Old 11-15-2016, 05:30 AM   #1
Matthew27
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Default MIDI note playback issue

I'm having issues with some MIDI playback in a project I'm working on right now.

If I stop playback whilst a MIDI note is playing, everything stops, as it should. However, if I then go to a different part of the project with no MIDI at all, and push play, the MIDI note will continue as though it had been paused, and will not stop until that track plays that exact note, and stops playing it (either using a keyboard or written MIDI data).

It's part of an audiobook with songs throughout, so there is quite a bit without any midi data, some of the songs have a few parts in them.

The VST is Air Xpand in this case, but it is happening with any VI. If I turn the FX off and on again, it keeps happening, yet if I go into the VST and mute then unmute, it stops.

Any ideas?
Matthew27 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2016, 08:14 AM   #2
MikComposer
Human being with feelings
 
MikComposer's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Brighton
Posts: 1,965
Default

Ah yes, I have that too.
__________________
My Royalty Free Music library
MikComposer is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2016, 08:32 AM   #3
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 22,160
Default

How are your reset options set up (Preferences->Audio->MIDI Devices, at the bottom you'll see "Reset by:" and "Reset on:" checkboxes)?
EvilDragon is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.