Old 01-30-2019, 10:18 AM   #5721
Joesi
Human being with feelings
 
Joesi's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Vienna
Posts: 100
Default

Quote:
Originally Posted by lb0 View Post
Glad you're enjoying using the script

Would love to see this 'plasma' meter.

I've not looked at Melda MUtility. I have their creative bundle (was lucky enough to get it really cheap years ago - and it's just grown and grown - and I've not had to pay any more for all the amazing new plugins).

So - do I understand correctly - that MUtility can output metering values as automation (so you can link it to a Stripper meter control)? If so - that would be totally amazing! EDIT: Ok - tried MUtility out and I don't think it does what I thought it might. How exactly are you using this plugin to help with your metering? - are you placing it before one of the JS plugins we use to send audio metering to stripper?

Unfortunately, MUtility doesn't feature a readout of the meter envelope. Hmmm, perhaps I should talk with Vojtech from MeldaProduction and suggest that he should consider that.
I use Mutility this way:
The RMS tab gives me whatever time window of audio I need, in case of VU I set it to 300ms. Okay, now I route the output of MUtility to (e.g.) 3+4. In stripper, drag a "track-->Meters-->ch3"-element to the grid. assign a meter-png. Done.
As each Reaper-channel provides 64 channels you have 32 possibilities of stereo metering at any point of the FX chain. Just insert another instance of MUtility and set it to another output. (of course one that isn't used by any plugin in the chain.)
MUtility is naturally very light-weighted regarding CPU consumption, so it isn't a deal breaker using it for that purpose.

Oh, and of course, you will see the plasma meter :-D I made a first raw draft, but I definitely will refine it...being a part of my virtual mixer (with replaceable EQ/Comp/Sat-modules. Way more flexible than Waves' CLA mixhub)
Attached Images
File Type: png Stripper first work cutout.PNG (54.7 KB, 39 views)

Last edited by Joesi; 01-30-2019 at 10:23 AM.
Joesi is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2019, 11:36 AM   #5722
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2,895
Default

Quote:
Originally Posted by Joesi View Post
Unfortunately, MUtility doesn't feature a readout of the meter envelope. Hmmm, perhaps I should talk with Vojtech from MeldaProduction and suggest that he should consider that.
I use Mutility this way:
The RMS tab gives me whatever time window of audio I need, in case of VU I set it to 300ms. Okay, now I route the output of MUtility to (e.g.) 3+4. In stripper, drag a "track-->Meters-->ch3"-element to the grid. assign a meter-png. Done.
As each Reaper-channel provides 64 channels you have 32 possibilities of stereo metering at any point of the FX chain. Just insert another instance of MUtility and set it to another output. (of course one that isn't used by any plugin in the chain.)
MUtility is naturally very light-weighted regarding CPU consumption, so it isn't a deal breaker using it for that purpose.

Oh, and of course, you will see the plasma meter :-D I made a first raw draft, but I definitely will refine it...being a part of my virtual mixer (with replaceable EQ/Comp/Sat-modules. Way more flexible than Waves' CLA mixhub)
Ah - I thought along those lines. There are a few JSFX you can use to output meter readings at specific points in the chain - (might need modding to allow channel selection). You could then use this at multiple points in the chain along with the MUtility plugin to adjust the readout. Might be more flexible than using having to set a different channel pair for each inserted strip - as the chain could be

<strip plugs>
MUtility (input 1+2 - output ch3+4)
Meter JSFX (reading ch3+4)
<other strip plugs>
MUtility (input 1+2 - output ch3+4 (overwrites prev 3+4))
Meter JSFX (reading ch3+4)
...

This would mean you don't need to use any other channels should you wish to chain multiple strips with the same metering.

Here's the peak meter plugin: (it says VU meter - but it reads the peak values - the author (Dr Bruce Wiggin) said he labelled it VU because most people tended to search for vu meter even though they wanted a peak meter).

<url>https://github.com/L-B-X/LBXStripper/blob/master/LBX-WigMCVUMeter</url>

And actually - it already outputs upto channel 16.

Each output is mono though - so you'd need two controls to show left+right channel readings. I don't know the correct formula to combine left+right channels accurately (I guess it depends on the scale used too).


EDIT: I guess if you're using a scale such as K14 - then you would only need one channel (as loudness would be for the combined stereo) - is that correct?

EDIT2: forgot to say - control looks very nice
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine | LBX Floating FX Positioner | LBX SRD Smart Knobs
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2019, 01:40 PM   #5723
RJHollins
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,318
Default

GUI question for the Gang.

So, I put together a bunch of Knobs, Buttons, and Graphics. A type of 'mini' module.

Since I need to use this 'mini module' multiple times in my main GUI design ... I looked at the GROUP menu option.

I selected all the components [RT-Clk mouse sweep], then Rt-Clk'd and chose the GROUP function.

Trouble. It didn't GROUP. They are still separate components.

Something else ... It does seem the GRAPHICS are included [the Edit Mode was in FX].

I also saw the 'Group as Strip'. This didn't seem to do anything either.

How to do this ??

thanks
RJHollins is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2019, 03:07 PM   #5724
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2,895
Default

Quote:
Originally Posted by RJHollins View Post
GUI question for the Gang.

So, I put together a bunch of Knobs, Buttons, and Graphics. A type of 'mini' module.

Since I need to use this 'mini module' multiple times in my main GUI design ... I looked at the GROUP menu option.

I selected all the components [RT-Clk mouse sweep], then Rt-Clk'd and chose the GROUP function.

Trouble. It didn't GROUP. They are still separate components.

Something else ... It does seem the GRAPHICS are included [the Edit Mode was in FX].

I also saw the 'Group as Strip'. This didn't seem to do anything either.

How to do this ??

thanks
Either select the option Settings->General Tab->Simple Select Grouped Controls...

Or Shift+Click a grouped control to select the group.

And bg graphics can also be selected in the group.



EDIT: Group as strip works differently - it essentially makes any selected controls part of a strip (as if it's been loaded as a strip). This would mainly affect MIX MODE - but not so much the standard LIVE MODE.
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine | LBX Floating FX Positioner | LBX SRD Smart Knobs
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2019, 04:32 PM   #5725
RJHollins
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,318
Default

Quote:
Originally Posted by lb0 View Post
Either select the option Settings->General Tab->Simple Select Grouped Controls...

Or Shift+Click a grouped control to select the group.

And bg graphics can also be selected in the group.
OK. Worked a bit different than what expected to/when selecting as a Group. [PhotoShop habits].

Still, SHFT-CLK [hold] to move the Group around does what I need.

I can now, also, Copy/Paste all modules I need.

Yet another question.

If I make a COPY, then Paste ... this does not ADD the FX to the Chain. Might there be an option for that. Other-wise its hand link all parameters.
RJHollins is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2019, 05:18 PM   #5726
vdubreeze
Human being with feelings
 
vdubreeze's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Brooklyn
Posts: 1,566
Default

Quote:
Originally Posted by lb0 View Post
Hi - sounds like you have the installation procedure for the sharestrip correct.

What should happen - is when you import it it should place the strip file in the currently selected strip folder (does it bring up any info windows BTW? - it should tell you the import has happened - and before that what plugins are required etc).

I don't have a Mac - and there might be something that's not working but have no way of testing.

Could you do as you say - load Stripper - hit S to go into Strip edit mode. Highlight a strip folder in the top half of the sidebar. Then right-click in the bottom half of the sidebar - and choose the Import Sharestrip option.

Select a .sharestrip file for import through the browser.

Can you then describe to me exactly what's happening (visually)? And you can manually check whether a strip file has been created in your /LBXCS_Resources/Strips/<highlighted strip folder>/.

I gotta go to bed now - but will follow up in the morning...

Here's what it looks like on this end, OS X 10.11.6. I right click and import a sharestrip and then it doesn't seem as if anything further happens. A strip file doesn't get created in the Strips folder.

Thanks.

__________________
The reason rain dances work is because they don't stop dancing until it rains.
vdubreeze is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2019, 05:22 PM   #5727
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2,895
Default

Quote:
Originally Posted by vdubreeze View Post
Here's what it looks like on this end, OS X 10.11.6. I right click and import a sharestrip and then it doesn't seem as if anything further happens. A strip file doesn't get created in the Strips folder.

Thanks.

Ok - well a box should appear showing the import happening - I'll look carefully at the code tomorrow.

Can you please confirm no strip files have been added to the folders (using the Mac's explorer equivalent).
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine | LBX Floating FX Positioner | LBX SRD Smart Knobs
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2019, 05:26 PM   #5728
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2,895
Default

Quote:
Originally Posted by vdubreeze View Post
...
Also - would you mind editing the strip. Right near the top - there is a line that reads:

Code:
 DBG_mode = false
could you change this to:

Code:
 DBG_mode = true
And repeat the import steps and then post either here or my email (I'll PM you) the text that appears in the console window.

Thanks,
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine | LBX Floating FX Positioner | LBX SRD Smart Knobs
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2019, 06:28 PM   #5729
RJHollins
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,318
Default

Looks the best solution is to just drag in a new Strip of the 'mini-module'.

OR ... I've been using the ALT Channel Strip to dropin new Strips. [still experimenting with this Alt strip.

Anyway ... this method will help me update a bunch of Strips with the new features.

RJHollins is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2019, 08:03 PM   #5730
RJHollins
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,318
Default

AAAhhhhhgggg ... why so many questions

Alright ... this one is new.

When I insert the ChannelALT-LBX-2 ... the Routing of the Reaper Track changes the Parent Track from 1-2 to 1-48, and the Track Channel changes from 1 to 48.

No idea why that happens ... even less on how to prevent that.

help
RJHollins is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2019, 12:10 AM   #5731
RJHollins
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,318
Default

anyone ?

Still trying to track down why the switch of the Track range.

Seems tied to the Fader ... but can't be sure.
RJHollins is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2019, 02:30 AM   #5732
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2,895
Default

Quote:
Originally Posted by RJHollins View Post
anyone ?

Still trying to track down why the switch of the Track range.

Seems tied to the Fader ... but can't be sure.
Yep - something I missed when creating the strip.

Edit the strip file -

change line 21:

Code:
[NCHAN]48.0
change the 48.0 to 2

Should fix it for you.
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine | LBX Floating FX Positioner | LBX SRD Smart Knobs
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2019, 02:56 AM   #5733
RJHollins
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,318
Default

I would have never found that :|

Thanks lb0 ... did the change. Fixed !!

RJHollins is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2019, 03:00 AM   #5734
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2,895
Default

Quote:
Originally Posted by RJHollins View Post
I would have never found that :|

Thanks lb0 ... did the change. Fixed !!

I think when I was creating the strip - I'd done something to switch the channel count on the track without realizing - and it just got saved in the strip.
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine | LBX Floating FX Positioner | LBX SRD Smart Knobs
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 01:44 AM   #5735
RJHollins
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,318
Default

Working with the Channel Alt STRIP ... I've come across a small 'bug-let', or a limitation.

In my EFX Chain I'll place a Mid/Side EQ [for example AZURE-HQ].

I'll manually ReName the Plugin, 'Azure-HQ {M/S] to aid identification.

The issue shows up in Channel Alt Strip where the NAME will only show S].

If I use a '-' instead of a '/', the full plug name is visible.

Just a minor issue for sure.

Also ... I would like to extend the display of EFX in the GUI List. I need to look closer at how this was assembled ... and whether it can be Edited from the GUI ... or if this is Coded into the Script.

Thanks for any insight/help.


--- EDIT ---

I see I can Copy/Paste the FX Slots to extend the list ... however, they only display the last plugin from the original design. Hmmmmmm ...

Edit ----

OK ... figured it out. Re-assigning the FX Slot# ! YEAH.

Last edited by RJHollins; 02-02-2019 at 02:26 AM.
RJHollins is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 02:51 AM   #5736
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2,895
Default

Quote:
Originally Posted by RJHollins View Post
Working with the Channel Alt STRIP ... I've come across a small 'bug-let', or a limitation.

In my EFX Chain I'll place a Mid/Side EQ [for example AZURE-HQ].

I'll manually ReName the Plugin, 'Azure-HQ {M/S] to aid identification.

The issue shows up in Channel Alt Strip where the NAME will only show S].

If I use a '-' instead of a '/', the full plug name is visible.

Just a minor issue for sure.

Also ... I would like to extend the display of EFX in the GUI List. I need to look closer at how this was assembled ... and whether it can be Edited from the GUI ... or if this is Coded into the Script.

Thanks for any insight/help.


--- EDIT ---

I see I can Copy/Paste the FX Slots to extend the list ... however, they only display the last plugin from the original design. Hmmmmmm ...

Edit ----

OK ... figured it out. Re-assigning the FX Slot# ! YEAH.
If I didn't separate plugin names at a / then all jsfx would be listed by folder/plugin name - which I didn't want.

Very few plugins include a / in their name by default (although a small number of JSFX do).
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine | LBX Floating FX Positioner | LBX SRD Smart Knobs
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 05:49 AM   #5737
ThrashJazzAssassin
Human being with feelings
 
ThrashJazzAssassin's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Scotland
Posts: 336
Default

Wee requests:

Bring 'Follow selected track' from Settings to the front - maybe somewhere beside HIDE UNUSED/SHOW ALL TRACKS

Also,
when tracks with no strips are hidden, [,] and [.] key commands should only cycle through tracks with strips

Thanks
__________________
REAPER-OSC-panels
erthoide
ThrashJazzAssassin is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2019, 01:19 PM   #5738
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2,895
Default

Quote:
Originally Posted by ThrashJazzAssassin View Post
Wee requests:

Bring 'Follow selected track' from Settings to the front - maybe somewhere beside HIDE UNUSED/SHOW ALL TRACKS

Also,
when tracks with no strips are hidden, [,] and [.] key commands should only cycle through tracks with strips

Thanks
Added to my list
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine | LBX Floating FX Positioner | LBX SRD Smart Knobs
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2019, 07:33 PM   #5739
RJHollins
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,318
Default

Sorry to keep bringing up the 'Channel Alt' STRIP, but I've run into a new snag when using it.

Seems when I place it on a Track, and then need to RENDER that Item [Region-Time selection] ... the Rendered file gets placed into a FOLDER within the Project.

I'm suspecting this STRIP for the moment.

Is this caused by this STRIP ? [or have I inadvertently changed some other setting].

Thanks for any insight [or correction]
RJHollins is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 12:48 AM   #5740
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2,895
Default

Quote:
Originally Posted by RJHollins View Post
Sorry to keep bringing up the 'Channel Alt' STRIP, but I've run into a new snag when using it.

Seems when I place it on a Track, and then need to RENDER that Item [Region-Time selection] ... the Rendered file gets placed into a FOLDER within the Project.

I'm suspecting this STRIP for the moment.

Is this caused by this STRIP ? [or have I inadvertently changed some other setting].

Thanks for any insight [or correction]
I have no idea how a script could even change the render settings. If I've stumbled on this - it might be golddust!!
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine | LBX Floating FX Positioner | LBX SRD Smart Knobs
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 02:05 AM   #5741
RJHollins
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,318
Default

Quote:
Originally Posted by lb0 View Post
I have no idea how a script could even change the render settings. If I've stumbled on this - it might be golddust!!
When I Rendered the ITEM ... the Filename that Saved to Disk happened to be what remained after the '/' symbol. This is the first ever happening ... and using ChannelALT [which is becoming more and more useful to each Project I work on].

Obviously I've got more digging in to figure out how this happened. When CH-ALT parsed the Track Name to only what followed the '/', and then seeing the file stored now in a separate Folder ... there seemed a possible connection.

I've got more testing to do.

Thanks.


------- EDIT ---

On another topic.

As I begin working with STRIPPER again ... I've had some early issue where I forgot to have STRIPPER displayed when I Saved the Project [at least the first time].

Because of that, I have some TMP files [ex: 1982201855.lbxbak_tmp] in the Project file. Just to be sure ... CAN i DELETE these TMP files ?
RJHollins is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 02:37 AM   #5742
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2,895
Default

Quote:
Originally Posted by RJHollins View Post
When I Rendered the ITEM ... the Filename that Saved to Disk happened to be what remained after the '/' symbol. This is the first ever happening ... and using ChannelALT [which is becoming more and more useful to each Project I work on].

Obviously I've got more digging in to figure out how this happened. When CH-ALT parsed the Track Name to only what followed the '/', and then seeing the file stored now in a separate Folder ... there seemed a possible connection.

I've got more testing to do.

Thanks.


------- EDIT ---

On another topic.

As I begin working with STRIPPER again ... I've had some early issue where I forgot to have STRIPPER displayed when I Saved the Project [at least the first time].

Because of that, I have some TMP files [ex: 1982201855.lbxbak_tmp] in the Project file. Just to be sure ... CAN i DELETE these TMP files ?
I think you'll find if you put a / in the track name and use wildcard $track - Reaper will create the folder. Simply look at the output filename in the Render To field in the Render dialog.

Nothing to do with any scripts.

Regarding the tmp files. Just be careful and sure that when you next open the project - the correct data file is loaded. Personally I'd wait until I'm sure - or simply move them temporarily to another folder - so if it turns out you do need them - you can pull them back in if necessary.

Thanks to some limitations in Reascript - I'm kind of forced to make lots of save backup and tmp files - because there's simply no easy way of doing the task of saving external files and keeping them aligned correctly with a projects data held in the rpp. I've put in several bug reports and requests - but they get ignored by the devs - as I guess they only really affect me and this script.
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine | LBX Floating FX Positioner | LBX SRD Smart Knobs
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 02:48 AM   #5743
RJHollins
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,318
Default

lb0 .... thanks for taking the time to reply.

Your explanations are very helpful !

Thank-You
RJHollins is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2019, 04:27 AM   #5744
TonE
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2009
Location: Reaper HAS send control via midi !!!
Posts: 1,672
Default

So afai understood we can use any background images? Which formats are supported, only .png or .svg as well? Second, e.g. could I take an image of TR-808 as background, as jsfx using Tale's simple drum synth, just for the fun of it, if it is possible. For knobs, I would not add any knobs, just a number field, mouseover on the number and change the value. Would this all be possible?

If yes, we could take any real device, and place another jsfx/vst on top of it. Or place sitala on TR-909 for example.
Big thanks to Tale from here!
PHP Code:
desc:Simple drum synth
//tags: generator synthesis
//author: Tale

// Copyright (C) 2014-2017 Theo Niessink
// License: LGPL - http://www.gnu.org/licenses/lgpl.html

// This electronic drum synth supports the following General MIDI (GM)
// subset:

// Note | Sound          | Outputs
// -----+----------------+--------
//  31  | Sticks         |  21/22
//  35  | Bass Drum 2    |   1/2
//  36  | Bass Drum 1    |   1/2
//  37  | Rimshot        |   5/6
//  38  | Snare Drum 1   |   3/4
//  40  | Snare Drum 2   |   3/4
//  41  | [Low Tom]      |   9/10
//  42  | Closed Hi-hat  |   7/8
//  43  | Low Tom        |   9/10
//  44  | Pedal Hi-hat   |   7/8
//  45  | [Mid Tom]      |  11/12
//  46  | Open Hi-hat    |   7/8
//  47  | Mid Tom        |  11/12
//  48  | [High Tom]     |  13/14
//  49  | Crash Cymbal   |  17/18
//  50  | High Tom       |  13/14
//  51  | Ride Cymbal    |  15/16
//  52  | [Crash Cymbal] |  17/18
//  53  | Ride Bell      |  15/16
//  54  | Tambourine     |  19/20
//  55  | [Crash Cymbal] |  17/18
//  56  | Cowbell        |  21/22
//  57  | [Crash Cymbal] |  17/18
//  59  | [Ride Cymbal]  |  15/16
//  82  | Shaker         |  19/20 

Last edited by TonE; 02-17-2019 at 05:50 AM.
TonE is online now   Reply With Quote
Old 02-24-2019, 01:05 PM   #5745
Amparitoo
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 8
Default problem LBX

First of all!! Thank you very much for this great application! I've been doing my nebula4 channels, they've been super helpful. I have been using LBX correctly until a few hours ago. I passed a graphical sample of what I was sorry, before it did not happen to me, everything was going well. I have reinstalled to see if the problem went away but I still have the same error, which when I put my mode, I do not see the channel I created in edit mode. I also incorporate an error message that LBX triggers me when I close.

Thank you very much for the program and for trying to help me. I hope that this problem has not been reported in the past, but I have not been able to read the hundreds of pages of the forum.

https://imgur.com/a/pleMvhS

https://imgur.com/64fs5kt

Last edited by Amparitoo; 02-24-2019 at 02:45 PM.
Amparitoo is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2019, 03:05 PM   #5746
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2,895
Default

Quote:
Originally Posted by Amparitoo View Post
First of all!! Thank you very much for this great application! I've been doing my nebula4 channels, they've been super helpful. I have been using LBX correctly until a few hours ago. I passed a graphical sample of what I was sorry, before it did not happen to me, everything was going well. I have reinstalled to see if the problem went away but I still have the same error, which when I put my mode, I do not see the channel I created in edit mode. I also incorporate an error message that LBX triggers me when I close.

Thank you very much for the program and for trying to help me. I hope that this problem has not been reported in the past, but I have not been able to read the hundreds of pages of the forum.

https://imgur.com/a/pleMvhS

https://imgur.com/64fs5kt
Hi,

Firstly - you're in MIX MODE which works differently from normal LIVE MODE. In MIX mode - you need to add strips from the strip browser (or at least - not from within EDIT MODE).

To switch back to normal LIVE mode - simply right-click the MIX MODE blue button.

I shall look into the error message - thanks for the report.
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine | LBX Floating FX Positioner | LBX SRD Smart Knobs
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2019, 03:26 PM   #5747
Amparitoo
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 8
Default

lb0, thank you for your quick answer. I do not know if I understood it well. But with the following video I teach you that no strip is loaded in mix mode.
Before everything worked fine and suddenly, it is no longer loaded in the main panel, but if you load the plugins in reaper channel, as you can see. Also, I get two "insert", which I did not leave before

thanks in advance

https://imgur.com/7canfo0
Amparitoo is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2019, 03:33 PM   #5748
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2,895
Default

Quote:
Originally Posted by Amparitoo View Post
lb0, thank you for your quick answer. I do not know if I understood it well. But with the following video I teach you that no strip is loaded in mix mode.
Before everything worked fine and suddenly, it is no longer loaded in the main panel, but if you load the plugins in reaper channel, as you can see. Also, I get two "insert", which I did not leave before

thanks in advance

https://imgur.com/7canfo0
Ok - in mix mode - use the strip browser to add strips. (Press 0 (zero) - to open browser).

Once one strip is inserted - then you can add via the automatically generated Strip switcher controls.

The INSERT 'plugins' are markers to ensure strips are inserted in the correct place.

MIX mode - is a special mode for inserting already created strips - and allows for easy inserting/reordering/removing - and also draws them in a rack (or row) - a little like how Ableton organises them.
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine | LBX Floating FX Positioner | LBX SRD Smart Knobs
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2019, 03:35 PM   #5749
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2,895
Default

Quote:
Originally Posted by TonE View Post
So afai understood we can use any background images? Which formats are supported, only .png or .svg as well? Second, e.g. could I take an image of TR-808 as background, as jsfx using Tale's simple drum synth, just for the fun of it, if it is possible. For knobs, I would not add any knobs, just a number field, mouseover on the number and change the value. Would this all be possible?

If yes, we could take any real device, and place another jsfx/vst on top of it. Or place sitala on TR-909 for example.
Big thanks to Tale from here!
PHP Code:
desc:Simple drum synth
//tags: generator synthesis
//author: Tale

// Copyright (C) 2014-2017 Theo Niessink
// License: LGPL - http://www.gnu.org/licenses/lgpl.html

// This electronic drum synth supports the following General MIDI (GM)
// subset:

// Note | Sound          | Outputs
// -----+----------------+--------
//  31  | Sticks         |  21/22
//  35  | Bass Drum 2    |   1/2
//  36  | Bass Drum 1    |   1/2
//  37  | Rimshot        |   5/6
//  38  | Snare Drum 1   |   3/4
//  40  | Snare Drum 2   |   3/4
//  41  | [Low Tom]      |   9/10
//  42  | Closed Hi-hat  |   7/8
//  43  | Low Tom        |   9/10
//  44  | Pedal Hi-hat   |   7/8
//  45  | [Mid Tom]      |  11/12
//  46  | Open Hi-hat    |   7/8
//  47  | Mid Tom        |  11/12
//  48  | [High Tom]     |  13/14
//  49  | Crash Cymbal   |  17/18
//  50  | High Tom       |  13/14
//  51  | Ride Cymbal    |  15/16
//  52  | [Crash Cymbal] |  17/18
//  53  | Ride Bell      |  15/16
//  54  | Tambourine     |  19/20
//  55  | [Crash Cymbal] |  17/18
//  56  | Cowbell        |  21/22
//  57  | [Crash Cymbal] |  17/18
//  59  | [Ride Cymbal]  |  15/16
//  82  | Shaker         |  19/20 
Hi TonE,

I'm sure svg files are not supported. I tend to just use png's - but I think jpg's as well as other bitmap style (not vector) graphics might work.

As far as Tale's synth goes - I've not used it - but it should work so long as any parameters you want in the strip are automatable.
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine | LBX Floating FX Positioner | LBX SRD Smart Knobs
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2019, 03:46 PM   #5750
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2,895
Default

Quote:
Originally Posted by Amparitoo View Post
lb0, thank you for your quick answer. I do not know if I understood it well. But with the following video I teach you that no strip is loaded in mix mode.
Before everything worked fine and suddenly, it is no longer loaded in the main panel, but if you load the plugins in reaper channel, as you can see. Also, I get two "insert", which I did not leave before

thanks in advance

https://imgur.com/7canfo0
Hmmm.

Ok - this is what happens for me (although I'm running a newer version than has been released yet - so maybe it's something I've fixed.

__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine | LBX Floating FX Positioner | LBX SRD Smart Knobs
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2019, 03:55 PM   #5751
Amparitoo
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 8
Default

I do not think it's different versions, because this problem had not been for a couple of days, that's why I uninstalled it and installed it again, but it still does the same. I am unaware whether the problem is a record that 'has been left out of the carpet of scrpts of reaper ... Here I show you the procedure that you have marked me and follow the same thing.

https://imgur.com/vbBVLmb
Amparitoo is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2019, 04:02 PM   #5752
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2,895
Default

Quote:
Originally Posted by Amparitoo View Post
I do not think it's different versions, because this problem had not been for a couple of days, that's why I uninstalled it and installed it again, but it still does the same. I am unaware whether the problem is a record that 'has been left out of the carpet of scrpts of reaper ... Here I show you the procedure that you have marked me and follow the same thing.

https://imgur.com/vbBVLmb
Hmmm. Odd.

What version of Reaper are you running?

Also - are you wanting MIX mode? or normal LIVE mode?
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine | LBX Floating FX Positioner | LBX SRD Smart Knobs
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2019, 04:23 PM   #5753
lb0
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2,895
Default

Quote:
Originally Posted by Amparitoo View Post
I do not think it's different versions, because this problem had not been for a couple of days, that's why I uninstalled it and installed it again, but it still does the same. I am unaware whether the problem is a record that 'has been left out of the carpet of scrpts of reaper ... Here I show you the procedure that you have marked me and follow the same thing.

https://imgur.com/vbBVLmb
Ok - gotta go to bed but because you mention you didn't get the INSERT plugs before - I think you were running in LIVE mode before.

Right-click on the blue MIX mode button to switch into LIVE mode.

does everything work ok then?

Maybe there's a setting that's preventing MIX mode working on your machine (which looks like a Mac - so I'm unable to test out your exact problem).

MIX mode must have the setting - Use bitmap mask control detection ticked for it to work properly.

I would always recommend having this setting ticked anyway - it uses more RAM - but without it - some features do not work properly or at all.
__________________
Projects - Reascripts - Lua:
LBX Stripper | LBX Chaos Engine | LBX Floating FX Positioner | LBX SRD Smart Knobs
Donate via Paypal
lb0 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2019, 02:55 AM   #5754
Amparitoo
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 8
Default all ok

Hi Ib0!!

I already have it running like before. I do not know exactly what the problem was, I went to look for an older backup and I replaced everything from the day that everything worked correctly, and it has returned to everything as before. So do not worry that something to touch was to stop working. Thank you very much for help !!

And waiting for the new version he says is working out soon !! Work has been fixed for me, it is complemented. I congratulate him! Health!!
Amparitoo is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2019, 09:58 PM   #5755
RJHollins
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,318
Default

Got an error message. [latest version, Win7-64]

From a loaded Script.

A SHIFT-LeftCLK on the GUI Background [not a parameter surface], but within STRIPPER, the following error message:

...\AppData\Roaming\REAPER\Scripts\LBX\LBX Stripper.lua:43732: attempt to index a nil value (field 'dragswitcher')

Closing the Message Box clears the Stripper Window.

If error message before SAVED ... all is lost.

Consistently repeatable regardless of Script loaded.
RJHollins is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2019, 03:47 AM   #5756
Regisfofo
Human being with feelings
 
Regisfofo's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 128
Default

Hi guys!


Anyone have experience using stripper with mPowerSynth ?


I'm trying building one but can't find multiparameters on fx param list, and there is a large bunch of parameter all called the same :"cc" and without any number or anything else precised.




Edit:
Well after a few more research, I did find Param 7 and Param 8 (wich wontrol multiparameters 7 and 8) but no other ones. Those 2 do work nicely though!

I tried on MEqualizer and all Multiparameters shows up and link perfectly...

Last edited by Regisfofo; 03-02-2019 at 03:53 AM.
Regisfofo is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2019, 08:12 AM   #5757
Regisfofo
Human being with feelings
 
Regisfofo's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 128
Default

Well I finally did find the answer!

And of course, yes it works perfectly, just have to search for multiparameter's name if they are already renamed in mPowerSynth, instead of param1 param2 etc...

Still I have a question :

Is there a way to size a little down the stripper, as I don't want it to scroll ? I know I can click X and Y in the top bar, but then it's too small for my need. Is there a way too tweak that ?

Thank you for this script, it rules

Last edited by Regisfofo; 03-02-2019 at 08:36 AM.
Regisfofo is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2019, 08:44 AM   #5758
timbralzoom
Human being with feelings
 
timbralzoom's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Turkey/Istanbul
Posts: 1,612
Default

Quote:
Originally Posted by Regisfofo View Post
Well I finally did find the answer!

And of course, yes it works perfectly, just have to search for multiparameter's name if they are already renamed in mPowerSynth, instead of param1 param2 etc...

Still I have a question :

Is there a way to size a little down the stripper, as I don't want it to scroll ? I know I can click X and Y in the top bar, but then it's too small for my need. Is there a way too tweak that ?

Thank you for this script, it rules
if i get the Q. right
just drag the left and left bottom of the corners to shrink & extend the gui?

also if you want to try there is one more way to scroll:
middle click to mouse (wheel) and use wheel to scroll up/down

EDIT:
middle click to an empty area of the Stripper or over a background images .. middle click to controls will not work.

EDIT2:
my bad! middle click to controls was also works! .. sorry!
timbralzoom is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2019, 12:03 AM   #5759
RJHollins
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,318
Default

Still trying to figure out this CRASH with [SHIFT-LEFT Clk]:

\AppData\Roaming\REAPER\Scripts\LBX\LBX Stripper.lua:43732: attempt to index a nil value (field 'dragswitcher')

I'm using LBX-Stripper Version: 0.94.0096 [Win-7 [64]].

I don't know when this began, but it is affecting all my scripts.

If I open a NEW stripper, I do not get error, put in the simplest STRIP ... error message.

Testing, I can SHIFT-LF-CLK any where around the GUI [above, below, sides] ... but the moment I CLK on the the GRAPHIC ... Boom.

Can anyone else check/ confirm ?? Thanks
RJHollins is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2019, 12:15 AM   #5760
RJHollins
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,318
Default

Further testing.

Built a Test Strip.

Played with all of it ... could not make it Crash.

So I SAVED the TEST STRIP. Delete the Track, close STRIPPER.

New Track ... Run Stripper ... LOAD in my Test Strip.

SHIFT-LFT-CLK .... Crash Error message.

help.
RJHollins is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.