Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER for Linux

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-09-2020, 11:15 AM   #1
babag
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,770
Default reaverb impulse adjustments refreshing extremely slowly

this may not be linux-specific but that's what i use so i'll post here. if i put an instance of reaverb on an item and add an impulse and hp/lp filter, i'm finding the refresh to be extremely slow after each adjustment is made, like a minute or more. the refresh time seems to vary, though, between a few seconds and, possibly, never. i gave up waiting sometimes. anyone else see this? have i missed a setting someplace?

thanks,
babag
ubuntu studio 18.04 lts/reaper64 v6.04/32gb memory/evo pro850 ssd
babag is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2020, 02:04 PM   #2
Glennbo
Human being with feelings
 
Glennbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Planet Earth
Posts: 4,559
Default

See if this comes into play. I loaded an impulse, put a HP/LP filter after it, used the wheel on my mouse to slide the LP value and it took noticeable way too long to update the image.

A moment later I grabbed the slider and moved it with a left click grab. Doing this seemed to update instantly, but using the wheel seems to either never change the display, or eventually change it after a very long delay.
__________________
Glennbo
Hear My Music - Click Me!!!
--
Glennbo is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2020, 02:17 PM   #3
babag
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,770
Default

thanks, glennbo. it seems a little better today, though, still very noticable. i'll try your test later today.

today i seemed to notice that it might be affected by the project size. i was trying out some ir's and just put up a very simple, new project with only one active track and put reaverb on the only item on it. things seemed faster like this than in the 96 track template i was originally looking at. after that, i opened the 96 trtack template again and it, too, seemed a bit better, though, slower than the simple project. maybe something to do with how long the session was active? when it was really bad i had had the computer on for hours with the same template open.

thanks again,
babag
babag is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2020, 04:16 PM   #4
babag
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,770
Default

well, now, how about that! just tried the comparison of drag vs mousewheel to set the hp/lp slider value and found the same thing: drag seems to update quickly but mousewheel takes a long time. i guess i mostly use the mousewheel and never thought about it.

did not try on a project that had been open for a long time but the results are very noticeable even for a freshly loaded project. the project i did try it on was a large one.

edit:
just thought to try typing in a value and it updates pretty much instantly. looks like there's something in the mousewheel handling that's slow.

thanks again for the tip, glennbo,
babag

Last edited by babag; 03-10-2020 at 04:33 PM.
babag is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 05:09 AM   #5
Glennbo
Human being with feelings
 
Glennbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Planet Earth
Posts: 4,559
Default

Maybe REAPER is trying to render an image for every step of mouse wheel movement.
__________________
Glennbo
Hear My Music - Click Me!!!
--
Glennbo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.