Old 11-06-2015, 01:07 AM   #1
G-Sun
Human being with feelings
 
G-Sun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Norway
Posts: 6,137
Default Snap grid bug

Hello!

I'm experiencing a snap to grid bug.





Been seing this in many projects.
Workaround: Setting grid to 1/16 or something

v5.1pre1c x32 win 8.1 x64
(not prerelease-related I believe)
__________________
Reaper x64, win 8.1
G-Sun.no - Music Blog - My music
G-Sun is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2015, 06:24 AM   #2
G-Sun
Human being with feelings
 
G-Sun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Norway
Posts: 6,137
Default

Notice how the midi-item-lines and the grid is wrong:
__________________
Reaper x64, win 8.1
G-Sun.no - Music Blog - My music
G-Sun is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2015, 08:25 AM   #3
G-Sun
Human being with feelings
 
G-Sun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Norway
Posts: 6,137
Default

New project, pretty little going on
and same bug.

Only now I even can't get the workaround to work.

Fix please!
__________________
Reaper x64, win 8.1
G-Sun.no - Music Blog - My music
G-Sun is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2015, 08:28 AM   #4
G-Sun
Human being with feelings
 
G-Sun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Norway
Posts: 6,137
Default

Clean rpp,
where I can' select beat 5 to 6.

https://stash.reaper.fm/26132/Fred.RPP

Reaper 5.1 x32 win 8.1 x64
__________________
Reaper x64, win 8.1
G-Sun.no - Music Blog - My music
G-Sun is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2015, 11:31 AM   #5
noise_construct
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 1,560
Default

Can't replicate, not even with your project and the same snap/grid settings.

MCU_Klinke extension was reported missing from my setup. Reaper 5.1 rev 4ff7e5
noise_construct is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2015, 11:50 AM   #6
G-Sun
Human being with feelings
 
G-Sun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Norway
Posts: 6,137
Default

Quote:
Originally Posted by noise_construct View Post
Can't replicate, not even with your project and the same snap/grid settings.

MCU_Klinke extension was reported missing from my setup. Reaper 5.1 rev 4ff7e5
Thanks!

Well,
I've had this for some years now I believe.

When I have to manually enter beat-position for markers to get a time-selection I need, then it's kind of cumbersome..

I believe it has something to do with the handling of the tempo-line.
__________________
Reaper x64, win 8.1
G-Sun.no - Music Blog - My music
G-Sun is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2015, 11:56 AM   #7
G-Sun
Human being with feelings
 
G-Sun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Norway
Posts: 6,137
Default

Checking again with my linked project:
No, can't land on 6.1.1
__________________
Reaper x64, win 8.1
G-Sun.no - Music Blog - My music
G-Sun is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2015, 12:27 PM   #8
Airal
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 376
Default

I had this problem before. Don't expect it to get fixed! ;/

Reaper has some seriously buggy code! I've been having all kinds of weird problems with time signatures and such.

I had a series of items with about 3 seconds of gaps between them and a time signature change. As I moved the items across the time signature the gaps changed drastically and "randomly". As I dragged it back an forth(without letting go of mouse button), the gaps got bigger and bigger.

Reaper needs a total rewrite of some of it's code. Most of the problems I experience are gui related.
Airal is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2015, 02:32 PM   #9
noise_construct
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 1,560
Default

Quote:
Originally Posted by G-Sun View Post
Thanks!

Well,
I've had this for some years now I believe.

When I have to manually enter beat-position for markers to get a time-selection I need, then it's kind of cumbersome..

I believe it has something to do with the handling of the tempo-line.
There was an odd extra snap "position" after each tempo marker somewhere between beats, but snapping to beats still worked normally. I'm not familiar with the tempo line's operation so I just assumed that was normal.
noise_construct is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2015, 12:35 AM   #10
G-Sun
Human being with feelings
 
G-Sun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Norway
Posts: 6,137
Default

Quote:
Originally Posted by noise_construct View Post
There was an odd extra snap "position" after each tempo marker somewhere between beats, but snapping to beats still worked normally. I'm not familiar with the tempo line's operation so I just assumed that was normal.
Thanks for checking!
__________________
Reaper x64, win 8.1
G-Sun.no - Music Blog - My music
G-Sun is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2015, 12:36 AM   #11
G-Sun
Human being with feelings
 
G-Sun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Norway
Posts: 6,137
Default

Quote:
Originally Posted by Airal View Post
I had this problem before. Don't expect it to get fixed! ;/

Reaper has some seriously buggy code! I've been having all kinds of weird problems with time signatures and such.

I had a series of items with about 3 seconds of gaps between them and a time signature change. As I moved the items across the time signature the gaps changed drastically and "randomly". As I dragged it back an forth(without letting go of mouse button), the gaps got bigger and bigger.

Reaper needs a total rewrite of some of it's code. Most of the problems I experience are gui related.
Ok,
well, I believe consensus here on the forum is that Reaper is very well coded.
But, that doesn't mean there are no bugs..
__________________
Reaper x64, win 8.1
G-Sun.no - Music Blog - My music
G-Sun is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2015, 03:08 AM   #12
NextLevel
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 360
Default

G-Sun,

Looking at your vid, I think I spotted the problem.
When you first extend your item it appears to be snapping to the play cursor,
so maybe try setting the play cursor to 0 or to a grid division before extending the item.
NextLevel is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2015, 06:49 AM   #13
G-Sun
Human being with feelings
 
G-Sun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Norway
Posts: 6,137
Default

Quote:
Originally Posted by NextLevel View Post
G-Sun,

Looking at your vid, I think I spotted the problem.
When you first extend your item it appears to be snapping to the play cursor,
so maybe try setting the play cursor to 0 or to a grid division before extending the item.
Thank you,
but I've checked that out for linked project.

But, I'll double-check.

btw: The play-cursor is probably there because of the bug.
__________________
Reaper x64, win 8.1
G-Sun.no - Music Blog - My music
G-Sun is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2015, 07:42 AM   #14
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 9,218
Default

This appears to be a bug that occurs when snapping to a time position that follows a linear tempo transition when the previous tempo marker does not fall on the grid. Could you confirm that that is the only circumstance where it happens?
schwa is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2015, 08:46 AM   #15
G-Sun
Human being with feelings
 
G-Sun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Norway
Posts: 6,137
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
This appears to be a bug that occurs when snapping to a time position that follows a linear tempo transition when the previous tempo marker does not fall on the grid. Could you confirm that that is the only circumstance where it happens?
Well, sort of.
In th project above, I'm able to land on:
4.1
5.4
6.3
7.2
7.3

Not:
6.1
6.2

I was wondering about if odd/even had something to say,
but I don't really see a conclusive pattern.
__________________
Reaper x64, win 8.1
G-Sun.no - Music Blog - My music
G-Sun is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2015, 08:51 AM   #16
G-Sun
Human being with feelings
 
G-Sun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Norway
Posts: 6,137
Default

On a newer version of the project
https://stash.reaper.fm/26138/Fred2.RPP

the only place I can't land is:
3.1

From v1 to v.2 there has been changes in tempo and time-sigs.

Thanks!
__________________
Reaper x64, win 8.1
G-Sun.no - Music Blog - My music
G-Sun is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2017, 01:36 AM   #17
G-Sun
Human being with feelings
 
G-Sun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Norway
Posts: 6,137
Default

Having issues here still.
Please fix
__________________
Reaper x64, win 8.1
G-Sun.no - Music Blog - My music
G-Sun is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.