Old 04-04-2018, 12:03 PM   #1
statue
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 22
Default Render action not working on unnamed tracks

Hi.

I'm a heavy user of the action: "Track: Render selected area of tracks to stereo post-fader stem tracks (and mute originals)".

I recently found out it does not work on unnamed tracks anymore.
I'm not sure, but it might have started with version 5.77.

Here's a gif:


Is this a bug or just an issue on my system?
I am on Reaper 5.78 and macOS Sierra 10.12.6
statue is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2018, 06:17 PM   #2
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,581
Default

In preferences/recording there is a formatting option to control the name of recorded files.. I imagine you have that set to just the title?
Justin is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2018, 11:30 PM   #3
statue
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 22
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
In preferences/recording there is a formatting option to control the name of recorded files.. I imagine you have that set to just the title?
Hi Justin.

You mean "Filename format for recorded files" ?

In my settings it's:
$tracknumber-$track-$year2$month$day_$hour$minute

I don't remember ever changing that setting.
statue is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2018, 06:07 AM   #4
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,581
Default

Hmm odd -- can you send the .rpp file and reaper.ini? you can email to support at cockos dot com if it's easier.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2018, 08:39 AM   #5
statue
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 22
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Hmm odd -- can you send the .rpp file and reaper.ini? you can email to support at cockos dot com if it's easier.
Email sent with those files!
Such an odd problem, and haven't found a workaround for this yet.
statue is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2018, 01:52 AM   #6
statue
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 22
Default

Ok, I figured out this problem exists only when opening a .rpp file as a template.

For example, if I open my Default Template.RPP (in ProjectTemplates folder) straight from the Finder window, the render action works normally.

However, if I go File > New Project, or File > Project Templates > Default Template the problem occurs and am unable to render an unnamed track.

Hope this helps!
statue is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.