Old 03-31-2020, 06:06 AM   #7801
Funkybot
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,202
Default

Quote:
Originally Posted by tdc View Post
Hi Funkybot...All seems to be working like I think it should, except for the FX Mapping. I have checked the names and they match. It seems that when I press the top Left bank button, nothing changes. ? Where does the code for this toggling reside - CSI files or the MFT editor?
Hi tdc, the FX Mappings are setup using the "Focused FX Navigator" so when you open one of the plugins and focus it's GUI, it should just automatically be mapped to the MFTwister's first bank. Focused FX isn't 100% reliable at the moment, but works the vast majority of the time. Is it not working at all for you?

The top-left button is there in case you want to quickly flip back to the Reaper assignments for those widgets when you have an FX Focused and then want to flip back.

Last edited by Funkybot; 03-31-2020 at 07:36 AM.
Funkybot is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 07:29 AM   #7802
Cragster
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Location: Quakertown PA USA
Posts: 406
Default

Quote:
Originally Posted by UNdark View Post
*bump*

Hi mixmonkey / anyone - do you have a working version of the MCU jog wheel mst and zon please?
Check out page 194 post# 7747 of this thread . My zone and mst is posted there if you wanna have a look at my jog wheel set up. It works good for me.
Cragster is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 12:24 PM   #7803
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 4,921
Default

New builds are up.

EuCon improvements, mostly with switching projects, seems best if you launch by double clicking .RPP, then you can switch between projects OK, at least here

You will need both dlls/dylibs AND you will need to modify your EuCon CSI.ini entry - see supplied CSI.ini for an example.

Let me know what happens
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 12:37 PM   #7804
Funkybot
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,202
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
New builds are up.

EuCon improvements, mostly with switching projects, seems best if you launch by double clicking .RPP, then you can switch between projects OK, at least here

You will need both dlls/dylibs AND you will need to modify your EuCon CSI.ini entry - see supplied CSI.ini for an example.

Let me know what happens
What happened? Well first I forgot to install the Eucon.dll's. Request: can you go back to including that in your sig? Or even better, just begin bundling it in the main CSI.dll?

But after I sorted that out and followed your instructions it works great! Opened an RRP from the File Explorer then switched projects with no crashes or errors. Created a new blank project in Reaper then switched projects with no crashes or errors. Everything looking good so far!
Funkybot is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 01:02 PM   #7805
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 4,921
Default

Quote:
Originally Posted by Funkybot View Post
What happened? Well first I forgot to install the Eucon.dll's. Request: can you go back to including that in your sig? Or even better, just begin bundling it in the main CSI.dll?
The sig only allows 3 lines, so can't do that.

Don't want to put it in the general -- confusing for folks without EuCon.

However, did do one small step -- the link to the EuCon software is in the main CSI download description, at least it's something

Quote:
Originally Posted by Funkybot View Post
But after I sorted that out and followed your instructions it works great! Opened an RRP from the File Explorer then switched projects with no crashes or errors. Created a new blank project in Reaper then switched projects with no crashes or errors. Everything looking good so far!
Fantastic, please continue to stress it out and see if it breaks
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 01:05 PM   #7806
Funkybot
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,202
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Fantastic, please continue to stress it out and see if it breaks
Definitely will do! The more it works, the more I'll use it.
Funkybot is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 01:41 PM   #7807
audio2u
Human being with feelings
 
audio2u's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Sydney
Posts: 159
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Please post the contents of your CSI.ini file.
Geoff, here ya go....

Page "audio2u" FollowTCP NoSynchPages UseScrollLink NoTrackColoring { 0 0 0 }
MidiSurface "MCU" 2 0 "MCU.mst" "MCU" NoZoneLink NoAutoMapSends NoAutoMapFX AutoMapFXMenu AutoMapFocusedFX
MidiSurface "MCU test" 2 0 "MCU.mst" "MCU" NoZoneLink NoAutoMapSends NoAutoMapFX AutoMapFXMenu AutoMapFocusedFX

Quote:
Originally Posted by tdc
Hey Bruce - sorry to hear of your trials. Emerging tech is always challenging. As a fellow Sydney-sider, I would be happy to chat locally if you wished, phone or Skype/facetime.
tdc,
Thanks for the offer. I work in a studio in North Sydney (and yes, we're still open for business, believe it or not). However, this line of questioning is for my home setup. But happy to chat. I'll pm you.
__________________
Cheers,
Bruce.
audio2u is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 02:01 PM   #7808
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 4,921
Default

Quote:
Originally Posted by audio2u View Post
Geoff, here ya go....

Code:
Page "audio2u" FollowTCP NoSynchPages UseScrollLink NoTrackColoring { 0 0 0 }
MidiSurface "MCU" 2 0 "MCU.mst" "MCU" NoZoneLink NoAutoMapSends NoAutoMapFX AutoMapFXMenu AutoMapFocusedFX 
MidiSurface "MCU test" 2 0 "MCU.mst" "MCU" NoZoneLink NoAutoMapSends NoAutoMapFX AutoMapFXMenu AutoMapFocusedFX
See those 2 0 sections in both surface lines -- that's a no go.

You can only have one surface per Midi port.

Not sure if that is your problem, but it is definitely incorrect.

Try removing one whole surface line and see what happens.
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 04:36 PM   #7809
Funkybot
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,202
Default

This is probably another EuCon known issue, but any centered pans initialize as fully left. The first pan movement you make on the surface will jump your Reaper pan position 100% left, but afterwards, everything works. Any non-centered pans initialize correctly.

Second issue: after closing Reaper, only the first 3 faders are returning to their minimum value. The last 5 faders remain where they were.

EDIT
Issue 2 sometimes works as expected. Even in the same project. Not sure what the difference is.

Last edited by Funkybot; 03-31-2020 at 04:58 PM.
Funkybot is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 04:37 PM   #7810
tdc
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Sydney
Posts: 336
Default

Quote:
Originally Posted by audio2u View Post
tdc,
Thanks for the offer. I work in a studio in North Sydney (and yes, we're still open for business, believe it or not). However, this line of questioning is for my home setup. But happy to chat. I'll pm you.
Hi Bruce, thats quite a coincidence, as I am in North Sydney also. Speak on PM's.
tdc is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 09:03 PM   #7811
tdc
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Sydney
Posts: 336
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
New builds are up.

EuCon improvements, mostly with switching projects, seems best if you launch by double clicking .RPP, then you can switch between projects OK, at least here

Let me know what happens
Can confirm here Geoff that this new build does not cause the crash I was getting yesterday when switching projects.

(Is there a way to see the version number of these builds?, would be helpful with bugging out as we move forward)
tdc is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 09:08 PM   #7812
tdc
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Sydney
Posts: 336
Default EuCon Build - quirks

Quote:
This is probably another EuCon known issue, but any centered pans initialize as fully left. The first pan movement you make on the surface will jump your Reaper pan position 100% left, but afterwards, everything works. Any non-centered pans initialize correctly.
Confirmed - same behaviour here with S3

Quote:
Second issue: after closing Reaper, only the first 3 faders are returning to their minimum value. The last 5 faders remain where they were.
Confirmed - similar behaviour here with S3, though I get the first 9 returning upon close. If I close all projects, but leave reaper open, all faders reset. (Actually, it appears obituary the number of faders being reset to -inf.)

Last edited by tdc; 03-31-2020 at 09:33 PM.
tdc is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 09:19 PM   #7813
Funkybot
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,202
Default

Quote:
Originally Posted by tdc View Post
(Is there a way to see the version number of these builds?, would be helpful with bugging out as we move forward)
I personally append the date to the file name, and if there's two builds in a day, label both separately. It's not often, but there have been a few times where things got a little wonky and I had to downgrade to the last working version.
Funkybot is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 09:50 PM   #7814
tdc
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Sydney
Posts: 336
Default

Quote:
Originally Posted by Funkybot View Post
I personally append the date to the file name, and if there's two builds in a day, label both separately. It's not often, but there have been a few times where things got a little wonky and I had to downgrade to the last working version.
Do you mean renaming the dylib / dll files?
tdc is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 10:17 PM   #7815
tdc
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Sydney
Posts: 336
Default OSC Dropping Offline

Hi Geoff,

I am finding that the OSC Module is dropping offline if I go into the prefs and adjust something, causing CSI to refresh. I have three surfaces I am working on:
  1. OSC (iPad)
  2. Midi Fighter Twister
  3. Avid S3 EuCon

The MFT and S3 come back fine but dear OSC doesn't. Only able to restore functionality if I reboot Reaper.

Attached is my CSI folder;CSI_TDC_200401-1600.zip
tdc is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 01:07 AM   #7816
tdc
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Sydney
Posts: 336
Default EuCon Feedback Messages

Hi Geoff,

Is there a list of available feedback messages for EuCon given that the .mst for EuCon is hidden at present?

I was wanting to set the display of my Transport to be updated with the TimeDisplay.

Thanks,

Tony
tdc is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 03:57 AM   #7817
audio2u
Human being with feelings
 
audio2u's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Sydney
Posts: 159
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
See those 2 0 sections in both surface lines -- that's a no go.

You can only have one surface per Midi port.

Not sure if that is your problem, but it is definitely incorrect.

Try removing one whole surface line and see what happens.
Geoff,
Nah, made no difference.
I've created a short screen capture (no audio) so you can see what's happening.
https://youtu.be/tvP6Wu7tjFY
__________________
Cheers,
Bruce.
audio2u is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 05:04 AM   #7818
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 4,921
Default

Quote:
Originally Posted by Funkybot View Post
This is probably another EuCon known issue, but any centered pans initialize as fully left. The first pan movement you make on the surface will jump your Reaper pan position 100% left, but afterwards, everything works. Any non-centered pans initialize correctly.

Second issue: after closing Reaper, only the first 3 faders are returning to their minimum value. The last 5 faders remain where they were.

EDIT
Issue 2 sometimes works as expected. Even in the same project. Not sure what the difference is.
Yes, now that things are getting stable, that whole initialization / update thing is next up.
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 05:04 AM   #7819
Funkybot
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,202
Default

Quote:
Originally Posted by tdc View Post
Do you mean renaming the dylib / dll files?
No. Just the zip file.
Funkybot is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 05:10 AM   #7820
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 4,921
Default

Quote:
Originally Posted by tdc View Post
Hi Geoff,

I am finding that the OSC Module is dropping offline if I go into the prefs and adjust something, causing CSI to refresh. I have three surfaces I am working on:
  1. OSC (iPad)
  2. Midi Fighter Twister
  3. Avid S3 EuCon

The MFT and S3 come back fine but dear OSC doesn't. Only able to restore functionality if I reboot Reaper.

Attached is my CSI folder;Attachment 39932
Thanks for testing !

Yes, initialization / updates are next up, now that things are more stable.

OSC is a known issue, needs a bit of redesign
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 05:21 AM   #7821
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 4,921
Default

Quote:
Originally Posted by audio2u View Post
Geoff,
Nah, made no difference.
I've created a short screen capture (no audio) so you can see what's happening.
https://youtu.be/tvP6Wu7tjFY
Thank for the video, can now see what's happening.

Do not add the MCU -- the first step in your video.

Read the Installation instructions (wiki link is in sig below).

Also notice you did not set up Midi ports, that is necessary as detailed in the instructions..

Let us know what happens.
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 05:28 AM   #7822
tdc
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Sydney
Posts: 336
Default EuCon - Fader Touch Issue

EuCon has not crashed here in the studio after hours of configuration and tweaking Geoff. [Update: I have been able to replicate this issue with OSC also. I can put a track into Latch Mode, with the transport stopped or running, and if I touch a fader in EuCon or OSC land, CSI Console reports a touch, but the automation does not go into Latch Write.

I started to do some further real-world testing to see how I could automate a large project, and have noticed an issue that is related to fader "touch" messages i think.

Lets say my volume envelope is at -0dB unity. If I am in Touch Mode, and the transport is running, and I perform a fade to -inf dB then let go of the fader, the fader returns to -0dB over the transition return time I have set.

But, then with the transport still running, I again touch the fader (but not move it up or down) to now make a slight gain boost, the fader and envelope jump to -inf dB and stay there until such time as I move the fader enough to generate a new level message (which due to the fact that the physical fader is at -0) and shoots the Reaper fader and envelope to -0 dB again.

Here is a screenshot of the resultant envelope.



Further testing reveals that there is also a discontinuity when a channel is in automation mode "Read" and you touch the fader on the S3 Surface. In this instance, the fader is allowed to be moved but does not register as a move on the Reaper Mixer, and is left dangling at an incorrect level until a new automation breakpoint is hit or transport is started or stopped

Last edited by tdc; 04-01-2020 at 07:18 PM. Reason: Further learnings #2
tdc is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 05:29 AM   #7823
tdc
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Sydney
Posts: 336
Default

Quote:
Originally Posted by Funkybot View Post
No. Just the zip file.
Gotcha. thanks.
tdc is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 05:30 AM   #7824
tdc
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Sydney
Posts: 336
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Thanks for testing !

Yes, initialization / updates are next up, now that things are more stable.

OSC is a known issue, needs a bit of redesign
Great Geoff - so long as you are aware of it.
tdc is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 05:30 AM   #7825
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 9,636
Default

The current version seems to stop working for me when I select a track in Reaper. In the screencapture, I first add a few tracks, ok, but when I select track 12 as can be seen, the track names disappears from the (virtual) display and my 'faders' (BCR rotaries) jump back to zero.
https://i.imgur.com/3fS7zvv.gif

This is with default (factory) MCU.mst.
nofish is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 07:53 AM   #7826
UNdark
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 39
Default MCU universal

Quote:
Originally Posted by Cragster View Post
Check out page 194 post# 7747 of this thread . My zone and mst is posted there if you wanna have a look at my jog wheel set up. It works good for me.
Cragster - Many thanks mate - Mixmonkey posted the working additions for the jog wheel ( a few posts back from this) and solved it for me straight away -

Works a treat and unlike the earlier one i originally had working, that stopped with one of the csi updates (i had just been adding the old jog wheel commands to the mst and zon files previously with no issue)... these wheel commands click to the time bar - even better
UNdark is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 08:04 AM   #7827
Funkybot
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,202
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Yes, now that things are getting stable, that whole initialization / update thing is next up.
Very glad to hear it! I had been using the old EuCon approach up until recently, and honestly, just haven't had the need to do a full on mix (that would require finishing another song first lol) so the Artist Mix was mostly kept off by default. As CSI+EuCon gets further and further along, I'm sure I'll be using the Artist Mix more and more during the compositional/just screwing around phase. So definitely looking forward to EuCon updates. And being locked in the house just offers more time to test (though I still have a new PC to setup once the replacement cooling fan gets here - I'm sure that'll cut into testing time for a week or two).
Funkybot is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 01:33 PM   #7828
audio2u
Human being with feelings
 
audio2u's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Sydney
Posts: 159
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington
Do not add the MCU -- the first step in your video.

Read the Installation instructions (wiki link is in sig below).

Also notice you did not set up Midi ports, that is necessary as detailed in the instructions..
When you say "do not set up MCU", are you referring to the fact that I have the Klinke MCU controller in place? Does that need to be removed?

I HAVE read the instructions, but I just don't understand what bit I've stuffed up!

....

Woooooah! I just made a very random discovery!

I was ABOUT to quote section 10 of the wiki...

10. There are a number of Surfaces in the right hand panel --

...because, as you can see from my video, no, there IS NOT A LIST OF SURFACES on the right hand side.

But as I attempted to create a new instance, I saw something happen which I have not noticed before. I created a new surface called 'test 3', and it appeared, NOT at the top of the list, but in the SECOND slot. But the top slot was blank!
So I selected the top slot and hit 'remove'.
Suddenly, an older attempt at creating a surface appeared in the top slot (called 'test'), the second slot was blank, and the surface I'd just created ('test 3') appeared in the THIRD slot!
So, suspecting a bug, I just hit "REMOVE" about 6 times!
Created a new surface, and now my MCU DOES actually reset when I click on OK.
However, when I go back into the CSI settings window, I now see NO SURFACES at all in the right hand side.
When I get home tonight, I'll create a new video to demonstrate, but there's definitely something weird going on here.
__________________
Cheers,
Bruce.
audio2u is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 02:02 PM   #7829
timothys_monster
Human being with feelings
 
timothys_monster's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Germany
Posts: 912
Default

Quote:
Originally Posted by WaveTrans View Post
I put the Icon Nano files in the stash (links below).

I faintly remember that you wanted to control send volume with rotaries 1-8, so I attach a version of the IconNano 2.0 zon where this is implemented.

No Fader, send volume = rotaries 1-8, Shift+Rotary1-8 = SendPan
Finally I can have my hands on the controller again. Thank you so much for taking the time and making a special version for my special needs

I hope I did everything right: Downloaded all your files and put the send-zones-file in the Zones folder.

Everything works as expeted now except from the sends. It's just that nothing happens at all when I select a track and turn the encoders. Only the first one of the 4 in a row adjusts the pan... as usual.

Also, another nitpick. I thought it worked before that you could select several tracks with the mouse and then control the volume with the fader, so they all move up or down in relation. Is that something you had to discard or was it me tinkering with DrivenByMoss in the past and thinking it had worked in CSI as well? Haha!
timothys_monster is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 02:37 PM   #7830
Cragster
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Location: Quakertown PA USA
Posts: 406
Default

Quote:
Originally Posted by audio2u View Post
When you say "do not set up MCU", are you referring to the fact that I have the Klinke MCU controller in place? Does that need to be removed?

I HAVE read the instructions, but I just don't understand what bit I've stuffed up!

....

Woooooah! I just made a very random discovery!

I was ABOUT to quote section 10 of the wiki...

10. There are a number of Surfaces in the right hand panel --

...because, as you can see from my video, no, there IS NOT A LIST OF SURFACES on the right hand side.

But as I attempted to create a new instance, I saw something happen which I have not noticed before. I created a new surface called 'test 3', and it appeared, NOT at the top of the list, but in the SECOND slot. But the top slot was blank!
So I selected the top slot and hit 'remove'.
Suddenly, an older attempt at creating a surface appeared in the top slot (called 'test'), the second slot was blank, and the surface I'd just created ('test 3') appeared in the THIRD slot!
So, suspecting a bug, I just hit "REMOVE" about 6 times!
Created a new surface, and now my MCU DOES actually reset when I click on OK.
However, when I go back into the CSI settings window, I now see NO SURFACES at all in the right hand side.
When I get home tonight, I'll create a new video to demonstrate, but there's definitely something weird going on here.
Hey friend.i watched your video. You have to select your surface in the midi in and out drop down list when u double click yout page. Thats what geoff was talking about
Cragster is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 02:56 PM   #7831
MixMonkey
Human being with feelings
 
MixMonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: London, England.
Posts: 1,371
Default

Quote:
Originally Posted by audio2u View Post
However, when I go back into the CSI settings window, I now see NO SURFACES at all in the right hand side.
When you open the CSI prefs, make sure you click in white space in the LHS panel.

You won't see any surfaces you have added previously unless you do this (I think this applies to Windows only)

Also, make sure you name any surfaces before clicking ok. Otherwise you'll generate an 'invisible' entry in the RHS list.

Last edited by MixMonkey; 04-01-2020 at 06:35 PM. Reason: Doesn't know his left from his right
MixMonkey is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 03:40 PM   #7832
timothys_monster
Human being with feelings
 
timothys_monster's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Germany
Posts: 912
Default

Quote:
Originally Posted by timothys_monster View Post
Everything works as expeted now except from the sends. It's just that nothing happens at all when I select a track and turn the encoders. Only the first one of the 4 in a row adjusts the pan... as usual.
Oooh, I forgot to click Auto Map Sends in the CSI config!!!

Soo, how can I try your FX mappings then? Auto Map FX or Auto Map Focused FX don't seem to do the trick?
timothys_monster is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 06:41 PM   #7833
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 4,921
Default

New build is up.

EuCon improvements, still lots to do, lost Pan/Width/PanL/PanR labels along the way, will fix.

OSC should now survive a trip to prefs
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Beta software: https://stash.reaper.fm/v/38349/CSI%20beta.zip
installation and documentation here: https://github.com/malcolmgroves/reaper_csi/wiki
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 06:52 PM   #7834
tdc
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Sydney
Posts: 336
Default

Fantastic Geoff - Shall test out now.
tdc is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 07:05 PM   #7835
tdc
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Sydney
Posts: 336
Default Crash Report

Hey Geoff, first crash of the Day :-)

Sequence was thus:
- Installed new Integrator dll/dylib's
- booted Reaper.
- added back my OSC module to enable testing. (Note it is second in the list now)
- New Project, added 32 Tracks. Both Eucon and OSC iPad Lemur surface came online. But strangely the iPad OSC received channels 1-8, and the S3 got channels 9 onwards. Checked the CSI prefs, and EuCon was listed above the OSC module. Here is CSI.ini:

Code:
Page "HomePage" FollowMCP NoSynchPages UseScrollLink NoTrackColoring { 39 255 45 }
EuConSurface "EuCon" 16 "EuCon" NoZoneLink 
OSCSurface "iPad Pro - OSC" 9000 8000 "TDC_iPad.ost" "TDC_IPad" NoZoneLink NoAutoMapSends NoAutoMapFX NoAutoMapFXMenu NoAutoMapFocusedFX  192.168.0.25
- When I exited out of the prefs pane, Reaper Crashed. Here is the crash report. Looks like something related to a pre-allocated UDP port or a naughty CHAR string?


Code:
Thread 0 Crashed:: reaper  Dispatch queue: com.apple.main-thread
0   reaper_csurf_integrator.dylib 	0x000000010fd9cea5 std::__1::basic_string<char, std::__1::char_traits<char>, std::__1::allocator<char> >::__is_long() const + 21
1   reaper_csurf_integrator.dylib 	0x000000010fd9ccc9 std::__1::basic_string<char, std::__1::char_traits<char>, std::__1::allocator<char> >::size() const + 25
2   reaper_csurf_integrator.dylib 	0x000000010fda5825 std::__1::basic_string<char, std::__1::char_traits<char>, std::__1::allocator<char> >::empty() const + 21
3   reaper_csurf_integrator.dylib 	0x000000010fd918a5 oscpkt::UdpSocket::isOk() const + 21
4   reaper_csurf_integrator.dylib 	0x000000010fd91605 OSC_ControlSurface::LoadingZone(std::__1::basic_string<char, std::__1::char_traits<char>, std::__1::allocator<char> >) + 293
5   reaper_csurf_integrator.dylib 	0x000000010fd9ad6a OSC_ControlSurface::ForceClearAllWidgets() + 74
6   reaper_csurf_integrator.dylib 	0x000000010fda5abf OSC_ControlSurface::OSC_ControlSurface(CSurfIntegrator*, Page*, std::__1::basic_string<char, std::__1::char_traits<char>, std::__1::allocator<char> >, std::__1::basic_string<char, std::__1::char_traits<char>, std::__1::allocator<char> >, std::__1::basic_string<char, std::__1::char_traits<char>, std::__1::allocator<char> >, oscpkt::UdpSocket*, oscpkt::UdpSocket*) + 383
7   reaper_csurf_integrator.dylib 	0x000000010fd87847 OSC_ControlSurface::OSC_ControlSurface(CSurfIntegrator*, Page*, std::__1::basic_string<char, std::__1::char_traits<char>, std::__1::allocator<char> >, std::__1::basic_string<char, std::__1::char_traits<char>, std::__1::allocator<char> >, std::__1::basic_string<char, std::__1::char_traits<char>, std::__1::allocator<char> >, oscpkt::UdpSocket*, oscpkt::UdpSocket*) + 71
8   reaper_csurf_integrator.dylib 	0x000000010fd86155 Manager::Init() + 3685
9   reaper_csurf_integrator.dylib 	0x000000010fd4192b CSurfIntegrator::Extended(int, void*, void*, void*) + 91
10  com.cockos.reaper             	0x00000001006831b9 CSurf_Extended(int, void*, void*, void*, IReaperControlSurface*) + 121
11  com.cockos.reaper             	0x0000000100970d9e CSurfEditProc(HWND__*, unsigned int, unsigned long, long) + 1086
12  com.cockos.reaper             	0x0000000100889f36 SwellDialogDefaultWindowProc(HWND__*, unsigned int, unsigned long, long) + 438
13  com.cockos.reaper             	0x00000001004b5a52 __localModalHook(HWND__*, unsigned int, unsigned long, long) + 482
14  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f7fd644 -[NSApplication(NSResponder) sendAction:to:from:] + 312
15  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f867992 -[NSControl sendAction:to:] + 86
16  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f8678c4 __26-[NSCell _sendActionFrom:]_block_invoke + 136
17  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f8677c6 -[NSCell _sendActionFrom:] + 178
18  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f89454b -[NSButtonCell _sendActionFrom:] + 96
19  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f8660e1 -[NSCell trackMouse:inRect:ofView:untilMouseUp:] + 2375
20  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f89429c -[NSButtonCell trackMouse:inRect:ofView:untilMouseUp:] + 698
21  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f864b1e -[NSControl mouseDown:] + 791
22  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f740937 -[NSWindow(NSEventRouting) _handleMouseDownEvent:isDelayedEvent:] + 5724
23  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f6771a6 -[NSWindow(NSEventRouting) _reallySendEvent:isDelayedEvent:] + 2295
24  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f676667 -[NSWindow(NSEventRouting) sendEvent:] + 478
25  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f515e4b -[NSApplication(NSEvent) sendEvent:] + 331
26  com.cockos.reaper             	0x00000001006b89ff -[REAPERapp sendEvent:] + 5311
27  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f750d06 -[NSApplication _doModalLoop:peek:] + 450
28  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f74f75a __35-[NSApplication runModalForWindow:]_block_invoke_2 + 64
29  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f74f707 __35-[NSApplication runModalForWindow:]_block_invoke + 70
30  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f74ef71 _NSTryRunModal + 100
31  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f74ee56 -[NSApplication runModalForWindow:] + 128
32  com.cockos.reaper             	0x000000010089125c SWELL_DialogBox(SWELL_DialogResourceIndex*, char const*, HWND__*, long (*)(HWND__*, unsigned int, unsigned long, long), long) + 332
33  com.cockos.reaper             	0x00000001004b7c09 __localizeDialog(void*, char const*, HWND__*, long (*)(HWND__*, unsigned int, unsigned long, long), long, int) + 425
34  com.cockos.reaper             	0x000000010097149c PrefsCSurfProc(HWND__*, unsigned int, unsigned long, long) + 572
35  com.cockos.reaper             	0x0000000100889f36 SwellDialogDefaultWindowProc(HWND__*, unsigned int, unsigned long, long) + 438
36  com.cockos.reaper             	0x0000000100971569 PrefsCSurfProc(HWND__*, unsigned int, unsigned long, long) + 777
37  com.cockos.reaper             	0x0000000100889f36 SwellDialogDefaultWindowProc(HWND__*, unsigned int, unsigned long, long) + 438
38  com.cockos.reaper             	0x0000000100888410 -[REAPERSwell_hwnd swellOnControlDoubleClick:] + 512
39  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f7fd644 -[NSApplication(NSResponder) sendAction:to:from:] + 312
40  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f867992 -[NSControl sendAction:to:] + 86
41  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f8bc98f -[NSTableView _sendAction:to:row:column:] + 121
42  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f8bae2a -[NSTableView mouseDown:] + 7098
43  com.cockos.reaper             	0x00000001008a42a9 -[REAPERSwell_listview mouseUp:] + 249
44  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f67701a -[NSWindow(NSEventRouting) _reallySendEvent:isDelayedEvent:] + 1899
45  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f676667 -[NSWindow(NSEventRouting) sendEvent:] + 478
46  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f515e4b -[NSApplication(NSEvent) sendEvent:] + 331
47  com.cockos.reaper             	0x00000001006b89ff -[REAPERapp sendEvent:] + 5311
48  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f5045c0 -[NSApplication run] + 755
49  com.apple.AppKit              	0x00007fff2f4f3ac8 NSApplicationMain + 777
50  com.cockos.reaper             	0x00000001003478f4 start + 52

Last edited by tdc; 04-01-2020 at 07:06 PM. Reason: terrible spelling
tdc is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 07:58 PM   #7836
tdc
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Sydney
Posts: 336
Default EuCon Panning

EuCon Pan operation is a step ahead too.

- Upon creation of a new Track, the Pan OLED indicator is matches Reaper :-)
- The OLED row page buttons allow me to page through 4 pages
  1. Pan Amount -100/100
  2. Width 0%-100%
  3. Left Ch Pan -100/100
  4. Right Ch Pan -100/100

An added bonus seems to be the ability to press the HPF button which is located above the S3 Pan button. This spills out all four Pan values for the selected channel. They are not named with any text, but are the above order, and update when a different track is selected.

This is very exciting Geoff! Fantastic work.
tdc is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 08:16 PM   #7837
Funkybot
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,202
Default

Can confirm that pan is working. Good stuff!

But, exiting Reaper does not de-initialize (is that a word) the surface. Faders just stay where they last were instead of returning to minimum.

EDIT:
But sometimes it works.

Last edited by Funkybot; 04-01-2020 at 09:21 PM.
Funkybot is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2020, 09:20 PM   #7838
tdc
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Sydney
Posts: 336
Default OSC Touch Messages

Further to the issues with "TrackTouch" messages not being respected.

Here are two envelopes.

1. Track in "Touch" automation mode. Fader on iPad sending Touch and Volume messages. (CSI Console shows both of these messages arriving as intended. You can see that the resulting envelope keeps wanting to return to -0dB.

Code:
OST FILE: excerpt
Widget FaderTouch1
	Control  /track/1/volume/touch
WidgetEnd

ZON FILE: excerpt
Zone "Channel|"
	TrackNavigator
	Fader|  TrackVolume
	FaderTouch| TrackTouch
	VUMeter| TrackOutputMeter
	TrackName| TrackNameDisplay
ZoneEnd




2. This second envelop is interesting as it looks exactly like I expect it ought to. This was generated immediately after the one above, only difference was that your CSI Console window was open and reporting the incoming messages. Whilst I was recording this automation pass, the whole interface of reaper and the CSI console froze. A few seconds after pressing transport stop, this envelope appeared.... weird.

tdc is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2020, 02:36 AM   #7839
audio2u
Human being with feelings
 
audio2u's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Sydney
Posts: 159
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
When you open the CSI prefs, make sure you click in white space in the LHS panel.

You won't see any surfaces you have added previously unless you do this (I think this applies to Windows only)

Also, make sure you name any surfaces before clicking ok. Otherwise you'll generate an 'invisible' entry in the RHS list.
Aaaahhhhhh! Thank you!
After clicking in the white space on the LEFT hand side, I was able to see all my surfaces (various iterations called 'test x').

OK.... I guess now the REAL learning begins!
__________________
Cheers,
Bruce.
audio2u is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2020, 03:40 AM   #7840
WaveTrans
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 183
Default

Quote:
Originally Posted by timothys_monster View Post
Finally I can have my hands on the controller again. Thank you so much for taking the time and making a special version for my special needs

I hope I did everything right: Downloaded all your files and put the send-zones-file in the Zones folder.

Everything works as expeted now except from the sends. It's just that nothing happens at all when I select a track and turn the encoders. Only the first one of the 4 in a row adjusts the pan... as usual.
Sorry to hear that.
They work on my system.
I just toggle sends and the rotaries are dedicated

Quote:
Originally Posted by timothys_monster View Post
Also, another nitpick. I thought it worked before that you could select several tracks with the mouse and then control the volume with the fader, so they all move up or down in relation. Is that something you had to discard or was it me tinkering with DrivenByMoss in the past and thinking it had worked in CSI as well? Haha!
That never worked on my CSI system.
Perhaps some reminiscence to DbM.
__________________
CSI files for the Icon Nano Vers. 2.0: https://stash.reaper.fm/v/38686/CSI_IconNano_2_0.zip
CSI FX.zones for the Icon Nano: https://stash.reaper.fm/v/38685/CSI_FX_zones.zip
WaveTrans is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.