Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Pre-Release Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-13-2014, 12:05 PM   #201
Mr. Data
Human being with feelings
 
Mr. Data's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Location
Posts: 5,275
Default

Quote:
Originally Posted by X-Raym View Post
Yep, i saw you did that
and i have to say, that you did a pretty good job already :P
Thanks X-Raym.

Just saw that you use Notepad++ (as I do). At some point I found out that if you save the file in ANSI, many of the umlaut and accent problems seem to vanish.


-Data
__________________
German Language Pack for REAPER? Get it here! ... Donate? Yeah!! | Are you nuts? | Maybe
Deutsche Sprachdatei für REAPER? Hier zu haben! ... Spenden? Klar! | Spinnst wohl!? | Vielleicht
Mr. Data is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2014, 02:34 PM   #202
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 5,506
Default

You are right for AINSI !

... but i guess UTF-8 is more optimized
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2014, 10:08 AM   #203
Mr. Data
Human being with feelings
 
Mr. Data's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Location
Posts: 5,275
Default

There is a, I suspect, new issue with umlauts, that, I think, wasn't there before.



What's displayed in the undo list correctly is wrong in the menu bar.


-Data
__________________
German Language Pack for REAPER? Get it here! ... Donate? Yeah!! | Are you nuts? | Maybe
Deutsche Sprachdatei für REAPER? Hier zu haben! ... Spenden? Klar! | Spinnst wohl!? | Vielleicht
Mr. Data is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2014, 10:26 AM   #204
Ollie
Super Moderator (no feelings)
 
Ollie's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: On or near a dike
Posts: 9,706
Default

That's just the software showing half-hidden protest about words like "Cracktruppenzugehörigkeit" or "Ostzonensuppenwürfelmachenkrebs". (I once had a demo cassette from them labeled "Postbohnengruppentrüffelmachentapes präsentieren Ostzonensuppenwürfelmachenkrebs").
Ollie is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2014, 12:57 PM   #205
Mr. Data
Human being with feelings
 
Mr. Data's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Location
Posts: 5,275
Default

I can't understand this iffy behavior, because "Gruppenzugehörigkeit" is something tempting, welcoming, which is sorta part of the spirit of Reaper.

So Reaper shouldn't get butthurt like a kooky girl.

BTW: I suspect "Ostzonensuppenwürfelmachenkrebs" was a band from Saarbrücken and the studio "Postbohnengruppentrüffelmachentapes" was somewhere near Munich.


-Data
__________________
German Language Pack for REAPER? Get it here! ... Donate? Yeah!! | Are you nuts? | Maybe
Deutsche Sprachdatei für REAPER? Hier zu haben! ... Spenden? Klar! | Spinnst wohl!? | Vielleicht
Mr. Data is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2014, 07:02 PM   #206
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,865
Default

Quote:
Originally Posted by Mr. Data View Post
There is a, I suspect, new issue with umlauts, that, I think, wasn't there before.



What's displayed in the undo list correctly is wrong in the menu bar.
It's the truncation of the string that makes the UTF-8 invalid. Fixing for 4.73pre2.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2014, 08:12 PM   #207
Mr. Data
Human being with feelings
 
Mr. Data's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Location
Posts: 5,275
Default

Thanks Justin.

I also observed, that strings, that were already translated, now aren't displayed translated anymore. (Can't remember right now which ones, but I had the feeling that I had translated some strings in request dialog boxes like "Do you want to save...." which now are displayed in English again).

And then (I think, I asked that before) wouldn't it be possible to insert coordinates and sizes of windows and elements in the langpack file(s) like eg. in WALTER, to get correctly aligned elements without truncated strings?

And: is there a way for translators to generate the hashcodes themselves? I mean, we probably could be more topical up to date with translations like Nicholas can be with the manual. On top of that it could make your work easier in the long run.



-Data
__________________
German Language Pack for REAPER? Get it here! ... Donate? Yeah!! | Are you nuts? | Maybe
Deutsche Sprachdatei für REAPER? Hier zu haben! ... Spenden? Klar! | Spinnst wohl!? | Vielleicht

Last edited by Mr. Data; 08-24-2014 at 06:15 AM.
Mr. Data is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2014, 04:21 PM   #208
Shootkin
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2013
Location: Russia
Posts: 237
Default

Quote:
Originally Posted by Jeffos View Post

.. and my +1 for a new template LangPack too!
We need it again, I'm afraid:



pretty "old" one:



etc
Shootkin is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2014, 03:35 AM   #209
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 5,506
Default

Just to be sure,

Languages files are written in a custom code language or is it something more regular ?

Last edited by X-Raym; 11-03-2014 at 10:30 AM.
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2014, 08:52 PM   #210
Viente
Human being with feelings
 
Viente's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,972
Default

Please update localization template for new updated windows. Thanks.
Viente is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2014, 07:57 AM   #211
Looseloop
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 16
Default

Does anyone noticed that in Mac OS X some of the items are not changed. Like in File menu, the first 7 items never change. I download the Deutsch langpack, and it is the same.
Though in Windows everything is fine.
Looseloop is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2015, 09:19 AM   #212
Ollie
Super Moderator (no feelings)
 
Ollie's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: On or near a dike
Posts: 9,706
Default

Wrong in the main program and in template.txt:

4F692D08D7092CF9=Width: %.0f%% (double click to set to 100%%)

(Double-click sets width (correctly) to 0% of course).
Ollie is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2015, 03:07 AM   #213
sashaserkov
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 20
Default

Quote:
Originally Posted by Viente View Post
Please update localization template for new updated windows. Thanks.
Agree to the above!
__________________
facebook.com/ReaperDAW - community for Reaper's users & fans. Like it!
vk.com/reaperdaw - РИПЕР вконтакте!
sashaserkov is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2015, 03:49 AM   #214
Jeffos
Mortal
 
Jeffos's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: France
Posts: 1,969
Default

Some news on the localization front in REAPER v5 pre-releases!
Quote:
Originally Posted by musicbynumbers View Post
v5.0pre12 - February 9 2015
+ Localization: all codecs (wav, video, mp3, etc) dialog boxes and related strings can be translated
^ Whatever is the chosen audio/video format (*), this means all "Source properties" dialog boxes can now be translated, the Render dialog box can now be fully translated, etc
(*) wave, video, cd burn, mp3, flac, wavpack, ogg opus, ogg vorbis, rex, shoutcast source, and DDP

Quote:
Originally Posted by musicbynumbers View Post
v5.0pre12 - February 9 2015
+ Localization: new template LangPack
^ This new template includes new strings from REAPER v5, of course, but also many new strings from v4 (that might have been reported as "untranslatable" in this very thread). The new template template_2015-02-09.ReaperLangPack is available on lol/i8n/, as usual.

BTW, we'll try to update/release it more frequently...

Quote:
Originally Posted by musicbynumbers View Post
v5.0pre13 - February 15 2015
+ Language packs: packs can specify scale for dialog windows using 5CA1E00000000000=xsc ysc
^ One of the biggest issues with "wordy" languages is that your translations can get truncated (when Cockos adds a new pref in an existing line of tick boxes bits, for ex). Another (minor) issue is that GUI bits are automatically resized/repositionned (to mitigate the truncation issue) but this can lead to misaligned GUI bits compared to the English/default REAPER.

=> in order to fix both issues, you can now specify a scaling % directly in the langpack file, per dialog box.
=> this is done with some sort of "magic key" 5CA1E00000000000:
Quote:
Originally Posted by Justin View Post
This is for adjusting the scale of various dialogs. For example:
Code:
[DLG_128] ; IDD_PREFERENCES          
5CA1E00000000000=1.4                 

[DLG_136] ; IDD_PREFS_PLAY
5CA1E00000000000=1.4
Specify the scale as such for each dialog you want scaled.

This makes the above dialogs 1.4x wider (and the controls all 1.4x wider) than default. If you wish to do a Y-scale, you can (specify it after the X-scale), but there's usually little reason to do so.

IDD_PREFERENCES/DLG_128 contains IDD_PREFS_*, etc, which is why I show both in this example.
__

Locking setting example, misaligned and truncated in the French version:



... using the following lagnpack:
Code:
[DLG_218] ; IDD_LOCKSETTINGS
A9B99A6F8A73CD35=Paramètres de vérrouillage
55F189406332E197=Objets (Empécher les mouvements droite/gauche)
1195125C951D8503=Objets (Empécher les mouvements haut/bas)
etc...
__

Fixed/scaled version, just made it 20% wider:



... using the following lagnpack:
Code:
[DLG_218] ; IDD_LOCKSETTINGS
5CA1E00000000000=1.2
A9B99A6F8A73CD35=Paramètres de vérrouillage
55F189406332E197=Objets (Empécher les mouvements droite/gauche)
1195125C951D8503=Objets (Empécher les mouvements haut/bas)
etc...
1.2 works quite well, most of the time, well in French OSX REAPER.

EDIT: it's better to scale things on Windows because the stock font is larger there usually (vs OSX).

__

Note about the Prefs window, and windows made of tabs:

The Preferences dialog box is a bit "special", as Justin just shown above you might need to tweak several langpack [sections] to get it right because this window (IDD_PREFERENCES) is made of various pages (IDD_PREFS_*). IOW, when you scale IDD_PREFERENCES, you'll probably want to scale all related prefs pages accordingly: IDD_PREFS_GEN, IDD_PREFS_PLAY, IDD_PREFS_REC, etc

The same goes the other way around, one you scale one of IDD_PREFS_*, you have to scale the parent window IDD_PREFERENCES.

The same goes with tabbed windows: when you scale the content of a tab, you have to scale the parent window too. For Project Settings, for ex., it means you need to scale IDD_PROJECTSETTINGS whenever you scale one of the IDD_PROJECTSETTINGS_* tabs (IDD_PROJECTSETTINGS_SETTINGS, IDD_PROJECTSETTINGS_RECORDING, IDD_PROJECTSETTINGS_VIDEO, IDD_PROJECTSETTINGS_ADV, or IDD_PROJECTSETTINGS_NOTES).

Truncation issues would persist otherwise: pages or tabs would remain too small within a larger window.
Or, the other way around, pages/tabs would be too large for the parent window as in (benf's screenshot, thanks!):



.

Last edited by Jeffos; 02-17-2015 at 06:11 AM. Reason: added info about tabs
Jeffos is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2015, 12:09 PM   #215
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 5,506
Default

This si so nice to see there is enhancement about localization. In name of all non english speaking user : thanks !
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2015, 01:56 PM   #216
ecl
Human being with feelings
 
ecl's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 369
Default

THANKS ALSO FROM CÁDIZ - SPAIN

ecl is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2015, 05:08 AM   #217
ecl
Human being with feelings
 
ecl's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 369
Default Mergetool in osx

Hello I have tried to use merge tool in osx for updating lines in Langpack but have no results anytime.

Here is a screencapture so you can see what terminar tells me.

It tells me like an error:"dyld unknown requires..."

Can someone helpme whith this please?

Thanks
Attached Images
File Type: jpg Imagen 1.jpg (59.8 KB, 167 views)

Last edited by ecl; 02-22-2015 at 05:54 AM.
ecl is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2015, 06:02 AM   #218
Icchan
Human being with feelings
 
Icchan's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Finland
Posts: 467
Default

I would say that we need git-hub project with good moderators and maintainers where all the localization live. "Semi official" at least.

Unless we do something like that, it's going to be fragmented and fast.

Forums aren't a way to handle development of even localisations.
__________________
Support FR's to make reaper more usable!
PRE-Fader Metering, TCP Parameter knobs, Splitting Midi Editor, Big MIDI Indicators
Icchan is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2015, 01:40 AM   #219
Roland_Hyper
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2009
Location: Russia
Posts: 20
Default

Hello from Russia.
New magic scale parameter it is good. But still a lot of pain for translaters. I made scale very big and not usability, but still the text does not fit.



Need parameter for change of each parameter. Like <BR> from HTML or scale but for each parameter. Or some upgrades for scale logic.
Anyway need update of localization system.
Roland_Hyper is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2015, 02:57 PM   #220
Shan
Human being with feelings
 
Shan's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Vancouver
Posts: 2,277
Default

I was able to change some pan strings that I wanted different. I've had no luck trying to get rid of the percent(%) string though. Any ideas?



Shane
Attached Images
File Type: png percentString.png (9.7 KB, 1211 views)
__________________
"Music should be performed by the musician not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM
Shan is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2015, 12:33 PM   #221
ecl
Human being with feelings
 
ecl's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 369
Default Some lines in MAC/PC

Hello friends, I have been working with the new template (9Feb2015), but still have a problem that I think it´s already mentioned in this Thread but I cant find the answer.

The thing is that some lines that are translated in the .txt, are OK for the PC version but not in MAC

Does anybody know how to solve this?

I attach two images in which the same Langpack is used so you can see what I´m talking about.

Thanks a lot ¡¡¡
Attached Images
File Type: jpg Solo Mute.jpg (68.3 KB, 182 views)
File Type: jpg Diálogo FX 2.jpg (63.5 KB, 172 views)
ecl is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2015, 03:39 AM   #222
ecl
Human being with feelings
 
ecl's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 369
Default Can Somebody Help me please ?

Can Somebody Help me please ?

Quote:
Originally Posted by ecl View Post
Hello friends, I have been working with the new template (9Feb2015), but still have a problem that I think it´s already mentioned in this Thread but I cant find the answer.

The thing is that some lines that are translated in the .txt, are OK for the PC version but not in MAC

Does anybody know how to solve this?

I attach two images in which the same Langpack is used so you can see what I´m talking about.

Thanks a lot ¡¡¡


Attached Images
File Type: jpg Solo Mute.jpg (63.5 KB, 181 views)

Last edited by ecl; 03-11-2015 at 02:47 AM. Reason: Inserting Images
ecl is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2015, 01:33 AM   #223
ecl
Human being with feelings
 
ecl's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 369
Default

Quote:
Originally Posted by dea-man View Post
* B
8 C-45

One One Two Two

Boogie Woogie Avenue
Has this something to be with what I posted ??? Is any king of code to copy for solving the tranlation problem ?

Thanks
ecl is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2015, 02:45 AM   #224
ecl
Human being with feelings
 
ecl's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 369
Default

Hello again I´m a little bit upset because no one help me with the doubt I posted just before, anyway...

I write again this time about translation of Wild Card Help

Using the same .txt file, on Mac the first line is non tranlated, the rest is ok, and on Windows the accent makes the caracter change just for the dialgo.

I attach .jpg files so you can see what I mean.

If some one can help me THANK from all REAPER`s spanish speakers





Attached Images
File Type: jpg wildcardhelppctemplate.jpg (63.5 KB, 138 views)
File Type: jpg wildcardhelpmac.jpg (55.1 KB, 134 views)
File Type: jpg wildcardhelppc.jpg (58.0 KB, 132 views)
ecl is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2015, 10:10 AM   #225
Jeffos
Mortal
 
Jeffos's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: France
Posts: 1,969
Default

Quote:
Originally Posted by ecl View Post
Hello I have tried to use merge tool in osx for updating lines in Langpack but have no results anytime.

Here is a screencapture so you can see what terminar tells me.

It tells me like an error:"dyld unknown requires..."

Can someone helpme whith this please?
Looks like your trying to run the OSX merging tool by double-ckicking its icon, but you have to run it from a terminal instead, like:
Code:
./merge_langpacks_osx template_2015-02-09.ReaperLangPack mylanguage.ReaperLangPack > mylanguage_UPDATED.ReaperLangPack
You'll probably get an error message like "./merge_langpacks_osx: Permission denied" though. If so run that command (and re-try the above):
Code:
chmod 777 merge_langpacks_osx
Quote:
Originally Posted by Roland_Hyper View Post
Hello from Russia.
New magic scale parameter it is good. But still a lot of pain for translaters. I made scale very big and not usability, but still the text does not fit.

Yes, media file saving properties and project settings are present in different [sections] of the langpack. There is also one [section] per media type, you'll find them by searching for "SINK_CFG": IDD_WAVESINK_CFG, IDD_MP3SINK_CFG, IDD_OPUSSINK_CFG, etc.

There are other places where those "sub-dialog boxes" are used too, like the render window of course => scaling everything accordingly might be a good idea...

Quote:
Originally Posted by ecl View Post
Hello again I´m a little bit upset because no one help me with the doubt I posted just before, anyway...
I couldn't duplicate your issues... Did you merge the new template as explained above? Are you sure you are saving the LangPack file with "UTF8 with BOM" encoding? (you need text editors like Editpad++ on Windows or Sublime on Mac to get such options). If you still have problems, can please you zip and attach your langpack file?
Jeffos is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2015, 11:02 AM   #226
ecl
Human being with feelings
 
ecl's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 369
Default

Quote:
Originally Posted by Jeffos View Post
I couldn't duplicate your issues... Did you merge the new template as explained above? Are you sure you are saving the LangPack file with "UTF8 with BOM" encoding? (you need text editors like Editpad++ on Windows or Sublime on Mac to get such options). If you still have problems, can please you zip and attach your langpack file?
Thanks Jeffos I´m going to try everithing you told me and I´ll let you know

Thaks a lot again
ecl is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2015, 12:12 PM   #227
ecl
Human being with feelings
 
ecl's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 369
Default

Quote:
Originally Posted by Jeffos View Post
Looks like your trying to run the OSX merging tool by double-ckicking its icon, but you have to run it from a terminal instead, like:
Code:
./merge_langpacks_osx template_2015-02-09.ReaperLangPack mylanguage.ReaperLangPack > mylanguage_UPDATED.ReaperLangPack
You'll probably get an error message like "./merge_langpacks_osx: Permission denied" though. If so run that command (and re-try the above):
[code]
chmod 777 merge_langpacks_osx
Hello again Jeffos I have alreday try what you told me and this is what Terminar sais...

I changed the name to the langpacks to I (original9Feb) and E mine:

"macbook-de-ecl:~ ecl$ ./merge_langpacks_osx I.ReaperLangPack E.ReaperLangPack > mylanguage_UPDATED.ReaperLangPack
-bash: ./merge_langpacks_osx: No such file or directory
macbook-de-ecl:~ ecl$ "

The patch where I have lang pack is in REAPERS normal resources LangPack folder.

¿any Idea...)
ecl is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2015, 03:06 AM   #228
Roland_Hyper
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2009
Location: Russia
Posts: 20
Default

Quote:
Originally Posted by Jeffos View Post
Yes, media file saving properties and project settings are present in different [sections] of the langpack. There is also one [section] per media type, you'll find them by searching for "SINK_CFG": IDD_WAVESINK_CFG, IDD_MP3SINK_CFG, IDD_OPUSSINK_CFG, etc.
Thank you for this info, but it did not help. I have a lot of empty space, but text does not fit (

Maybe should be allowed to move the parameter to one line below? Now vertical scaling not usability.

check my pic (problem with horizontal scaling):

__________________
Russian translater of REAPER

Last edited by Roland_Hyper; 03-12-2015 at 03:14 AM.
Roland_Hyper is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2015, 04:44 AM   #229
ecl
Human being with feelings
 
ecl's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 369
Default

Quote:
Originally Posted by Roland_Hyper View Post
Thank you for this info, but it did not help. I have a lot of empty space, but text does not fit (

Maybe should be allowed to move the parameter to one line below? Now vertical scaling not usability.

check my pic (problem with horizontal scaling):

Hello Roland Hyper, Did you try the Scaling Line on Mac ???

In Windows works fine but in Mac it Does Nothing

Any idea about this ??

Thanks
ecl is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2015, 01:07 AM   #230
Roland_Hyper
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2009
Location: Russia
Posts: 20
Default

Quote:
Originally Posted by ecl View Post
Hello Roland Hyper, Did you try the Scaling Line on Mac ???

In Windows works fine but in Mac it Does Nothing

Any idea about this ??

Thanks
Hello. I not have Mac. Problem with Project settings window scaling or all windows? If in Project settings, need use like this:

[DLG_126] ; IDD_PROJECTSETTINGS_SETTINGS (this is a first tab window)
5CA1E00000000000=1.35

[DLG_127] ; IDD_PROJECTSETTINGS (This is a main window)
5CA1E00000000000=1.5

[DLG_129] ; IDD_PROJECTSETTINGS_RECORDING (this is a second tab window)
5CA1E00000000000=1.5
__________________
Russian translater of REAPER
Roland_Hyper is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2015, 03:10 AM   #231
ecl
Human being with feelings
 
ecl's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 369
Default

Quote:
Originally Posted by Roland_Hyper View Post
Hello. I not have Mac. Problem with Project settings window scaling or all windows?
I have only tried in Render Window.

I work on mac but when I up date my translation (Spanish Lang Pack), I check it in both systemns before shanring it in several forums.

I would love to resize at least nine or ten windows that in my language boxes don´t fit quite well with the translated text size...

Thanks for your response, I´m going to try in Pc what you tell me and post the result ok ¡¡

Thanks
ecl is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2015, 10:22 AM   #232
Jeffos
Mortal
 
Jeffos's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: France
Posts: 1,969
Default

A new template langpack is available (on lol/i8n): template_2015-03-23.ReaperLangPack.

It contains new strings, etc but it mainly allows you fixing OSX menu issues like:
Quote:
Originally Posted by ecl View Post

A bit more work, but the various context menus as well as the main REAPER menu should translate fine on OSX now...
Well, let us know if not!
Jeffos is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2015, 05:50 AM   #233
ecl
Human being with feelings
 
ecl's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 369
Default

Quote:
Originally Posted by Jeffos View Post
A new template langpack is available (on lol/i8n): template_2015-03-23.ReaperLangPack.

It contains new strings, etc but it mainly allows you fixing OSX menu issues
Well, let us know if not!
Everything Ok whit the new template

Thaks Jeff ¡¡¡
ecl is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2015, 03:34 AM   #234
ecl
Human being with feelings
 
ecl's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 369
Default New Scaling Line / Problems & Solutions

Hello, I wrote before that the New Scaling Line was no working on Mac but that is not so.

I have been checking again and the thing is that It works Ok BUT ONLY IN 5.PRE VERSIONS.

Here is the checking for 4.77 in Win and Osx System and 5.20Pre Win

Are we going to be able to use it in any 4.xx version or we forget about it untill REAPER 5 is Realeased?

Thanks a lot ¡¡¡

ecl is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 11:50 AM   #235
Mr. Data
Human being with feelings
 
Mr. Data's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Location
Posts: 5,275
Default

Just translated the "######## added in template (section: prefs_meter_help):" section (and removed the semicolon at the start of each line ... ... just in case ...) but the translations won't show up - just the US-English strings. What did I do wrong?


-Data
__________________
German Language Pack for REAPER? Get it here! ... Donate? Yeah!! | Are you nuts? | Maybe
Deutsche Sprachdatei für REAPER? Hier zu haben! ... Spenden? Klar! | Spinnst wohl!? | Vielleicht
Mr. Data is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2015, 01:00 AM   #236
ecl
Human being with feelings
 
ecl's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 369
Default Window Text Scaling Line Problems Between Pc/Mac

Hi, I´m translating into Spanish the new lines including in R5 and also rescaling text windows for better text fixing.

I work on mac but before share I check also in Pc.

After Preference windows resized, I cheked it also in Pc but the scaling window didn´t react the same as in Mac even using the same LangPack file.

It´s normal ??? Do we have to use a different langpack for each plataform ???

Thanks

ecl is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2015, 05:07 AM   #237
ecl
Human being with feelings
 
ecl's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 369
Default Users Requesting / Lines not Found

Hi, I have a user requesting me for tranlating these lines:

WASAPI shared mode device error: input device samplerate does not match output device samplerate!

You should change the device samplerate in the control panel to match, or use exclusive mode.



I have looked into it in the last original template but I can´t find it.

Does any body know anything about it ??

Thanks
ecl is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2015, 08:02 AM   #238
Mr. Data
Human being with feelings
 
Mr. Data's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Location
Posts: 5,275
Default

These strings seem not to be present in the template, hence no way to translate them (yet).

-Data
__________________
German Language Pack for REAPER? Get it here! ... Donate? Yeah!! | Are you nuts? | Maybe
Deutsche Sprachdatei für REAPER? Hier zu haben! ... Spenden? Klar! | Spinnst wohl!? | Vielleicht
Mr. Data is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2015, 01:00 PM   #239
ecl
Human being with feelings
 
ecl's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 369
Default

Quote:
Originally Posted by Mr. Data View Post
These strings seem not to be present in the template, hence no way to translate them (yet).

-Data
Thanks ¡¡¡¡
ecl is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2015, 07:57 AM   #240
Jeffos
Mortal
 
Jeffos's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: France
Posts: 1,969
Default

Quote:
Originally Posted by Mr. Data View Post
These strings seem not to be present in the template, hence no way to translate them (yet).
True, but in this case the localization code was just missing actually.
So, thanks for the report and please keep on reporting such missing langpack entries!

This is fixed in v5.05pre1, but you'll also need a new template to benefit of the fix, indeed.
I think it's preferable to wait before releasing a new template because there are other goodies in the work.

BTW, when it will make sense and to make things a bit more predictable on your end, I was thinking of updating the template for new REAPER "minor integer versions". For example, I mean updating the template for REPAER v5.1, for v5.2, for v5.3, etc.

_________

@ecl: I know I already replied to you in private, but just to share the tip:
Quote:
Originally Posted by ecl View Post
the scaling window didn´t react the same as in Mac even using the same LangPack file.

It´s normal ??? Do we have to use a different langpack for each plataform ???

Thanks

Yes, it is preferable to scale things in Windows because it usually comes with a bigger default font than OS X.
OS X should always adapt correctly to things scaled on Windows, but that is often not true the other way around...
Jeffos is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.