Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-09-2020, 12:58 PM   #1
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,473
Default Project Bay is buggy = useless for in-project MIDI items (FIXED)

EDIT: (!! This bug has been fixed in v6.30rc1 - June 21, 2021 !!)


Devs,
we are having big problem with (in-project) MIDI items in Project Bay.

Please, check this thread where it all started and is discussed a bit.
Strange behavior: MIDI shifts within item-takes

Items do not conform to tempo, so when building a library of motifs (let's say one measure long), they cannot be re-used in other tempos than originaly saved into project bay.

Here I'm quotting my replies to Zeno's issue in that thread I mentioned above:
Quote:
It does work OK from Media Explorer (.mid exported file) and also by copying and pasting the in-project item (when the original items timebase is set to "Beats (auto stretch at tempo changes)", but not when reinserting (in-project MIDI item) from the Project Bay - definitely not expected behavior!

Devs, please, take a look at it and fix it. Thanks.

EDIT: The item does not have to have more than one take to reproduce. One is enough

ADDITIONAL INFO: When *.MID file is referenced in Project Bay, then inserting from "Media Source" tab is OK, but inserting from "Media Item" tab is WRONG.
Quote:
I don't think that it will help in the case of in-project MIDI items added to Project Bay, because I tried all possible combinations of those settings for the MIDI item before adding to a bay (ignore tempo, its timebase to beats.., beats+stretch etc.) and also project timebase settings and it seems that these settings are ignored when adding to timeline from Project Bay (Media Item tab).

Last edited by akademie; 06-21-2021 at 06:18 PM. Reason: changed the other thread title to be in bold style
akademie is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2020, 05:52 PM   #2
Zeno
Human being with feelings
 
Zeno's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: HH
Posts: 512
Default

Thanks


Bump
Zeno is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2021, 05:55 PM   #3
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,473
Default

bumping
akademie is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2021, 06:34 PM   #4
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,473
Default

Please...
akademie is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2021, 05:56 AM   #5
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,473
Default

Pretty please...
akademie is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2021, 01:23 PM   #6
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 13,573
Default

Fixing!

The rub is that retained items do not have sufficient QN information, so once the fix is available you will need to re-retain them (or save them to their bay or whatnot) before the tempo conforming will work.
Justin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.