Old 07-10-2019, 06:58 PM   #1
Tjspahr1
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2018
Location: United States
Posts: 7
Default Computer Path/VST Question

I currently have Reaper and several plugins on the main solid state drive of my computer. It hsa about 140ish GB free at the moment. I have a Samsung 1TB drive that I originally planned on using exclusively for Reaper/plugins...but was lazy and never set it up until yesterday. I'm a guitar player, and just picked up a Fishman midi pickup, and have a subscription for the EastWest sound library that looks like it can be pretty space intensive...which is another good reason to utilize the Samsung drive.

Here's the question: Would it be best for me to uninstall Reaper/plugins, and re-install everything on the new drive? It seems like things won't be "connected" otherwise. Is there an easy fix that I'm just not considering? If not, what's the RIGHT way to fix if there will be a problem?

I don't buy the whole "there are no stupid questions" mantra...but I'm at the apex of my computer knowledge. So be afraid. Be very afraid.

Thanks in advance,
Tom
Tjspahr1 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 07:22 PM   #2
cstooch
Human being with feelings
 
cstooch's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 115
Default

Your VSTs can be anywhere, and you can have multiple VST folders. Are you aware of that? You change that in Preferences -> Plug-ins -> VST. Just add on a folder in there, separated by a semi-colon, as it says.

You can have Reaper and some VST on one drive.. and more VSTs on another. Or you could have Reaper on one drive, the VSTs scattered around on other drives. Whatever you feel like. Speed wise (talking mainly about how fast a project loads), I'm sure there's a more optimal way to do it if your projects get a little crazy, but this should work for most purposes.

I personally have Reaper on one SSD, and then some VSTs and presets for the VSTs on a regular spin drive.
cstooch is online now   Reply With Quote
Old 07-11-2019, 02:40 PM   #3
Tjspahr1
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2018
Location: United States
Posts: 7
Default

cstooch,

Thanks a milliion! I'll set up the midi pickup, give it a try, and report back with the results!
Tjspahr1 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2019, 07:20 PM   #4
MusoBob
Human being with feelings
 
MusoBob's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 919
Default

Here's another way to move plugins
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=221801#16
__________________
ReaTrakStudio Chord Track for Reaper forum
www.reatrak.com
MusoBob is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.