Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > newbieland

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-10-2018, 11:16 PM   #1
mitchhi
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 4
Default M Track QUAD need to record on 4 microphones

Hey guys,

I have the M Track QUAD interface and im trying to record on 4 microphones at once for a podcast with 4 people talking. I set that up through the preferences but playback is only coming through in one headphone not both. I assume its because I had to set it to mono to use all 4 inputs at once.

Ive tried going through the preferences but cant seem to get playback through both headphones. Double checked and headphones work in both for other audio. Any ideas?

Last edited by mitchhi; 01-10-2018 at 11:27 PM.
mitchhi is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2018, 06:26 AM   #2
Stella645
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2008
Location: UK
Posts: 661
Default

Give us some details of the setup...you're talking about playback but my spidey sense tells me the problem is with monitoring the live signal...is that correct?

Then explain how your routing to monitor is set up....are you monitoring via Reaper or with the interface direct monitor??

Or if it really is playback after the recording..what does the waveform look like.....stereo with one side missing or mono?
Stella645 is online now   Reply With Quote
Old 01-12-2018, 09:33 PM   #3
mitchhi
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 4
Default Im a super noob

Im sorry but I have zero legitimate audio engineer vocabulary...

I have QUAD connected to desktop with USB, 4 microphones connected to inputs on front of QUAD. Listening to playback AFTER recording. So I record something, then play it back and it only comes in one speaker. My headphones are hooked up to front of the QUAD interface.

Im not even sure how to listen to live recording... How would I do that?
mitchhi is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2018, 02:08 PM   #4
Stella645
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2008
Location: UK
Posts: 661
Default

OK so please confirm if you import a stereo recording of a commercial track does it play in both speakers (or headphones....not clear if you're using both or just headphones) and if it does can you screencap a pic of the waveforms of the vocal tracks in Reaper.
Stella645 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.