Old 05-09-2021, 11:02 AM   #1
Edgemeal
Human being with feelings
 
Edgemeal's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: ASU`ogacihC
Posts: 2,426
Default v6.29rc2 - May 9 2021

v6.29rc2 - May 9 2021
* Includes feature branch: custom metadata columns in Media Explorer
* Includes feature branch: razor envelope editing
* Includes feature branch: ReaSurroundPan
+ API: add hwnd_info hook for improved plug-in global hotkey integration
+ FX browser: improved docked mixer visibility restoration when adding FX via docked FX browser [t=253330]
+ Project bay: show bypass/offline status for FX which are unavailable
+ Razor edit: add mouse modifiers to expand or compress envelope range toward top or bottom
+ ReaScript: show file/line number for Lua calls to ReaScriptError()
+ Super8: improve layouts when UI is resized very wide or very tall
# Razor edit: slightly more consistent behavior for envelope expand/compress mouse modifier
# ReaSurroundPan: fix overwriting automation for previously automated parameters [p=2442037]

Full changelog / Latest pre-releases
Edgemeal is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 11:04 AM   #2
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Black Forest
Posts: 4,301
Default

Quote:
API: add hwnd_info hook for improved plug-in global hotkey integration
Is that what I think it is????
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub
If you like or use my scripts, please consider donating to amagalma cfillion FeedTheCat HeDa Julian Sader lb0 nofish Sexan X-Raym
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 11:15 AM   #3
Vagelis
Human being with feelings
 
Vagelis's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Larisa, Greece
Posts: 1,394
Default

+ Razor edit: add mouse modifiers to expand or compress envelope range toward top or bottom

Very cool, thanks!
Vagelis is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 11:15 AM   #4
kaylec
Human being with feelings
 
kaylec's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 119
Default

Well, why don’t you tell us what you think it means and we can tell you if you’re right.
__________________
Kayle
MacPro • coming over from Logic Pro
www.clementunes.com
kaylec is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 12:27 PM   #5
AZpercussion
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Moscow, Russia
Posts: 241
Default # ReaSurroundPan: fix overwriting automation for previously automated parameters

Unfortunately bug is here.
But not the same. Now here is the bug which was only for not pucks parameters. Here it for pucks too.

Look attentively at the mouse click and hold in the gif.

AZpercussion is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 12:45 PM   #6
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Black Forest
Posts: 4,301
Default

Quote:
Originally Posted by kaylec View Post
Well, why don’t you tell us what you think it means and we can tell you if you’re right.
My hope was that we can use keys (assigned to global hotkeys) in plugin text fields.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub
If you like or use my scripts, please consider donating to amagalma cfillion FeedTheCat HeDa Julian Sader lb0 nofish Sexan X-Raym
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 01:18 PM   #7
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 7,496
Default

Quote:
+ FX browser: improved docked mixer visibility restoration when adding FX via docked FX browser [t=253330]
This seems to be fixed, thx! 😎
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 01:19 PM   #8
daniellumertz
Human being with feelings
 
daniellumertz's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Brazil
Posts: 1,101
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
My hope was that we can use keys (assigned to global hotkeys) in plugin text fields.
Oh, that would be very nice!
daniellumertz is online now   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 01:52 PM   #9
ferropop
Human being with feelings
 
ferropop's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Winnipeg, CANADA
Posts: 1,203
Default

Quote:
Originally Posted by Vagelis View Post
+ Razor edit: add mouse modifiers to expand or compress envelope range toward top or bottom

Very cool, thanks!
Awesome you guys. Feature feels more complete now. Very appreciated and infinitely useful.
ferropop is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 02:08 PM   #10
daniellumertz
Human being with feelings
 
daniellumertz's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Brazil
Posts: 1,101
Default

Holding the mouse mod for compress don't change the mouse icon for tilt
daniellumertz is online now   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 02:11 PM   #11
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Black Forest
Posts: 4,301
Default

Quote:
Originally Posted by daniellumertz View Post
Oh, that would be very nice!
Indeed, especially in Omnisphere this is a problem.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub
If you like or use my scripts, please consider donating to amagalma cfillion FeedTheCat HeDa Julian Sader lb0 nofish Sexan X-Raym
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 03:18 PM   #12
RobinGShore
Human being with feelings
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 631
Default

Quote:
macOS: rename Intel 64-bit version of REAPER to REAPER.app, update volume labels of disk images
I'm hoping this small app name change from a few months ago makes it into a release version sometime soon. As it stands now the release versions and the +dev versions use different filenames for the app (REAPER64.app and REAPER.app respectively) which results in the mildly annoying situation of having two different versions of Reaper installed.

Is there something that's preventing the name change from making it into a release?
RobinGShore is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 03:19 PM   #13
kaylec
Human being with feelings
 
kaylec's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 119
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
My hope was that we can use keys (assigned to global hotkeys) in plugin text fields.
Yeah, that’s what I was thinking too. ; /
__________________
Kayle
MacPro • coming over from Logic Pro
www.clementunes.com
kaylec is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 03:57 PM   #14
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 13,364
Default

Quote:
Originally Posted by RobinGShore View Post
I'm hoping this small app name change from a few months ago makes it into a release version sometime soon. As it stands now the release versions and the +dev versions use different filenames for the app (REAPER64.app and REAPER.app respectively) which results in the mildly annoying situation of having two different versions of Reaper installed.

Is there something that's preventing the name change from making it into a release?
Just fear of a ton of confusion resulting in the change, but we'll do it for the next RC and get it over with!
Justin is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 03:57 PM   #15
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 13,364
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
My hope was that we can use keys (assigned to global hotkeys) in plugin text fields.
It's an internal thing to allow reaper-native plug-ins to customize some behavior... not an end-user-usable thing.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 04:00 PM   #16
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Black Forest
Posts: 4,301
Default

Ah okay, thanks Justin. So if I got this right, I could point Spectrasonics to this and they would be able to implement it?
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub
If you like or use my scripts, please consider donating to amagalma cfillion FeedTheCat HeDa Julian Sader lb0 nofish Sexan X-Raym
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 04:03 PM   #17
moliere
Human being with feelings
 
moliere's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wellington, New Zealand
Posts: 2,244
Default

Quote:
Originally Posted by Edgemeal View Post
v6.29rc2 - May 9 2021
+ Project bay: show bypass/offline status for FX which are unavailable
Something that will save me a fair bit of time, thanks so much!
moliere is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 05:46 PM   #18
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 13,364
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
Ah okay, thanks Justin. So if I got this right, I could point Spectrasonics to this and they would be able to implement it?
Hmm possibly but it's designed more for things like ReaImGui.

It may be possible for us to add an option to allow global shortcuts to work within non-bridged plug-ins, let me look into that.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 06:18 PM   #19
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 10,566
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Hmm possibly but it's designed more for things like ReaImGui.
So Reaper extensions can use it?
Where is it documented (didn't find anything in reaper_plugin.h on your GitHub nor v6.29rc2 generated reaper_plugin_functions.h)?
nofish is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 06:41 PM   #20
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Black Forest
Posts: 4,301
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Hmm possibly but it's designed more for things like ReaImGui.

It may be possible for us to add an option to allow global shortcuts to work within non-bridged plug-ins, let me look into that.
Just to be sure we are on the same page:


Space is assigned as a global hotkey and doesn't seem to work in the search field.
Instead, play is triggered (what I have assigned to space).

EDIT: hmm actually it's the same, even when space is set to normal instead global.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub
If you like or use my scripts, please consider donating to amagalma cfillion FeedTheCat HeDa Julian Sader lb0 nofish Sexan X-Raym
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 07:01 PM   #21
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 10,566
Default

^ And "Send all keyboard input to plugin" is enabled (just to be sure)?
nofish is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 07:03 PM   #22
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Black Forest
Posts: 4,301
Default

No, it's turned off, because I want to be able to start / stop when the plugin has focus, but not when I click in a text field / box. I know, tricky...

EDIT: @nofish, okay I just tried that option, it works! I could swear it didn't in the past.
Sorry for the trouble.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub
If you like or use my scripts, please consider donating to amagalma cfillion FeedTheCat HeDa Julian Sader lb0 nofish Sexan X-Raym
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 07:10 PM   #23
Rodulf
Human being with feelings
 
Join Date: May 2019
Posts: 76
Default ?

So when do we get it?
Rodulf is online now   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 08:59 PM   #24
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 3,610
Default

Quote:
Originally Posted by nofish View Post
So Reaper extensions can use it?
Where is it documented (didn't find anything in reaper_plugin.h on your GitHub nor v6.29rc2 generated reaper_plugin_functions.h)?
Code:
int hwnd_info(HWND hwnd, INT_PTR info_type)
{
  enum InfoType { IsInTextField = 0 };
  enum RetVal { Unknown = 0, InTextField = 1, NotInTextField = -1 };

  if(info_type == IsInTextField && is_our_window(hwnd))
    return user_in_text_field ? InTextField : NotInTextField;

  return Unknown;
}

plugin_register("hwnd_info", (void *)&hwnd_info);
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 09:44 PM   #25
Funkybot
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,539
Default

Quote:
Originally Posted by nofish View Post
^ And "Send all keyboard input to plugin" is enabled (just to be sure)?
It doesn't work with Softube Model 84. Same effect as in the gif with Omnisphere, but in the case of Model 84, "send all keyboard inputs to plugin" being on makes no difference. I actually bug reported it earlier today.
Funkybot is online now   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 02:48 AM   #26
mozart999uk
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 768
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
Just to be sure we are on the same page:


Space is assigned as a global hotkey and doesn't seem to work in the search field.
Instead, play is triggered (what I have assigned to space).

EDIT: hmm actually it's the same, even when space is set to normal instead global.
Only way round this I've worked out is to use "shift + space" but yeah.....would be nice if it was focus dependent
mozart999uk is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 04:10 AM   #27
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Black Forest
Posts: 4,301
Default

Ah thanks guys, I really thought I’m the only one having this issue. From the top of my head I could only think of Omni. Glad you mentioned some other plugins as well.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub
If you like or use my scripts, please consider donating to amagalma cfillion FeedTheCat HeDa Julian Sader lb0 nofish Sexan X-Raym
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 04:34 AM   #28
Triode
Human being with feelings
 
Triode's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 848
Default

Quote:
Originally Posted by mozart999uk View Post
Only way round this I've worked out is to use "shift + space" but yeah.....would be nice if it was focus dependent
This same problem of text-box global spacebar play occurs in Kontakt also
(with or without send all keyboard input to plug-in)

(Tested on Reaper 6.27 Mac)
__________________
Mixing / Brush and Beater Drums Online: www.outoftheboxsounds.com
Triode is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 08:26 AM   #29
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 11,715
Default

Quote:
Originally Posted by daniellumertz View Post
Holding the mouse mod for compress don't change the mouse icon for tilt
The tilt area affects the expand/compress behaviors too:

schwa is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 09:51 AM   #30
Javier Robledo
Human being with feelings
 
Javier Robledo's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 493
Default

Hi ¡¡¡

Maybe for next...


Action for > Set Loop points to Razor Edit Area('s) ???

Thanks

Javier Robledo is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 10:05 AM   #31
ovnis
Human being with feelings
 
ovnis's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2,047
Default

Quote:
Originally Posted by Triode View Post
This same problem of text-box global spacebar play occurs in Kontakt also
(with or without send all keyboard input to plug-in)
There are other synths, too.

Last edited by ovnis; 05-10-2021 at 10:19 AM.
ovnis is online now   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 10:34 AM   #32
rafa1981
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 54
Default

Yes, U-he presets come to mind, I use underscores and minus signs as a workaround.
rafa1981 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 12:50 PM   #33
Funkybot
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,539
Default

Quote:
Originally Posted by rafa1981 View Post
Yes, U-he presets come to mind, I use underscores and minus signs as a workaround.
FYI - are you using the latest builds? I was in RePro-5 for a good chunk of yesterday creating presets and the "Send all keystrokes to plugin" feature was definitely working as expected. I'm only really considering it a bug when the plugin doesn't respond as expected with that feature enabled.
Funkybot is online now   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 12:58 PM   #34
daniellumertz
Human being with feelings
 
daniellumertz's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Brazil
Posts: 1,101
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
The tilt area affects the expand/compress behaviors too:

Ohhh that is nice! I didn't notice it ! Thanks
daniellumertz is online now   Reply With Quote
Old 05-10-2021, 08:04 PM   #35
ferropop
Human being with feelings
 
ferropop's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Winnipeg, CANADA
Posts: 1,203
Default

Quote:
Originally Posted by daniellumertz View Post
Ohhh that is nice! I didn't notice it ! Thanks
Once you can generate a Sin/Square/Triangle/Noise on a Razor Edit and manipulate it using these new envelope modifiers, things will get real interesting
ferropop is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2021, 01:39 AM   #36
Vagelis
Human being with feelings
 
Vagelis's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Larisa, Greece
Posts: 1,394
Default

Quote:
Originally Posted by ferropop View Post
Once you can generate a Sin/Square/Triangle/Noise on a Razor Edit and manipulate it using these new envelope modifiers, things will get real interesting
I would love that too, also would be great if there was a dedicated kind of toolbar were we could save and load any shape from and to RE.
Ideally would be nice also to have a right click menu for RE to open this toolbar or trigger other RE actions.
Vagelis is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2021, 02:24 AM   #37
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 3,558
Default

Quote:
Originally Posted by Vagelis View Post
I would love that too, also would be great if there was a dedicated kind of toolbar were we could save and load any shape from and to RE.
Ideally would be nice also to have a right click menu for RE to open this toolbar or trigger other RE actions.
yes to all! this menu should be available in a customisable menu so that we can put our own actions there. (there is many useful thing done with RE API, and more can be done)
__________________
Some of my Requests : Pre Chain and Post Chain : Midi input reaching take instrument : Alias names for sends : Hide Specific sends on Sends Panel : please take care of the small workflow details ...
deeb is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2021, 03:25 AM   #38
daniellumertz
Human being with feelings
 
daniellumertz's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Brazil
Posts: 1,101
Default

this lead into fr or script fr not pre release discussion
daniellumertz is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.