Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Compatibility

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-20-2018, 01:50 AM   #1
Tiggerdyret
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 176
Default Any way to change midi channel of a device in Reaper?

I've just set up my Midi Fighter Twister and received my Launchpad Mini, when I realized that you can't change midi channels of the Launchpad mini. Now I could remap my Midi Fighter, but it took a fairly long time to set it all up, so I'd rather change my launchpad instead. Is there any way to change channel 1 to something else for just that device?

Last edited by Tiggerdyret; 10-20-2018 at 02:02 AM.
Tiggerdyret is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2018, 02:37 AM   #2
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,134
Default

In the Track Input: MIDI menu, there's also a Map input to channel option besides selecting which MIDI Input (device) is used as Track Input: https://forum.cockos.com/attachment....8&d=1462033494


Another option would be to insert a MIDI Plugin for the in/output channel mapping (either as Input FX or as first plugin in the Track FX chain). As example, something like JS: MIDI Tool (v1 or v2) or JS:MIDI Router/Transpose.
__________________
ReaLauncher

Last edited by solger; 10-20-2018 at 02:44 AM. Reason: added screenshot link
solger is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2018, 01:50 AM   #3
Tiggerdyret
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 176
Default

Thanks for your response. I realized that the launchpad sends out notes and not CC,so there wasn't actually an overlap between the MFT. That said I don't think your method would have worked, since I want to use the LP as a shortcut board.

Well, I guess the lesson is never map your hardware for channel 1 if other options are available.
Tiggerdyret is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2018, 03:07 AM   #4
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,134
Default

Quote:
Originally Posted by Tiggerdyret View Post
I realized that the launchpad sends out notes and not CC,so there wasn't actually an overlap between the MFT.
Great

Quote:
That said I don't think your method would have worked, since I want to use the LP as a shortcut board.
Ah, I see. I didn't know this detail from your first post.

Yeah, in such a case you'll usually need the help of an external tool like, for instance, MIDI-OX to do the MIDI IN/OUT Channel mapping: Launchpad > MIDI-OX > Reaper
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2018, 06:03 AM   #5
Tiggerdyret
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 176
Default

Quote:
Originally Posted by solger View Post
Great


Ah, I see. I didn't know this detail from your first post.

Yeah, in such a case you'll usually need the help of an external tool like, for instance, MIDI-OX to do the MIDI IN/OUT Channel mapping: Launchpad > MIDI-OX > Reaper
Yeah, I should have mentioned that.


Thanks, might come in handy some day. I've only stumbled across Bome which overpriced for my needs.

Thanks for the help
Tiggerdyret is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.