Old 12-27-2016, 01:09 PM   #41
AugerJ
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 304
Default

Quote:
Originally Posted by Vagalume View Post
Was any of you able to change anything in this theme?
Font color and one or two images.
AugerJ is online now   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 01:19 PM   #42
Vagalume
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 331
Default

I don't understand what I am doing wrong. Can u tell the structure of your Theme in the Colortheme folder?

This is mine in C:\Users\Myuser\AppData\Roaming\Reaper\ColorThemes

Have you got the same ??
subefotos

Last edited by Vagalume; 12-27-2016 at 01:38 PM.
Vagalume is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 01:46 PM   #43
AugerJ
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 304
Default

Quote:
Originally Posted by Vagalume View Post
Can u tell the structure of your Theme in the Colortheme folder?

This is mine in C:\Users\Myuser\AppData\Roaming\Reaper\ColorThemes
subefotos
About right.
Except there's no folders there. Only files .ReaperTheme and .ReaperThemeZip.
So, the encircled items on your screenshot should be added to a zip-archive Black2.ReaperTheme.zip which then should become Black2.ReaperThemeZip. That's what I would do. Off course having the file(s) and/or folder(s) backed up first.
And I don't insist on that particular name )
AugerJ is online now   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 02:04 PM   #44
Vagalume
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 331
Default

Do you mean this?

Vagalume is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 02:58 PM   #45
AugerJ
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 304
Default

Quote:
Originally Posted by Vagalume View Post
Do you mean this?

Almost done. If you now lose the dot before Zip (changing the file extension from .Zip to .ReaperThemeZip), you should get working Black2.ReaperThemeZip .
AugerJ is online now   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 04:14 PM   #46
Vagalume
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 331
Default

My English sucks. I don't understand anything, I was trying to edit de rtconfig.txt, I can't do it,doing so. Walter and all this stuff is not for me ... |~#¬€|~¬#~¬~

Ty for your effort.
Vagalume is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2016, 03:29 AM   #47
Vagalume
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 331
Default

I was desperate ... but now I have found a way to make the changes in the rtconfig.txt work.

I uncompress the Black.ReaperThemeZip
I add a dot: Black.ReaperTheme.Zip
I uncompress the zip file.
I get one folder and a file called Black.ReaperTheme
I go into the folder, there I edit the rtconfig and I compress everything again with the zip file. Finally I take off the dot to have again a:
Black.ReaperThemeZip


It's really tedious but it works.
Vagalume is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2016, 10:11 AM   #48
chip mcdonald
Human being with feelings
 
chip mcdonald's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: NA - North Augusta South Carolina
Posts: 3,463
Default

Simple, doesn't attack my eyes, nothing garish. Well done!
__________________
]]]>- guitar lessons - www.chipmcdonald.com-<[[[
Experiencing Guitar: Essays from Teaching by Chip McDonald https://www.amazon.com/dp/1521877823..._QZJxAbA4GVDC1
chip mcdonald is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2017, 05:18 PM   #49
Rusty Falcon
Human being with feelings
 
Rusty Falcon's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Alabama
Posts: 341
Default

Really like this theme, but would like to move the track labels in the MCP to the BOTTOM of the tracks for more consistency where they end up.

Is there a simple method to do this ?
__________________
PRS 2014 Brushstroke 24 / PRS 2008 Custom 24 / Axe-FX 2
Reaper / RME HDSP Multiface 1 / Tannoy 502s / Monoprice 10" Subwoofer
Hughes and Kettner Tubemeister 18 and 1x12 cab
Rusty Falcon is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2017, 11:58 AM   #50
jbraner
Human being with feelings
 
jbraner's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Edinburgh
Posts: 177
Default

Hi Sergy,


I like your Blackmore theme a lot. The only thing I'd change is the meters - as I prefer the old fashioned green/yellow/red meters (or at least just green) instead of the blue ones.


I'm very new to Reaper, and very new to modifying these themes, so I can't figure out how to do this.


The "action: theme tweaker" - VU meter settings don't change the theme, so I tried to edit the theme files as discussed here
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=172341


I'm still not having any luck though.
I renamed all the "meter" files (hoping that the theme tweaker settings would start to work) but that doesn't help.


The "action: show theme element finder" shows two items that look like what I want to change.
meter_ol_v
meter_ol_tcp
but where do I find these?


Could you (or someone) please point me in the right direction to where to change these meter colours?


I know we can ask you (nicely) to do it - but I don't mind trying it myself - I'm just stuck as to where to look.

EDIT - also, how do I change the little grey indicator on the pan knobs - to white? (for better visibility)

Thanks

Last edited by jbraner; 12-26-2017 at 02:10 PM.
jbraner is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2017, 07:07 AM   #51
jbraner
Human being with feelings
 
jbraner's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Edinburgh
Posts: 177
Default

OK - I found out how to change the meters. I just deleted all the meter png files, and now the theme tweaker settings work.


The secret is - to edit the "ReaperTheme" file, and down at the bottom point it to the correct path for the png files etc.
I had changed the name of the theme file and the folder (to Blackmore-JB) so it was looking in the original location.




The only thing left is - there is a text readout in the TCP meters, and it's not legible with my green (and yellow and red) meters. If I could change it (from grey) to bright white - that would be wonderful.


Also - I'd still like to change the "notch" on the pan knob from black to white - to make it more readable. I don't really see where to do this either - but I know it's in there somewhere...
jbraner is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2018, 01:22 AM   #52
sergy172
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 89
Default

BlackB.
The Black theme with more dark waves.
sergy172 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2018, 10:36 AM   #53
Plazma
Human being with feelings
 
Join Date: May 2014
Posts: 274
Default

Sergy172 - thank you. Great update.
__________________
Reaper 64bit ~ Win 10 64bit | www.pennysound.co.za (Free & commercial Omnisphere patches)
Plazma is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2018, 01:02 PM   #54
sergy172
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 89
Default

How to make such "tint track (mixer) panels backgrounds" fragment in theme v.4?
I ask not for instructions, but a ready-made working code. Maybe, TCP and MCP section from rtconfig.

Last edited by sergy172; 06-10-2018 at 01:25 PM.
sergy172 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2018, 06:48 AM   #55
sergy172
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 89
Default

Please help.
sergy172 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2018, 01:31 AM   #56
cubic13
Human being with feelings
 
cubic13's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Near Serre-Ponçon lake, french Alps
Posts: 661
Default

You can't, and it's all the purpose of the new Reaper 5 tint scheme.

Previously, either the whole panel background was tinted or not, according to the way the Tint track panel backgrounds option was set. With the new scheme, you can adjust the way parts of the panels are tinted,
playing with both the transparency and the tint of them. In your case, and if you decide to use the Reaper 5 tint scheme, the right side of the tcp_bg/tcp_bgsel/envcp_bg/envcp_bgsel.png files is involved, as well as the overall tint
and transparency of the tcp_namebg.png one. So, I would suggest the following :

1) at the very beginning of the rtconfig.txt, add the following non Walter instruction :

version 5

2) Adjust both the background tint and transparency of the files mentioned above. For your theme, I have joined two examples of what could be done for this : I have set them so as their resulting tint is more or less the same
as the tcp label background one when its tint is activated. They are not perfect : when the Tint track panel backgrounds option is disabled, the result is too dark. So, you'll probably have to adjust all this on your end,
while playing also with the background tint and transparency of the tcp_namebg.png file.

HTWH...
Attached Images
File Type: png tcp_bg.png (580 Bytes, 41 views)
File Type: png mcp_bg.png (1.2 KB, 36 views)
__________________
DAW : i7-870|P7P55D-E|16 Gb|2 HDD 1 Tb|W7Pro SP1(64)|E-Mu 1616m PCIe + Behringer ADA8000
Soft : Reaper(64)|Cubase 5-6.5(64)|Emulator X3 & several other VSTis (2 bridged)...
Gear : VMK-188+|MPD32|ME30P|Korg 05R/W|Roland D110|Yamaha TX802|Pre-MIDI stuff...
cubic13 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2018, 01:12 PM   #57
sergy172
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 89
Default

"version 5" not worked.
Items transparent corrupt.
This was written earlier.
"Version 4" need.
sergy172 is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2018, 11:42 AM   #58
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 384
Default

in version 4 it's a setting under Reaper's preferences:
Options
-- Preferences
---- Appearance
------ Track Control Panels
first 2 check boxes at the top of that window decide if color is applied to the just the track label, the whole panel or both.

see attachment:
Attached Images
File Type: png Preferences.png (52.6 KB, 42 views)

Last edited by lucas_LCS; 06-17-2018 at 07:11 PM. Reason: fixed typo
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2018, 09:27 AM   #59
sergy172
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 89
Default

lucas_LCS
Apparently, you did not understand me.
Read more carefully.
sergy172 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2018, 12:53 AM   #60
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 384
Default

Quote:
Originally Posted by sergy172 View Post
lucas_LCS
Apparently, you did not understand me.
Read more carefully.
I thought you were trying to color the background of the track or mixer control panels.
Are you trying to color the background of the individual track media items or the entire lane the media items are on?
those colors are selected in the theme tweaker window called:
Media Item Background
there are 4 of them
- unselected odd tracks
- unselected even tracks
- selected odd tracks
- selected even tracks

see attached pic:
Attached Images
File Type: png MediaItemsBGcolor.png (16.0 KB, 10 views)
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.