Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Feature Requests

View Poll Results: Would you use this feature?
Yes, I would use it 62 76.54%
No, I would not use it 12 14.81%
Fish (I don't care) 7 8.64%
Voters: 81. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2016, 05:22 PM   #1
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 18,485
Default FX browser: plug-in icons

This has been discussed in the past, but here's a new FR:

>>> https://i.imgur.com/lpfSHUc.png

The displayed icons would be those for the (filtered) listed plug-ins.

The images would be generated by Reaper only when a plug-in is scanned (deeply), stored in AppData somewhere and could be subsequently edited by the user.

Oh, and you could drag the pic onto a TCP or track
__________________
DarkStar ... interesting, if true. . . . Inspired by ...

Last edited by DarkStar; 06-30-2016 at 10:24 AM.
DarkStar is online now   Reply With Quote
Old 10-26-2016, 05:49 AM   #2
winbe
Human being with feelings
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,309
Default

oh I would love that...

I have been looking thru all the forum to find an answer... don't know how things could be done, even in Reascript it seems you can't..
__________________
Cedric Simon aka FrozenjaZz
Fresh beats - www.frozenjazz.com
winbe is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2016, 10:37 AM   #3
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 18,485
Default

Related: http://forum.cockos.com/showthread.php?t=95470
__________________
DarkStar ... interesting, if true. . . . Inspired by ...
DarkStar is online now   Reply With Quote
Old 10-27-2016, 01:22 PM   #4
4x4uk
Human being with feelings
 
4x4uk's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Newcastle UK
Posts: 474
Default

like the idea very much

my brain reacts faster to visual cues
4x4uk is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2017, 11:22 PM   #5
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Oblivion
Posts: 7,544
Default

I've actually assigned icons to all my main audio folders in Windows because it speeds up my folder diving immensely. Need this for choosing VSTs so bad...I find it so easy to forget what I'm doing when too much reading happens between the impulse and the goal.
__________________
My Wyyyrd Music
foxAsteria is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2017, 12:35 AM   #6
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,333
Default

Quote:
Originally Posted by 4x4uk View Post
like the idea very much

my brain reacts faster to visual cues

+1
fast and pratical!
__________________
Thanks devs for adding the abillity to use single click to change a single velocity And single right click to remove a single note without dragging.
much appreciated.
Reflected is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2017, 12:26 PM   #7
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,333
Default

man I want this so badly...
__________________
Thanks devs for adding the abillity to use single click to change a single velocity And single right click to remove a single note without dragging.
much appreciated.
Reflected is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2017, 11:21 AM   #8
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,333
Default

Check this out!!!
what Heda just did! haha

Go support/donate/advice and enjoy... lets help him to make this thing complete together.
.
even tho it's always best to have it by default, Heda did a workaround for this which work very good.

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=189424


__________________
Thanks devs for adding the abillity to use single click to change a single velocity And single right click to remove a single note without dragging.
much appreciated.
Reflected is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2017, 07:14 AM   #9
winbe
Human being with feelings
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,309
Default

Quote:
Originally Posted by Reflected View Post
Check this out!!!
what Heda just did! haha

Go support/donate/advice and enjoy... lets help him to make this thing complete together.
.
even tho it's always best to have it by default, Heda did a workaround for this which work very good.

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=189424


Wow, this is funny because you small animation here immediately grabbed my attention, it looks so nice... so I clicked, and realized I already tried Heda thing - and deleted it quite quickly, the looks of it was not good to my eyes - at all, if I remember well... The icons I see here, for the different categories, where made by you?

EDIT: I rechecked the original post, and it deals with "track templates"... nice but I just want to add an effect to an existing track...
__________________
Cedric Simon aka FrozenjaZz
Fresh beats - www.frozenjazz.com

Last edited by winbe; 12-11-2017 at 07:22 AM.
winbe is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2017, 12:40 PM   #10
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,333
Default

you can use it as "fx chains" and drag and drop to add more effects to a track.

but then again I would prefer COCKOS to make such a feature native and not an extension by users.
__________________
Thanks devs for adding the abillity to use single click to change a single velocity And single right click to remove a single note without dragging.
much appreciated.
Reflected is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2018, 03:56 AM   #11
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,333
Default

Devs?
__________________
Thanks devs for adding the abillity to use single click to change a single velocity And single right click to remove a single note without dragging.
much appreciated.
Reflected is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2018, 08:09 AM   #12
Ozman
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 641
Default

And also, like Studio One, allow one to capture screenshots of the VST window.
It can be added to the menu "+" drop down in the FX Window.

These can be shown in the FX list (like Studio One) and even a screen overlay as well, like FL Studio (beautiful).
- Pretty much making them available via API for LUA scripts as well.

For FX Chains and Track Templates they can do like Heda's script, use sidecar png's and Track icons.
Ozman is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2019, 01:06 PM   #13
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,333
Default

any news for this?

any new tool for this?
__________________
Thanks devs for adding the abillity to use single click to change a single velocity And single right click to remove a single note without dragging.
much appreciated.
Reflected is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2019, 11:52 AM   #14
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,333
Default

any up?
__________________
Thanks devs for adding the abillity to use single click to change a single velocity And single right click to remove a single note without dragging.
much appreciated.
Reflected is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2019, 02:19 PM   #15
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 24,239
Default

No news at all. Heda's script is the closest you can get for now.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2019, 06:29 AM   #16
RPnextGen
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 44
Default

Is this just the track base is working ? because I can't drag to item fx
RPnextGen is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2020, 12:24 PM   #17
BartR
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Location: Belgium
Posts: 108
Default

HolyCrap this is AWESOME!!!!!!!!
__________________
Bart R.
BartR is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2020, 12:26 PM   #18
BartR
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Location: Belgium
Posts: 108
Default

Quote:
Originally Posted by Reflected View Post
you can use it as "fx chains" and drag and drop to add more effects to a track.

but then again I would prefer COCKOS to make such a feature native and not an extension by users.
I do agree to make it as NATIVE
__________________
Bart R.
BartR is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2020, 04:52 PM   #19
Reflected
Human being with feelings
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,333
Default

Quote:
Originally Posted by Reflected View Post
Check this out!!!
what Heda just did! haha

Go support/donate/advice and enjoy... lets help him to make this thing complete together.
.
even tho it's always best to have it by default, Heda did a workaround for this which work very good.

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=189424


Guys
I just wanted to share with you that Heda took his script to another level, now it can even save templates + thumnails in one click!


https://forum.cockos.com/showpost.ph...&postcount=243
__________________
Thanks devs for adding the abillity to use single click to change a single velocity And single right click to remove a single note without dragging.
much appreciated.
Reflected is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2020, 01:09 AM   #20
DJ Cro-G
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 3
Default 4 years in requesting...

Indeed it's a great idea and it would certainly bring the workflow to a superb easy and fun to use interface.
I always forget the plugins i downloaded in next two hours and never go back to them as they are only in text which disturbs me and my memory a lot.

I see it's been 4 years in requesting this without any real responses. Is there any possible way to actually pay the dev's to develop this in Reaper? All I really need it something like the picture below.


https://imgur.com/pfwJYRJ

I'm game.
Attached Images
File Type: jpg Reaper_view_idea2.jpg (61.7 KB, 199 views)

Last edited by DJ Cro-G; 05-09-2020 at 01:24 AM.
DJ Cro-G is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2020, 07:10 AM   #21
puddi
Human being with feelings
 
puddi's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 344
Default

This feature looks pretty cool in Studio One but tbh I rarely (if ever) feel the need to browse around in the FX browser. I know what I want and search for it straight away. It's even faster with the Quick Adder 2 script.

Anything else would be a strong indication that I have too many plugins.
__________________
☐ Area Selection
puddi is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2020, 03:18 PM   #22
pandabot
Human being with feelings
 
pandabot's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 232
Default

I don't like it, if they ever added this I'd hope there would be a way to turn it off
pandabot is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2020, 03:26 PM   #23
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5,757
Default

Quote:
Originally Posted by pandabot View Post
I don't like it, if they ever added this I'd hope there would be a way to turn it off
Of course optional.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: True Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is online now   Reply With Quote
Old 07-07-2020, 11:36 AM   #24
wwjd
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 178
Default

another vote for this feature
wwjd is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2020, 01:14 AM   #25
BartR
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Location: Belgium
Posts: 108
Default

Quote:
Originally Posted by DJ Cro-G View Post
Indeed it's a great idea and it would certainly bring the workflow to a superb easy and fun to use interface.
I always forget the plugins i downloaded in next two hours and never go back to them as they are only in text which disturbs me and my memory a lot.

I see it's been 4 years in requesting this without any real responses. Is there any possible way to actually pay the dev's to develop this in Reaper? All I really need it something like the picture below.


https://imgur.com/pfwJYRJ

I'm game.
I would like to have it as well.
+1
__________________
Bart R.
BartR is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.