Old 09-11-2017, 07:45 AM   #1
acintya
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 241
Default MacOsx in virtual box?

i want to run a plugin in reaper that it is only written for MacOSx.
i rub windows 10 and i dont want a hackintosh.would it be possible to somehow run a virtual mac os in windows 10 and then install reaper for mac and that plugin in the vbox!?
acintya is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2017, 08:36 AM   #2
richie43
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2009
Location: Minnesota
Posts: 8,397
Default

Quote:
Originally Posted by acintya View Post
i want to run a plugin in reaper that it is only written for MacOSx.
i rub windows 10 and i dont want a hackintosh.would it be possible to somehow run a virtual mac os in windows 10 and then install reaper for mac and that plugin in the vbox!?
It's totally possible (I have run Reaper "in Windows" in a V-Box in a Linux installation.... Performance will be pretty poor, so if it's vsti of some sort, you may have a hard time getting low enough latency for any real-time performance.
What plugin are you needing to use? Maybe there is already a good (or better) alternative for Windows......
__________________
Quote:
Originally Posted by serr
Stay the heck away from Geek Squad and Worst Purchase.
http://soundyaudio.com/ The Sounds of the Hear and Now
richie43 is online now   Reply With Quote
Old 09-11-2017, 09:09 AM   #3
serr
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 6,297
Default

Slightly off topic but is this the future direction everything will go? Apple will continue to drift further away from professional products and OS. We'll build Linux systems and then run virtual installs of older OSX installs depending on what software we're after? (Or Windows installs for the odd Windows-only app.)
__________________
Mac Pro 8x3.33GHz i7, 16GB, 256GB SSD(OS, apps), 3x2TB 7200 HD(data); MacBook Pro 2.8GHz, 6GB, 128GB SSD HD(OS, apps), 750GB 7200 HD(data); 2xTrue Precision 8; Apogee AD-16; 2xMOTU 828mk3, Evolution UC-33e; Faderport; WiRanger, iPad & the analog mixer has retired
serr is online now   Reply With Quote
Old 09-11-2017, 09:19 AM   #4
richie43
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2009
Location: Minnesota
Posts: 8,397
Default

Quote:
Originally Posted by serr View Post
Slightly off topic but is this the future direction everything will go? Apple will continue to drift further away from professional products and OS. We'll build Linux systems and then run virtual installs of older OSX installs depending on what software we're after? (Or Windows installs for the odd Windows-only app.)
Ha...I won't. I did it just to test something. I won't hold onto old software that tightly, I'll find alternatives or do without.
__________________
Quote:
Originally Posted by serr
Stay the heck away from Geek Squad and Worst Purchase.
http://soundyaudio.com/ The Sounds of the Hear and Now
richie43 is online now   Reply With Quote
Old 09-11-2017, 10:04 AM   #5
serr
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 6,297
Default

Do without?! Nope, I'll keep using the old tool then! Not a fan of regression or throwing old tools away when they can still be useful. The new thing needs to be as good or better than the old thing or I'll give you that look like you just grew a third head. (Which is the look Apple is getting from me right now. Windows always got that look and continues to.)

But it sure looks like that's the direction things are headed in for good or bad.
__________________
Mac Pro 8x3.33GHz i7, 16GB, 256GB SSD(OS, apps), 3x2TB 7200 HD(data); MacBook Pro 2.8GHz, 6GB, 128GB SSD HD(OS, apps), 750GB 7200 HD(data); 2xTrue Precision 8; Apogee AD-16; 2xMOTU 828mk3, Evolution UC-33e; Faderport; WiRanger, iPad & the analog mixer has retired
serr is online now   Reply With Quote
Old 09-11-2017, 10:49 AM   #6
richie43
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2009
Location: Minnesota
Posts: 8,397
Default

Quote:
Originally Posted by serr View Post
Do without?! Nope, I'll keep using the old tool then! Not a fan of regression or throwing old tools away when they can still be useful. The new thing needs to be as good or better than the old thing or I'll give you that look like you just grew a third head. (Which is the look Apple is getting from me right now. Windows always got that look and continues to.)

But it sure looks like that's the direction things are headed in for good or bad.
To each their own......

I could use a third head, so I say change is good.
__________________
Quote:
Originally Posted by serr
Stay the heck away from Geek Squad and Worst Purchase.
http://soundyaudio.com/ The Sounds of the Hear and Now
richie43 is online now   Reply With Quote
Old 09-11-2017, 10:58 AM   #7
serr
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 6,297
Default

Quote:
Originally Posted by richie43 View Post
To each their own......

I could use a third head, so I say change is good.
Well, with Reaper...
__________________
Mac Pro 8x3.33GHz i7, 16GB, 256GB SSD(OS, apps), 3x2TB 7200 HD(data); MacBook Pro 2.8GHz, 6GB, 128GB SSD HD(OS, apps), 750GB 7200 HD(data); 2xTrue Precision 8; Apogee AD-16; 2xMOTU 828mk3, Evolution UC-33e; Faderport; WiRanger, iPad & the analog mixer has retired
serr is online now   Reply With Quote
Old 09-11-2017, 12:22 PM   #8
tzzsmk
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2016
Location: Prague
Posts: 28
Default

Quote:
Originally Posted by acintya View Post
i want to run a plugin in reaper that it is only written for MacOSx.
i rub windows 10 and i dont want a hackintosh.would it be possible to somehow run a virtual mac os in windows 10 and then install reaper for mac and that plugin in the vbox!?
and is your rig strong enough to run another OS in virtual environment, cpu+ram+disk wise? because if you have mediocre specs, then it makes no sense to attempt virtualOS running simultaneously, and if you could afford killer-spec PC, then you could really save yourself lots of trouble and just buy some second-hand macmini from 2011-2012
__________________
El Capitan Hackintosh i7-5820K @4.3GHz, ASUS X99-S, 32GB DDR4, GTX980Ti Classified, 850 EVO 500GB, HDSPe AIO, Faderport, Seaboard RISE49, Eris E8, K240 MKII, U2713HM, MacBook Pro 13 Mid-2012 (i7, 16GB, 840 EVO 500GB, 1TB), Fireface 802, Octamic D, DT-770 M, SE215-K
tzzsmk is online now   Reply With Quote
Old 09-13-2017, 11:56 PM   #9
acintya
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 241
Default

Quote:
Originally Posted by tzzsmk View Post
and is your rig strong enough to run another OS in virtual environment, cpu+ram+disk wise? because if you have mediocre specs, then it makes no sense to attempt virtualOS running simultaneously, and if you could afford killer-spec PC, then you could really save yourself lots of trouble and just buy some second-hand macmini from 2011-2012
its not bad. dual xeon 12 core and 32gb ram.
here is what i want to use:

http://www.five12.com/hq/N4

i dont get companyes that only develop for mac (such small programs). such tools should be not really hard to port it to windows
acintya is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2017, 01:13 AM   #10
zeekat
Human being with feelings
 
zeekat's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Polandia
Posts: 1,750
Default

Pretty sure virtualizing recent OSX macs on a regular PC system is not supported, virtualbox (or whatever hypervisor you'd like) won't be emulating neccesary Apple stuff like its BIOS to get recognized by system as an Apple machine. I guess there are some hacky ways, but in such case you'd be not only losing performance by virtualization, but also stability by using some kludgy shady hack to run the thing. +1 to finding a cheap Mac or a replacement for that plug.
__________________
Making steady lateral progress in production quality
soundclouds|youtubes
zeekat is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2017, 07:24 PM   #11
Doc Brown
Human being with feelings
 
Doc Brown's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Minnesota
Posts: 1,362
Default

I don't want to take a detour but this is a very capable step sequencer.

__________________
Intel I7 2600/ 16 gigs ram/ system drive-samples drive-audio drive- backup drive/ windows 7 64/ Reaper 64/ focusrite 18i20
Doc Brown is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.