Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER for Linux

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-16-2019, 10:52 PM   #1
pedrobotero
Human being with feelings
 
Join Date: May 2019
Posts: 11
Default Problem when I load plugins NadIr and Emissary

Hi everyone,

When I load the plugins NAdIR and Emissary on Reaper linux version (too Carla) they load with black background and they don't load with their graphic interface.

I used LinVst-2.5 to convert this plugins.

With lepoul plugins this doesn't happen and they load correctly.

Can anybody help me?

thanks so much and sorry for my english :-D

Regards
pedrobotero is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2019, 12:00 AM   #2
Tobbe
Human being with feelings
 
Tobbe's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Backe, Jämtland, Sweden
Posts: 353
Default

Quote:
Originally Posted by pedrobotero View Post
Hi everyone,

When I load the plugins NAdIR and Emissary on Reaper linux version (too Carla) they load with black background and they don't load with their graphic interface.

I used LinVst-2.5 to convert this plugins.

With lepoul plugins this doesn't happen and they load correctly.

Can anybody help me?

thanks so much and sorry for my english :-D

Regards
Does it work if you load them without Carla?

I only use Carla with LV2 plugins, all others the ordinary way.
__________________
OS: Linux Mint XFCE 19.01, Reaper For Linux (64Bit) and native linux-vst plugins (16GB RAM) LSP-Suite, Drumgizmo, TpL-Plugins, LinuxSampler/Fantasia, Behringer U-PHORIA UMC22.
Tobbe is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2019, 12:07 AM   #3
pedrobotero
Human being with feelings
 
Join Date: May 2019
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by Tobbe View Post
Does it work if you load them without Carla?

I only use Carla with LV2 plugins, all others the ordinary way.
Hi,

With carla I have the same problem. Only with both plugins
pedrobotero is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2019, 02:49 AM   #4
lilith93
Human being with feelings
 
lilith93's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Karlsruhe
Posts: 245
Default

Just a guess in the blue. Do you have compositing enabled?
If yes, try to disable it.
__________________
https://soundcloud.com/lilith_93

Debian - Stretch / XFCE
lilith93 is online now   Reply With Quote
Old 06-17-2019, 02:51 AM   #5
pedrobotero
Human being with feelings
 
Join Date: May 2019
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by lilith93 View Post
Just a guess in the blue. Do you have compositing enabled?
If yes, try to disable it.
Ok, I'll try

Thanks!!!
pedrobotero is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2019, 03:22 AM   #6
Tobbe
Human being with feelings
 
Tobbe's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Backe, Jämtland, Sweden
Posts: 353
Default

I downloaded and use LinVST to create .so files for both dll files. Put everything inside my VST folder and started Reaper. Clicked on add FX and there they are and loads perfect. No need to use Carla, they don't show up there for me. Have you downloaded some other format?
__________________
OS: Linux Mint XFCE 19.01, Reaper For Linux (64Bit) and native linux-vst plugins (16GB RAM) LSP-Suite, Drumgizmo, TpL-Plugins, LinuxSampler/Fantasia, Behringer U-PHORIA UMC22.
Tobbe is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2019, 03:36 AM   #7
pedrobotero
Human being with feelings
 
Join Date: May 2019
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by Tobbe View Post
I downloaded and use LinVST to create .so files for both dll files. Put everything inside my VST folder and started Reaper. Clicked on add FX and there they are and loads perfect. No need to use Carla, they don't show up there for me. Have you downloaded some other format?

I used LinVst-2.5 to convert this plugins and the lepoul plugins. Lepoul plugins load perfectly on Reaper.
All windows plugins .dll were converted to .so
I use carla and reaper independently. I execute Carla on Claudia (application of Cadence) no with Reaper

Regards

Last edited by pedrobotero; 06-17-2019 at 03:50 AM.
pedrobotero is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2019, 04:54 AM   #8
Tobbe
Human being with feelings
 
Tobbe's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Backe, Jämtland, Sweden
Posts: 353
Default

You mean like this?



I installed carla-git via apt search (terminal)
__________________
OS: Linux Mint XFCE 19.01, Reaper For Linux (64Bit) and native linux-vst plugins (16GB RAM) LSP-Suite, Drumgizmo, TpL-Plugins, LinuxSampler/Fantasia, Behringer U-PHORIA UMC22.
Tobbe is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2019, 04:58 AM   #9
pedrobotero
Human being with feelings
 
Join Date: May 2019
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by Tobbe View Post
You mean like this?



I installed carla-git via apt search (terminal)
I'll install for Carla

Can you try on Reaper? Thanks!!!
pedrobotero is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2019, 05:46 AM   #10
Tobbe
Human being with feelings
 
Tobbe's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Backe, Jämtland, Sweden
Posts: 353
Default

Loaded Carla as a FX in Reaper. Added to two so files inside Carla to the Rack and open them.



Hope I understand you right
__________________
OS: Linux Mint XFCE 19.01, Reaper For Linux (64Bit) and native linux-vst plugins (16GB RAM) LSP-Suite, Drumgizmo, TpL-Plugins, LinuxSampler/Fantasia, Behringer U-PHORIA UMC22.
Tobbe is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2019, 05:54 AM   #11
pedrobotero
Human being with feelings
 
Join Date: May 2019
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by Tobbe View Post
Loaded Carla as a FX in Reaper. Added to two so files inside Carla to the Rack and open them.



Hope I understand you right
Tobbe,

I know that Carla is a FX in Reaper but I don't used Carla on Reaper, I converted the windows plugins vst with LinVst for this, Nadir and Emissary don't load propertly and lopoul plugins load good :-D
pedrobotero is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2019, 06:45 AM   #12
Tobbe
Human being with feelings
 
Tobbe's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Backe, Jämtland, Sweden
Posts: 353
Default

Then I don't understand what the problem is. I'm sorry.
__________________
OS: Linux Mint XFCE 19.01, Reaper For Linux (64Bit) and native linux-vst plugins (16GB RAM) LSP-Suite, Drumgizmo, TpL-Plugins, LinuxSampler/Fantasia, Behringer U-PHORIA UMC22.
Tobbe is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2019, 06:48 AM   #13
pedrobotero
Human being with feelings
 
Join Date: May 2019
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by Tobbe View Post
Then I don't understand what the problem is. I'm sorry.
When I load the plugins NAdIR and Emissary on Reaper linux version they load with black background and they don't load with their graphic interface. I used LinVst-2.5 to convert this plugins.

Don't pay any attention to carla.
pedrobotero is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2019, 07:14 AM   #14
Tobbe
Human being with feelings
 
Tobbe's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Backe, Jämtland, Sweden
Posts: 353
Default

Ok, they load fine here.
__________________
OS: Linux Mint XFCE 19.01, Reaper For Linux (64Bit) and native linux-vst plugins (16GB RAM) LSP-Suite, Drumgizmo, TpL-Plugins, LinuxSampler/Fantasia, Behringer U-PHORIA UMC22.
Tobbe is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2019, 10:23 PM   #15
pedrobotero
Human being with feelings
 
Join Date: May 2019
Posts: 11
Default

Thanks people, I posted the problem on linuxmusicians forum https://linuxmusicians.com/viewtopic...107690#p107690

When I have a solution I'll posted here.
pedrobotero is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2019, 12:12 AM   #16
Tobbe
Human being with feelings
 
Tobbe's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Backe, Jämtland, Sweden
Posts: 353
Default

Maybe it's the same problem with this as it was with Powerdrumkit. You need to add d2d? in winecfg and disable it if I remember correctly. If that wasnt there Powerdrumkit loaded with no graphics.
__________________
OS: Linux Mint XFCE 19.01, Reaper For Linux (64Bit) and native linux-vst plugins (16GB RAM) LSP-Suite, Drumgizmo, TpL-Plugins, LinuxSampler/Fantasia, Behringer U-PHORIA UMC22.
Tobbe is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2019, 12:27 AM   #17
pedrobotero
Human being with feelings
 
Join Date: May 2019
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by Tobbe View Post
Maybe it's the same problem with this as it was with Powerdrumkit. You need to add d2d? in winecfg and disable it if I remember correctly. If that wasnt there Powerdrumkit loaded with no graphics.
ok, I 'll try this solution!!!
pedrobotero is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2019, 05:02 AM   #18
osxmidi
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 536
Default

Are you using a WineHQ wine version or are you using wine-rt?
osxmidi is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2019, 08:31 AM   #19
pedrobotero
Human being with feelings
 
Join Date: May 2019
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by osxmidi View Post
Are you using a WineHQ wine version or are you using wine-rt?
wine-rt
pedrobotero is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2019, 09:35 AM   #20
Tobbe
Human being with feelings
 
Tobbe's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Backe, Jämtland, Sweden
Posts: 353
Default

I'm using:
wine-4.10 (Staging) on Kubuntu (lowlatency) testing this distro now. So far, very good.

I followed this install guide:
https://wiki.winehq.org/Ubuntu

I think I had some problem with wine-rt for couple of month ago and changed to Wine Staging. All problems was solved.
__________________
OS: Linux Mint XFCE 19.01, Reaper For Linux (64Bit) and native linux-vst plugins (16GB RAM) LSP-Suite, Drumgizmo, TpL-Plugins, LinuxSampler/Fantasia, Behringer U-PHORIA UMC22.
Tobbe is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2019, 11:29 AM   #21
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Default

Quote:
Originally Posted by pedrobotero View Post
wine-rt
To add a needed windows .dll to wine,
obtain the .dll from your windows partition,
in folder

C:\windows\system32

or from a trusted reliable source.
Open the winecfg 'libraries' tab interface.
After installing the full version .dll file,
in .wine/drive_c/windows/system32
type it's name in the letterbox on the winecfg libraries tab,
but omit the .dll extension, enter just d2d1 in this case,
and press the 'apply' button.

I don't delete the originals in system32 folder,
but append their name with something typed in ALLCAPS
so they can quickly be spotted in a file manager,
for renaming, if the addition has caused some
major regression rather than winning the issue.
Then I copy the new .dll alongside the renamed one.
Below are the .dlls I use on a regular basis,
in my wine-staging setups. You can install a different
linux on an external drive, just for wine-staging,
which also may be lucky in general for testing
and keeping a working setup ready at all times.

For windows 'killer apps', it may be good to have a dedicated
new .wine folder to begin with, adding only what is needed
for success, then add in supplemental plugins to fill out
a production/daw environment.

concrt140
d2d1 (some people configure it as disabled at times)
d3d10
d3d11
d3d9
d3dx9_35
d3dx9_41
gdiplus
mfc90
mscoree
msvcm80
msvcp140
msvcp80
msvcr120
msxml3
ucrtbase
mfc42u
mfc42
atl100
api-ms-win-core-libraryloader-l1-2-0.dll
api-ms-win-core-sysinfo-l1-2-1.dll
api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll
api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll

Cheers
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2019, 11:33 AM   #22
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Default

Quote:
Originally Posted by Tobbe View Post
I'm using:
wine-4.10 (Staging) on Kubuntu (lowlatency) testing this distro now. So far, very good.

I followed this install guide:
https://wiki.winehq.org/Ubuntu

I think I had some problem with wine-rt for couple of month ago and changed to Wine Staging. All problems was solved.
I'm also happy with wine-staging 4.10,
using it in Mint 18.
Cheers
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2019, 12:28 PM   #23
Glennbo
Human being with feelings
 
Glennbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Planet Earth
Posts: 3,903
Default

Quote:
Originally Posted by 4duhwinnn View Post
I'm also happy with wine-staging 4.10,
using it in Mint 18.
Cheers
I'm using wine-staging 4.10 with Xubuntu 18.04, and all my Windows VST/VSTi plugins are happy.
__________________
Glennbo
Hear My Music - Click Me!!!
--
Glennbo is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2019, 02:20 PM   #24
pedrobotero
Human being with feelings
 
Join Date: May 2019
Posts: 11
Default

Hello!

I have uninstalled wine-rt and installed wine-4.10 Staging.

Now Emissary 2.0 and NadIR 1.0 plugins load correctly but NadIR 2.0 doesn't load well (I tried activating and deactivating d2d1 library)

It's an advance!!!

Thanks so much!!!
pedrobotero is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.