Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Feature Requests

View Poll Results: Do you need "Pooled boxes" for Audio-Items?
Yes I need them 35 94.59%
Never needed them 2 5.41%
I don't know 0 0%
Voters: 37. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-05-2020, 04:14 AM   #41
Vagelis
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2017
Location: Larisa, Greece
Posts: 729
Default

Quote:
Originally Posted by deeb View Post
Plus 1 pooled groups /parts would be great. But why just for audio items?
What else, stretch markers? I find really cool how FL can do this in their latest update.

https://youtu.be/ywf3x-SkRxI?t=213
Vagelis is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2020, 07:51 AM   #42
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 2,817
Default

Yeah the Ability to multiple select stretch markers would be very nice feature and sounds great as creative/editing tool.
Ofcourse pooled items groups/parts should inherit it not sure take envelopes too as default but definitely as an option (I think)

Edit: hmm yeah , if it's pooled item group/parts it's envelopes should be propagated automatically too

Last edited by deeb; 01-05-2020 at 08:16 AM.
deeb is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2020, 12:02 PM   #43
jnif
Human being with feelings
 
jnif's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,104
Default

Quote:
Originally Posted by winbe View Post
I am constantly having to copy / paste my audio each time I change it somewhere...
I have always the risk to forget to make one copy, and this is quite time consuming...
You can replace all copied instances of item with the new edited item using "Replace in project -> All instances" in Project Bay 'Media Items' tab.
All changes in item length, looping, source media, source section, take envelopes, take fx, item fades, stretch markers, etc will be automatically copied to all instances.

To be able to use the Project Bay effectively, it is good to give some meaningful names for your takes and files.
It is also useful to enable these options in Porject Bay:
  • "Mirror selection in bay and project". This helps for example to see which items are identical copied instances and which ones you are replacing.
  • "Automatically retain media items when removed from project". This helps to easily get back to some old version of your item edits.

I know, this is not the same as the "box" feature requested here. But, it is much easier than manual copy / pasting.

jnif

Last edited by jnif; 01-05-2020 at 12:50 PM.
jnif is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2020, 05:59 AM   #44
enroe
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 629
Default

Quote:
Originally Posted by deeb View Post
Plus 1 pooled groups /parts would be great. But why just for audio items?
Yes - I will be most grateful if we could pool at least a
kind of "audio-box".

Midi-items and automation items can be pooled already -
so there is no urgent need to enhance something.

But of course - an elegant and "Reaper-like" solution
would be a visible box which can have any content:

-- midi-items
-- audio-items + all the crossfades
-- automation-items
-- envelopes

and which can be pool-copied.
__________________
free mp3s + info: andy-enroe.de songs and weird stuff: enroe.de
enroe is online now   Reply With Quote
Old 01-16-2020, 06:05 AM   #45
enroe
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 629
Default

Quote:
Originally Posted by jnif View Post
You can replace all copied instances of item with the new edited item using "Replace in project -> All instances" in Project Bay 'Media Items' tab.
Yes, thank you.

I add this to the list of workarounds!
__________________
free mp3s + info: andy-enroe.de songs and weird stuff: enroe.de
enroe is online now   Reply With Quote
Old 01-16-2020, 07:42 AM   #46
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 2,817
Default

Quote:
Originally Posted by enroe View Post
Yes - I will be most grateful if we could pool at least a
kind of "audio-box".

Midi-items and automation items can be pooled already -
so there is no urgent need to enhance something.

But of course - an elegant and "Reaper-like" solution
would be a visible box which can have any content:

-- midi-items
-- audio-items + all the crossfades
-- automation-items
-- envelopes

and which can be pool-copied.
yes this would be great!
deeb is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 02:19 AM   #47
winbe
Human being with feelings
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,309
Default

Quote:
Originally Posted by jnif View Post
You can replace all copied instances of item with the new edited item using "Replace in project -> All instances" in Project Bay 'Media Items' tab.
All changes in item length, looping, source media, source section, take envelopes, take fx, item fades, stretch markers, etc will be automatically copied to all instances.

To be able to use the Project Bay effectively, it is good to give some meaningful names for your takes and files.
It is also useful to enable these options in Porject Bay:
  • "Mirror selection in bay and project". This helps for example to see which items are identical copied instances and which ones you are replacing.
  • "Automatically retain media items when removed from project". This helps to easily get back to some old version of your item edits.

I know, this is not the same as the "box" feature requested here. But, it is much easier than manual copy / pasting.

jnif
Hi, this won't work in my case, I am afraid... what I usually do is split an audio item in multiple parts, because I adjust the timing of each note, add some fades, change pitch... I would love to somehow draw a box around this whole thing and copy the box and each time I change something within a box, other boxes follow.
There is a workaround: when I am finished with the editing, I "glue" this into a new audio file... Old school way of doing, destructive, eats disk space...
__________________
Cedric Simon aka FrozenjaZz
Fresh beats - www.frozenjazz.com
winbe is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 02:46 AM   #48
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 2,817
Default

Winbe yes, that would be great.
deeb is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2020, 01:41 AM   #49
enroe
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 629
Default

Quote:
Originally Posted by winbe View Post
Hi, ... I would love to somehow draw a box around this whole thing and copy the box
and each time I change something within a box, other boxes follow.
Very nice and in a nutshell.
__________________
free mp3s + info: andy-enroe.de songs and weird stuff: enroe.de
enroe is online now   Reply With Quote
Old 06-18-2020, 01:22 PM   #50
karumba
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2011
Location: Alzenau, Germany
Posts: 60
Default

pooled audio items? (similar to pooled automation items)
YES please please please!
__________________
Jan Ohlhorst - affiliations: finemastering | suter/ohlhorst | Tokyo Dawn Labs | Ohlhorst Digital
karumba is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2020, 01:27 PM   #51
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5,708
Default

Quote:
Originally Posted by karumba View Post
pooled audio items? (similar to pooled automation items)
YES please please please!
I think that propagate actions make it already possible.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: True Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is online now   Reply With Quote
Old 06-18-2020, 01:50 PM   #52
karumba
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2011
Location: Alzenau, Germany
Posts: 60
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
I think that propagate actions make it already possible.
not really. propagate actions need to be executed manually every time a change has been made. pooled automation items update themself on-the-fly.
__________________
Jan Ohlhorst - affiliations: finemastering | suter/ohlhorst | Tokyo Dawn Labs | Ohlhorst Digital
karumba is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2020, 02:04 PM   #53
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5,708
Default

Quote:
Originally Posted by karumba View Post
not really. propagate actions need to be executed manually every time a change has been made. pooled automation items update themself on-the-fly.
Maybe it can be handled with script?
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: True Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is online now   Reply With Quote
Old 06-18-2020, 02:47 PM   #54
karumba
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2011
Location: Alzenau, Germany
Posts: 60
Default

i'm sure it could be done with a script, but native support is always prefered.

actually it would be the next logical step, since we already have pooled automation & midi items, but not pooled audio items.
__________________
Jan Ohlhorst - affiliations: finemastering | suter/ohlhorst | Tokyo Dawn Labs | Ohlhorst Digital
karumba is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2020, 02:49 PM   #55
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5,708
Default

Quote:
Originally Posted by karumba View Post
i'm sure it could be done with a script, but native support is always prefered.
Of course native implementation is almost always better.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: True Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is online now   Reply With Quote
Old 06-25-2020, 10:28 AM   #56
enroe
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 629
Default

Quote:
Originally Posted by karumba View Post
i'm sure it could be done with a script, but native support is always prefered.
I very much doubt that this can be done by a script.

The reason is: You have multiple small clips of audio-items, some stretched,
some overlapping each other with fades, some with fx, some with envelopes etc.
These all should be "in a box". And this box should be "pool-copied" to several
other places (just look at the first post - there are some visualizations).

Now, if you change anything in one of these, boxes this change should apply
immediately to all boxes. That means there is only one source-box - and all
the other boxes are just referenced.

Quote:
Originally Posted by karumba View Post
Actually it would be the next logical step, since we already have pooled automation & midi items, but not pooled audio items (in a box!).
Yeah, that's what's still missing.
__________________
free mp3s + info: andy-enroe.de songs and weird stuff: enroe.de
enroe is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.