Old 07-27-2019, 06:16 AM   #1
Men
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 9
Default The problem with sound

Hi guys!
Help to solve please the problem with the sound. Already checked all I could, but there is no sound. Does not play not MIDI, not audio files. I also tried the portable version, but nothing has changed. To start, I attached my audio settings to make it easier to solve the problem step by step.
thanks in advance!
Attached Images
File Type: png Screenshot_1.png (31.4 KB, 173 views)
Men is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2019, 06:39 AM   #2
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 15,088
Default

what if you change sample rate to 44100?
what if you use ASIO4ALL instead of WASAPI?
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2019, 06:48 AM   #3
domzy
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,473
Default

or what if you change the WASAPI mode to shared?
domzy is online now   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 03:19 AM   #4
Men
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by hopi View Post
what if you change sample rate to 44100?
what if you use ASIO4ALL instead of WASAPI?
I tried everything and change drivers and change 44100, still there is no result.
Men is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 03:25 AM   #5
domzy
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,473
Default

and nothing else is using the soundcard when you are trying Reaper? No webpages, videos etc?
domzy is online now   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 03:35 AM   #6
PelF
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2013
Location: CZE
Posts: 63
Default

Does another player work? VLC, Foobar etc.
PelF is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 03:39 AM   #7
Men
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 9
Default

A few days ago everything worked correctly. I installed another SO and then the sound was gone (I think the problem started with this). After restarting, I turn on only Reaper, and nothing else
Yes, everything works, even Сubase, players, everything
Men is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 02:05 AM   #8
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 18,941
Default

What do you have your record monitoring set to?Its the little triangle in the tcp - if you hover your mouse over it, its set to either on, off or auto. auto is easiest as it adapts to whether you waNT TO HEAR THE SOUND ALREADY ON THE TRACK OR MONITOR WHAT YOU ARE ENTERING INTO IT. sorry about capslock
__________________
Brexit Schmexit. Lets have a violent revolution instead. Bagsy the first go with a nuke! (Here, Moggy Moggy...)
ivansc is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 10:25 AM   #9
Men
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by ivansc View Post
What do you have your record monitoring set to?Its the little triangle in the tcp - if you hover your mouse over it, its set to either on, off or auto. auto is easiest as it adapts to whether you waNT TO HEAR THE SOUND ALREADY ON THE TRACK OR MONITOR WHAT YOU ARE ENTERING INTO IT. sorry about capslock
Recording monitoring is off.
Men is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2019, 07:24 AM   #10
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 18,941
Default

OK. Have you tried running it with record monitor in AUTO mode? I always do this so I dont ahve to keep changing it for either recording or playback. May not solve your issue but at least you will have one thing you know should work.

Also, what is an "SO"?
__________________
Brexit Schmexit. Lets have a violent revolution instead. Bagsy the first go with a nuke! (Here, Moggy Moggy...)
ivansc is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2019, 07:18 AM   #11
Men
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by ivansc View Post
OK. Have you tried running it with record monitor in AUTO mode? I always do this so I dont ahve to keep changing it for either recording or playback. May not solve your issue but at least you will have one thing you know should work.

Also, what is an "SO"?
I ran it with a recording monitor in AUTO mode, but no changes, unfortunately.
SO is Studio One)
Men is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2019, 02:58 AM   #12
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 18,941
Default

Aha! Sounds like the Studio One install changed something in weither windows audi settings, or your audio interface settings. Time to check up what might have changed without your realising
__________________
Brexit Schmexit. Lets have a violent revolution instead. Bagsy the first go with a nuke! (Here, Moggy Moggy...)
ivansc is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2019, 11:08 AM   #13
Men
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 9
Default

I think it’s because of SO, but I tried everything and nothing changes.
Men is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2019, 07:36 PM   #14
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 15,088
Default

looking at your picture I suspect the audio card is not capable of 48000
try 44100
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2019, 07:34 AM   #15
Men
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by hopi View Post
looking at your picture I suspect the audio card is not capable of 48000
try 44100
I tried does not help
Men is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2019, 02:26 PM   #16
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 15,088
Default

well if you don't even get audio out from a simple wav file then there is something very wrong with your set up....

In Windows sound [not reaper] what do you have set up as the primary sound device and what is set for input and output there and are the levels set for each?

Do you have VLC? Can you play a wav file in VLC?

let's find that out before we dig into reaper
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2019, 08:46 AM   #17
Men
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by hopi View Post
well if you don't even get audio out from a simple wav file then there is something very wrong with your set up....

In Windows sound [not reaper] what do you have set up as the primary sound device and what is set for input and output there and are the levels set for each?

Do you have VLC? Can you play a wav file in VLC?

let's find that out before we dig into reaper
Thanks for the answer!
Yes, VLC is losing to WAW.
CUbase, Studio One works for me without problems. And the settings at the very beginning of the topic have a screenshot.
Men is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2019, 12:03 PM   #18
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 15,088
Default

is realtek your only audio device?

if yes, go get ASIO4ALL and try it
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2019, 01:52 PM   #19
Men
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by hopi View Post
is realtek your only audio device?

if yes, go get ASIO4ALL and try it
Now I have the Asio4аll driver, but the problem remains.
Men is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.