Old 01-16-2015, 09:42 AM   #1
Jeffos
Mortal
 
Jeffos's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: France
Posts: 1,969
Default SWS Extension pre-release builds

The latest SWS Extension pre-release build can be found here.
The related "What's new?" is here.

What's a pre-release? It's software that's not necessarily ready for full public consumption: pre-release software should be expected to have bugs, use at your own risk! Feature requests, and bugs should be reported in our issue tracker, or in this very thread.

The only way we can continue to provide great software is with your help and feedback.

Thank you!

Last edited by Jeffos; 01-13-2016 at 10:09 AM. Reason: Added a link to the whatsnew
Jeffos is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2015, 06:22 AM   #2
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: South, UK
Posts: 13,005
Default

All good Jeffos, Starting to test now when I get time.

Thought I'd mention something that is probably obviously on your "to do" list but just in case.

Was about to test out the new contextual toolbars in reaper 5 (since I've ran out of toolbars in Reaper 4 just on static ones) and noticed that toolbars above 8 are not registered yet in reaper 5/SWS in the contextual toolbar editor.

No rush for that but thought it worth mentioning.
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is online now   Reply With Quote
Old 01-17-2015, 06:24 AM   #3
Breeder
Human being with feelings
 
Breeder's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Croatia
Posts: 2,299
Default

Quote:
Originally Posted by musicbynumbers View Post
Was about to test out the new contextual toolbars in reaper 5 (since I've ran out of toolbars in Reaper 4 just on static ones) and noticed that toolbars above 8 are not registered yet in reaper 5/SWS in the contextual toolbar editor.

No rush for that but thought it worth mentioning.

This is all in the works already, don't worry (actually the new toolbars part is already solved, the only thing left is to tackle new envelope fader mode and certain changes in MIDI editor in regards to mouse detection)
Breeder is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2015, 06:49 AM   #4
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: South, UK
Posts: 13,005
Default

Quote:
Originally Posted by Breeder View Post
This is all in the works already, don't worry (actually the new toolbars part is already solved, the only thing left is to tackle new envelope fader mode and certain changes in MIDI editor in regards to mouse detection)
All good thought as much but just in case

This feature is going to be killer for me.

Now to ask the devs for the ability to go up to 32 toolbars (as a preference options perhaps) as I've used 8 just on static ones around my multi-monitor setup and 8 floating contextual ones might not be enough
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is online now   Reply With Quote
Old 01-17-2015, 10:23 AM   #5
mim
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 348
Default

I'm checking v5 + lua + sws custom reascript ...

I'm not sure what error I made but this

Code:
volume=reaper.GetTrackEnvelopeByName(reaper.GetSelectedTrack(0,0), "Volume")
volenv=reaper.BR_EnvAlloc(volume, 0)
reaper.BR_EnvFree(volenv, 1)
Give me :

Code:
'reaper.BR_EnvFree' argument 1: expected BR_Envelope*
But Isn't volenv a BR_Envelope* ?
mim is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2015, 07:16 PM   #6
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: South, UK
Posts: 13,005
Default "copy/paste item fades" commands.. possible? :)

Was just doing some work now that needed for all the items to have the same fade in and out length and curves on all the new items I was bringing in and wondered if that's something you can might consider adding as actions if possible and when you have time.

Only if it's not a lot of trouble mind you!
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is online now   Reply With Quote
Old 07-12-2015, 05:03 AM   #7
javiramallo
Human being with feelings
 
javiramallo's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Merida, Spain
Posts: 210
Default Stretch Marker Bypass.

Hi friends. Usually, when I am working in a large project with a lot of Stretch Markers, I need momentarily ByPass (Not Delete) all of the "Stretch Markes" in the project in order to test certain things. Anyone know about an action like this one in the future release of the SWS EXT.

Only That, bypass (Not delete) stretch markes feature.

The best for all.

BtW. Thank you for the amazing releases until now. Your work make our live better and easier. Really thanks for the effort.
Cheers from Spain.
javiramallo is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2015, 08:19 AM   #8
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: South, UK
Posts: 13,005
Default

Quote:
Originally Posted by javiramallo View Post
Hi friends. Usually, when I am working in a large project with a lot of Stretch Markers, I need momentarily ByPass (Not Delete) all of the "Stretch Markes" in the project in order to test certain things. Anyone know about an action like this one in the future release of the SWS EXT.

Only That, bypass (Not delete) stretch markes feature.

The best for all.

BtW. Thank you for the amazing releases until now. Your work make our live better and easier. Really thanks for the effort.
Cheers from Spain.
I don't recall/think there is yet but you could "duplicate" the takes before putting in the stretch markers and then at least you can simply switch takes to hear/see what it's like originally versus the stretched one.

This doesn't take up any more resources either as a take is just a reference when it's duplicated like this

Not ideal and hopefully someone else has a better solution!
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is online now   Reply With Quote
Old 07-18-2015, 03:35 AM   #9
Janne83
Human being with feelings
 
Join Date: May 2010
Location: Earth
Posts: 1,851
Default Fill gaps- stretch marker issue

I dont know if this was already reported but the Fill gaps actions dont play well with items that have stretch markers.

If you execute a fill gaps command the right adjacent wave moves which can lead to unwanted results. (if there is no stretch markes it stays in place as it should)



J
__________________
Win10, R 64bit
Janne83 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2015, 12:03 PM   #10
syntetic
Human being with feelings
 
syntetic's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 160
Default

whether it is possible to make somehow that the icons of tracks attached by auto icon/color remained on track after new renaming of tracks, such option wouldn't prevent
syntetic is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2015, 11:10 PM   #11
gwok
Human being with feelings
 
gwok's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Nelson, BC
Posts: 3,325
Default

hey guys,

I haven't been following the thread so sorry if this has come up. I just updated to the latest sws prereleas, and I'm really loving these preview item under mouse actions. thanks!

I was wondering, would in be possible to monitor take fx as well when previewing? Correct me if I'm wrong, but right now take FX are not previewed, yes?

Just wondering out loud, thanks for all the great work!!
__________________
MacPro Xeon, 10.9.5
Reaper 5
gwok is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2019, 12:23 AM   #12
Gaia
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 96
Default

Quote:
Originally Posted by Jeffos View Post
The latest SWS Extension pre-release build can be found here.
The related "What's new?" is here.

What's a pre-release? It's software that's not necessarily ready for full public consumption: pre-release software should be expected to have bugs, use at your own risk! Feature requests, and bugs should be reported in our issue tracker, or in this very thread.

The only way we can continue to provide great software is with your help and feedback.

Thank you!
Hi
i really love SWS / S&M extension
may I ask you if could added a features?
about random color , could be a new feature ,vivid strong random color
i'm talking about tracks
just because sometime the color is so week for example a light gray or very light gree ,and i have to change manually
this feature could be very usefull for many users

thanks!
here my settings



here you can see when i 'm not lucky


__________________
novice but Reaper's lover
Gaia is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2019, 12:55 AM   #13
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 24,249
Default

Random means random. Sometimes you'll be lucky, sometimes not. It's random.
EvilDragon is online now   Reply With Quote
Old 06-15-2019, 07:31 AM   #14
Gaia
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 96
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
Random means random. Sometimes you'll be lucky, sometimes not. It's random.
hi
but maybe the developer could remove from random some week color shades
keeping random without with stongest color
thanks , i know random it's randon
__________________
novice but Reaper's lover
Gaia is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2019, 08:07 AM   #15
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,934
Default

Quote:
Originally Posted by Gaia View Post
hi
but maybe the developer could remove from random some week color shades
keeping random without with stongest color
thanks , i know random it's randon
to be honest I don't know what color palette sws uses for random coloring
__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2019, 08:15 AM   #16
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 24,249
Default

Isn't it literally just random RGB values?
EvilDragon is online now   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 10:01 AM   #17
Edison
Human being with feelings
 
Edison's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Brazil - São Paulo
Posts: 240
Default SWS

Quote:
Originally Posted by Jeffos View Post
The latest SWS Extension pre-release build can be found here.
The related "What's new?" is here.

What's a pre-release? It's software that's not necessarily ready for full public consumption: pre-release software should be expected to have bugs, use at your own risk! Feature requests, and bugs should be reported in our issue tracker, or in this very thread.

The only way we can continue to provide great software is with your help and feedback.

Thank you!
Hi, Jeffos!
Please, see if I'm right!

In the file, template_sws2.11.0.0 beta, was missing the string:

56E1AB850DA74F26=SWS/SN: Focus MIDI editor

Best regards
__________________
REAPER, em constante evolução!

Last edited by Edison; 12-10-2019 at 10:10 AM.
Edison is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 10:17 AM   #18
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 9,729
Default

Quote:
Originally Posted by Edison View Post
Hi, Jeffos!
Please, see if I'm right!

In the file, template_sws2.11.0.0 beta, was missing the string:

56E1AB850DA74F26=SWS/SN: Focus MIDI editor

Best regards
You're right, will be fixed for next SWS beta.
nofish is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 10:22 AM   #19
Edison
Human being with feelings
 
Edison's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Brazil - São Paulo
Posts: 240
Default

Quote:
Originally Posted by nofish View Post
You're right, will be fixed for next SWS beta.
Thanks nofish!
__________________
REAPER, em constante evolução!

Last edited by Edison; 12-10-2019 at 10:27 AM.
Edison is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2019, 11:19 AM   #20
gwok
Human being with feelings
 
gwok's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Nelson, BC
Posts: 3,325
Default

Hi,

I'm not sure if this is the right place to post, so if not, please let me know and I will post that there.

I am running R6 and have SWS 2.10 running, and I am having some problems with my centectual toolbars setup. Most are working, but ones I have setup to open on the track TCP and MCP aren't opening. My other ones setup to work on items and on arrange area of tracks work fine though.

any thoughts? thanks!
__________________
MacPro Xeon, 10.9.5
Reaper 5
gwok is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2019, 12:26 PM   #21
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 9,729
Default

Quote:
Originally Posted by gwok View Post
Hi,

I'm not sure if this is the right place to post, so if not, please let me know and I will post that there.

I am running R6 and have SWS 2.10 running, and I am having some problems with my centectual toolbars setup. Most are working, but ones I have setup to open on the track TCP and MCP aren't opening. My other ones setup to work on items and on arrange area of tracks work fine though.

any thoughts? thanks!
It should work properly with the SWS v2.11 beta which adds support for the new TCP/MCP architecture in R6 (if it doesn't, please post back):
http://www.sws-extension.org/download/pre-release/
nofish is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2020, 07:25 AM   #22
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 3,195
Default

Quote:
Originally Posted by Edison View Post
Should these actions appear in the list of actions?
They were excluded in SWS version 2.12.0.0 beta. See pic.
All 24 actions should be present by default. 2.12 adds the ability to customize how many are created. If they are missing, could you send me your S&M.ini?

(If you're using a langpack, the strings for "Save as snapshot n" have changed.)

Last edited by cfillion; 05-03-2020 at 08:12 AM.
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2020, 08:15 AM   #23
Roland-Music
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2020
Location: Germany
Posts: 30
Default

Hi there - where can i submit a feature request / changes for an existing SWS Extensions Function?
Roland-Music is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2020, 08:19 AM   #24
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 3,195
Default

Quote:
Originally Posted by Roland-Music View Post
Hi there - where can i submit a feature request / changes for an existing SWS Extensions Function?
https://github.com/reaper-oss/sws/issues
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2020, 12:55 PM   #25
USR
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 41
Default

Hi, I’ve just tried sws-2.12.0.0-Darwin-x86_64-23871fdc, and noticed that the following actions don’t seem to be working properly.

_SWS_MOVECURSAMPLEFT - SWS: Move cursor left 1 sample (on grid)
_SWS_MOVECURSAMPRIGHT - SWS: Move cursor right 1 sample (on grid)

The first one moves the cursor half a measure to the left, instead of one sample to the left, and the second one doesn't seem to do anything. They work fine with SWS v2.10.0 #1 in REAPER v6.09.
USR is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2020, 01:11 PM   #26
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 3,195
Default

Quote:
Originally Posted by USR View Post
Hi, I’ve just tried sws-2.12.0.0-Darwin-x86_64-23871fdc, and noticed that the following actions don’t seem to be working properly.
Thanks for the report! It broke in 2.11, fixing.

Last edited by cfillion; 05-04-2020 at 01:31 PM.
cfillion is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.