COCKOS
CONFEDERATED FORUMS
Cockos : REAPER : NINJAM : Forums
Forum Home : Register : FAQ : Members List : Search :
Old 09-26-2017, 07:31 AM   #1
John W
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2017
Location: Perth Ontario
Posts: 1
Default Reaper and ASIO4ALL

As a newbie I am trying to get Reaper running on my Laptop/Vista Home Premium SP2. Reaper shows that it is recording, but I get no sound out of my speakers.

A friend suggested that the problem is that the ASIO4ALL driver that I'm using (version 2) is only showing SPDIF outputs, not analog ones.

I have checked the control panel for ASIO4ALL, and I don't see any way of changing from SPDIF output to analog output.

Any useful information or tips would be very welcome!
Thanks, in advance!
John W is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2017, 11:12 PM   #2
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Axis Mundi
Posts: 3,974
Default

Unless your audio device has some built in software like Realtek HD audio manager, sounds like you're out of luck. Some people report success with WASAPI audio system, rather than ASIO. Try that.

Also, welcome to the forums
__________________
TwilightMysterySchool
foxAsteria is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.