Old 07-12-2010, 06:25 PM   #241
Jeronimo
Human being with feelings
 
Jeronimo's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Montreal, QC
Posts: 506
Default

It worked like a charm... I was installing it on the wrong place
Thanks!
Jeronimo is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2010, 02:51 PM   #242
ez_willis
Human being with feelings
 
ez_willis's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 601
Default

neat. you have no idea the hours i've logged trying to get my budget brass slingerland tuned properly with the perfect heads, then mic'ed up just right to get an acceptable snare sound in my crappy 12' x 12' room. i just installed DR and grabbed the first snare sample google pointed to and it sounds way better than the original track.

obviously the overheads still have a lot of the original snare in there. i guess it's not a total waste. and if it is, break it to me softly.
ez_willis is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2010, 05:55 PM   #243
Lokasenna
Human being with feelings
 
Lokasenna's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Calgary, AB, Canada
Posts: 6,239
Default

You could always use ReaComp to have your snare track duck out the overheads, so none of the crappy snare gets through.
Lokasenna is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2010, 08:00 PM   #244
ez_willis
Human being with feelings
 
ez_willis's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 601
Default

Quote:
Originally Posted by Lokasenna View Post
You could always use ReaComp to have your snare track duck out the overheads, so none of the crappy snare gets through.
lol. yes i could.

i'm just about finished with one of my songs. the snare ain't too bad on that, but i'm recording a friend's band and the snare sucks. this is an awesome thing. stoked i took the time to install it and figure out how to use it.

the snare samples i grabbed were from a thread at gearslutz. can you point me towards some kick samples in the area of hard rock'ish sounding, sort of.
ez_willis is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 05:29 PM   #245
rhythm_kitchen
Human being with feelings
 
rhythm_kitchen's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Northern California
Posts: 87
Default Gota Yashiki - the Funky Monk

This is an old CD+ but awesome. Groove activator Producer Series Vol 15 has a whole slew of single hits.

Now if someone can point me to the correct download link, that link provided on post one of page one (updated) couldn't complete on Firefox 3.6

You folks seem to be experts here. How do I open a vsti samplmatic5000 from a readrums vsti track once I close it? I've read the manual til I am blue in the face. I have 4 open and the blooming sampler has no audition button. Also -- my template folder is invisible. Why is this? In otherwords I can't drag readrums I downloaded into the folder because it doesn't exist? However Reaper sees it. Do I just resave it as a template (which is what I did but unfortunately I had edited it and added unneccessary tracks. Why is this folder invisible? End of OT. Check out Gota he is awesome.
__________________
RK

"The mind is like a parachute. It only functions when open."
rhythm_kitchen is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 05:40 PM   #246
Kundalinguist
Human being with feelings
 
Kundalinguist's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Toronto, Canada
Posts: 4,587
Default

You can access the Reaper folder from within Reaper itself under options.

If that's doesn't work, then you have to go to folder actions in your PC and make folders visible.

But I don't think that's the problem.

As for the rest of it, I'll let someone else step in to handle it.
__________________
Success is just one more plugin away! And happiness is as close as your next upgrade.
Kundalinguist is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 07:11 PM   #247
Greg_L
Human being with feelings
 
Join Date: May 2008
Posts: 57
Default

This is getting annoying. I can't make this thing work properly to save my life. I have version 1.09. Reaplacer "sees" files that aren't even in the folder anymore. For example, I can load a file I made called "new kick" a while back, but there's no "new kick" sample file in the folder. That thing has been deleted for months. Do I need to uninstall this thing and re-install a newer version? Where is the newest version? Preferably one that works.
Greg_L is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 07:23 PM   #248
ez_willis
Human being with feelings
 
ez_willis's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 601
Default

Quote:
Originally Posted by Greg_L View Post
This is getting annoying. I can't make this thing work properly to save my life. I have version 1.09. Reaplacer "sees" files that aren't even in the folder anymore. For example, I can load a file I made called "new kick" a while back, but there's no "new kick" sample file in the folder. That thing has been deleted for months. Do I need to uninstall this thing and re-install a newer version? Where is the newest version? Preferably one that works.
dude, even i figured this thing out.

try getting rid of it and re-installing. click on the link in dude's signature.
ez_willis is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 07:27 PM   #249
Greg_L
Human being with feelings
 
Join Date: May 2008
Posts: 57
Default

Quote:
Originally Posted by ez_willis View Post
dude, even i figured this thing out.

try getting rid of it and re-installing. click on the link in dude's signature.
This shit is an omen. It's telling me "Greg, do not sample replace anything!"
Greg_L is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 07:43 PM   #250
Greg_L
Human being with feelings
 
Join Date: May 2008
Posts: 57
Default

Lol. It's the same fucking crap.

It's seeing sample files that aren't even there anymore. What the fuck is going on here?
Greg_L is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 07:43 PM   #251
ez_willis
Human being with feelings
 
ez_willis's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 601
Default

Quote:
Originally Posted by Greg_L View Post
This shit is an omen. It's telling me "Greg, do not sample replace anything!"
it's an awesome program but i can't find any really good samples. give me some kick and snare samples.
ez_willis is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 07:44 PM   #252
ez_willis
Human being with feelings
 
ez_willis's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 601
Default

....and why are you trying to replace your drums? you get great drum sounds. or is it just a matter of conquering it?
ez_willis is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 07:47 PM   #253
Greg_L
Human being with feelings
 
Join Date: May 2008
Posts: 57
Default

Quote:
Originally Posted by ez_willis View Post
....and why are you trying to replace your drums? you get great drum sounds. or is it just a matter of conquering it?
Conquering. I just don't understand why this thing won't work. I mean, it halfway works with some old halfassed samples I made a year ago, but I can delete everything from the sample folder and Reaplacer still sees them somehow, and it won't let me add anything new. I can load the folder up with new sample files, and all it sees is that old shit. I'm about ready to smash something.
Greg_L is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 08:01 PM   #254
ez_willis
Human being with feelings
 
ez_willis's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 601
Default

are you sure you're working with the right folder? REAPER>DATA>DrumReaplacer? I have two folders in there, one for kicks and one for snares. find some free samples and put them in that folder and see if it helps.
Attached Images
File Type: jpg samps.jpg (60.4 KB, 320 views)
ez_willis is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 08:06 PM   #255
Greg_L
Human being with feelings
 
Join Date: May 2008
Posts: 57
Default

Quote:
Originally Posted by ez_willis View Post
are you sure you're working with the right folder? REAPER>DATA>DrumReaplacer? I have two folders in there, one for kicks and one for snares. find some free samples and put them in that folder and see if it helps.
I have to go C>Program Files>Reaper>Install Data

And in there, there's 2 Data files: "Data" and "Data_user"

And there's "effects" and "Effects_user"

WTF?
Greg_L is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 08:07 PM   #256
ez_willis
Human being with feelings
 
ez_willis's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 601
Default

. .

ez_willis is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 08:12 PM   #257
ez_willis
Human being with feelings
 
ez_willis's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 601
Default

Quote:
Originally Posted by Greg_L View Post
I have to go C>Program Files>Reaper>Install Data

And in there, there's 2 Data files: "Data" and "Data_user"

And there's "effects" and "Effects_user"

WTF?
wrong place. My Computer>C: Drive(or wherever reaper is)>(right click)Explore>Documents and Settings>**username>Application Data>REAPER>DATA>DrumReaplacer
ez_willis is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 08:22 PM   #258
Greg_L
Human being with feelings
 
Join Date: May 2008
Posts: 57
Default

Quote:
Originally Posted by ez_willis View Post
wrong place. My Computer>C: Drive(or wherever reaper is)>(right click)Explore>Documents and Settings>**username>Application Data>REAPER>DATA>DrumReaplacer
Lol. That's it ez!

I had no idea that Reaper location even existed. Fucking new fangled computers. I knew I had to be doing something wrong. Thanks dude, you rule!
Greg_L is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 10:18 PM   #259
ez_willis
Human being with feelings
 
ez_willis's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 601
Default

Quote:
Originally Posted by Greg_L View Post
Lol. That's it ez!

I had no idea that Reaper location even existed. Fucking new fangled computers. I knew I had to be doing something wrong. Thanks dude, you rule!
awesome!

now:
Quote:
Originally Posted by ez_willis View Post
give me some OF YOUR kick and snare samples.
D:
ez_willis is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2010, 07:08 AM   #260
Greg_L
Human being with feelings
 
Join Date: May 2008
Posts: 57
Default

Quote:
Originally Posted by ez_willis View Post
awesome!

now: D:
I'll try to make some this week.
Greg_L is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2010, 05:53 PM   #261
JohnB757
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Crucified View Post
is this working in windows 7? i had it going on xp just fine, then i switched to windows 7 and it doesn't seem to want to load the sample we were using. it is in the correct folder.
The file path in Win7 is Program Files(x86)\Reaper\InstallData\Effects..

I followed the directions and it is not showing up in the JS effects list. Am I doing something wrong?
JohnB757 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2010, 07:11 PM   #262
JohnB757
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by JohnB757 View Post
The file path in Win7 is Program Files(x86)\Reaper\InstallData\Effects..

I followed the directions and it is not showing up in the JS effects list. Am I doing something wrong?
Never mind...I found the correct path ~ similar to Vista. Its users\[username]\appdata\roaming\Reaper\effects

Loving Reaplacer and loving Reaper
JohnB757 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2010, 12:54 AM   #263
Freppo
Human being with feelings
 
Freppo's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 2
Default

Great plugin! I love it.
Thanks

Btw.. I know of a Jonas Eriksson from Umeå (which is also my hometown). Did you play bass in Refused?

/ Freppo
Freppo is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2010, 10:11 AM   #264
ez_willis
Human being with feelings
 
ez_willis's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 601
Default

Quote:
Originally Posted by Freppo View Post
Did you play bass in Refused?

/ Freppo
frikkin' LOVE that band!!! and the plug in.
ez_willis is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 10:27 AM   #265
AdamWathan
Human being with feelings
 
AdamWathan's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Cambridge, Ontario
Posts: 2,644
Default

This is probably a big request but is there any chance of getting the comments in the code translated to English? I would really love to experiment a bit with the code as far as tweaking the functionality a bit!
AdamWathan is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 11:08 AM   #266
Lokasenna
Human being with feelings
 
Lokasenna's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Calgary, AB, Canada
Posts: 6,239
Default

No need, it's all just "bork de bork bork bork". :P
Lokasenna is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 11:18 AM   #267
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 5,440
Default

Quote:
Originally Posted by AdamWathan View Post
This is probably a big request but is there any chance of getting the comments in the code translated to English? I would really love to experiment a bit with the code as far as tweaking the functionality a bit!
Hopefully I got most of it right. There's ambiguous terminology here (both in Swedish and in English) with the word "sample" which can refer to individual samples in an audio file, as well as a whole sampled audio file itself. I used the work "sampling" to denote the latter. I hope I got that right.

If I messed anything up, please tell me and I'll try to fix it.

Oh... the preamble holds a lot of thoughts about this and that (mostly related to playing samples), I left that out as I don't think it is vital to understand the workings of the code.
Attached Files
File Type: txt DrumReaplacer 1.0 mod.txt (23.7 KB, 257 views)
__________________
// MVHMF
I never always did the right thing, but all I did wasn't wrong...

Last edited by Fabian; 10-21-2010 at 12:21 PM.
Fabian is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 06:44 PM   #268
AdamWathan
Human being with feelings
 
AdamWathan's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Cambridge, Ontario
Posts: 2,644
Default

Thank you so much Fabian!! I owe you one!
AdamWathan is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 09:21 PM   #269
Kundalinguist
Human being with feelings
 
Kundalinguist's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Toronto, Canada
Posts: 4,587
Default

Quote:
Originally Posted by AdamWathan View Post
Thank you so much Fabian!! I owe you one!
Kidney?
__________________
Success is just one more plugin away! And happiness is as close as your next upgrade.
Kundalinguist is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2010, 07:47 PM   #270
wickerman
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 33
Default

Hate to keep bringing this thread up but I cannot seem to get the Drum Replacer loaded... I tried loading the test project and it says "JS:Jonas/DrumReplacer 1.0" could not be loaded. I followed the Read Me and put the Jonas folder into the Effects folder and the DrumReplacer folder into the data folder. The 3 drum tracks loaded no problem but DrumReplacer won't...
Anyone have any ideas???
wickerman is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2010, 02:16 AM   #271
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 5,440
Default

Quote:
Originally Posted by wickerman View Post
Hate to keep bringing this thread up but I cannot seem to get the Drum Replacer loaded... I tried loading the test project and it says "JS:Jonas/DrumReplacer 1.0" could not be loaded. I followed the Read Me and put the Jonas folder into the Effects folder and the DrumReplacer folder into the data folder. The 3 drum tracks loaded no problem but DrumReplacer won't...
Anyone have any ideas???
In Reaper, open the Actions dialog (default '?'), then filter on "Show Reaper" and run the command "Show REAPER resource path in explorer". Does this open the file explorer in the folder under which you put the Effects\Jonas and Data\DrumReaplacer folders? If so, at least that is fine.

Next, create a new project, create a track, click the tracks FX-button. Filter the Add FX dialog on "jonas". Does the "JS:Jonas/DrumReaplacer 1.0" show? If so, all is fine there, and there is some problem with the supplied test project.

Let us know how this works out, and we can take it from there.

PS. Note the spelling, it is "DrumReaplacer" with "ea". If you manually created folders, you may have gotten that wrong (as you did in your post)
__________________
// MVHMF
I never always did the right thing, but all I did wasn't wrong...
Fabian is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2010, 05:40 PM   #272
wickerman
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by Fabian View Post
In Reaper, open the Actions dialog (default '?'), then filter on "Show Reaper" and run the command "Show REAPER resource path in explorer". Does this open the file explorer in the folder under which you put the Effects\Jonas and Data\DrumReaplacer folders? If so, at least that is fine.

Next, create a new project, create a track, click the tracks FX-button. Filter the Add FX dialog on "jonas". Does the "JS:Jonas/DrumReaplacer 1.0" show? If so, all is fine there, and there is some problem with the supplied test project.

Let us know how this works out, and we can take it from there.

PS. Note the spelling, it is "DrumReaplacer" with "ea". If you manually created folders, you may have gotten that wrong (as you did in your post)
Thanks Fabian... I'll check it out and report back.

Cheers!

Geoff
wickerman is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2010, 07:01 PM   #273
wickerman
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 33
Default

Figured it out... thanks for your help Fabian!
wickerman is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2010, 07:51 PM   #274
wickerman
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by wickerman View Post
Figured it out... thanks for your help Fabian!
Ooops... so I was able to load DrumReaplacer... I've downloaded some drum samples... I click "Sample Source File" in DrumReaplacer and it does not allow me to select any sample .wav file... there's just a large white space and it doesn't point me anywhere.
I have reread most of this post and put some samples in REAPER/Data/DrumReaplacer (created this folder as it wasn't there) but that hasn't changed anything...

What am I missing???
wickerman is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2010, 05:52 AM   #275
wickerman
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by wickerman View Post
Ooops... so I was able to load DrumReaplacer... I've downloaded some drum samples... I click "Sample Source File" in DrumReaplacer and it does not allow me to select any sample .wav file... there's just a large white space and it doesn't point me anywhere.
I have reread most of this post and put some samples in REAPER/Data/DrumReaplacer (created this folder as it wasn't there) but that hasn't changed anything...

What am I missing???
Still can't sort this out... anyone???
wickerman is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2010, 06:06 AM   #276
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 5,440
Default

Quote:
Originally Posted by wickerman View Post
Still can't sort this out... anyone???
You do not even see the files supplied with the DrumReaplacer download? In my AppData\Roaming\REAPER\Data\DrumReaplacer I have two files, one named
--- choose file, .ogg or .wav
and another named
Snare_Pipeline_Grip_24_samples.wav.
If you don't even see those when you try to open a file from within DrumReaplacer, then something went wrong with your installation.

I think DrumReaplacer is hardcoded to look for sample files in the AppData\Roaming\REAPER\Data\DrumReaplacer, so you need to put all your samples there (I think).
__________________
// MVHMF
I never always did the right thing, but all I did wasn't wrong...
Fabian is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 11:04 AM   #277
wickerman
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by Fabian View Post
You do not even see the files supplied with the DrumReaplacer download? In my AppData\Roaming\REAPER\Data\DrumReaplacer I have two files, one named
--- choose file, .ogg or .wav
and another named
Snare_Pipeline_Grip_24_samples.wav.
If you don't even see those when you try to open a file from within DrumReaplacer, then something went wrong with your installation.

I think DrumReaplacer is hardcoded to look for sample files in the AppData\Roaming\REAPER\Data\DrumReaplacer, so you need to put all your samples there (I think).
Thanks again Fabian...I'm going to check that out tonight.
wickerman is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 08:08 AM   #278
Joe26
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Default Sample Rate issues

Hey guys, i've got a bunch of drum tracks i've recorded for a solo album with a sample rate of 96k. I went to use Drum Reaplacer and noticed that i was getting a slight delay with the replaced sound. After i fiddled around and changed the sample rate back to 44.1K, it seemed to fix the problem. Thought i'd ask if anyone had any thoughts as to why this would be the case?

Thanks, Joe.
Joe26 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2011, 12:48 PM   #279
Winfield
Human being with feelings
 
Winfield's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: The Underground Bunker
Posts: 540
Default

I've been having some timing issues as well. When rendering the output of DR the first part of the song the hits from DR will be a little early when compared to the original and the last part will be a little late. The song is a couple of minutes long.

A question: I've just recorded a rather sloppy performance velocity vice, and would like to reaplace the kick with something more even. How do I set it up?

Thank you
-W
__________________
"if DAWs are religions, REAPER is atheism" - The big J
Winfield is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2011, 01:19 PM   #280
TonE
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2009
Location: Reaper HAS send control via midi !!!
Posts: 1,833
Default

Can this drum replacer also output 'xf8' = Midi beat clock events? If no, are there any Reaper related solutions or Reaplugs which can do this?

In short:

input: Very short 1 sample length noise samples as a sequence, e.g. in 1/96th note distances
output: 'xf8' = midi clock events

Thanks in advance.
TonE is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.