 at 10:10 PM.
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 07-04-2016, 08:28 PM   #142
A Little Man and a House
Human being with feelings
 
A Little Man and a House's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 135
Default

Quote:
Originally Posted by Mordi View Post
Is it possible to contribute scripts to the official "ReaPack" repo? If so, I think many people would find these two handy:
https://stash.reaper.fm/v/26264/Searc...d%20finder.lua
https://stash.reaper.fm/v/26298/Mordi...e%20finder.lua
I don't want to clutter up the thread with OT stuff but these look amazing Mordi, can't wait to try them when I get home, thanks!
A Little Man and a House is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2016, 11:02 PM   #143
Bjorn218
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Location: Texas
Posts: 305
Default

Quote:
Originally Posted by cfillion View Post
@Bjorn218
All network access is done through reaper.exe so only that need permission from the firewall. Is HTTPS allowed?
A "SSL connect error" sometime happens when the OS fails to validate the authenticity of the server's ssl certificate (I get the same error when I use a proxy that filters https traffic).
There will be an option to workaround this in the next ReaPack version, hopefully it will be ready for public testing soon... However the best solution would be to find out why Windows doesn't accept GitHub's certificate on your end.
Will do. Thanks for the response
Bjorn218 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2016, 07:36 AM   #144
thehipcola
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 28
Default Thanks!

Just a note of thanks for this cool tool. Been using (and loving) Reaper for a few years, but have never gotten into scripts or extensions - feel like this just opened the door for me.

Much appreciated!
Rob
thehipcola is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2016, 08:38 PM   #145
PitchSlap
Human being with feelings
 
PitchSlap's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Vancouver, BC
Posts: 3,207
Default

Nice update to the browser.

Now that we can sort columns, how about a date column to quickly see all the newest scripts?

(sorry if it's been requested already)
__________________
FRs: v5 Media Explorer Requests, Global Quantization, Session View
Win10 64-bit, Reaper 5(x64), Core i7-5700HQ, 16GB RAM, GeForce GTX 960M, SSD
PitchSlap is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2016, 10:20 PM   #146
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,837
Default

Quote:
Originally Posted by PitchSlap View Post
Now that we can sort columns, how about a date column to quickly see all the newest scripts?
v1.1beta1 has a "Last Update" column (disabled in the default view): https://i.imgur.com/OzdyfcZ.gif.

Last edited by cfillion; 07-23-2016 at 10:32 PM.
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 07-26-2016, 11:57 AM   #147
Kenten
Human being with feelings
 
Kenten's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Connecticut, USA
Posts: 92
Default

Having a weird problem. Reakpack installed just fine, and I was able to download all the scripts I wanted. I confirmed that the scripts are now sitting in a "Scripts" folder in my REAPER Resource folder, but they are not in my action list, and I don't know how to get them there. I read through the user guide on the Reapack website but it doesn't look like I missed a step. BTW this is a portable Windows install, if that matters.
Kenten is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2016, 12:02 PM   #148
mpl
Human being with feelings
 
mpl's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Moscow, Russia
Posts: 2,542
Default

Reaper 5.12 required.
__________________
SoundCloud | MPL Scripts discussion | ReaPack | Donate
mpl is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2016, 12:05 PM   #149
Kenten
Human being with feelings
 
Kenten's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Connecticut, USA
Posts: 92
Default

Forgot to mention, I have REAPER 5.22 installed. The portable install is actually in my OneDrive folder so I can use it on multiple computers with the same settings everywhere. I'm confident this isn't a OneDrive sync problem though, because the script files are there, they just aren't importing to REAPER's action list.
Kenten is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2016, 02:07 PM   #150
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,837
Default

@Kenten
I tried with a REAPER 5.22/ReaPack 1.0 portable installation in a OneDrive folder and it worked here. Some things you could try:
  • Open reaper-kb.ini in a text editor after closing REAPER to see if the scripts are listed there
  • Try with a new portable installation without OneDrive
Now, this is a wild guess but you do mention "all the scripts I wanted": could they be all MIDI Editor scripts?
If so, you'll find them in the MIDI Editor section of the Action List (menu at the upper right) instead of in the Main section.

Last edited by cfillion; 07-26-2016 at 02:26 PM.
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 07-26-2016, 04:02 PM   #151
Kenten
Human being with feelings
 
Kenten's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Connecticut, USA
Posts: 92
Default

Ok, so after about half and hour of trying different things I finally got it figured out (good thing REAPER installs so fast, because I had to reinstall several times, and this would have taken hours with other DAWs). Cfillion, you got me started on the right track.

First I copied my REAPER install out of OneDrive and onto my desktop, then launched REAPER. Unsurprisingly, this didn't work.

Then I created a fresh portable install on my desktop, and immediately installed SWS and Reapack. Everything worked perfectly, I was able to downloaded all 560 packages from the 5 default repositories and they appeared in the action list. Then I imported my configurations from the old install to the new one, and suddenly the scripts were gone from the action list. Then I finally realized that by importing my configurations, I must have overwritten some settings file and caused REAPER to "forget" about the downloaded scrips, if that's the right term to use.

So I tried a third time. Installed REAPER, then imported my configs, THEN installed SWS and Reapack. Voila, everything where it should be!

Thanks for the help!
Kenten is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2016, 05:03 PM   #152
morgon
Human being with feelings
 
morgon's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: 'straya
Posts: 9,111
Default

I can't get Reapack to run atm, updated SWS to 2.8.3.0, put Reapack64 dll in User plugins [resource app/roaming etc] Reapack dialog box shows up ok in extensions menu but when trying to use it there's error message "Reapack could not download [eg] Rea Team Script's index"
[Error description: Couldn't resolve host name]

Thanks for any help, cheers
morgon is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2016, 11:41 PM   #153
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,837
Default

Quote:
Originally Posted by morgon View Post
[Error description: Couldn't resolve host name]
This error happens when ReaPack cannot connect to the internet.
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 07-27-2016, 03:53 AM   #154
morgon
Human being with feelings
 
morgon's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: 'straya
Posts: 9,111
Default

Communication breakdown. I read some instructions that said put this file in User plugins, make sure you've got sws 2.8.3, open the reapack extension, choose one of the repositories or whatever and you're in business. No mention of net connectivity required. I've been through the hoops but my DAW rig, like so many others, is not net connected, does that mean I can't activate Reapack? [Please keep in mind that an idiot is someone who doesn't know something you learned yesterday]

@cfillion thanks for your reply
morgon is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2016, 07:50 AM   #155
morgon
Human being with feelings
 
morgon's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: 'straya
Posts: 9,111
Default

Ok, thanks James.
morgon is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2016, 05:13 PM   #156
MikComposer
Human being with feelings
 
MikComposer's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Brighton
Posts: 1,988
Default

Hi,

I've put it in to userplugins folder, but on start of reaper got popup about instalation path mismatch, even thought I'm connected.
Attached Images
File Type: jpg Bez nazwy-1.jpg (46.2 KB, 231 views)
__________________
My Royalty Free Music library

Last edited by MikComposer; 08-14-2016 at 05:22 PM.
MikComposer is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2016, 06:05 PM   #157
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,837
Default

In that dialog it says where the reapack dll is currently located and where it should be (along with expected file name). Move/rename it to the expected location.
(If it's already there, can you send me a screenshot of the full dialog?)
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 08-14-2016, 07:11 PM   #158
MikComposer
Human being with feelings
 
MikComposer's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Brighton
Posts: 1,988
Default

Ok I get it. But then there is a font mismatch, for some reason something is not reading polish font.
Attached Images
File Type: jpg Bez nazwy-2.jpg (49.7 KB, 180 views)
__________________
My Royalty Free Music library
MikComposer is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2016, 07:25 PM   #159
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,837
Default

You've found a bug (encoding issue). Thanks, I'll try to fix it.
cfillion is online now   Reply With Quote
Old 08-14-2016, 08:28 PM   #160
MikComposer
Human being with feelings
 
MikComposer's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Brighton
Posts: 1,988
Default

Quote:
Originally Posted by cfillion View Post
You've found a bug (encoding issue). Thanks, I'll try to fix it.
Cheers
__________________
My Royalty Free Music library
MikComposer is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.