Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-10-2014, 11:51 AM   #1
Electric Ring
Human being with feelings
 
Join Date: May 2011
Location: Portland, OR
Posts: 14
Default Bluetooth Audio and Reaper Strange Problem

So I got this set of Nakamichi bluetooth headphones for a low price, and figured I would try them:

http://www.nakamichi-usa.com/index.p...ooth-headphone

They work great with my IPhone 5S, and with my iMac, and they are relatively comfortable. I bought a plugable bluetooth 4.0 dongle for my XP machine at work:

http://plugable.com/products/usb-bt4le

So this relates to Reaper as follows. On either my iMac, or my XP machine, whenever I try to use Reaper and select the bluetooth headphones as the audio out, the audio sounds very compressed and band filtered. Sounds terrible. I have tried all of the various output options (DirectSound, WaveOut, etc.) this morning on my XP machine at work, changing bit depths, sample rates, buffering, and no change. I had a similar problem on the iMac, but I don't remember if I was able to solve it somehow, I think maybe some sequence of rebooting the headphones worked?

I was listening to something on Spotify, and as soon as I opened Reaper, the audio not only from Reaper, but streaming from my browser also sounded bad, like I said, no bass, bandpass filtered sounding, terribly wrong. Audio stops when Reaper is opened for a minute, then restarts. As soon as I start navigating the menus of Reaper, the sound changed to be crappy. It seems clear to me Reaper is somehow interfering with the computers audio functionality with a bluetooth device. Any project I play back in Reaper sounds terrible.

Now it is strange that reaper would be impacting other audio playing on the machine. I am stumped on this one. There are not a lot of controls on the Broadcom stack/plugable software for the bluetooth device. It works fine until I introduce Reaper into the mix. I am a few updates behind, currently at 4.59 on the XP machine, not sure what I am running on the iMac. I am going to upgrade to 4.75 and see what happens.

Any ideas? Is this a bug in Reaper?
Electric Ring is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.