Old 02-16-2020, 03:40 AM   #1801
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

2.3 will be out this afternoon, just heading out for a belated valentines lunch!
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2020, 09:14 AM   #1802
andyp24
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 739
Default

Wait, you don't love us too?

:-(
andyp24 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2020, 10:52 AM   #1803
vsthem
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 171
Default

Will you have a change log posted? Did some tweaking to 2.1 and wondering whether I'll want to update to 2.3
vsthem is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2020, 01:29 PM   #1804
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by andyp24 View Post
Wait, you don't love us too?

:-(


Quote:
Originally Posted by vsthem View Post
Will you have a change log posted? Did some tweaking to 2.1 and wondering whether I'll want to update to 2.3
Yes, will note the changes. Essentially the theme has been split into two; Windows and Mac, as to have the fonts and transport working properly.

If you're Mac you won't need to change anything.
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2020, 03:07 AM   #1805
Ideosound
Human being with feelings
 
Ideosound's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: U.K
Posts: 211
Default

Hey B0se, could you help me with these small requests?

Can I make the transport font a larger size, is this done via rtconfig?

What is the image(s) for the Master track background? EDIT FOUND IT

Cheers


Last edited by Ideosound; 02-17-2020 at 03:56 AM.
Ideosound is online now   Reply With Quote
Old 02-17-2020, 06:24 AM   #1806
Mickosis
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 2
Default

Hey b0se! Loving the 1080p theme so thanks to you and everyone who took part in building it! I can't get the Easter Egg to work on the first 1080p version though. I may be doing it wrong but once I removed the .colour part, and Zip it again, nothing happens. Anyone got it to work on 1080p?
Mickosis is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2020, 07:00 AM   #1807
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 3,395
Default

Quote:
Originally Posted by Ideosound View Post
Hey B0se, could you help me with these small requests?

Can I make the transport font a larger size, is this done via rtconfig?

What is the image(s) for the Master track background? EDIT FOUND IT

Cheers

Yes, you can make the font bigger. Edit the rtconfig and search for line 1578:

Code:
 size  status    6   5   450 20 ; transport font: Frozen Crystal ; b0se
Change the 20 to a bigger value.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2020, 02:16 PM   #1808
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by Ideosound View Post
Hey B0se, could you help me with these small requests?

Can I make the transport font a larger size, is this done via rtconfig?

What is the image(s) for the Master track background? EDIT FOUND IT

Cheers

Apologies in the delay, been a tad busy the last couple of days! Glad you fixed it.

On that note - there shouldn't be a box around the transport text.

Did you change that yourself?


Quote:
Originally Posted by Mickosis View Post
Hey b0se! Loving the 1080p theme so thanks to you and everyone who took part in building it! I can't get the Easter Egg to work on the first 1080p version though. I may be doing it wrong but once I removed the .colour part, and Zip it again, nothing happens. Anyone got it to work on 1080p?
I'll get that sorted for v2.3 (ready soon).

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
Yes, you can make the font bigger. Edit the rtconfig and search for line 1578:

Code:
 size  status    6   5   450 20 ; transport font: Frozen Crystal ; b0se
Change the 20 to a bigger value.
Thanks!
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2020, 03:26 PM   #1809
Bouroki
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 68
Default

Wow this is simply a better looking & feeling Reaper. Doesn't feel like a gimmicky theme "on top" like so many do but it's really something else. Amazing work!
Bouroki is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2020, 03:32 PM   #1810
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 3,395
Default

Quote:
Originally Posted by b0se View Post

Thanks!
You're welcome dude, I thought you knew about it!
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 02:33 AM   #1811
Ideosound
Human being with feelings
 
Ideosound's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: U.K
Posts: 211
Default

Quote:
Originally Posted by b0se View Post

On that note - there shouldn't be a box around the transport text.

Did you change that yourself?

Thanks!
I think this is probably since I'm using Mojave's dark mode with Reaper and so that might section might take its colouring from a window background colour? Not sure but yeah would look better without...
Ideosound is online now   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 02:40 AM   #1812
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
You're welcome dude, I thought you knew about it!
I did, I meant thanks for helping

Quote:
Originally Posted by Bouroki View Post
Wow this is simply a better looking & feeling Reaper. Doesn't feel like a gimmicky theme "on top" like so many do but it's really something else. Amazing work!
Thanks!

Quote:
Originally Posted by Ideosound View Post
I think this is probably since I'm using Mojave's dark mode with Reaper and so that might section might take its colouring from a window background colour? Not sure but yeah would look better without...
I thought it was defined in rtconfig or a PNG. Will look into it, but I can't test it myself (no Mojave install). Hope it's a simple fix!

I want to get 2.3 released.
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 02:48 AM   #1813
Ideosound
Human being with feelings
 
Ideosound's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: U.K
Posts: 211
Default

I'm using Reaper in dark mode and using your dark Smooth theme I should say. Maybe you don't get this using the normal smooth and with Reaper's dark mode disabled.
Ideosound is online now   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 02:57 AM   #1814
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by Ideosound View Post
I'm using Reaper in dark mode and using your dark Smooth theme I should say. Maybe you don't get this using the normal smooth and with Reaper's dark mode disabled.
Do you still see it using the standard Smooth (light) theme while in Mojave dark mode?
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 03:10 AM   #1815
Ideosound
Human being with feelings
 
Ideosound's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: U.K
Posts: 211
Default

Quote:
Originally Posted by b0se View Post
Do you still see it using the standard Smooth (light) theme while in Mojave dark mode?
Yes, also still see it if I disable dark mojave for Reaper (via Reapers prefs) which is odd. It's always there no matter what... thanks for your help if anything comes of it.
Ideosound is online now   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 03:12 AM   #1816
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by Ideosound View Post
Yes, also still see it if I disable dark mojave for Reaper (via Reapers prefs) which is odd. It's always there no matter what... thanks for your help if anything comes of it.
Hmmm.

Anyone else out there seeing it?

I don't see it on Yosemite, El Capitan or W10 (1080p or HiDPI).
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 03:39 AM   #1817
Ideosound
Human being with feelings
 
Ideosound's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: U.K
Posts: 211
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
Yes, you can make the font bigger. Edit the rtconfig and search for line 1578:

Code:
 size  status    6   5   450 20 ; transport font: Frozen Crystal ; b0se
Change the 20 to a bigger value.
Thanks for that! Is there a way to hide the transport messages like 'stopped' when Reaper isn't playing. Seems a little unnecessary.
Ideosound is online now   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 03:40 AM   #1818
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by Ideosound View Post
Thanks for that! Is there a way to hide the transport messages like 'stopped' when Reaper isn't playing. Seems a little unnecessary.
yes, via the Transport section in the Theme Adjuster
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 03:41 AM   #1819
Ideosound
Human being with feelings
 
Ideosound's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: U.K
Posts: 211
Default

Quote:
Originally Posted by b0se View Post
I don't see it on Yosemite, El Capitan or W10 (1080p or HiDPI).
It's not a massive problem since I normally have transport hidden and only view it when I need to see time references. However, curious if anyone else gets it.
Ideosound is online now   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 03:43 AM   #1820
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by Ideosound View Post
It's not a massive problem since I normally have transport hidden and only view it when I need to see time references. However, curious if anyone else gets it.
I'm not happy about that being there, ruins the flow. I hope it's an isolated case, or at least, 2.3 fixes it.
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 04:55 AM   #1821
Ideosound
Human being with feelings
 
Ideosound's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: U.K
Posts: 211
Default

Quote:
Originally Posted by b0se View Post
I'm not happy about that being there, ruins the flow. I hope it's an isolated case, or at least, 2.3 fixes it.
Will also check it on my MacBook running HS.
Ideosound is online now   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 04:59 AM   #1822
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by Ideosound View Post
Will also check it on my MacBook running HS.
Thanks!
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 05:27 AM   #1823
Ideosound
Human being with feelings
 
Ideosound's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: U.K
Posts: 211
Default

Quote:
Originally Posted by b0se View Post
Thanks!
Using the latest theme, high sierra showing this:

The brackets symbol on that font seems to have an issue.

Ideosound is online now   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 05:29 AM   #1824
Ideosound
Human being with feelings
 
Ideosound's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: U.K
Posts: 211
Default

Quote:
Originally Posted by b0se View Post
yes, via the Transport section in the Theme Adjuster
Great!
Ideosound is online now   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 05:31 AM   #1825
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by Ideosound View Post
Using the latest theme, high sierra showing this:

The brackets symbol on that font seems to have an issue.

Damn, not seen that anywhere else.

You must be using an old/outdated font on that system - I fixed that a while back.
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 06:43 AM   #1826
Ideosound
Human being with feelings
 
Ideosound's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: U.K
Posts: 211
Default

Quote:
Originally Posted by b0se View Post
Damn, not seen that anywhere else.

You must be using an old/outdated font on that system - I fixed that a while back.
On my macbook which isn't my main machine, the fonts were installed fresh from the folder, since it didn't say they were already installed on fontbook. However the brackets seem to work on Mojave. In any case, I've hidden the transport messages since they are pointless imo! So that is fixed just odd there's this darker grey behind the text. Might have to live with it unless there are any other solutions.
Ideosound is online now   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 09:42 AM   #1827
Thonex
Human being with feelings
 
Join Date: May 2018
Location: Los Angeles
Posts: 1,097
Default

Purchased Iridescent! Nice work and vibe!

Great theme! Thanks for all the hard work!

Cheers,

Andrew K
__________________
Cheers,
Andrew K
v6.03+dev0114 - January 14 2020 • Mac 10.12.+ • i7 Quad 2.9GHz • 24GB
Thonex is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 12:54 PM   #1828
vsthem
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 171
Default

Can anyone help me figure out why my toolbars don't have any borders around them? I've tried changing colors of what I thought was the right element, but no luck so far.

https://imgur.com/a/tuMG6CQ

Not a huge deal, but the pics of the theme look sharper with more visually distinguished toolbars.

Thanks!
vsthem is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 01:51 PM   #1829
Ideosound
Human being with feelings
 
Ideosound's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: U.K
Posts: 211
Default

Quote:
Originally Posted by vsthem View Post
Can anyone help me figure out why my toolbars don't have any borders around them? I've tried changing colors of what I thought was the right element, but no luck so far.

https://imgur.com/a/tuMG6CQ

Not a huge deal, but the pics of the theme look sharper with more visually distinguished toolbars.

Thanks!
Agreed, a border would look at lot better.
Ideosound is online now   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 02:53 PM   #1830
Thonex
Human being with feelings
 
Join Date: May 2018
Location: Los Angeles
Posts: 1,097
Default

Quote:
Originally Posted by vsthem View Post
Can anyone help me figure out why my toolbars don't have any borders around them? I've tried changing colors of what I thought was the right element, but no luck so far.

https://imgur.com/a/tuMG6CQ

Not a huge deal, but the pics of the theme look sharper with more visually distinguished toolbars.

Thanks!
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=230458

BTW... here is my 200 size toolbar background:



Looks like this in context:



I hope this helps.
__________________
Cheers,
Andrew K
v6.03+dev0114 - January 14 2020 • Mac 10.12.+ • i7 Quad 2.9GHz • 24GB

Last edited by Thonex; 02-18-2020 at 03:05 PM.
Thonex is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 04:48 PM   #1831
evolution
Human being with feelings
 
Join Date: May 2009
Posts: 20
Default

Fantastic theme! Classy work, b0se. Supported, bought Iridescent.

A note: when using monitoring FX, this default 6.0 theme button appears in the top right corner. Perhaps the MCP FX button could be re-used here somehow?



Thanks for all the great work. Cheers!
evolution is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2020, 09:52 AM   #1832
Ideosound
Human being with feelings
 
Ideosound's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: U.K
Posts: 211
Default

Quote:
Originally Posted by vsthem View Post
Can anyone help me figure out why my toolbars don't have any borders around them? I've tried changing colors of what I thought was the right element, but no luck so far.

https://imgur.com/a/tuMG6CQ

Not a huge deal, but the pics of the theme look sharper with more visually distinguished toolbars.

Thanks!
I'm trying to do this at the moment, whilst I can get the border on there, for some reason editing the icon (toolbar_blank.png) seems to mess up any text icons. The text goes odd, slightly blurry and less readable. Not sure why since I'm saving as a png.

Here's an example:



You can see on the top row buttons, the text isn't as clear as it should be. An example of what it should look like is shown in the red rectangle highlight. When I mouse hover over the text icon the text looks correct.
Ideosound is online now   Reply With Quote
Old 02-19-2020, 10:01 AM   #1833
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by evolution View Post
Fantastic theme! Classy work, b0se. Supported, bought Iridescent.

A note: when using monitoring FX, this default 6.0 theme button appears in the top right corner. Perhaps the MCP FX button could be re-used here somehow?



Thanks for all the great work. Cheers!
How do I enable/see that?
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2020, 10:02 AM   #1834
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by Ideosound View Post
I'm trying to do this at the moment, whilst I can get the border on there, for some reason editing the icon (toolbar_blank.png) seems to mess up any text icons. The text goes odd, slightly blurry and less readable. Not sure why since I'm saving as a png.

Here's an example:



You can see on the top row buttons, the text isn't as clear as it should be. An example of what it should look like is shown in the red rectangle highlight. When I mouse hover over the text icon the text looks correct.
I had blurring issues with toolbar button backgrounds also (even with pink lines).

Prefer them without borders anyway, which is handy :¬)
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2020, 10:17 AM   #1835
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by Thonex View Post
Purchased Iridescent! Nice work and vibe!

Great theme! Thanks for all the hard work!

Cheers,

Andrew K
Thanks!
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2020, 10:30 AM   #1836
andyp24
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 739
Default

Any news on when 2.3 will be released please Bose? I'm holding off installing 2.x until then, but would love the 1080 support.

Cheers
Andy
andyp24 is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2020, 10:47 AM   #1837
Ideosound
Human being with feelings
 
Ideosound's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: U.K
Posts: 211
Default


The font on the big clock I think has too wide a kerning, possibly the only fix for this is to choose a different font with less space between letters. Would this be another rtconfig tweak to change the font family? Resizing the box doesn't help. Understand most people won't use this so I'm happy to mod that for my personal use, then I don't need to see the transport at all.
Ideosound is online now   Reply With Quote
Old 02-19-2020, 10:50 AM   #1838
evolution
Human being with feelings
 
Join Date: May 2009
Posts: 20
Default

Quote:
Originally Posted by b0se View Post
How do I enable/see that?
View -> Monitoring FX, insert some plugin on there and the monitoring FX button should appear.
evolution is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2020, 11:24 AM   #1839
b0se
Human being with feelings
 
b0se's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 890
Default

Quote:
Originally Posted by andyp24 View Post
Any news on when 2.3 will be released please Bose? I'm holding off installing 2.x until then, but would love the 1080 support.

Cheers
Andy
Once I have these last niggles cleared up. This week for sure.

Quote:
Originally Posted by Ideosound View Post

The font on the big clock I think has too wide a kerning, possibly the only fix for this is to choose a different font with less space between letters. Would this be another rtconfig tweak to change the font family? Resizing the box doesn't help. Understand most people won't use this so I'm happy to mod that for my personal use, then I don't need to see the transport at all.
Looks like it uses the transport font - I'm not changing that! Can that size be changed in the theme tweaker or rtconfig? Never seen that pop yup before.

Quote:
Originally Posted by evolution View Post
View -> Monitoring FX, insert some plugin on there and the monitoring FX button should appear.
Thanks.
__________________
Smooth V6 1080P/HiDPI Theme
b0se is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2020, 12:09 PM   #1840
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 3,395
Default

Something I was supposed to remind you of:

original post: https://forum.cockos.com/showpost.ph...&postcount=839

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
I'm using Windows 10 with a 3440 x 1440 screen. I used to have that issue with the default v6 theme as well, but WT fixed it. However, I have no idea how he did it.

Here are the links of the convo:
https://forum.cockos.com/showpost.ph...97&postcount=4 (my bug report)
https://forum.cockos.com/showpost.ph...1&postcount=17 (JamesPeters reports it's happening on Linux as well)
https://forum.cockos.com/showpost.ph...4&postcount=24 (WT fixes it)
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.