Old 05-21-2018, 04:09 PM   #1
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 1,208
Default v5.90rc8 - May 21 2018

v5.90rc8 - May 21 2018
  • + MIDI editor: improve start position accuracy when quickly painting new notes [p=1991890]
  • + Take envelopes: fix snap behaviors when inserting new point via shift+click [p=1990858]
  • # Arrange: faster display updating when editing item edges
Changelog - Pre-Releases

Generated by X-Raym's REAPER ChangeLog to BBCode
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is online now   Reply With Quote
Old 05-21-2018, 04:10 PM   #2
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 1,208
Default

Geez, Justin! I can't believe it. You fixed both issues in one day...
Thank you so much, I'm a happy camper now!
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is online now   Reply With Quote
Old 05-21-2018, 04:43 PM   #3
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,559
Default

OK no more updates for 5.90! unless we broke something terribly and recently...
Justin is online now   Reply With Quote
Old 05-21-2018, 09:46 PM   #4
swiiscompos
Human being with feelings
 
swiiscompos's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Lausanne (CH)
Posts: 1,092
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
v5.90rc8 - May 21 2018
[list][*]+ MIDI editor: improve start position accuracy when quickly painting new notes [p=1991890]
Amazing! I feel like I could now paint a Van Gogh in the MIDI editor!! (Seriously it makes the whole ME experience feel so much better)
swiiscompos is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2018, 09:56 PM   #5
ReaMike
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Location: Sydney Australia
Posts: 54
Default

Quote:
Originally Posted by swiiscompos View Post
Amazing! I feel like I could now paint a Van Gogh in the MIDI editor!! (Seriously it makes the whole ME experience feel so much better)
Paint Justin and his handsome Llama!
ReaMike is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2018, 10:25 PM   #6
jm duchenne
Human being with feelings
 
jm duchenne's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: France
Posts: 705
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
OK no more updates for 5.90! unless we broke something terribly and recently...
Hmmm, the automatic channel number of plugins inserted on medias is yet broken (last working version is 5.80).
https://forum.cockos.com/showthread....96#post1989796

Last edited by jm duchenne; 05-21-2018 at 10:43 PM.
jm duchenne is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 04:57 AM   #7
mirceablue
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2008
Location: Brasov Romania
Posts: 125
Default

5.90 rc8, recording midi is very strange when overdubbing after a tempo change marker. It looks like is double tracking the midi notes with some delay. is not happening in 5.80.


Edit: is strange I've reinstalled 5.90 rc8 after testing in 5.80 and is not happening anymore

Last edited by mirceablue; 05-22-2018 at 06:07 AM.
mirceablue is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 05:01 AM   #8
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,559
Default

Quote:
Originally Posted by jm duchenne View Post
Hmmm, the automatic channel number of plugins inserted on medias is yet broken (last working version is 5.80).
https://forum.cockos.com/showthread....96#post1989796
If you insert a ReaStream (8 channel) on a stereo media item, it increases the take FX channel count up to min(8, track_channels). If the track is set to 8 channel, then the take FX channel count will be as well. I just tested against 5.80 and it behaves the same.
Justin is online now   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 06:13 AM   #9
jm duchenne
Human being with feelings
 
jm duchenne's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: France
Posts: 705
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
If you insert a ReaStream (8 channel) on a stereo media item, it increases the take FX channel count up to min(8, track_channels). If the track is set to 8 channel, then the take FX channel count will be as well. I just tested against 5.80 and it behaves the same.
Oh, it is really strange :-(
I have just done again the same comparison :

With 5.80 :


With 5.90 :


It happends with every multichannel plugins, on several Windows computers.
As you see, the correct number is shown in the IO box, but it is changed to the media's channel number as soon as I hit Play.
If I remove and re-insert the same plugin or another one, this time the plugins IO are kept.

What can be wrong in my settings that could explain this difference ?
On the different computers I can change the version several times between 5.81/5.90 and up to 5.80 with the same results...
jm duchenne is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 06:23 AM   #10
jm duchenne
Human being with feelings
 
jm duchenne's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: France
Posts: 705
Default

I have tested on Mac : there is the same difference between 5.80 and 5.81/90 !
In 5.90 only the channels corresponding to the media appear in the IO matrix after I hit Play, instead of prior 5.80 version all the existing plugin's channels are present (in the limit of the track's channels).

Last edited by jm duchenne; 05-22-2018 at 06:30 AM.
jm duchenne is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 06:49 AM   #11
horneusz
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 22
Default

Painting midi notes doesn't work:

Attached Images
File Type: gif midi_notes_paint.gif (32.9 KB, 763 views)
horneusz is online now   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 07:08 AM   #12
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,559
Default

Quote:
Originally Posted by jm duchenne View Post
I have tested on Mac : there is the same difference between 5.80 and 5.81/90 !
In 5.90 only the channels corresponding to the media appear in the IO matrix after I hit Play, instead of prior 5.80 version all the existing plugin's channels are present (in the limit of the track's channels).
How many channels does the track that contains the media have?

Are you dragging ReaStream from the FX browser directly, or via a FX chain?

Can you mail me your reaper.ini?
Justin is online now   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 07:37 AM   #13
Dimson
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 144
Default

Indeed, the Paint Notes tool does not work, the problem appeared in RC8
Dimson is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 09:25 AM   #14
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,559
Default

Hmm note painting is working fine here, any specific ways to make it not? What mouse mapping are you using?
Justin is online now   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 09:36 AM   #15
Janne83
Human being with feelings
 
Join Date: May 2010
Location: Earth
Posts: 1,774
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Hmm note painting is working fine here, any specific ways to make it not? What mouse mapping are you using?
THe paint horizontal only(same pitch) option isnt working. it only inputs one note.

Regards J
__________________
Win10, R 64bit
Janne83 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 10:00 AM   #16
Dimson
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 144
Default

Set default mouse modifier action for "MIDI piano roll left drag" to "Paint notes"

RC7



RC8


Last edited by Dimson; 05-22-2018 at 10:52 AM.
Dimson is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 10:31 AM   #17
jm duchenne
Human being with feelings
 
jm duchenne's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: France
Posts: 705
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
How many channels does the track that contains the media have?
Are you dragging ReaStream from the FX browser directly, or via a FX chain?
Can you mail me your reaper.ini?
In the examples the track channels was 8, but it doesn't seem to be related since the tracks have always at least the same number of channels that the plugins I insert on the medias. Generally my tracks have 64 channels...

In the example I am dragging the ReaStream from the FX Browser. It is what I do generally.

Yes, I can send you several ini files.
http://mediasonie.free.fr/temp/ReaperInis.rar

Thank you very much for your attention !
jm duchenne is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 12:50 PM   #18
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,559
Default

thanks both of those two issues should be sorted in rc9!
Justin is online now   Reply With Quote
Old 05-22-2018, 12:54 PM   #19
Janne83
Human being with feelings
 
Join Date: May 2010
Location: Earth
Posts: 1,774
Default

The horizontal note painting works again in rc9

thanks

J
__________________
Win10, R 64bit
Janne83 is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2018, 10:51 PM   #20
jm duchenne
Human being with feelings
 
jm duchenne's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: France
Posts: 705
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
thanks both of those two issues should be sorted in rc9!
Perfect, thanks !
jm duchenne is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.