Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Color Themes and Icon Sets

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-01-2024, 12:11 PM   #41
lexaproductions
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,160
Default

Quote:
Originally Posted by soundkajiya View Post
https://forums.cockos.com/showthread.php?t=172341
Inside the theme file, 'Item_bg' 'item_bg_sel' need to modified
I'll enclose reversed files.
Thank you!
lexaproductions is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2024, 03:57 AM   #42
soundkajiya
Human being with feelings
 
soundkajiya's Avatar
 
Join Date: Dec 2022
Location: Seoul
Posts: 86
Default

What's New Updates V2.27
-(dark) Fix 200% mixer images
-Fix 200% toolbar icon images
-Fix Master Mixer icon
-Fix typo 'receive'
-Change button action 'Global Loudness Preferences' to 'Normalize LUFS'
-Improve Folder collapse button

Last edited by soundkajiya; 05-06-2024 at 11:19 AM.
soundkajiya is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2024, 05:56 AM   #43
soundkajiya
Human being with feelings
 
soundkajiya's Avatar
 
Join Date: Dec 2022
Location: Seoul
Posts: 86
Default



I wanted to improve the color of the item
but if move the item to another track, item color is changed


1. Go to the Preferences 'Track Control Panels' Tab
---Disable: 'Set track label background to custom track colors'
---Enable: 'Tint track panel backgrounds'


2. Disable 'Track Color' 'Item Color' in Preferences Peaks/Waveforms tab


3. Select track and item, run action 'SWS: Set selected track(s)/item(s) to custom color'

+ this action useful 'SWS: Set selected item(s) to respective track color'



+05/14 2024 (V2.28)
Track color button action has been changed. It is working like this.



+05/21 2024
ElKordino's script automatically sets colors.
https://forum.cockos.com/showpost.ph...&postcount=103




+06/14 2024
you can reverse the color of the item with Razor Area or Time Selection.
now it's include in the 'Clean Time Selection' Folder (V2.4)


https://forum.cockos.com/showpost.ph...46&postcount=2


+07/01 2024
based on ElKordino's code, I did additional work with ChatGPT.
This action synchronizes automatically track and item color.
It prevents errors and has been improved further.
It also applies when import audio files.

Attached Files
File Type: lua SK - Sync Color Items.lua (2.3 KB, 15 views)
File Type: lua SK - Reset Color to Selected Item.lua (966 Bytes, 16 views)

Last edited by soundkajiya; 07-17-2024 at 06:30 AM.
soundkajiya is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2024, 07:09 AM   #44
permeke
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 602
Default

implement Chroma tool script, shiny colors. It's the closed you will get to the PT colors
permeke is online now   Reply With Quote
Old 05-03-2024, 07:24 AM   #45
soundkajiya
Human being with feelings
 
soundkajiya's Avatar
 
Join Date: Dec 2022
Location: Seoul
Posts: 86
Default

I used Chroma ShinyColors Mode too, it's a great script but it didn't feel right for me my dark theme

Last edited by soundkajiya; 05-21-2024 at 01:50 AM.
soundkajiya is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2024, 05:30 AM   #46
Serg
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 16
Default

Quote:
Originally Posted by soundkajiya View Post
What's New Updates V2.27
-(dark) Fix 200% mixer images
-Fix 200% toolbar icon images
-Fix Master Mixer icon
-Fix typo 'receive'
-Change button action 'Global Loudness Preferences' to 'Normalize LUFS'
-Improve Folder collapse button

Unbeliveble theme! Already buy it. But any chance to remove region,marker tempo from toolbar? My toolbar icons is overlapped and looking bad
Serg is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2024, 05:53 AM   #47
fourdogslong
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2023
Posts: 655
Default

Quote:
Originally Posted by Serg View Post
Unbeliveble theme! Already buy it. But any chance to remove region,marker tempo from toolbar? My toolbar icons is overlapped and looking bad
I believe there's a alternate version without those included, it's under the "requested theme" folder.
fourdogslong is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2024, 06:40 AM   #48
soundkajiya
Human being with feelings
 
soundkajiya's Avatar
 
Join Date: Dec 2022
Location: Seoul
Posts: 86
Default

To.Serg
use the 'Clean Main Toolbar' Theme in the 'Requested folder'

Last edited by soundkajiya; 05-05-2024 at 06:54 AM.
soundkajiya is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2024, 07:29 AM   #49
Serg
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 16
Default

Quote:
Originally Posted by soundkajiya View Post
To.Serg
use the 'Clean Main Toolbar' Theme in the 'Requested folder'
AMAZING! Thanx so much for this theme! Now reaper looking very nice! Best theme
Serg is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2024, 07:31 AM   #50
Serg
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 16
Default

Is only one thing! will be nice to have a separator layout)
Serg is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2024, 08:58 AM   #51
soundkajiya
Human being with feelings
 
soundkajiya's Avatar
 
Join Date: Dec 2022
Location: Seoul
Posts: 86
Default

Quote:
Originally Posted by Serg View Post
Is only one thing! will be nice to have a separator layout)
thanks. and there's no reason to create a seperate layout, Reaper already has Visual Spacer
soundkajiya is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2024, 01:46 AM   #52
Serg
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 16
Default

Quote:
Originally Posted by soundkajiya View Post
thanks. and there's no reason to create a seperate layout, Reaper already has Visual Spacer
Omg. It is new feature in reaper. Thanx!!!
Serg is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2024, 02:40 AM   #53
TheMaartian
Human being with feelings
 
TheMaartian's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Arcachon, France
Posts: 445
Default

감사합니다 Sound Kajiya !

I spent one year (1999) working in South Korea (Seoul, Inchon and Yosu) and loved it, both the people and the food! Wonderful country.
__________________
Intel i9, 32 GB RAM, 7 TB SSD; Win Pro 11; PreSonus Studio 1810c
Studio One Pro 6; Bitwig Studio 5; Reaper 7; Melodyne Studio 5; Acoustica Premium 7
Gig Performer 5; NI S61 MK3; Focal Shape 65; Beyerdynamic DT 880 Pro & 770 Pro

Last edited by TheMaartian; 05-06-2024 at 02:46 AM.
TheMaartian is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2024, 06:20 AM   #54
gapalil001
Human being with feelings
 
gapalil001's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: Kyiv, Ukraine
Posts: 560
Default

Just Brilliance!!!😁😁😁
gapalil001 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2024, 10:48 AM   #55
soundkajiya
Human being with feelings
 
soundkajiya's Avatar
 
Join Date: Dec 2022
Location: Seoul
Posts: 86
Default

Quote:
Originally Posted by TheMaartian View Post
감사합니다 Sound Kajiya !

I spent one year (1999) working in South Korea (Seoul, Inchon and Yosu) and loved it, both the people and the food! Wonderful country.
Great! thank you so much

Last edited by soundkajiya; 05-06-2024 at 11:17 AM.
soundkajiya is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2024, 10:58 AM   #56
soundkajiya
Human being with feelings
 
soundkajiya's Avatar
 
Join Date: Dec 2022
Location: Seoul
Posts: 86
Default

Quote:
Originally Posted by gapalil001 View Post
Just Brilliance!!!😁😁😁
Thank you💕 when I was a beginner, your protools theme was a lot of inspiration to me.

Last edited by soundkajiya; 05-07-2024 at 12:50 AM.
soundkajiya is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2024, 07:14 AM   #57
gapalil001
Human being with feelings
 
gapalil001's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: Kyiv, Ukraine
Posts: 560
Default

Quote:
Originally Posted by soundkajiya View Post
Thank you💕 when I was a beginner, your protools theme was a lot of inspiration to me.
Wish you all the best with your project! your theme not only a good clone but really advanced and useful tool! I wondered how much you spent on it!
gapalil001 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2024, 12:33 PM   #58
vdubreeze
Human being with feelings
 
vdubreeze's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Brooklyn
Posts: 2,656
Default

Unless I'm missing something, there's no visual indication if the track FX are bypassed or not unless the FX window is open. Togging the bypass button and looking for it I'm coming up short.

Thanks
__________________
The reason rain dances work is because they don't stop dancing until it rains.
vdubreeze is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2024, 05:58 AM   #59
soundkajiya
Human being with feelings
 
soundkajiya's Avatar
 
Join Date: Dec 2022
Location: Seoul
Posts: 86
Default

Quote:
Originally Posted by gapalil001 View Post
Wish you all the best with your project! your theme not only a good clone but really advanced and useful tool! I wondered how much you spent on it!
thanks! I've invested a thousand hours at least. I'm going to improve it going forward!

Last edited by soundkajiya; 05-13-2024 at 05:01 PM.
soundkajiya is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2024, 05:58 AM   #60
soundkajiya
Human being with feelings
 
soundkajiya's Avatar
 
Join Date: Dec 2022
Location: Seoul
Posts: 86
Default

Quote:
Originally Posted by vdubreeze View Post
Unless I'm missing something, there's no visual indication if the track FX are bypassed or not unless the FX window is open. Togging the bypass button and looking for it I'm coming up short.

Thanks
thanks for feedback! It will be fix
soundkajiya is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2024, 01:16 PM   #61
alphoc
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 405
Default

I finally bought 2.27, it's fantastic. Thank you very much. I hope I'm not keeping you busy, 200% for layout is very nice, but can it be 125% or 150% in the future?
alphoc is online now   Reply With Quote
Old 05-12-2024, 01:53 PM   #62
soundkajiya
Human being with feelings
 
soundkajiya's Avatar
 
Join Date: Dec 2022
Location: Seoul
Posts: 86
Default

Quote:
Originally Posted by alphoc View Post
I finally bought 2.27, it's fantastic. Thank you very much. I hope I'm not keeping you busy, 200% for layout is very nice, but can it be 125% or 150% in the future?
150% is in the plan but I need to make the more details by 100% and 200% before making 150%
I'm going to start this year. I felt a lot of need for 150% on WindowsOS. thanks

Last edited by soundkajiya; 05-12-2024 at 10:36 PM.
soundkajiya is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2024, 10:31 PM   #63
alphoc
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 405
Default

Quote:
Originally Posted by soundkajiya View Post
150% is in the plan but I need to make the more details by 100% and 200% before making 150%
I'm going to start this year. I felt a lot of need for 150% on Windows OS. thanks
Very good, I will follow the updates. Maybe if the mute/solo7monitor buttons were in more vivid colors when "on" it would be easier to see, sometimes it is difficult to select in many channels.

Thank you very much for your patience.

Last edited by alphoc; 05-13-2024 at 01:03 AM.
alphoc is online now   Reply With Quote
Old 05-13-2024, 01:44 PM   #64
spicytripe
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2024
Posts: 92
Default

Hi there I just bought this. Thank you for creating this. It's very clean and I really appreciate the easy coloring of tracks. A couple questions as I'm new to Reaper:

1. Is there a notes section like Pro Tools?
2. Does this theme overwrite/replace existing shortcuts/actions?

Thanks
spicytripe is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2024, 01:56 PM   #65
soundkajiya
Human being with feelings
 
soundkajiya's Avatar
 
Join Date: Dec 2022
Location: Seoul
Posts: 86
Default

Quote:
Originally Posted by spicytripe View Post
Hi there I just bought this. Thank you for creating this. It's very clean and I really appreciate the easy coloring of tracks. A couple questions as I'm new to Reaper:

1. Is there a notes section like Pro Tools?
2. Does this theme overwrite/replace existing shortcuts/actions?

Thanks
hi. thankyou for the support
note section not possible. reaper doesn't support that.
and theme file is just change the appearance of the reaper. It doesn't replace something
('midi toolbar' file replaces the existing midi toolbar action, but It's okay if you don't install it)

Last edited by soundkajiya; 05-13-2024 at 02:15 PM.
soundkajiya is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2024, 02:24 PM   #66
spicytripe
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2024
Posts: 92
Default

Awesome thank you! And track height can't be adjusted?
spicytripe is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2024, 03:09 AM   #67
alphoc
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 405
Default

I think it cannot be changed with the action of the tools in the transport. For example, the "Q" Quantise Item Position action cannot be changed. I don't know, right?
alphoc is online now   Reply With Quote
Old 05-14-2024, 11:59 AM   #68
soundkajiya
Human being with feelings
 
soundkajiya's Avatar
 
Join Date: Dec 2022
Location: Seoul
Posts: 86
Default

Quote:
Originally Posted by alphoc View Post
I think it cannot be changed with the action of the tools in the transport. For example, the "Q" Quantise Item Position action cannot be changed. I don't know, right?
It's possible in rtconfig. this video will be useful
https://youtu.be/gGCa1wzWbqU?si=NmKlobRGKdxRvX-S
soundkajiya is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2024, 12:20 PM   #69
alphoc
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 405
Default

Quote:
Originally Posted by soundkajiya View Post
It's possible in rtconfig. this video will be useful
https://youtu.be/gGCa1wzWbqU?si=NmKlobRGKdxRvX-S
Hemen bakıyorum. Ayrıca 2.28'i şimdi indirdim, gerçekten olağan üstü. Yalnız, şunların ne olduğunu ilk sayfada göremedim ve nedir merak ediyorum; "Transport Status and Matrix Location"

Çok teşekkürler.
alphoc is online now   Reply With Quote
Old 05-14-2024, 12:21 PM   #70
spicytripe
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2024
Posts: 92
Default

I really like this theme and I see you just pushed an update. I initially tested this theme out on my laptop and I was able to read all the text. I'm now in my studio computer with 24" monitors and I find it really hard to read most texts. The mixer seems a bit crammed too. Is there any setting where things can be a bit bigger? If not it's all good, I'm getting older and my eye sight isnt as good as it used to be.

Also, is there peak readout in the mixer? I can't seem to find it. haha I know I can't see but I had my face right up on my monitor and I couldn't find any.

Thanks!
spicytripe is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2024, 12:22 PM   #71
alphoc
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 405
Default

Quote:
Originally Posted by soundkajiya View Post
It's possible in rtconfig. this video will be useful
https://youtu.be/gGCa1wzWbqU?si=NmKlobRGKdxRvX-S
I'll have a look. I've also just downloaded 2.28, it's really fantastic. However, I didn't see what these are on the first page and I wonder what they are; "Transport Status and Matrix Location"

Thanks a lot.
alphoc is online now   Reply With Quote
Old 05-14-2024, 12:34 PM   #72
soundkajiya
Human being with feelings
 
soundkajiya's Avatar
 
Join Date: Dec 2022
Location: Seoul
Posts: 86
Default

Quote:
Originally Posted by alphoc View Post
I'll have a look. I've also just downloaded 2.28, it's really fantastic. However, I didn't see what these are on the first page and I wonder what they are; "Transport Status and Matrix Location"

Thanks a lot.
thanks. status and matrix just 1~2 pixels moved (trivial change)
soundkajiya is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2024, 12:50 PM   #73
soundkajiya
Human being with feelings
 
soundkajiya's Avatar
 
Join Date: Dec 2022
Location: Seoul
Posts: 86
Default

Quote:
Originally Posted by spicytripe View Post
I really like this theme and I see you just pushed an update. I initially tested this theme out on my laptop and I was able to read all the text. I'm now in my studio computer with 24" monitors and I find it really hard to read most texts. The mixer seems a bit crammed too. Is there any setting where things can be a bit bigger? If not it's all good, I'm getting older and my eye sight isnt as good as it used to be.

Also, is there peak readout in the mixer? I can't seem to find it. haha I know I can't see but I had my face right up on my monitor and I couldn't find any.

Thanks!


enable 'MCP Wide Meter' in the Theme Adjuster. and if you using 2k monitor, everything might look small. 2k version is in the update plan, please wait until the release.
soundkajiya is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2024, 12:55 PM   #74
alphoc
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 405
Default

Quote:
Originally Posted by soundkajiya View Post
thanks. status and matrix just 1~2 pixels moved (trivial change)
Ok, I watched the rtconfig video and applied it. My aim was to change the actions of some shortcuts in the transport. For example, with the conductor icon, I wanted "options: Enable metronome" instead of Lufs, but it didn't work. I did exactly as in the video, but both the icon was broken and the action I wanted did not work. Of course, I fixed it back to the old state, but this is the situation briefly.

I don't want to keep you busy for nothing, but the custom-making beast in us just won't stop, and I hope you will understand.
alphoc is online now   Reply With Quote
Old 05-14-2024, 01:07 PM   #75
soundkajiya
Human being with feelings
 
soundkajiya's Avatar
 
Join Date: Dec 2022
Location: Seoul
Posts: 86
Default

Quote:
Originally Posted by alphoc View Post
Ok, I watched the rtconfig video and applied it. My aim was to change the actions of some shortcuts in the transport. For example, with the conductor icon, I wanted "options: Enable metronome" instead of Lufs, but it didn't work. I did exactly as in the video, but both the icon was broken and the action I wanted did not work. Of course, I fixed it back to the old state, but this is the situation briefly.

I don't want to keep you busy for nothing, but the custom-making beast in us just won't stop, and I hope you will understand.
I got a lot of similar emails from other people before
I'm thinking of making a precise tutorial video for the custom. within May or June.
soundkajiya is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2024, 12:08 AM   #76
alphoc
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 405
Default

Very good news.
alphoc is online now   Reply With Quote
Old 05-15-2024, 07:30 AM   #77
spicytripe
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2024
Posts: 92
Default

Quote:
Originally Posted by soundkajiya View Post


enable 'MCP Wide Meter' in the Theme Adjuster. and if you using 2k monitor, everything might look small. 2k version is in the update plan, please wait until the release.
Oh awesome thank you that helps a lot with the peaks. Yes I'm looking forward for the next release! If we can have wider mixer channels that would be awesome.

Thanks so much !
spicytripe is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2024, 12:14 PM   #78
twarch
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2022
Location: Amiens, France
Posts: 108
Default

I just bought it via Ko-Fi after testing the free version on my PC with a 4K screen, really nice, great work! I like the change but the only theme I like is ReaperTips. Here's a second one to change habits. I hope to see the 150% version soon so I can use it on my laptop as well.
twarch is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2024, 09:34 AM   #79
TYR
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 25
Default Group Track Folder empty

Hi everyone, I want the group track folder to always have the fxes and sends, I don't want to always have to do the insertion, the single track is ok. It can be made by default so that it is permanent every time I open Reaper v 7.15 and REA TOOLS ULTIMATE V2.28, now every time I reopen reaper I have to redo the insertion because the group track folder is automatically set to FOLDER instead of on GLOBAL LAYOUT DEFAULT .
Attached Images
File Type: jpg 1.jpg (48.7 KB, 58 views)
File Type: jpg 2.jpg (108.5 KB, 53 views)
File Type: jpg 4.jpg (47.3 KB, 46 views)
File Type: jpg 5.jpg (86.6 KB, 47 views)
TYR is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2024, 12:13 PM   #80
twarch
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2022
Location: Amiens, France
Posts: 108
Default

Is it normal that I can't display the sends next to the fxs in TCP like in the examples? As with other themes, sends and fxs are mixed in a single column. In your examples, the fxs have their column on the left and the sends have their column on the right.
twarch is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.