Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER for Linux

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-29-2018, 06:28 PM   #1
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Default software ilok-manager in your linux? share your details?

I've read a few success stories, people with MX Linux,
and maybe others, would you please share your success stories,
or partial successes, so we can get this in the win column?

Will help knowing your kernel, wine version, distro, desktop environment,
daw, alsa or jackd, extras installed in wine along the way, along with
basic hardware, cpu, motherboard brand, or other relevant steps you took
Cheers
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2018, 01:09 AM   #2
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Default

Had a temporary success in Mint 18, the ilok-manager installed OK,
I installed AIR Music Tech's Boom drum machine, went to the
ilok-manager website, registered the software, and after finding it's
sound-set, it worked fine (in Reaper 5.961/wine-staging 3.21)

Next, I installed AIR's Hybrid3 synth, and when trying to register it,
errors started showing up, and then even Boom no longer can load.
Will be checking on a fresh wine in a little while.
Cheers
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2018, 08:48 AM   #3
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Default

It looks to me like something in Hybrid3's install regimen
modified the version of Apple's BonJour network tool,
which get's installed by i-lok -manager. I think Boom is
a much newer refugee from Pro Tools, than Hybrid3,
and Hybrid wanted an older BonJour.

Maybe it's just an oversite in programming that a regression
is allowed. The coders maybe thought it would be Pro Tools
forever an ever.

It can be a pain to deal with BonJour, because it can block
Reaper from starting in some scenarios, mDNSResponder may
be the nuisance tool. Might need to keep Reaper's
version-checking off. If I was in Seattle, I'd be sleepless.
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2018, 09:29 AM   #4
kytdkut
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 47
Default

Quote:
Originally Posted by 4duhwinnn View Post
Will help knowing your kernel, wine version, distro, desktop environment,
daw, alsa or jackd, extras installed in wine along the way, along with
basic hardware, cpu, motherboard brand, or other relevant steps you took
Cheers
I'm using it succesfully since last year IIRC. I posted this in another thread:

"It does not need any wine override. I've created the fresh wineprefix, ran 'License Support Win64.exe' and then ran '[...]/drive_c/Program Files (x86)/iLok License Manager/iLok License Manager.exe' and that was it. From there you login into your account and authorise things, then run the plugins (they have to be installed in the same wineprefix as the iLok manager) with LinVST or whatever and that's all"

I'm using Arch Linux, linux-ck 4.19.5, wine-tkg-git 4.21, i7 6700k, a 1060 6Gb card... don't know which of these specs are relevant, except maybe for the distro. First time I got it runing was with wine-staging, but it also worked with wine vanilla
kytdkut is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2018, 10:37 AM   #5
Klangfarben
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2016
Location: Los Angeles, CA
Posts: 668
Default

I'm on Manjaro/KDE with latest kernel 4.19.5-2, Wine-Staging 3.21-1 and just installed latest ilok manager under wine. I can't even get License Manager to open.

Are you by chance using 32-bit wine and ilok manager? I'm trying using 64-bit and no luck whatsoever.
Klangfarben is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2018, 03:57 PM   #6
kytdkut
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 47
Default

Quote:
Originally Posted by Klangfarben View Post
Are you by chance using 32-bit wine and ilok manager?
I'm not. What does it output when you start the application in a terminal emulator?
kytdkut is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2018, 07:00 PM   #7
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Default

Thanks for your update! I'll try some different
and more stable wines. Do you have any
AIR aiep3 plugins installed?
Cheers
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 06:12 AM   #8
Jack Winter
Human being with feelings
 
Jack Winter's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Luxembourg/Spain
Posts: 1,785
Default

I just managed to get this to work.

Archlinux, wine 3.21 with no overrides.

Steps (possibly ignore my use of a wine prefix, but on the other hand be careful with your activations so that you don't lose them)...

1. Create a new wineprefix only for soundtoys.
WINEPREFIX=~/.wvst-prefixes/soundtoys winecfg

2. Install soundtoys and ilok/bonjour.
WINEPREFIX=~/.wvst-prefixes/soundtoys wine ~/Software/Plugins/soundtoys/Soundtoys5_5.3.0.14027_64.exe

3. Run the ilok manager and activate the plugins to your local computer.
WINEPREFIX=~/.wvst-prefixes/soundtoys wine ~/.wvst-prefixes/soundtoys/drive_c/Program\ Files\ \(x86\)/iLok\ License\ Manager/iLok\ License\ Manager.exe

4. Add the needed LinVst .so files.
5. Start reaper and let it scan the plugins.

Note that this failed with wine staging 3.21, the reason I didn't get it working before. Seems not to start the needed "PaceLicenseDServices" service.

I do the following to manage my wine prefixes. It makes it easier to manage my windows plugins and overrides, but might also come at a theoretical or actual performance cost.

I created the ~/.wvst directory which I include in Reaper's VST scanning path. It's the only reference in the plugin scan path to my windows plugins.

Then I ran "ln -s ~/.wvst-prefixes/soundtoys/drive_c/Program\ Files/Vstplugins/Soundtoys ~/.wvst/soundtoys" to create a symbolic link to where the actual libs are located. I've similarly symlinked the VstPlugins directories of other prefixes in the same directory.

Wow, was somewhat doubting to ever seeing ilok working in wine! Am very pleased finally having access to echoboy and others in Reaper for Linux!
__________________
Reaper for Linux Documentation (WIP). Software: Archlinux/KDE, Fabfilter FX, Komplete 8, Nebula, Schwa/Stillwell, T-racks Max/Amplitube/SVX, etc. Gear: i7-2600k/4700HQ/16GB, RME Multiface/Babyface, Behringer X32, Genelec 8040,etc. :)
Jack Winter is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 08:52 AM   #9
Klangfarben
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2016
Location: Los Angeles, CA
Posts: 668
Default

Thanks so much for this step-by-step, Jack. Much appreciated for those of us still getting our feet wet in Linux.
Klangfarben is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 12:01 PM   #10
kytdkut
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 47
Default

Quote:
Originally Posted by 4duhwinnn View Post
Thanks for your update! I'll try some different
and more stable wines. Do you have any
AIR aiep3 plugins installed?
Cheers
Yes, Hybrid and Xpand!2. Other working iLok plugins that I have installed are:

Soundtoys 5 bundle
2016 Stereo Room - Eventide
Ultrachannel - Eventide
EQuivocate - Eventide (Newfangled Audio)
Time and Tone bundle - Softube

(all good one-time freebies except for Soundtoys)

I like to have a wineprefix only for iLok and these plugins because this program doesn't get along with wine overrides that are needed to get some other plugins working


Almost forgot: to get some graphics working in plugins like PanMan and FilterFreak run winetricks gdiplus on its wineprefix
kytdkut is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 06:44 PM   #11
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Default

Thanks to all for the extra infos. I went and got a little ssd
to install Arch Manjaro, it's updating at the moment,
and then I'll add wine, and see if I can replicate
these nice success stories. www.pluginboutique.com often has
a variety of AIR Music Tech products, usually with
a couple low-priced teasers, if anyone wants
to join in the fun, at little risk.
Cheers
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2018, 09:19 AM   #12
Jack Winter
Human being with feelings
 
Jack Winter's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Luxembourg/Spain
Posts: 1,785
Default

I'd urge you to be careful with this. Today I had problems starting the ilok license mgr. Now I get into it again, but my licenses went down a black hole... Maybe because I tried to start the whole thing under wine-staging, who knows.

But I'd say that some precautions are probably needed, and some intensive testing with a few licenses you don't care about.
__________________
Reaper for Linux Documentation (WIP). Software: Archlinux/KDE, Fabfilter FX, Komplete 8, Nebula, Schwa/Stillwell, T-racks Max/Amplitube/SVX, etc. Gear: i7-2600k/4700HQ/16GB, RME Multiface/Babyface, Behringer X32, Genelec 8040,etc. :)

Last edited by Jack Winter; 12-02-2018 at 09:44 AM.
Jack Winter is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2018, 11:49 AM   #13
Klangfarben
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2016
Location: Los Angeles, CA
Posts: 668
Default

Eek. Thank you for the heads up.
Klangfarben is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2018, 05:40 PM   #14
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Default

Using Arch wine 3.20, I was able to get AIR's Hybrid3,
Vacuum, and Boom installed
and authorized in the, ilok-manager, but during scanning,
newest Reaper-in-wine popped up an error saying the software
needed to authorize them was not available, even though
it was running with the authorizations displayed (so why would reaper
need something more?) Same result after shutting down
the manager, and retrying.

But it's a good refresher on using an Arch system.
With Enlightenment desktop, and 'yay' package manager,
it will be a keeper. I filled in a good supply
of plugins-san-drama, to enjoy, as the ilok science
gets better.

I notice that Hybrid and Vacuum asked if I wanted
to remove or repair the Bon Jour setup. I cancelled
the dialog one time, chose repair another time.
I doubt Bon Jour a blessing within linux-wine.
Maybe a gamer used to playing on a network would know
something.
Cheers
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2018, 05:16 AM   #15
Jack Winter
Human being with feelings
 
Jack Winter's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Luxembourg/Spain
Posts: 1,785
Default

I'm happy to report that soundtoys was fine enough to restore my licenses! Still as there appears to be a real risk of losing licenses, be careful!
__________________
Reaper for Linux Documentation (WIP). Software: Archlinux/KDE, Fabfilter FX, Komplete 8, Nebula, Schwa/Stillwell, T-racks Max/Amplitube/SVX, etc. Gear: i7-2600k/4700HQ/16GB, RME Multiface/Babyface, Behringer X32, Genelec 8040,etc. :)
Jack Winter is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2018, 09:15 AM   #16
Mcgiver69
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 71
Default

I'm using AvLinux 64 bits and just installed iLok and it recognized all my licenses no issues.
Mcgiver69 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2018, 11:05 AM   #17
Jack Winter
Human being with feelings
 
Jack Winter's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Luxembourg/Spain
Posts: 1,785
Default

Well I see all my licenses in the ilok manager. I can also install them into the local machine. For me the problem came the next day, when the local machine no longer had any valid licenses installed..

Maybe caused by running wine-staging in between, but not sure about that. What also puzzles me is that sometimes I have to run the manager a couple of times before it starts up, after that it starts up at first try. No real pattern I've discerned as to how this happens or not.

Also do you have a dongle, does that work?
__________________
Reaper for Linux Documentation (WIP). Software: Archlinux/KDE, Fabfilter FX, Komplete 8, Nebula, Schwa/Stillwell, T-racks Max/Amplitube/SVX, etc. Gear: i7-2600k/4700HQ/16GB, RME Multiface/Babyface, Behringer X32, Genelec 8040,etc. :)
Jack Winter is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2018, 11:22 AM   #18
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Default

Quote:
Originally Posted by Mcgiver69 View Post
I'm using AvLinux 64 bits and just installed iLok and it recognized all my licenses no issues.
Thanks for reporting success. Do your plugins run OK?
Is a Bon Jour dialog ever presented asking to repair or remove it?
Installing AIR Hybrid 3 presents that in my case.

Hybrid 3 is $1 at pluginboutique.com if you'd like to
(cautiously) test it.
Cheers

edit: would you describe your avlinux as mostly 'stock',
or having had significant updates before installing ilok-manager?
Have you noticed any interesting terminal output
from wine, when loading an iloked plugin?

Last edited by 4duhwinnn; 12-06-2018 at 11:40 AM.
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 04:55 AM   #19
Mcgiver69
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 71
Default

Quote:
Originally Posted by 4duhwinnn View Post
Thanks for reporting success. Do your plugins run OK?
Is a Bon Jour dialog ever presented asking to repair or remove it?
Installing AIR Hybrid 3 presents that in my case.

Hybrid 3 is $1 at pluginboutique.com if you'd like to
(cautiously) test it.
Cheers

edit: would you describe your avlinux as mostly 'stock',
or having had significant updates before installing ilok-manager?
Have you noticed any interesting terminal output
from wine, when loading an iloked plugin?
My avlinux is definitely stock, I installed the iLok-manager as a test because of this thread and found out that it worked right after installing and login in.

All plugins are working well with Reaper in Wine and Reaper in Linux and Linvst (Well not all plugins open in LinVst).
Mcgiver69 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 12:15 PM   #20
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Default

Thanks much for the confirmation. I think I'll try installing in
an avlinux in live session. Burned a dvd a few months back.
gmac has been churning out new avlinux versions every year for ages.
Cheers
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2019, 11:21 AM   #21
Tobbe
Human being with feelings
 
Tobbe's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Backe, Jämtland, Sweden
Posts: 354
Default

I don't get this ball running like you guys. I installed AVLinux and I could install iLok Manager so I can see my previous apps.

I tried to install Xpand2 but this comes up via terminal:

Code:
000b:fixme:winediag:start_process Wine Staging 4.3 is a testing version containing experimental patches.
000b:fixme:winediag:start_process Please mention your exact version when filing bug reports on winehq.org.
0009:fixme:heap:RtlSetHeapInformation (nil) 1 (nil) 0 stub
002b:fixme:heap:RtlSetHeapInformation (nil) 1 (nil) 0 stub
002b:fixme:advapi:DecryptFileW (L"C:\\users\\tobbe\\Temp\\{dadbcc76-2a7e-4f53-a77a-3868c51bdd80}\\", 00000000): stub
0009:fixme:ole:CoInitializeSecurity (0x32f5a8,-1,(nil),(nil),6,2,(nil),12288,(nil)) - stub!
0031:fixme:shell:SHAutoComplete stub
0031:fixme:shell:SHAutoComplete stub
0031:fixme:shell:SHAutoComplete stub
0031:err:richedit:ReadColorTbl malformed entry
0031:err:richedit:ReadColorTbl malformed entry
0031:err:richedit:ReadColorTbl malformed entry
0031:err:richedit:ReadStyleSheet skipping optional destination
0031:err:richedit:ReadStyleSheet skipping optional destination
0031:err:richedit:ReadStyleSheet skipping optional destination
0031:err:richedit:ReadStyleSheet skipping optional destination
0031:err:richedit:ReadStyleSheet skipping optional destination
0031:err:richedit:ReadStyleSheet skipping optional destination
0031:err:richedit:ReadStyleSheet skipping optional destination
0031:fixme:shell:BrsFolder_OnCreate flags BIF_NEWDIALOGSTYLE partially implemented
0031:fixme:shell:BrsFolder_OnCreate flags 10 not implemented
002b:fixme:advapi:DecryptFileW (L"C:\\users\\tobbe\\Temp\\{dadbcc76-2a7e-4f53-a77a-3868c51bdd80}\\", 00000000): stub
0009:fixme:wuapi:automatic_updates_Pause 
0030:fixme:advapi:DecryptFileW (L"C:\\ProgramData\\Package Cache\\{AEB475C2-FC86-4082-87D7-352DFB075B2C}v2.2.7.19000\\ContentComponents.msi", 00000000): stub
0030:fixme:advapi:DecryptFileW (L"C:\\ProgramData\\Package Cache\\{87716891-1EC0-46CC-8821-5A4DC75EEFD7}v2.2.7.19000\\VST32.msi", 00000000): stub
0030:fixme:advapi:DecryptFileW (L"C:\\ProgramData\\Package Cache\\{B9802F00-659C-4C21-9BA5-0958BAC6EFEF}v2.2.7.19000\\VST64.msi", 00000000): stub
0030:fixme:advapi:DecryptFileW (L"C:\\ProgramData\\Package Cache\\{C1149DC5-F5B9-455E-B6B3-B81D9B5C80A0}v2.2.7.19000\\Xpand!2FactoryContent.msi", 00000000): stub
0030:fixme:advapi:DecryptFileW (L"C:\\ProgramData\\Package Cache\\{710f4c1c-cc18-4c49-8cbf-51240c89a1a2}v8.0.61001\\vcredist.msi", 00000000): stub
0030:fixme:advapi:DecryptFileW (L"C:\\ProgramData\\Package Cache\\{710f4c1c-cc18-4c49-8cbf-51240c89a1a2}v8.0.61001\\vcredis1.cab", 00000000): stub
0030:fixme:advapi:DecryptFileW (L"C:\\ProgramData\\Package Cache\\{ad8a2fa1-06e7-4b0d-927d-6e54b3d31028}v8.0.61000\\vcredist64.msi", 00000000): stub
0030:fixme:advapi:DecryptFileW (L"C:\\ProgramData\\Package Cache\\{ad8a2fa1-06e7-4b0d-927d-6e54b3d31028}v8.0.61000\\vcredis1.cab", 00000000): stub
0030:fixme:advapi:DecryptFileW (L"C:\\ProgramData\\Package Cache\\AE703F885537559E7CF2E75977D1F22C234111E6\\License Support Win64.exe", 00000000): stub
0030:fixme:advapi:DecryptFileW (L"C:\\ProgramData\\Package Cache\\AE703F885537559E7CF2E75977D1F22C234111E6\\pace64.iss", 00000000): stub
0009:fixme:ntdll:NtLockFile I/O completion on lock not implemented yet
003e:fixme:ver:GetCurrentPackageId (0x32f040 (nil)): stub
003e:fixme:mscoree:parse_startup useLegacyV2RuntimeActivationPolicy=L"true" not implemented
003e:fixme:mscoree:get_runtime_info unsupported startup flags 2
003e:err:mscoree:RuntimeHost_Invoke Method System.AppDomain:CreateDomain raised an exception, hr=80131515
003e:fixme:mscoree:corruntimehost_Stop stub 0x143358
003e:err:mscoree:expect_no_runtimes Process exited with a Mono runtime loaded.
0009:err:msi:ITERATE_Actions Execution halted, action L"GetPathFromLaunchLocation" returned 1603
0009:fixme:wuapi:automatic_updates_Resume
wine-4.3 (Staging)

Why could it be different when some of us using the same distro? I don't get it.

Thanks in advanced
__________________
OS: Linux Mint XFCE 19.01, Reaper For Linux (64Bit) and native linux-vst plugins (16GB RAM) LSP-Suite, Drumgizmo, TpL-Plugins, LinuxSampler/Fantasia, Behringer U-PHORIA UMC22.
Tobbe is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2019, 09:15 PM   #22
osxmidi
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 536
Default

I needed winetricks msxml3 to install ILok with Wine Staging 4.3

You also seem to have some sort of path problem, I would suggest to delete the wineprefix and start again.

003e:err:mscoree:RuntimeHost_Invoke Method System.AppDomain:CreateDomain raised an exception, hr=80131515
003e:fixme:mscoree:corruntimehost_Stop stub 0x143358
003e:err:mscoree:expect_no_runtimes Process exited with a Mono runtime loaded.
0009:err:msi:ITERATE_Actions Execution halted, action L"GetPathFromLaunchLocation" returned 1603

Last edited by osxmidi; 03-17-2019 at 12:39 AM.
osxmidi is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 04:52 AM   #23
Tobbe
Human being with feelings
 
Tobbe's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Backe, Jämtland, Sweden
Posts: 354
Default

How is that possible when I have done new fresh installation? Is it Wine itself making this when it gets installed?

What happend to the apps I already have installed via Wine, do I have reinstall them again? Had little problem with Spitfire LABS and now I got it working again. Isn't there any repair app for Wine so everything gets in place?
__________________
OS: Linux Mint XFCE 19.01, Reaper For Linux (64Bit) and native linux-vst plugins (16GB RAM) LSP-Suite, Drumgizmo, TpL-Plugins, LinuxSampler/Fantasia, Behringer U-PHORIA UMC22.
Tobbe is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 05:41 AM   #24
osxmidi
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 536
Default

Quote:
Originally Posted by Tobbe View Post
How is that possible when I have done new fresh installation? Is it Wine itself making this when it gets installed?

What happend to the apps I already have installed via Wine, do I have reinstall them again? Had little problem with Spitfire LABS and now I got it working again. Isn't there any repair app for Wine so everything gets in place?
A lot of things are possible with Wine, depending on it's current state.

If you delete the wineprefix then yes anything that was installed into it will go.

Try installing winetricks msxml3 first and maybe redownload the iLok installer in case it got corrupted somehow and then try installing it (before thinking about deleting the wineprefix).

I got the same msi installer error (Wine Staging 4.3/MXLinux ie Debian Stretch) as you did in your thread and I installed winetricks msxml3 and then it was ok.
osxmidi is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 07:23 AM   #25
Tobbe
Human being with feelings
 
Tobbe's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Backe, Jämtland, Sweden
Posts: 354
Default

This is really fun NOT!

Can't install msxml3. Tons of errors.

First this one when I clicked msxml3
Code:
Note: command wget -q -O - http://ipinfo.io/Executing wget -q -O - http://ipinfo.io/ip
90.236.39.67 returned status 8.  Aborting.
Then...have renamed it...5 times. Doesn't help.
Code:
sha1sum mismatch!  Rename /home/tobbe/.cache/winetricks/msxml3/msxml3.msi and try again.
Whole terminal
Code:
You are using a 64-bit WINEPREFIX. If you encounter problems, please retest in a clean 32-bit WINEPREFIX before reporting a bug.
------------------------------------------------------
Gtk-Message: GtkDialog mapped without a transient parent. This is discouraged.
Using winetricks 20170101 - sha1sum: c844fda0cca25ac9ed0ed1b55cd138cab6a4af16 with wine-4.0 and WINEARCH=win64
Gtk-Message: GtkDialog mapped without a transient parent. This is discouraged.
Gtk-Message: GtkDialog mapped without a transient parent. This is discouraged.
Gtk-Message: GtkDialog mapped without a transient parent. This is discouraged.

(zenity:28353): Gtk-WARNING **: Allocating size to GtkDialog 0x55ad673aa290 without calling gtk_widget_get_preferred_width/height(). How does the code know the size to allocate?
Executing w_do_call msxml3
Executing load_msxml3 
Executing mkdir -p /home/tobbe/.cache/winetricks/msxml3
Executing cd /home/tobbe/.cache/winetricks/msxml3
Downloading http://download.microsoft.com/download/8/8/8/888f34b7-4f54-4f06-8dac-fa29b19f33dd/msxml3.msi to /home/tobbe/.cache/winetricks/msxml3
Gtk-Message: GtkDialog mapped without a transient parent. This is discouraged.
Executing cd /home/tobbe
Gtk-Message: GtkDialog mapped without a transient parent. This is discouraged.
Executing cd /home/tobbe/.cache/winetricks/msxml3
Downloading https://web.archive.org/web/http://download.microsoft.com/download/8/8/8/888f34b7-4f54-4f06-8dac-fa29b19f33dd/msxml3.msi to /home/tobbe/.cache/winetricks/msxml3
Gtk-Message: GtkDialog mapped without a transient parent. This is discouraged.
Executing cd /home/tobbe
------------------------------------------------------
sha1sum mismatch!  Rename /home/tobbe/.cache/winetricks/msxml3/msxml3.msi and try again.
------------------------------------------------------
Gtk-Message: GtkDialog mapped without a transient parent. This is discouraged.
What version of winestricks do you have installed? Mine is:
20170101 - sha1sum: c844fda0cca25ac9ed0ed1b55cd138cab6a4af16
__________________
OS: Linux Mint XFCE 19.01, Reaper For Linux (64Bit) and native linux-vst plugins (16GB RAM) LSP-Suite, Drumgizmo, TpL-Plugins, LinuxSampler/Fantasia, Behringer U-PHORIA UMC22.
Tobbe is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 07:26 AM   #26
Tobbe
Human being with feelings
 
Tobbe's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Backe, Jämtland, Sweden
Posts: 354
Default

Ha, found this little trick to install a newer version: sudo winetricks --self-update. Now msxml3 got installed and iLOK. Now it's turn for Xpand.
__________________
OS: Linux Mint XFCE 19.01, Reaper For Linux (64Bit) and native linux-vst plugins (16GB RAM) LSP-Suite, Drumgizmo, TpL-Plugins, LinuxSampler/Fantasia, Behringer U-PHORIA UMC22.

Last edited by Tobbe; 03-17-2019 at 08:24 AM.
Tobbe is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2019, 09:26 AM   #27
SuperEB
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 25
Default

I'm concerned about 'losing' licenses, has iLok Manager in WINE turned out to be safe for everybody?
SuperEB is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2019, 01:07 PM   #28
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Wink

In terms of 'jargon', I think licenses and activations are different.
You purchased a license.
The license allows 2 activations
The License manager displays the current status
of your activations, and allows/requires you to de-activate
and re-activate as needed, for times your system(s)
is changed, replaced, repaired etc.

There is an official company forum at kvr, user sbangs
is the AIR rep, and has helped people successfully

https://www.kvraudio.com/forum/viewforum.php?f=265

As long as the ilok license manager gui is responsive,
and displays the licenses you know you have, and their
activation status, I doubt there will be anything lost.
It is after all, a system designed for pro's with deadlines to meet,
having lawyers in their rollodex.
Screenshots of purchase steps, and manager displays
are good luck
Cheers
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2019, 02:02 PM   #29
SuperEB
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 25
Default

Quote:
Originally Posted by 4duhwinnn View Post
In terms of 'jargon', I think licenses and activations are different. You purchased a license. The license allows 2 activations
Thanks for clearing that up. I had seen another user post that they had lost their licenses. I didn't want to place them on my machine and then do something to break WINE/Linux, but it sounds like if something happened, it would be a matter of re-activating an existing activation of the same machine, right?
SuperEB is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2019, 01:31 AM   #30
4duhwinnn
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 408
Default

The strategerie I'm going to use, is to keep a separate wine
just for ilok software, as a learning environ, and find an ilok
licenser version that is predictable to set up and use.
And in the process, attempt activating plugins that are
extras, or duplicattes purchased too cheap to worry about.

I you have time and money invested in a working collection
of ilok software, I think using a separate computer
for linux and the separate licenses would be good,
and possibly opening a second ilok account to keep things
really separate. PACE has pretty invasive permissions,
and probably won't think in linux terms, so a dual-boot setup
using one motherboard might not thrive during experiments.
Linux and wine are easy enough to fix/update/replace,
but a commercial OS can rack up the man-hours
and frustrations in short order. The manager has
an ID system, so it's easy to see which computer the activations
are established. But when on Computer A, you couldn't
change the status of activations on computer B.

Cheers

Last edited by 4duhwinnn; 04-30-2019 at 01:43 AM. Reason: spellung an gramer
4duhwinnn is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2019, 01:45 AM   #31
Jack Winter
Human being with feelings
 
Jack Winter's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Luxembourg/Spain
Posts: 1,785
Default

Cut and paste from what I posted on linuxmusicians.com today.

FWIW, I did install my Soundtoys plugins in wine a few months ago. Initially I had no problems at all, but at some point it didn't find the licenses anymore. Maybe it was related to updating the wineprefix with a new wine version. Soundtoys were very understanding and gave me new licenses!

I'd urge a long testing period and some caution

I really ought to do some thorough testing of this, as I've gotten a lot of demo licenses from Soundtoys. Just been quite burnt out lately preferring other activities to messing with computers..
__________________
Reaper for Linux Documentation (WIP). Software: Archlinux/KDE, Fabfilter FX, Komplete 8, Nebula, Schwa/Stillwell, T-racks Max/Amplitube/SVX, etc. Gear: i7-2600k/4700HQ/16GB, RME Multiface/Babyface, Behringer X32, Genelec 8040,etc. :)
Jack Winter is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.