Old 11-15-2017, 07:56 AM   #1
vortexsurfer
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 23
Default oxygen 61 disconnects while recording. allways.

hi there! I have an oxygen 61 midi-keyboard (I guess it´s first gen) and I got some problems with it. normally that keyboard worked just fine. but after a recent new-installation, it disconnects itself... i dont know what it is. only when I hit "record" after 2-3 seconds the Midi stops an reaper doesnt receive any data anymore. to fix it I have to restart reaper (and the the problemreturns, of course).
ever hear about that behaviour and some tips to fix it? tried different cables/ports before, also re-installed the Driver.
thanx, Eric
vortexsurfer is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2017, 04:39 PM   #2
fundorin
Banned
 
Join Date: Feb 2014
Location: Moscow, Russia
Posts: 554
Default

You can try "Reset all MIDI devices" 41175 action to check if the keyboard can be seen again, without restaring reaper. If so, it may be a port on your keyboard that is faulty and disconnecting.
fundorin is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2017, 05:25 AM   #3
LugNut
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2013
Location: So Florida
Posts: 788
Default

Hi,
Since its a new install, maybe a midi loop somewhere?
LugNut is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2017, 05:38 AM   #4
vortexsurfer
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 23
Default

Quote:
Originally Posted by LugNut View Post
Hi,
Since its a new install, maybe a midi loop somewhere?
Hm, what do you mean by midi loop? Loopfunction is off.
vortexsurfer is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2017, 05:39 AM   #5
vortexsurfer
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 23
Default

Quote:
Originally Posted by fundorin View Post
You can try "Reset all MIDI devices" 41175 action to check if the keyboard can be seen again, without restaring reaper. If so, it may be a port on your keyboard that is faulty and disconnecting.
Gonna try that today. Ill let you know, if it worked ☺
vortexsurfer is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2017, 11:24 AM   #6
LugNut
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2013
Location: So Florida
Posts: 788
Default

Hi,
By midiloop I mean when data that is destined for midi out comes back in the midi in causing midi buffer overflow.
LugNut is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2017, 03:49 AM   #7
vortexsurfer
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 23
Default

Quote:
Originally Posted by LugNut View Post
Hi,
By midiloop I mean when data that is destined for midi out comes back in the midi in causing midi buffer overflow.
ah, okay, thanx! maybe it was something like this. I had something wrong in the settings. I guess it was because I had the Keyboard set for "Output" too. Now it works fine.
Sorry, I´m taking my first weak steps here
vortexsurfer is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2017, 07:23 AM   #8
LugNut
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2013
Location: So Florida
Posts: 788
Default

Hi,
NP. We've all been there. ^^
LugNut is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.