Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Feature Requests

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-03-2017, 09:49 AM   #1
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,387
Default Feature request: Grid values in the transport panel

It would be really useful if this value was displayed in the transport bar, or even better, the grid system come to here : the grid value could be selected here and the snap on/off
deeb is online now   Reply With Quote
Old 07-03-2017, 11:18 AM   #2
StrangeSound
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2011
Location: Germany
Posts: 136
Default

Great idea. A quick access is needed.
StrangeSound is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2017, 11:57 AM   #3
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,855
Default

so much wasted space in the transport bar. users shouldn't have to make a custom toolbar for such a basic function
__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2017, 12:22 PM   #4
DaveKeehl
Human being with feelings
 
DaveKeehl's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Switzerland
Posts: 1,432
Default

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
so much wasted space in the transport bar
true.
DaveKeehl is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2017, 12:49 AM   #5
srdmusic
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 340
Default

This would be amazing!
srdmusic is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2017, 08:21 AM   #6
MikComposer
Human being with feelings
 
MikComposer's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Brighton
Posts: 1,899
Default

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
so much wasted space in the transport bar. users shouldn't have to make a custom toolbar for such a basic function
Been saying this for years. Reaper has really bad ux.
__________________
My Royalty Free Music library
MikComposer is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2017, 11:13 AM   #7
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,387
Default

Quote:
Originally Posted by MikComposer View Post
Been saying this for years. Reaper has really bad ux.
in my experience what attracts me to Reaper is also what i hate.
So many things we can do not defined by default, but then i spend too much of my time on configurations and scripting and adapting things and so my music composing time is drastically less, because my focus is always to make my workflow better. Love and hate here.
In This particular thing and the fact there is no "range selection" tool: i agree! UX < 0
I have Hope they'll care about this now because it's so tinny things and so obvious.
deeb is online now   Reply With Quote
Old 09-19-2017, 11:47 AM   #8
MikComposer
Human being with feelings
 
MikComposer's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Brighton
Posts: 1,899
Default

Quote:
Originally Posted by deeb View Post
in my experience what attracts me to Reaper is also what i hate.
So many things we can do not defined by default, but then i spend too much of my time on configurations and scripting and adapting things and so my music composing time is drastically less, because my focus is always to make my workflow better. Love and hate here.
In This particular thing and the fact there is no "range selection" tool: i agree! UX < 0
I have Hope they'll care about this now because it's so tinny things and so obvious.
Dude, I have no time to fix program for myself, so it has functions and tools that should be nicely layed out there in the first place. I did that last year thought, and guess what, some of those scripts i used are no longer supported and are not working anymore.
__________________
My Royalty Free Music library
MikComposer is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2017, 01:21 AM   #9
Masi
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 414
Default

Good idea, like it.

Quote:
Originally Posted by MikComposer View Post
Been saying this for years. Reaper has really bad ux.
For me really bad is saying too much, but there is definitely room for improvement.

Masi
Masi is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2017, 06:04 AM   #10
inarisound
Human being with feelings
 
inarisound's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Los Angeles
Posts: 137
Default

+1 from me
inarisound is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2017, 01:02 AM   #11
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 4,319
Default

Quote:
Originally Posted by deeb View Post
It would be really useful if this value was displayed in the transport bar, or even better, the grid system come to here : the grid value could be selected here and the snap on/off
One of those FR's that is so logical to ask for and just insane it hasn't been implemented imho.
+1000 please.
vanhaze is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2017, 05:59 AM   #12
Ulf3000
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Posts: 336
Default

this 100 up !

also theres a bug to be fixed

when "use the same grid division in arrange view and MIDI editor" is turned on you can´t switch to swing grid in midi editor any more !



and even more inconsistencies :

you can use swing on 1/16T which turns to 1/24 then ... and also on dotted it turns into 3/32 swing and stuff like that , would be nice to have this completely synced ! but its pretty cool that we have swing on triplets at all !

the swing slider should ALWAYS BE VISIBLE AND ACTIVE (you can just reset it with double click anyways)


Ulf3000 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2017, 06:59 AM   #13
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,387
Default

Quote:
Originally Posted by Ulf3000 View Post
this 100 up !

also theres a bug to be fixed

when "use the same grid division in arrange view and MIDI editor" is turned on you can´t switch to swing grid in midi editor any more !



and even more inconsistencies :

you can use swing on 1/16T which turns to 1/24 then ... and also on dotted it turns into 3/32 swing and stuff like that , would be nice to have this completely synced ! but its pretty cool that we have swing on triplets at all !

the swing slider should ALWAYS BE VISIBLE AND ACTIVE (you can just reset it with double click anyways)


The dotted should appear too, not just triplets or even
deeb is online now   Reply With Quote
Old 07-09-2017, 10:27 PM   #14
amagalma
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,189
Default

We need that! No more screen space wasting for custom grid toolbars!
amagalma is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2017, 05:12 AM   #15
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 7,812
Default

Not sure if it helps until this request gets implemented, but just as info, a grid division display could also be scripted (and docked, not in the transport panel though as there's no docking space).

I once did an effort doing this but it's rather inefficiently coded and unfinished, but maybe one of the more clever than me scripters would be up for doing it.

https://i.imgur.com/A0oSd3F.gif
nofish is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2017, 07:16 PM   #16
Philbo King
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 673
Default

Quote:
Originally Posted by deeb View Post
It would be really useful if this value was displayed in the transport bar, or even better, the grid system come to here : the grid value could be selected here and the snap on/off
I did this using Toolbar 2 to create grid and snap controls and docking it in that very same space.
Philbo King is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2017, 06:06 AM   #17
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,387
Default

Quote:
Originally Posted by Philbo King View Post
I did this using Toolbar 2 to create grid and snap controls and docking it in that very same space.
it is cool but toolbars can't be docked as transport does
deeb is online now   Reply With Quote
Old 09-16-2017, 06:38 AM   #18
Masi
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 414
Default

Cool. A nice one.

Masi
Masi is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2017, 02:38 AM   #19
sievr
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 90
Default

+1 <3
sievr is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2017, 07:54 AM   #20
Luster
Human being with feelings
 
Luster's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 468
Default

+1

But I have to say, other project settings should also be considered. Just open it up for themers so actions can be triggered by graphics and in WALTER let us switch grahpics depending on setting status (solo in front on/off, grid, ripple editing, metronome). Those tiny toolbar buttons above the TCPs aren't that "in your face" for the importance of what they do. Ah, my English. It's horror. I know. Sorry.
Luster is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.