Old 03-18-2011, 12:52 AM   #281
G-Sun
Human being with feelings
 
G-Sun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Norway
Posts: 7,248
Default

I'm trying the DrumReaplacer.

Some questions:
I only see one sample loaded, is that some sort of multisample?

Edit: Ok, I've inspected the Snare_Pipeline_Grip_24_samples.wav and it's many hits
How does this work?
How is the velocity/round robin working?
How do I add my own samples?

Thanks!
__________________
Reaper x64, win 8.1
My music on Bandcamp
G-Sun is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2011, 01:16 AM   #282
G-Sun
Human being with feelings
 
G-Sun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Norway
Posts: 7,248
Default

And..
A plead to those who makes all these nice plug-ins and add-ons:

Please consolidate your manuals, help-texts, installation-guides and latest download somewhere. It's very hard for a new person to jump into a thread like this and get out all the relevant information.

Suggestions:
- Consolidate all info in first post in thread, or..
- Make a wiki-page for the plug-in/ad-on (http://wiki.cockos.com/wiki/index.php/Main_Page), or
a blog-page, web-page whatever.

Thanks a lot!
__________________
Reaper x64, win 8.1
My music on Bandcamp
G-Sun is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 11:23 PM   #283
jamieskeen
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2006
Location: Charleston, WV
Posts: 742
Default

You can add samples in a wav editor...there needs to be true silence between each sample. look at the pipeline example for a template. I don't know if any documents exist for this plugin, other than the info in this thread. Hope that helps :_)
jamieskeen is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2011, 08:39 AM   #284
Curranproducer
Human being with feelings
 
Curranproducer's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Akron Ohio
Posts: 61
Default not working in 3.76

Hey downloaded this for reaper and I have followed the instructions, but the plugin is not found. I have two reaper folders from a goof up I did loading a theme and needing to re-label ONE of the reaper folders as "old_Reaper". I have loaded the files into BOTH of my reaper folders but to no avail. is there somehting i am missing here?
__________________
Love and Metal

Curran
Curranproducer is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2011, 09:01 AM   #285
Curranproducer
Human being with feelings
 
Curranproducer's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Akron Ohio
Posts: 61
Default GOT IT!!!!!!!

ZThe show reaper function is wonderful!!!!
__________________
Love and Metal

Curran
Curranproducer is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2011, 09:55 AM   #286
tompad
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2010
Location: Fjugesta, Sweden
Posts: 372
Default

Quote:
Originally Posted by Jonas_Eriksson_Swe View Post
For those of you wanting bleeding edge stuff, here's a new version which adds a few sliders to control the dynamic spread of a performance - I call i Solidify (as in a creating a solid performance).

http://nejnas.se/audio/jsfx/DrumReaplacer-1.095.txt
Cant find the v1.095 of plugin, just a textfile.....


Tompad
tompad is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2011, 05:01 AM   #287
tompad
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2010
Location: Fjugesta, Sweden
Posts: 372
Default

Quote:
Originally Posted by tompad View Post
Cant find the v1.095 of plugin, just a textfile.....


Tompad

Ooohooohooo - I got it :-)
Didn´t see the code at the end....

TompaD
tompad is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 06:48 PM   #288
pipelineaudio
Mortal
 
pipelineaudio's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wickenburg, Arizona
Posts: 13,445
Default

Anyone know if this can handle multichannel waves yet?
__________________
REAPER Shirts are Back! - https://shop.spreadshirt.com/pipelineaudio/
pipelineaudio is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 03:31 PM   #289
Tim my
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 16
Default

My Apologies for bumping an old thread but i would really like to use this but cannot seem to access it, i download it then save the file into my Plugin folder on my desktop where i point reaper to search for VSTs, i then open reaper, re-scan that folder for new plugins, but when i try to find it in my add effects, i cannot find it?

Any help Please?
Tim my is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 04:13 PM   #290
bradleyfilms
Human being with feelings
 
bradleyfilms's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Cumbria, UK
Posts: 2,255
Default

It's a JS plugin and works differently to VSTs etc.
Open Reaper and go to Options->Show Reaper's resource path, then find the Effects folder and place the text file in there.
Steve
__________________
Meto ergo psallentes est
bradleyfilms is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 06:54 PM   #291
Tim my
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 16
Default

Thank you will try tonight
Tim my is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2012, 05:48 AM   #292
Tatanka
Human being with feelings
 
Tatanka's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 9
Default

I've followed the text file of drumreplacer's installation, but drumreplacer don't work.
It does not find the directory of the sample
Tatanka is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2012, 01:08 AM   #293
Sonic Vampire
Human being with feelings
 
Sonic Vampire's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 593
Default

I had a lot of trouble trying to get it to work on windows so I gave up. It worked sweet on my mac so I replace there and render it down to a wav file and go back to the PC to mix, PITA but it works, awesome plugin, really good at matching transients, no phasing issues, just picks up a bit too much on spill and needs a little editing. (any automatic replacing I have tried requires a good deal of manual TLC)
Sonic Vampire is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 04:54 PM   #294
sgarapolo
Human being with feelings
 
sgarapolo's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: New York, NY
Posts: 21
Default organization methods

Jonas, well done! this this works like a champ for me on a win7 machine.

quick question for those of you that are using it, it seems like it is a real quick way to drop a sample in, or layer it in, without having to load up and route a synth, etc. but it seems like it would turn into a bear if you don't have some method of organizing the samples in folders or something... which I can't seem to figure out how to do. if i load a folder of samples Reaplacer doesn't seem to see them... any clues out there?

again, thanks Jonas, and all you devs out there.. one-of-a-kind!
sgarapolo is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2013, 11:56 AM   #295
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 5,443
Default

Quote:
Originally Posted by Tatanka View Post
I've followed the text file of drumreplacer's installation, but drumreplacer don't work.
It does not find the directory of the sample
It works, but the folder where it looks for samples is hard-coded. I do not think that there is any way around that (see below).

Quote:
Originally Posted by sgarapolo View Post
Jonas, well done! this this works like a champ for me on a win7 machine.

quick question for those of you that are using it, it seems like it is a real quick way to drop a sample in, or layer it in, without having to load up and route a synth, etc. but it seems like it would turn into a bear if you don't have some method of organizing the samples in folders or something... which I can't seem to figure out how to do. if i load a folder of samples Reaplacer doesn't seem to see them... any clues out there?

again, thanks Jonas, and all you devs out there.. one-of-a-kind!
JS is a little crippled when it comes to handling files, and it was even more so I think when Jonas wrote DrumReaplacer. Maybe someone could use the new(?) "slider1:/some_path:default_value:slider description" facility to let DrumReaplacer handle files a little more decently. But in any case, all files to be loaded must be under the REAPER\Data folder, just as it is now. This is a JS anomaly which I guess only Justin can do anything about (see here http://www.cockos.com/reaper/sdk/js/js.php).
__________________
// MVHMF
I never always did the right thing, but all I did wasn't wrong...
Fabian is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2013, 10:00 PM   #296
zoso2
Human being with feelings
 
zoso2's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Alberta, Canada
Posts: 616
Default

why isn't this plugin not included by default?? after finally realizing there was an updated version (after years!) I have some questions. If I understand the dynamics slider correctly the plugin will go through the file and select samples that fall within the amplitude or velocity range. am i correct? so for example if one downloads the KMS Drums library from Pipeline Audio which contains 8 unique samples for 8 velocity levels for each drum you could throw them all into one file and use the Dynamics slider to select the velocity layer and then DrumReaplacer would automatically select randomly between the 8 unique samples from the chosen velocity level.

Is there a limit to the number of samples per file?

Absolutely fantastic plugin. Great work!

Last edited by zoso2; 08-25-2013 at 11:20 AM.
zoso2 is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2013, 07:49 PM   #297
boodolph
Human being with feelings
 
boodolph's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Padova (PD) - Italia
Posts: 59
Default

Hey
I absolutely love this plugin and I really need it for my projects. It was working ok on my W7 64 machine, but I have migrated to a W8 64 machine. Can't make it work. Did any of you got lucky making it work on W8?

EDIT
Nevermind guys, I got it working. Just copy the Jonas folder to:
C:\Users\...\AppData\Roaming\REAPER\Effects
And the Data folder to:
C:\Users\...\AppData\Roaming\REAPER\Data

Last edited by boodolph; 08-28-2013 at 04:24 AM. Reason: FIXED
boodolph is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 04:17 PM   #298
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,435
Default

Here are patched versions of this plug-in for REAPER 4.59+:

https://stash.reaper.fm/v/19578/DrumR...94-patched.txt
https://stash.reaper.fm/v/19579/DrumR...95-patched.txt

Last edited by Justin; 01-23-2014 at 04:23 PM.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 08:54 AM   #299
boodolph
Human being with feelings
 
boodolph's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Padova (PD) - Italia
Posts: 59
Default

Thank you Justin!
boodolph is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 09:04 AM   #300
adaragray
Human being with feelings
 
adaragray's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bananenrepublik Deutschland
Posts: 307
Default

and while you guys are at it, can you implement a midi out?
would be supercool
__________________
www.shallmodule.com
adaragray is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2014, 09:58 PM   #301
Sonic Vampire
Human being with feelings
 
Sonic Vampire's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 593
Default

Hi DrumReaplacer fans.
I am attempting to compile a Manual for DrumReaplacer.
http://forum.cockos.com/showthread.php?t=134395

I have learned a lot from this thread and I am compiling posts together to eventually create a manual. For now I hope this new thread will be a more concise way of finding the info that is spread across many pages of this thread and others.

Jonas, thank you for this plugin, with a little help on the info side of things I think this will become a very popular plugin.

It's detection is at least as good, if not better than the expensive drum replacement program I used to use.

I have put together separate threads for the installation and for the sample creation. links can be found in my signature.

any input of information from the Reaper community will be much appreciated
Sonic Vampire is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2014, 04:35 PM   #302
caekwalk
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 4
Default

Hey, win7 x64 noob here. Copied the Jonas and Drumreaplacer folders into their correct respective folders (Effects and Data), I try to open the Demoproject and it gives me this:

"The following effects were in the project file and are not available. REAPER will keep their configurations, but things may not sound as desired.

Track 1: JS: Jonas/DrumReaplacer 1.0"

I checked out the Jonas DrumReaplacer 1.095 patched for REAPER 4.59+ patch but honestly I have no clue what to do with the text/code at this point. Any suggestions? Thanks so much guys, you're all warriors.
caekwalk is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2014, 10:58 PM   #303
Sonic Vampire
Human being with feelings
 
Sonic Vampire's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 593
Default

http://forum.cockos.com/showthread.php?t=134388

this is the link to my attempt to start an instal manual

JS plugins are just a text document so copy justins patched version it to the appropriate folder
the instructions that come with the early version of the plugin are for XP


Plugin
Copy the file DrumReaplacer_1.xxx to the folder "Jonas" in Effects folder in Reaper (create folder if not already there)
(C\Users\UserName\AppData\Roaming\Reaper\Effects)

Sample bank
Copy the folder called DrumReaplacer (containing two wav-files) to ...\REAPER\Data\ folder.
(C\Users\UserName\AppData\Roaming\Reaper\Data)
Limitations of JS programming means this is the only place it can work

Note
AppData is a hidden folder so either:
turn on "show hidden folders from folder option in control panel
or
do a search on C drive for "roaming"
Sonic Vampire is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2014, 12:43 PM   #304
Goatman
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 17
Default

Hello, my drum reaplacer has stopped working since the update. I don't quite understand the "fix". Please advise for a dummy on how I can get it working again.

Thanks.
Goatman is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 02:36 AM   #305
Sonic Vampire
Human being with feelings
 
Sonic Vampire's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 593
Default

the fix is an update that replaces your old version of drumreaplacer so it works with the latest reaper
Sonic Vampire is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2014, 10:56 AM   #306
caekwalk
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by Sonic Vampire View Post
http://forum.cockos.com/showthread.php?t=134388

this is the link to my attempt to start an instal manual

JS plugins are just a text document so copy justins patched version it to the appropriate folder
So I'm guessing the appropriate folder would be the Jonas folder after everything is said and done?
caekwalk is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2014, 11:33 PM   #307
Sonic Vampire
Human being with feelings
 
Sonic Vampire's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 593
Default

Quote:
Originally Posted by caekwalk View Post
So I'm guessing the appropriate folder would be the Jonas folder after everything is said and done?
that would be correct. it's just a little harder to find on win7 than XP
Sonic Vampire is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2014, 08:25 PM   #308
greengravel
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3
Default Drum Reaplacer hell

Just brought up a mix from last year that needed some polish before mastering and I'm having the same problem as many others with drumreaplacter no working on my current version (4.591).

Can anyone lay out this update for a complete dullard.

I'm running OSX 10.8.5 and can't seem to save the patched text file nor do I understand it one bit (it's in Swedish right?). I'm totally lost here and would sooner go back to an older version of Reaper than give up this plugin.

Anyone willing to give me a hand in the 11th hour?! I'm talking baby steps here.

The link for the patched version, Sonic Vampire, is showing up as not existing in your manual.
greengravel is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2014, 01:50 PM   #309
Sonic Vampire
Human being with feelings
 
Sonic Vampire's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 593
Default

https://stash.reaper.fm/browse.php?q=...placer&x=0&y=0

that is the link to justins patches

thanks for the heads up on my link not working, sorted it now

ok, see what you mean about download, when you click on the button it opens up the file instead of downloading, (dont worry about the language barrier).
You need to control(right) click on the download button and use save link as, then put the text document in Reaper\Effects\Jonas folder
I no longer have a mac to check where it is but it was easier to find than win 7 when I set it up, I think it is somewhere in the library but its been too long since I did it.

try this location I found from a google search
/Users/USERNAME/Library/Application Support/
I assume reaper will be in there

would love if someone can confirm this as I am keen to include it in my manual, not had a lot of time to work on it lately

Last edited by Sonic Vampire; 02-25-2014 at 02:11 PM.
Sonic Vampire is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2014, 08:56 PM   #310
Sonic Vampire
Human being with feelings
 
Sonic Vampire's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 593
Default test kit

I have just completed my updated instal and test kit for DrumReaplacer

https://www.dropbox.com/s/0bxqtx86nu...update%201.rar


this is a modified version of the Jonas test kit that is now well out of date (old version of the plugin and XP instal notes only)

this contains:
the latest versions of the plugins (as@march2014)
updated instal notes - XP, Win7, mac
a pipeline snare sample file
a modified test session (originally supplied by Jonas)


let me know if there are any issues with it.
Sonic Vampire is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2014, 01:04 AM   #311
RSG
Human being with feelings
 
RSG's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Deepest South Bucks, UK
Posts: 90
Default Sample Selection

I do hope someone can help. I have installed DrumReaplacer-1.094 and 5 -patched in Effects/Jonas and the 'samples' folder as data/DrumReaplacer.

When I load Drumreaplacer the Sample source file box says '--- choose file, .ogg or .wav.'. I click the box and the box goes blue but there is no drop down selection displayed - even though there is a file 'Snare-Pipeline_Grip_24-samples-stereo.wav' in that folder.

I am using a Mac Pro 3.1 mavericks with the latest Reaper pre. I am very new to the Mac so I could well be doing something wrong here. Advice most urgently requested.

Workaround seems to be having a single sample of my choice in that folder, but then replacing both kick and snare will be rather time consuming.

I really wish this was fully part of Reaper.
RSG is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2014, 01:35 AM   #312
RSG
Human being with feelings
 
RSG's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Deepest South Bucks, UK
Posts: 90
Default Further

If I have two samples in the DrumReaplacer folder - nothing is displayed. Put a third in there and one of the three is displayed but no option to select the other two. Something must be broken, but looking at the code, a lot of which is Swedish, is a bit beyond me.
RSG is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2014, 12:29 PM   #313
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 5,443
Default

Quote:
Originally Posted by RSG View Post
If I have two samples in the DrumReaplacer folder - nothing is displayed. Put a third in there and one of the three is displayed but no option to select the other two. Something must be broken, but looking at the code, a lot of which is Swedish, is a bit beyond me.
It does not work that way here, on W7. Do you use the 1.095 version, patched for REAPER 4.59+ by justin?
__________________
// MVHMF
I never always did the right thing, but all I did wasn't wrong...
Fabian is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2014, 12:24 AM   #314
RSG
Human being with feelings
 
RSG's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Deepest South Bucks, UK
Posts: 90
Default

Fabian,

Yes I am using the patched version.
RSG is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2014, 02:33 PM   #315
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 5,443
Default

Quote:
Originally Posted by RSG View Post
Fabian,

Yes I am using the patched version.
OK, then this could be a JS bug on Mac... Have anyone else seen this problem on a Mac?

Here is a small test program, basically the file handling part from Drumreaplacer with printing the file names (requires Reaper 4.59+):

Code:
desc:MF\FileLoadTester
slider1:/DrumReaplacer:none:Sample source file

@init
str = 0;
gfx_clear = $xC0C0C0;

@slider
tmpslider = slider1|0;

tmpslider != prev_slider1 ?
(
  load_file = 1;
  strcpy_fromslider(str, slider1);
);
prev_slider1 = slider1 ;

@gfx
(load_file == 1) ? 
(
	gfx_x = 0;
	gfx_y = 10;
	gfx_drawstr(str);
	load_file = 0;
);
Copy that text into an ordinary text-file and put somewhere from where you can load it as a JS effect. Here on W7 I can list all the files in the Data\Drumreaplacer folder and get the file names printed. Does it work on your Mac?
__________________
// MVHMF
I never always did the right thing, but all I did wasn't wrong...
Fabian is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2014, 11:59 PM   #316
RSG
Human being with feelings
 
RSG's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Deepest South Bucks, UK
Posts: 90
Default

Thank you Fabian. I appreciate this very much. I am away today but will try this out 9th April 2014.
RSG is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 09:03 AM   #317
RSG
Human being with feelings
 
RSG's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Deepest South Bucks, UK
Posts: 90
Default

Hi Fabian,

Your drum replacer file tester displays the following on my mac;

Unknown directive '@init\
Sample source file \ Clap 01.wav

I am unable to select any other file (there are two other wavs in the directory).
I am on the latest Mavericks.

Thanks.
RSG is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 02:01 PM   #318
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 5,443
Default

Quote:
Originally Posted by RSG View Post
Hi Fabian,

Your drum replacer file tester displays the following on my mac;

Unknown directive '@init\
Sample source file \ Clap 01.wav

I am unable to select any other file (there are two other wavs in the directory).
I am on the latest Mavericks.

Thanks.
This sounds to me like a serious flaw with JS on Maverick... I'm sorry, but on W7 the code works fine, and I have no real clue about JS on Mac (or about anything Mac, really).

Maybe someone else can test the code on Mac? Someone who knows both JS and Mac...
__________________
// MVHMF
I never always did the right thing, but all I did wasn't wrong...
Fabian is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2014, 12:16 AM   #319
RSG
Human being with feelings
 
RSG's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Deepest South Bucks, UK
Posts: 90
Default

I have tried various things in the line

slider1:/DrumReaplacer:none:Sample source file


to see if something else can make the selector work. No luck.
RSG is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2014, 12:39 AM   #320
Kite
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2010
Location: Portland OR
Posts: 143
Default

Thanks Sonic Vamp for putting time into this!
Versions 1.094 and 1.095 both compile OK and load files OK on my mac which is running 10.5.4. I haven't actually replaced any audio, I just loaded the wave files and saw the meter sliders change as expected.
"I am using a Mac Pro 3.1 mavericks with the latest Reaper pre." - RSG, the latest prerelease version? Maybe try using the latest official release version?
Why are there two DrumReaplacer versions, 1.094 and 1.095?
__________________
alt-tuner: a microtonal midi plug-in
www.TallKite.com/alt-tuner.html
Kite is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.