COCKOS
CONFEDERATED FORUMS
Cockos : REAPER : NINJAM : Forums
Forum Home : Register : FAQ : Members List : Search :

Go Back   Cockos Incorporated Forums > Other Software Discussion > WDL users forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-13-2020, 10:36 AM   #1
Tugrul
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 19
Default IPlugEffect left speaker, and Ableton problem

Hi,
I am trying to import the plugin that I implemented years ago, from the framework of vst sdk of Steinberg, to IPLUG2 framework.
First I attempted to start with IPlugEffect by using xcode. But I have encountered a strange situation. Using VST3PluginTestHost as a host , only the left channel works. And when using Ableton as a host there is no sound( of course I am not missing to turn the knob) .
Maybe there is a very simple solution to this situation, and this may have been discussed before, but I could not find a specific solution.. Many thanks in advance if anyone has an idea.

Tuğrul

Last edited by Tugrul; 01-13-2020 at 12:24 PM. Reason: misspelling
Tugrul is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2020, 07:50 AM   #2
olilarkin
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2009
Location: UK
Posts: 1,216
Default

I see there is an issue in VST3TestHost. I couldn't reproduce the problem in Ableton.
__________________
VirtualCZ | pMix | Endless Series | iPlug2 | Linkedin | Facebook
Available for Audio Dev tuition via Skype (IPlug/JUCE/C++)
olilarkin is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2020, 01:10 AM   #3
Tugrul
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by olilarkin View Post
I see there is an issue in VST3TestHost. I couldn't reproduce the problem in Ableton.
Thanks for the reply, Oli Larkin
I re-unzip the IPLUG2 files and retry to see the case. You are right there is no problem of IPlugEffect in the usage in Ableton (is ok) but the VST3TestHost has a problem.. I guess I messed up my IPLUG2 files when I struggled with VST3 TestHost, as a result, there was a problem in Ableton:-)

thanks
Tuğrul
Tugrul is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2020, 10:06 AM   #4
Tugrul
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 19
Default

and the problem is that I messed up all things is because of casting "sample *" (double pointer ) to "float *" :-) my fault.

Last edited by Tugrul; 01-16-2020 at 10:57 AM.
Tugrul is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.