Old 07-24-2010, 08:10 AM   #1
JohnnyMcFly
Human being with feelings
 
JohnnyMcFly's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,343
Default AcmeBarGig Shred 1.5x Public Beta released

August 25, 2010, Shred 1.5x Public beta

NEW BETA TODAY!
Shred 1.5x42Rev9

New features and a lot of tone shaping.
You can now save your preset to the templates folder and when you want to create a new Preset, you can base it off your template

I added a bunch of new presets, and have rolled out the start of the Ambient Presets..
Lemme know your thoughts..Also now is the time to submit presets for the final build because there is not going to be another before release, unless something catastrophic happens.

Link to download and info...
http://www.acmebargig.com/forums/vie...hp?f=82&t=1142
KM
__________________
http://www.acmebargig.com/

Last edited by JohnnyMcFly; 08-24-2010 at 11:14 PM.
JohnnyMcFly is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 08:17 AM   #2
Sigilus
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2,763
Default

nice!
Sigilus is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 10:13 AM   #3
JohnnyMcFly
Human being with feelings
 
JohnnyMcFly's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,343
Default

Thanks man..Looking forward to your feedback..
KM
__________________
http://www.acmebargig.com/
JohnnyMcFly is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 11:18 AM   #4
JohnnyMcFly
Human being with feelings
 
JohnnyMcFly's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,343
Default

Guys...
If the download you got has more than one file in the Rar then you have the wrong version. That was a version with some experimental stuff in it that did not work out. I have updated the download link to contain the right Shred version. There should be a single EXE in the Rar file..So, you'll have to go download again...

Sorry guys, I am a little tired I guess and not thinking as much as I should..
KM
__________________
http://www.acmebargig.com/
JohnnyMcFly is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 11:44 AM   #5
JonnyGinese
Human being with feelings
 
JonnyGinese's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Chattanooga, TN
Posts: 1,373
Default

Re-downloaded it and did some more tests.

I still and experiencing the same issue..
If i have my interface set to 48000/24bit the amp sounds different in Reaper then if the interface is set to 44100/24bit. BUT when its all bounced down to 44.1khz/16 bit... they both sound the same. So if you are running a session at 48000/24 ou won't be getting true bounce down sound.

-edit... just saw the other post where you mentioned it lacked the code to make them sound the same. I sent and e-mail to the e-mail in your contacts.. it came from Jon.Ginese (at) Gmail (dot) com which is my e-mail in my contacts.

Last edited by JonnyGinese; 07-24-2010 at 11:53 AM.
JonnyGinese is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 12:12 PM   #6
JohnnyMcFly
Human being with feelings
 
JohnnyMcFly's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,343
Default

AHH Ok thats my old email before we got AcmeBarGig.com

now its ken at acmebargig dot com

Thanks man for your input...At least all the heads in the version you now have, are really close to what they will sound like in the finished version..There will be a bunch of tweaks before then though. One notable exception is the clean sound in Quarter, For some reason that defaulted back to the original 1.06 settings, but they won't work with the new tonestack. It perfect opportunity for people to start to learn to tweak the tonestack...
>Customize Head>Define Tonestack>set the sliders. Actually slide the presence slider almost all the way back to the left...That is closer to what the Quarter clean sound is supposed to be..
km
__________________
http://www.acmebargig.com/
JohnnyMcFly is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2010, 08:45 AM   #7
Third Son
Human being with feelings
 
Third Son's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Kazoo
Posts: 288
Default Hey Hey Hey

This is really nice Ken...I do miss those presets though :-)

Paul
Third Son is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2010, 09:26 AM   #8
JonnyGinese
Human being with feelings
 
JonnyGinese's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Chattanooga, TN
Posts: 1,373
Default

questions about the Preampus plugins... you have your cab simulator that goes with them, but would i be crazy to use them into just some chorus/reverb sends?

What was there original design intended for? re-amp to a real cab, cab sim, etc?
JonnyGinese is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2010, 07:32 PM   #9
JohnnyMcFly
Human being with feelings
 
JohnnyMcFly's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,343
Default

They were an experimental approach to mixing and matching different components with different heads. We can all see the progression from the Preampus line as its technology is built into Shred's Customize head(FrankenAMP). They were intended to be used with a Cabinet sim...Or the Cabinet enhancer.

Thanks Third son, we are almost ready to release the preset enabled beta. We just want to make sure we have all the other functionality running before we introduce that. We learned from our last round of public betas in that this is very much step oriented. Each release will enable a little more functionality. Last time we just made it and released it. That approach had 2 main negatives. 1) As a result of the number of options available, people did not get the chance to explore them all, they were all just "there". This did not provide us any real useable feedback on them. Hence when release came, there was unseen flaws.
2) When a flaw was reported, we could not easily pinpoint its origins...

So, we decided at an early stage in development we were going to roll out the options one at a time. Truth be told, all the preset functionality is already there and working, we just have not enabled it yet. This is kind of a PITA approach, and it is not intended to piss anyone off, we just want to make sure that all functions in any and all areas are working correct.

Thanks guys for all your feedback, good or bad. This is after all not built for us, it is built for everyone. We hope it will become a true option for those who cannot afford, for whatever reason, a commercial sim.

So, next on the list after the current beta fixes is going to be custom head saving. So, you make your changes in the customize head options and save it as a head. The head can then be loaded like any other head. This is different than presets, although the same code base is at play.

The obvious question that people were asking is, why do I need to save a head, why not just save a preset. Well, say for example you have effects saved that you really like, and you had a custom head made that you also like. What this does is allow you to take the head and apply it to any preset. It functions exactly the same as loading an internal ABG head, but it is your own design.

KM
__________________
http://www.acmebargig.com/
JohnnyMcFly is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 02:21 AM   #10
JohnnyMcFly
Human being with feelings
 
JohnnyMcFly's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,343
Default

New beta is out: July 28, 2010 Version 1.5x39REV2.
I also took the time to record the new
Honken Vintage Clean
http://dl.dropbox.com/u/923791/Shred...ntageClean.mp3

Thanks for your help guys
KM
__________________
http://www.acmebargig.com/
JohnnyMcFly is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 03:38 AM   #11
sightlessness
Human being with feelings
 
sightlessness's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 911
Default

What are the settings for that Honken mp3?

What guitar are u using?

What pickup are you using?

Don't mean to disrespectful, the sound is VERY nice, but get a tuner man!
__________________
I want to live PEACEFULLY PLEASE WORLD "LEADERS" GET THIS DONE/LET IT BE FOR GOOD AND MAKE HISTORYYYYYYY! Thanks.
sightlessness is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2010, 11:15 PM   #12
JohnnyMcFly
Human being with feelings
 
JohnnyMcFly's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,343
Default

August 25, 2010, Shred 1.5x Public beta

NEW BETA TODAY!
Shred 1.5x42Rev9

New features and a lot of tone shaping.
You can now save your preset to the templates folder and when you want to create a new Preset, you can base it off your template

I added a bunch of new presets, and have rolled out the start of the Ambient Presets..
Lemme know your thoughts..Also now is the time to submit presets for the final build because there is not going to be another before release, unless something catastrophic happens.

Link to download and info...
http://www.acmebargig.com/forums/vie...hp?f=82&t=1142
KM
__________________
http://www.acmebargig.com/
JohnnyMcFly is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 10:30 AM   #13
JohnnyMcFly
Human being with feelings
 
JohnnyMcFly's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,343
Default

I got this report last night from another user, can anyone else confirm this behavior?

Thanks
KM

"Just tried the latest version of SHRED and it is freezing my computer. It will eventually load but takes 2-3 minutes and everything else pretty much grinds to a halt!??

I'm using Reaper in Windows XP Home."
__________________
http://www.acmebargig.com/
JohnnyMcFly is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 12:30 PM   #14
keys
Human being with feelings
 
keys's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: South Coast, England
Posts: 695
Default

Quote:
Originally Posted by JohnnyMcFly View Post
I got this report last night from another user, can anyone else confirm this behavior?

Thanks
KM

"Just tried the latest version of SHRED and it is freezing my computer. It will eventually load but takes 2-3 minutes and everything else pretty much grinds to a halt!??

I'm using Reaper in Windows XP Home."
Hi Ken, just tried a few presets here including one of my own from earlier beta and its working just fine as a vst in REAPER v3.66 - fantastic sound

windows Xp home SP3 on Intel Core2 6300 1.86GHz, 2GB RAM

Last edited by keys; 08-25-2010 at 12:35 PM.
keys is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 05:38 PM   #15
PRS
Human being with feelings
 
PRS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 115
Default

Quote:
Originally Posted by JohnnyMcFly View Post
I got this report last night from another user, can anyone else confirm this behavior?

Thanks
KM

"Just tried the latest version of SHRED and it is freezing my computer. It will eventually load but takes 2-3 minutes and everything else pretty much grinds to a halt!??

I'm using Reaper in Windows XP Home."


Same here. Took a few to even load. Slowed everything down.

Dell / WinXP / Reaper
PRS is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 06:46 PM   #16
JohnnyMcFly
Human being with feelings
 
JohnnyMcFly's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,343
Default

Thanks Keys..

PRS
Can I get your system details? If you don't mind,

Thanks
KM
__________________
http://www.acmebargig.com/
JohnnyMcFly is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 11:10 PM   #17
brucie
Human being with feelings
 
brucie's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Next to the Cathedral
Posts: 322
Default

No probs here, all seemed to work fine.

Windows XP Pro SP3 Intel Core2 6300 1.86GHz, 2GB RAM
brucie is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2010, 04:07 AM   #18
PRS
Human being with feelings
 
PRS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 115
Default

Quote:
Originally Posted by JohnnyMcFly View Post
Thanks Keys..

PRS
Can I get your system details? If you don't mind,

Thanks
KM




Sure thing Ken,


Win XP Home
P4 2.4ghz
2g ram



Hope that helps, PRS
PRS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.