Old 12-26-2016, 10:46 PM   #1
Era
Human being with feelings
 
Era's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Greensboro, NC USA
Posts: 50
Default arturia keystep with Reaper?

Anyone manage to get Arturia Keystep controller working with Reaper?
Era is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2017, 10:29 PM   #2
moonz
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Default Arturia Keystep

To get Arturia KeyStep MIDI keyboard controller to work in Reaper you might first need to 'enable' the driver...right-click on the driver name (Arturia KeyStep 32) in Reaper's 'midi devices' list (Options> Preferences> Audio> Midi Devices) and check 'enable'.
moonz is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2018, 03:04 PM   #3
hanswurst123
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Posts: 52
Default

Has anyone been succesful in using the Arp from Keystep with the Reaper project tempo / sync? Tried different settings but it didn't work
__________________
DAX Desktop (Win10 - 6x3.2i7 - 32GB - SSD+HDD) - Dell XPS13 Laptop (Win10 - 2x2.7i7 - 16GB - SSD)
hanswurst123 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2018, 10:30 AM   #4
Riinehart
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2014
Location: Brooklyn, NY
Posts: 28
Default

Nobody?
Riinehart is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2018, 09:39 PM   #5
magickz
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 32
Default same

I got a keystep last weekend. And seem to have a similar challenge. No matter which settings I tried so far, keystep seems not to receive any clock or start/stop signal from Reaper. If you already found a solution, I'd appreciate some information how you set it up. Best regards, M.
magickz is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2018, 06:04 AM   #6
lachrimae
Human being with feelings
 
lachrimae's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Austin, TX
Posts: 779
Default

Are the pins on the back of your Keystep set to USB?





Works fine here...
lachrimae is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2018, 10:18 AM   #7
magickz
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 32
Default

Quote:
Originally Posted by lachrimae View Post
Are the pins on the back of your Keystep set to USB?
Yes. I have exactly this configuration setting. Later tonight I'll have the opportunity to try it with my Beatstep pro to check if it could be a hardware problem (in the usb interface or keystep).

But probably it's also a wrong setting in Arturia's midi software? I don't know.
magickz is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2018, 12:28 PM   #8
magickz
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 32
Default

Quote:
Originally Posted by lachrimae View Post
Are the pins on the back of your Keystep set to USB?
Thank you, lachrimae. For some unknown reason I confused the black and white colors in this diagram on the back of my device. Scary.


I switched it to what I previously read as "Sync In" and now it works well ;-)

Best regards. Martin
magickz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.