Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER for Linux

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-14-2019, 04:59 PM   #1
Anzick
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 23
Default Calf Plugins with lv2 to vst wrapper

Hello, has anybody tried to use the Calf plugins with this lv2 wrapper? https://github.com/x42/lv2vst

I have gotten it installed, but I am not clear on how to proceed from there. If anyone can offer some more clear instructions and insight, I will be grateful. Thank you.
Anzick is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2019, 06:47 PM   #2
Glennbo
Human being with feelings
 
Glennbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Planet Earth
Posts: 3,909
Default

There were a couple of Calf plugins I wanted to try, but I read some post here that the GUI doesn't come up for the plugins, at least the way they were doing it so I lost interest in even trying to get them to work. I figured I'd hold out and hope for native LV2 support.
__________________
Glennbo
Hear My Music - Click Me!!!
--
Glennbo is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2019, 07:07 PM   #3
Anzick
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 23
Default

Yeah, the developer of the wrapper just let me know that they are not supported. I also will be glad if they add native LV2 support.
Anzick is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2019, 09:27 PM   #4
Glennbo
Human being with feelings
 
Glennbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Planet Earth
Posts: 3,909
Default

I think you can make them go with Carla, but then that gets into some kind of fancy routing, and in the end you get generic interfaces or something. Seemed like too much effort for too little return to me.
__________________
Glennbo
Hear My Music - Click Me!!!
--
Glennbo is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2019, 04:49 AM   #5
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Default

I connected guitar to calfjackhost and chained the saturator
to the phaser, and phaser to delay, delay to linux reaper
audio input track, linux reaper audio output to wine
windows-reaper audio input track, and gave that
a couple of plugins, and on to system output.

The three calf gui's opened and behaved fine. Not the same
as halving them successfully wrapped, or as individual plugins,
but with calfjackhost(s), they can be useful as a part of the whole.
Cheers
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2019, 08:33 AM   #6
Glennbo
Human being with feelings
 
Glennbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Planet Earth
Posts: 3,909
Default

IIRC the procedure I saw outlined used some kind of LV2 to VST wrapper, then used LinVST or something so they could be loaded in FX bins like normal plugins. Patching them in REAPER was a lot simpler, but the GUIs were not there the way they were doing it.
__________________
Glennbo
Hear My Music - Click Me!!!
--
Glennbo is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2019, 05:27 PM   #7
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Default

I loaded calf plugins in linux reaper with latest Carla-rack,
and the Calf gui didn't open when called.
The Carla editor did open, and it's well suited for use,
but once carla's edit screen is closed, I can't re-open it.
looks like Calf could benefit from some coding updates
for current usage.

A plugin version of calfjackhost would be very useful.
Cheers
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2019, 05:52 PM   #8
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Default

Good news, the above was reaper/calf/carla tested with Enlightenement system gui, so I logged into a Cinnamon desktop session on the same computer,
and tested again, and the carla-rack plugin editor opened and closed
properly, tested with the calf reverb, vintage delay, and flanger
in the same session.

So having multiple desktop environments might be a possible solution
for some, with just a small investment.
Cheers
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2019, 12:15 AM   #9
Tobbe
Human being with feelings
 
Tobbe's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Backe, Jämtland, Sweden
Posts: 353
Default

Quote:
Originally Posted by 4duhwinnn View Post
Good news, the above was reaper/calf/carla tested with Enlightenement system gui, so I logged into a Cinnamon desktop session on the same computer,
and tested again, and the carla-rack plugin editor opened and closed
properly, tested with the calf reverb, vintage delay, and flanger
in the same session.

So having multiple desktop environments might be a possible solution
for some, with just a small investment.
Cheers
Did the graph showed up from EQ 5 Plugin? That only shows when using calfjackhost for me.

The Black GUI looks awesome. One of the best I've seen...big THUMBS UP!
__________________
OS: Linux Mint XFCE 19.01, Reaper For Linux (64Bit) and native linux-vst plugins (16GB RAM) LSP-Suite, Drumgizmo, TpL-Plugins, LinuxSampler/Fantasia, Behringer U-PHORIA UMC22.

Last edited by Tobbe; 01-16-2019 at 03:05 AM.
Tobbe is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2019, 12:33 AM   #10
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Default

It looks like all the calf plugin parameters are available in the carla tabs,
but without the nice visuals you get using calfjackhost.
The gui launch button is grayed out in carla-rack in both ubuntu based setups
I've tried, while calfjackhost works fine on the same installs.
Cheers
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2019, 11:25 PM   #11
s wave
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2018
Location: Colorado
Posts: 201
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by 4duhwinnn View Post
Good news, the above was reaper/calf/carla tested with Enlightenement system gui, so I logged into a Cinnamon desktop session on the same computer,
and tested again, and the carla-rack plugin editor opened and closed
properly, tested with the calf reverb, vintage delay, and flanger
in the same session.

So having multiple desktop environments might be a possible solution
for some, with just a small investment.
Cheers
Agreed - I like to have multiple DEs available, Well worth it for testing...I have most luck with Cinnamon on my hardware... then go from there...
s wave is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2019, 06:33 AM   #12
bulevardi
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Location: Brussels
Posts: 55
Default

I have some calf plugins running on my Mod Duo
(https://www.moddevices.com/)
__________________
More adventure on: http://users.telenet.be/bulevardi
bulevardi is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 08:45 PM   #13
s wave
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2018
Location: Colorado
Posts: 201
Default

If you want to test all the Calf plugins why not just download em all into Audacity (thats what I did) at least they are plug n play and work well.
s wave is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.