Old 03-23-2016, 01:39 PM   #121
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Slaw Canyon, Tennessee
Posts: 1,668
Default

thank you for sticking with me. let me try to explain again.

Quote:
I don't understand why you have to insert the marker 5 and increment the rest. Why don't you do this?
1...2...3...4...9...5...6...7...8
or 1...2...3...4...62343...5...6...7...8
i am not incrementing the rest, the script is.
your suggestion is my desired behavior, but the script does not permit it.

the script automatically sets the marker ID to conform to a sequential order. this would be good generally, EXCEPT for special instances (like action markers)



see this gif. note that the "marker ID" param gets reassigned to 5 for the action marker item. ideally, i could flag specific items in a way that exempts them from having their ID number changed by the script.

the first 4 marker items are navigational. the 5th is an action.

i cannot do this while your script is running:

1...2...3...4...62343...5...6...7...8

Last edited by mccrabney; 03-23-2016 at 01:57 PM.
mccrabney is online now   Reply With Quote
Old 03-23-2016, 02:21 PM   #122
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,823
Default

ahhh. I totally understand now... sorry I am a bit away these days with friends holidays visit and I'm traveling until next week now. But I see the problem now. it renumbers all items found in the track.

But if you could, I think the easiest solution would be separate the navigational makers and the action markers in different tracks with different suffix
like for example:

Track 1: Navigation Markers 1
Track 2: Action Markers 100
this would allow 1..2..3..101..4..5..6
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2016, 02:49 PM   #123
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Slaw Canyon, Tennessee
Posts: 1,668
Default

Quote:
Originally Posted by heda View Post
ahhh. I totally understand now... sorry I am a bit away these days with friends holidays visit and I'm traveling until next week now. But I see the problem now. it renumbers all items found in the track.

But if you could, I think the easiest solution would be separate the navigational makers and the action markers in different tracks with different suffix
like for example:

Track 1: Navigation Markers 1
Track 2: Action Markers 100
this would allow 1..2..3..101..4..5..6
cool, that was such an obvious answer, sorry for dragging you through all this!
mccrabney is online now   Reply With Quote
Old 04-06-2016, 10:55 AM   #124
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Slaw Canyon, Tennessee
Posts: 1,668
Default

i can stop bumping this and start emailing you FRs if you prefer, but...

you know how muting the marker track removes all markers? could we get the same behavior for muted items?

reason: action markers. i often use a "quit reaper" action marker to close reaper after 1 project file plays through when i'm doing something live. i don't need that action to trigger unless i'm actually in a live-case situation. i keep all my action markers on one dedicated track as per your earlier suggestion, but it'd be so sweet to be able to just mute some actions some of the time without losing all action markers (and without having a dedicated markeritem track for just "quit reaper")

thanks for your time.
__________________
FR: select MIDI recorded in most recent engagement of record/overdub.
check out MPL's amazing RS5K manager
read an important discussion on track MIDI editing
mccrabney is online now   Reply With Quote
Old 04-07-2016, 03:57 AM   #125
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,823
Default

Quote:
Originally Posted by mccrabney View Post
i can stop bumping this and start emailing you FRs if you prefer, but...

you know how muting the marker track removes all markers? could we get the same behavior for muted items?

reason: action markers. i often use a "quit reaper" action marker to close reaper after 1 project file plays through when i'm doing something live. i don't need that action to trigger unless i'm actually in a live-case situation. i keep all my action markers on one dedicated track as per your earlier suggestion, but it'd be so sweet to be able to just mute some actions some of the time without losing all action markers (and without having a dedicated markeritem track for just "quit reaper")

thanks for your time.
It's perfectly fine to use the forum thread.

Here is one update

Download: HeDa_Regions & Markers from Items v0.93

Code:
 * Change log:
  * v0.93 (2016-04-07)
    + Muted items do not create markers
    + Dock/Undock button
    + >=5.17 window position support
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2016, 06:08 PM   #126
Megagoth1702
Human being with feelings
 
Megagoth1702's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Berlin
Posts: 258
Default

This script is so epic... Thank you man! I'm upping my donations.
__________________
Thank you and have a nice day! :)
Megagoth1702 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2016, 12:30 PM   #127
karumba
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2011
Location: Alzenau, Germany
Posts: 53
Default

thats a really cool script - thanks!
but i just realized, that it is not possible to selected the regions in the region render matrix anymore. when i close the script it works again. is that a restriction of the script or is there anything i'm doing wrong?

__________________
Jan Ohlhorst - affiliations: finemastering | suter/ohlhorst | Tokyo Dawn Labs | Ohlhorst Digital
karumba is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2016, 08:17 AM   #128
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,823
Default

thank you Megagoth1702

@karumba Yes this is a known limitation in current version. I am working to fix it for the next version. It will be better. But I've been busy with another release so stay tuned.
Thanks
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2016, 03:04 PM   #129
NextLevel
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 410
Default

HeDa,

Could you please post this script here or on the stash? The current stash link is dead. I can not use your ScriptsManager because my DAW system does not have net access.

Thank you
NextLevel is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2016, 02:02 PM   #130
ulna
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 3
Default

+1

The link does not work anymore
ulna is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2016, 02:02 PM   #131
ulna
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by heda View Post
thank you Megagoth1702

@karumba Yes this is a known limitation in current version. I am working to fix it for the next version. It will be better. But I've been busy with another release so stay tuned.
Thanks
Please re-up the link? It does not work anymore..
ulna is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2016, 09:21 AM   #132
NextLevel
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 410
Default

Quote:
Originally Posted by ulna View Post
Please re-up the link? It does not work anymore..
I think the code in the first post is the latest even though it says version 0.91 in the header. If you scan down the code just a bit you'll see "Change log: v0.93"
NextLevel is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2016, 04:53 PM   #133
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,823
Default

thank you.. updated link in first post.. The scripts are now installed using the HeDaScripts Manager, http://forum.cockos.com/showthread.php?t=179003
which is another Lua script that automatically downloads latest update. There is a problem in mac osx computers with it not adding the actions of the scripts to REAPER automatically, but the scripts are downloaded and installed correctly, you only have to add them manually to actions list until I manage to fix it. In windows it works fine. I lost my OSX testing VM, so I need some more time to fix that.
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2017, 08:21 AM   #134
mrlimbic
Human being with feelings
 
mrlimbic's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: UK
Posts: 557
Default

How will this cope with overlapping regions? Can it place items based on the color?

I'd like track used for items to be based on the region color. I have a tool that generates a lot of regions, but ones of different colors will likely overlap, which is hard to read. Regions of same color definitely won't overlap.

Here is an example of the mess.

__________________
Convert NLE XMLs to RPP.
http://vordio.net
mrlimbic is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2017, 02:14 PM   #135
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,823
Default

hi mrlimbic
I don't understand the question.. this doesn't do anything to overlapping regions. It doesn't create items.. It creates regions from the items. If the items overlap, the regions will overlap. But you can move the overlapping regions by moving the items, since it is easy to select overlapping items if they are in different tracks for example, or with Free item positioning.
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2017, 03:31 PM   #136
mrlimbic
Human being with feelings
 
mrlimbic's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: UK
Posts: 557
Default

Quote:
Originally Posted by heda View Post
hi mrlimbic
I don't understand the question.. this doesn't do anything to overlapping regions. It doesn't create items.. It creates regions from the items. If the items overlap, the regions will overlap. But you can move the overlapping regions by moving the items, since it is easy to select overlapping items if they are in different tracks for example, or with Free item positioning.
Ok sorry. I thought it did the opposite. Someone said this might help with my overlapping regions problem.
__________________
Convert NLE XMLs to RPP.
http://vordio.net
mrlimbic is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2017, 03:27 AM   #137
bFooz
Human being with feelings
 
bFooz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 729
Default

Hi Heda, I have just started to use this and find it very useful. One thing I have noticed - when running "Script: HeDa_Regions&Markers run once without UI.lua" , there are doubled markers for each empty item - each item has two markers with the same number and position. This does not happen with the deferred version.

Does it work well for you?

Thanks.
__________________
Donations | Mixing & Mastering Services
bFooz is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2017, 07:15 AM   #138
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,823
Default

Quote:
Originally Posted by bFooz View Post
Hi Heda, I have just started to use this and find it very useful. One thing I have noticed - when running "Script: HeDa_Regions&Markers run once without UI.lua" , there are doubled markers for each empty item - each item has two markers with the same number and position. This does not happen with the deferred version.

Does it work well for you?

Thanks.
Hi bFooz, you are right. I didn't test that function very much. It's fixed now in v0.97. Let me know if you have any other problem. Thanks!
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2017, 11:42 AM   #139
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,823
Default

I am working on v2.0 of this script and it will be easier to use and better.. And compatible with Region Matrix as you can see in this gif. It no longer deletes the matrix each time.

__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2017, 06:11 PM   #140
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,823
Default

New feature: Combining overlapped items into one region option
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2017, 05:07 AM   #141
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,823
Default

Released v2.0pre1 for VIP members
Renamed to Region Tracks, instead of Region&Markers from Items, which was too long.
It's a first pre-release and there can be bugs... report here if you find something! Thanks!

Changes:
* v2.0pre1 (2017-11-29)
+ Complete rewrite of "Regions&Markers from Items" script. New GUI. New engine. Better association with items.
+ Compatible with Region Render Matrix.
+ Option to Join overlapped items into single region.
+ On change refresh. Minimized mode on change.
+ Manual Refresh.
+ Optimized Autorefresh. Option to fall back to On change if it is slower than a threshold.
+ No need to specify minimum index in track name suffix. Dedicated button for it.
+ Change minimum index for each track maintaining Region Render Matrix, it can be used as region render matrix presets for each group.
+ Buttons to add to Render Region Matrix.
+ New GUI
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations

Last edited by heda; 11-29-2017 at 06:42 AM.
heda is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2017, 08:45 AM   #142
Ozman
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 491
Default

I just noticed this update.
Will test this out.
Ozman is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2017, 06:42 AM   #143
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,823
Default v2.0pre2 (2017-12-06)

small update. The join overlapped items is complex, so for now it is only supported if items are contiguous.

* v2.0pre2 (2017-12-06)
+ Preference: Number of IDs reserved per track by default.
+ Right click for Menus in RRM buttons
# fix small overlapping issue (only simple overlap supported)
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2017, 05:05 AM   #144
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,823
Default v2.0pre3 (2017-12-10)

* v2.0pre3 (2017-12-10)
# fix: resizing to small window issue
+ Option for region tracks: Use existing name and color of existing regions if found in the same place.
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2018, 12:39 AM   #145
Moy
Human being with feelings
 
Moy's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: China
Posts: 35
Default

Hope for 2 new features : P

1. Option to ignore muted items
2. [Add RRM items, MASTER Track] <- This is useful, mostly users only need to render master mix, so they don't have to click at the master track first!
Moy is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2018, 05:04 AM   #146
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,823
Default v2.0pre5 (2018-01-12)

update for you Moy

* v2.0pre5 (2018-01-12)
+ Preference: Muted Items do not create regions/markers
+ Add/Remove Render Region Matrix to Master track.
# fix: small graphic glitch when showing menu
+ About page with changelog
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2018, 02:35 PM   #147
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Slaw Canyon, Tennessee
Posts: 1,668
Default

hey heda, this script is still very, very useful to me.

is there any chance it can get an update to deal with the new region lanes feature?

right now, as the script cycles and checks itself, it repositions the overlapping regions into the first region lane, like so:

__________________
FR: select MIDI recorded in most recent engagement of record/overdub.
check out MPL's amazing RS5K manager
read an important discussion on track MIDI editing
mccrabney is online now   Reply With Quote
Old 01-27-2018, 05:32 AM   #148
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,823
Default

Quote:
Originally Posted by mccrabney View Post
hey heda, this script is still very, very useful to me.

is there any chance it can get an update to deal with the new region lanes feature?

right now, as the script cycles and checks itself, it repositions the overlapping regions into the first region lane, like so:
I don't remember having this problem, is it using v1 or v2.0? I'll investigate to see if I can do something but my first thought is that we can't control which lanes are chosen for the regions.
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2018, 07:00 AM   #149
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Slaw Canyon, Tennessee
Posts: 1,668
Default

i'll have to check and report back -- i'm using a modded version that doesn't show your UI and i made the mod a long time ago, so it's likely an earlier version.

if by chance you are able to control region lanes via script, it'd be cool if items in region item tracks (A) above other region item tracks (B) put the corresponding region A above B.
__________________
FR: select MIDI recorded in most recent engagement of record/overdub.
check out MPL's amazing RS5K manager
read an important discussion on track MIDI editing
mccrabney is online now   Reply With Quote
Old 02-07-2019, 06:29 AM   #150
Stroudy
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 349
Default

Hey HeDa,

I just purchased the VIP set - great work.

I have a FR for Region Tracks...

GOOD
Have the track form part of the region name.
Region Name = Track Name + Item Name, like this...



Take it a stage further...?

BETTER
Option to Include the parent track as part of the Region name.
Region Name = Parent_Track_Name + Child_Track Name + Item Name, like this...

Region


BEST
Items on the parent track form part of the Region name for items it encloses on the child track
Region Name = Parent_Track_Item + Child_Track Name + Item Name, like this...



I work in advertising and branding where a set of deliverables may include several different versions, each with multiple edits (cutdowns), each with various options (e.g. w_Cowbell wo_Cowbell) - this feature would have been invaluable to me earlier this week when I have to deliver 140+ assets as a pitch for 8 radio stations.

I would donate extra for this feature btw

Last edited by Stroudy; 02-07-2019 at 07:08 AM. Reason: OCD
Stroudy is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2019, 01:17 PM   #151
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,823
Default

Thank you for the ideas and for supporting the scripts, Stroudy
I am currently working on HeDaMixer 2.0. I'll see what can I do to improve this to your workflow needs. It can be interesting for everyone too.
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2019, 04:47 AM   #152
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 5,438
Default

@heda
Hi Heda !


Just noticed that the script isn't compatible with Region Lane feature :S




Not sure how it could be solved :S

Cheers !
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2019, 01:39 PM   #153
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,823
Default

Hello X-Raym! That script is old. It works well with Region Tracks VIP script which is a complete rewrite.
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2019, 03:44 PM   #154
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 5,438
Default

@Heda
Oops my bad ^^ Old habits of searching "Region Items Tracks" in the filter :P You are right, VIP version works perfectly.


Thx !
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2019, 03:25 AM   #155
Stroudy
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 349
Default

Thank you! It would be much appreciated if you ever get to it.

Looking forward to the HeDaMixer 2.0

Quote:
Originally Posted by heda View Post
Thank you for the ideas and for supporting the scripts, Stroudy
I am currently working on HeDaMixer 2.0. I'll see what can I do to improve this to your workflow needs. It can be interesting for everyone too.
Stroudy is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2019, 03:04 AM   #156
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 4,823
Default v2.0pre6 (2019-02-13)

Hi Stroudy
I updated Region Tracks VIP with an option for your "Better" request. Let me know if it works for you.
I'll do the "Best" request too when I can.



Option to enable/disable adding Track name prefix and Parent Track name prefix if there is a parent track. The option is changed for each Region Track by right clicking on the region track name button, and check "Use Track/Parent names as prefix"
It separates prefix with a space by default, which you can change in preferences with a _ or with an empty string or whatever is needed.

* v2.0pre6 (2019-02-13)
+ option to add Track name prefix and Parent Track name(if any) to region names.
+ added Prefix separator option in preferences (a space by default)
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2019, 03:59 AM   #157
Stroudy
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 349
Default

Wow, Heda - truly outstanding and responsive work there.

Thanks - gratuity donation made

This is gonna help so much
Stroudy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.