Old 08-18-2019, 07:48 AM   #321
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 14,942
Default

That explains it... LoL
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 02:23 AM   #322
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default

width knob inside a knob.. what do you think? It may not work in all knob designs. this knob is the one included in LBXstripper which I find really nice.



Last edited by heda; 08-19-2019 at 02:39 AM.
heda is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 03:06 AM   #323
Skorobagatko
Human being with feelings
 
Skorobagatko's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Ukraine, Kyiv
Posts: 94
Default

Quote:
Originally Posted by heda View Post
width knob inside a knob.. what do you think? It may not work in all knob designs. this knob is the one included in LBXstripper which I find really nice.


Looks good!
Skorobagatko is online now   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 05:32 AM   #324
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 14,942
Default

that is the right idea... knob in a knob for width and pan

I think the knob png itself can be better but that is just IMHO

I have some ideas and would like to have the version to test them...

also... let me venture a guess ... for the width, you are using a second instance of the same png stack? but you have it positioned and scaled
so that the user's mouse only controls either the width or the pan png area?
IF that is true then I have an idea which I can send to you.
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain

Last edited by hopi; 08-19-2019 at 07:27 AM.
hopi is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2019, 04:22 AM   #325
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default v2.0pre17 (2019-08-21)

Custom knobs. You can make custom PNG files with Knobman.

Reminder:
As always, if you want to add the png files in the theme, don't do it in the HeDaMixer VIP/Default themes/Default_5.0 folder... that will be deleted when updating. Instead... copy the theme from there to your HeDaMixer VIP settings folder.

so the final path for the knobs will be HeDaMixer VIP settings\Default_5.0\knobs

If you make a cool knobman knobs, it would be great if you share them here in the forum Here is a nice page with many knobs: https://www.g200kg.com/en/webknobman/gallery.php

For the png specifications for HeDaMixer, it has to be 100 frames, and vertical. Size doesn't matter as long as both width and height are the same size. I included an example knobman file in the theme knobs folder.

Let me knob if you find any issue.



* v2.0pre17 (2019-08-21)
+ New Panning display mode: Knobs (you can make custom knobs with Knobman and add the PNGs to the knobs theme folder)
+ circular/knob panning: left/right double clicking to reset panning
heda is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2019, 08:20 AM   #326
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 14,942
Default

oh yeah!


also... is there going to be a future version that uses the dual pan and width settings and uses knobs for them?
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain

Last edited by hopi; 08-21-2019 at 03:22 PM.
hopi is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2019, 03:12 PM   #327
pepe44
Human being with feelings
 
pepe44's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Portugal
Posts: 566
Default

Hi, thanks for all the work heda.
Quick question regarding gain reduction on your mixer.
Any plans for support all compressors, or is it on the manufacturer side this information to the DAW ? I mean, some plugins i can see the gain reduction on the mixer , most don´t show.
Thanks
__________________
Intel core i7 6700K - socket 1151 LGA - Chipset z170 - 16G DDR4 - Nvidia GTX 1060
pepe44 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2019, 04:22 PM   #328
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default

Quote:
Originally Posted by hopi View Post
oh yeah!


also... is there going to be a future version that uses the dual pan and width settings and uses knobs for them?
For the stereo pan + width, it has the two knobs, one inside the other. one controlled with Left dragging, and another with Right dragging. But I see I forgot the Dual Pan mode with Knobs. thx
heda is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2019, 04:27 PM   #329
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default

Quote:
Originally Posted by pepe44 View Post
Hi, thanks for all the work heda.
Quick question regarding gain reduction on your mixer.
Any plans for support all compressors, or is it on the manufacturer side this information to the DAW ? I mean, some plugins i can see the gain reduction on the mixer , most don´t show.
Thanks

yes.. that depends on the plugin manufacturer.
the scripts use the API function that REAPER provides which was introduced in v5.70

+ VST: support TrackFX_GetNamedConfigParm() with GainReduction_dB to retrieve the current GR from plug-ins that support the Presonus GR API

so if you have a plugin that doesn't report the Gain Reduction, you may request it to the manufacturer telling them to support Presonus GR API.

thanks!
heda is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2019, 06:19 PM   #330
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 14,942
Default

Quote:
Originally Posted by heda View Post
For the stereo pan + width, it has the two knobs, one inside the other. one controlled with Left dragging, and another with Right dragging. But I see I forgot the Dual Pan mode with Knobs. thx
OK ... ummm I have an idea about that and I'll send you a pair of knobs for trying ...maybe tonight

PS: ok email sent just now
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain

Last edited by hopi; 08-21-2019 at 08:52 PM.
hopi is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2019, 03:11 AM   #331
pepe44
Human being with feelings
 
pepe44's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Portugal
Posts: 566
Default

Thanks for your reply heda. That is what i was suspecting.
__________________
Intel core i7 6700K - socket 1151 LGA - Chipset z170 - 16G DDR4 - Nvidia GTX 1060
pepe44 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2019, 04:28 AM   #332
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default

Quote:
Originally Posted by hopi View Post
OK ... ummm I have an idea about that and I'll send you a pair of knobs for trying ...maybe tonight

PS: ok email sent just now
thank you for the idea... but for now I'll keep it as it is with circular centered knobs. I have tons of other things to do and little time.

I released a new script today, a graph module for HeDaMixer. I created a new thread to discuss about it: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=224377
heda is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2019, 06:31 AM   #333
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 14,942
Default

strange thing...

I have the latest mixer and just got the graph installed

and trying to open the mixer on a project where it used to work OK, but now it says this:

__DEV__HeDaMixer VIP.lua:7453: attempt to compare nil with number

and while the mixer window shows up, it will not show the selected tracks on a tab...
Seems to be something it don't like with that project ...
I tried it on a new tab with a couple tracks from that project copied to the new tab and there it works fine...
However the graph does not show anything but the empty graph ...no lines showing loudness....???

EDIT: sorry but it gets stranger... I just switched back to the full project tab and now the mixer shows tracks...
but not all the tracks ...there are 10 tracks in the MCP and it shows only 5 in VIP...
Then with the graph running it says:
Error while inserting dpMeter on the analysis track
Please make sure you have installed

VST3:dpMeter4 (TBProAudio) (6ch)

from tb-software.com

Error while inserting dpMeter on the analysis track
Please make sure you have installed

VST3:dpMeter4 (TBProAudio) (6ch)

from tb-software.com

but I do have that installed...

I'll be patient ... I know there will be some bugs to work out, so no worries
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain

Last edited by hopi; 08-23-2019 at 06:45 AM.
hopi is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2019, 07:39 AM   #334
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default

updated to pre18 to attempt to fix that :7453: attempt to compare nil with number

the other error about dpmeter4... I cannot explain... If you have it installed... I don't know why it shouldn't find it to insert it... mmmm strange...

* v2.0pre18 (2019-08-23)
# fix 7453: attempt to compare nil with number
heda is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2019, 09:27 AM   #335
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 14,942
Default

Ok ...got some info for you on that nil error...

it is really a weird corner case:

the project that brings up the nil error is one that had the fairly new Band in a Box vsti plugin...
It is a dll that lets BB users load the tracks from a band in a box song directly into a DAW... like reaper.
Here's the really strange part...
IF I only open that project and call VIP Mixer, I get the error
but IF I open a second tab and on it copy a few of the wav file tracks from the project to it and call the mixer that second tab works fine.. AND then if I switch back to the project tab, then the mixer works fine also... REALLY a big WTF..
Also if I just remove the BB plugin, then VIP Mixer works as expected...
So now that I know this, I can deal with it...

However on the graph, I still get no lines showing ... no matter what I try
I see in the graph thread someone else says that also...
more in a minute... thanks
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2019, 09:29 AM   #336
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 14,942
Default

dual pan readouts...
is it just me with some setting or is there a problem on your end?
plz clk the thumbnail to see full size


__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2019, 02:50 PM   #337
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default

Quote:
Originally Posted by hopi View Post
dual pan readouts...
is it just me with some setting or is there a problem on your end?
With wider tracks it is not a problem. I need to fix that. thanks!
heda is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2019, 06:10 PM   #338
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 14,942
Default

Quote:
Originally Posted by heda View Post
With wider tracks it is not a problem. I need to fix that. thanks!
Great... and I thank YOU.... don't think I'd want much wider track panel myself
but while on the subject... as to your own dual pan graphics... is there a user tweak for the colors of the two loli pops?
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2019, 05:11 AM   #339
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default

Quote:
Originally Posted by hopi View Post
Great... and I thank YOU.... don't think I'd want much wider track panel myself
but while on the subject... as to your own dual pan graphics... is there a user tweak for the colors of the two loli pops?
they are the same as the labels colors.. Color 3 and Color4 in the settings.
heda is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2019, 12:30 PM   #340
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default

hopi... I see there is something wrong with the colors... for me.. color 3 changes the left one... but changing color 4 also changes the left one again... something is wrong LOL ... I'll look into it.
heda is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2019, 02:04 PM   #341
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 14,942
Default

yes I see the same as what you see.... I'm sure you will fix it when you have time... %^)
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2019, 05:46 AM   #342
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default v2.0pre19 (2019-08-26)

fixes:
* v2.0pre19 (2019-08-26)
# fix: reset IL buttons overlap with meter
# fix: Set Color 4...
# fix: labels circular panning mode.
# fix: don't move first tab to the left and last tab to the right.
heda is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2019, 07:27 AM   #343
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 14,942
Default

thanks as always for the fixes...

colors now work as expected... nice.

here are a few issues that I still see:

in dual pan mode...
IF the width is set to 53 px, which is the size of the black icon block at the top of the panel, [M, S, FX, I/O], then the readout for R lays over the black horizontal line... making it a little funky.. at a width of 75 px this does not happen...
It makes me wonder about the black lines that make the 'grid' of the circular panning part of the GUI...
why even have them as they are? What if, there was not any color change for that area [ i.e. it was just the same as the rest of the panel with no darker color] and the black lines at the top and bottom were gone, and the only black lines showing was the horizontal and the vertical middle line but only from the horizontal up... so like and upside down T shape?
maybe like this:



OK... just my idea, hope you don't mind

Also, when in dual pan mode and using a user made knob, the center knob is still not showing... so we don't get a dual control
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2019, 08:23 PM   #344
lachinhan
Human being with feelings
 
lachinhan's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Can Tho - Viet Nam
Posts: 127
Default

Dear Heda,

I think you should add auto write automation feature to Mixer's Auto Gain.

All the best

Nhan
__________________
NK Recording Studio
Email: lachinhan@gmail.com or admin@thuamninhkieu.com
Website:nkpro.top
lachinhan is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2019, 10:39 PM   #345
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 14,942
Default

Quote:
Originally Posted by lachinhan View Post
Dear Heda,

I think you should add auto write automation feature to Mixer's Auto Gain.

All the best

Nhan
+1000
and maybe that is in the future somewhere

I was also thinking that is where it 'should' get to someday...

the only thing I know that does it well is iZotope's Insight... but there maybe others I don't know about...
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2019, 01:15 AM   #346
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default

I tried to enable automation write when auto gain is enabled but it doesn't seem to work. when automation recording is enabled, the auto gain cannot move... I'll try more later.

But the idea of auto gain was a way to find a starting constant fader gain that would result in the desired loudness for the track, not to create automation.
heda is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2019, 08:27 AM   #347
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 14,942
Default

HeDa, I know you are a genius mind and IF it can be done, you will find the way!
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2019, 12:57 AM   #348
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default

How are you doing? I know I've been a bit away some days... life
I'm doing a new feature to store mixer fader gains, and pannings for each tab.. so it is like an automatic snapshot for each tab. For example, you can create a new tab with the same tracks and use it as a new snapshot for those tracks in the tab. Then you can load the snapshots by simply switching tabs. I hope you like it. example:

heda is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2019, 01:25 AM   #349
Gianfini
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 630
Default

WOW awesome! Go ahead please!

g
Gianfini is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2019, 07:27 AM   #350
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 14,942
Default

Nice HeDa... what a great idea
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2019, 01:56 AM   #351
pepe44
Human being with feelings
 
pepe44's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Portugal
Posts: 566
Default

Heda, could you make a track delay for the mixer ? with the option to have it underneath the track number ?
__________________
Intel core i7 6700K - socket 1151 LGA - Chipset z170 - 16G DDR4 - Nvidia GTX 1060
pepe44 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2019, 03:00 PM   #352
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default

thanks... I need to finish the panning snapshot for the different panning modes, and make an option to disable/enable the restore snapshot on tab change and then you will be able o test it... or if you want I can publish the update right now as it is with the volume. I'm not having much time recently... :/



Quote:
Originally Posted by pepe44 View Post
Heda, could you make a track delay for the mixer ? with the option to have it underneath the track number ?
I have a better idea planned, but it may take some time... Also.. I am hoping for a native solution support from Cockos to manage delay on tracks properly. Right now I use JSFX delay integration in Track Inspector, but I see it as a workaround. It needs to be implemented properly.
heda is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2019, 08:23 AM   #353
Klangfarben
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2016
Location: Los Angeles, CA
Posts: 607
Default

Wow, Heda, some really great additions here! The snapshots idea is brilliant.
Klangfarben is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2019, 04:23 PM   #354
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default v2.0pre20 (2019-09-14)

Thanks Klangfarben. You can test it now. New update:

Try to use the snapshots feature by creating tabs with the same tracks and let me know how it works...
Do you think there is a need for a on/off switch? or manual save/load instead of when switching tabs?
Thanks!

* v2.0pre20 (2019-09-14)
+ Auto save/load snapshots of volume and panning for each tab.
# fix: dual pan knob
# fix: prevent knobs dragging when dragging other elements
# optimization: cache get tracks by GUID
heda is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2019, 01:18 AM   #355
Gianfini
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 630
Default

Hi, very nice release!
few issues here.

When using Hedamixer (autolock selected tracks on start) or even if you lock tracks later, the locking gets ignored when adding new tabs. In the new Tabs only new selected tracks appear (and locked)
Expected behavior: initially selected tracks stay locked and stay the same for every tab

Second issue when changing tab volume snashot gets loaded, but no pan doesn't change

g
Gianfini is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2019, 02:44 AM   #356
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default

Quote:
Originally Posted by Gianfini View Post
Hi, very nice release!
few issues here.

When using Hedamixer (autolock selected tracks on start) or even if you lock tracks later, the locking gets ignored when adding new tabs. In the new Tabs only new selected tracks appear (and locked)
Expected behavior: initially selected tracks stay locked and stay the same for every tab

Second issue when changing tab volume snashot gets loaded, but no pan doesn't change

g
yeah... there is no support for some always locked tracks across different tabs for now. each tab has its own set of tracks.

what panning mode do the tracks have?
default? Mono pan? Stereo Pan? Dual Pan? or 3.x deprecated?
heda is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2019, 09:36 AM   #357
parfumer
Human being with feelings
 
parfumer's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Tallinn
Posts: 198
Default

Hi Heda!
You are not available anywhere except in the forum. Therefore, I ask here:
I paid 5 euros, maybe this is not enough for VIP? Why can't I download and install the mixer? I followed your instructions: changed the password, etc. I really want to try your mixer.
Here are pictures:
https://drive.google.com/open?id=1h0...Sh-PVbvDgCWzlP
parfumer is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2019, 09:44 AM   #358
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default

Quote:
Originally Posted by parfumer View Post
Hi Heda!
You are not available anywhere except in the forum. Therefore, I ask here:
I paid 5 euros, maybe this is not enough for VIP? Why can't I download and install the mixer? I followed your instructions: changed the password, etc. I really want to try your mixer.
Here are pictures:
https://drive.google.com/open?id=1h0...Sh-PVbvDgCWzlP
Thanks! I had to remove the Contact page because it was infected with so many spam messages.... But I am going to open a chat support channel.

I think it is because you are entering the user name in the HeDaScripts Manager. But you have to enter the email. Could it be?
heda is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2019, 12:32 PM   #359
parfumer
Human being with feelings
 
parfumer's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Tallinn
Posts: 198
Default

Quote:
Originally Posted by heda View Post
Thanks! I had to remove the Contact page because it was infected with so many spam messages.... But I am going to open a chat support channel.

I think it is because you are entering the user name in the HeDaScripts Manager. But you have to enter the email. Could it be?
I tried to enter my password, username, email address - nothing works.
I`m sorry for my stupping
parfumer is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2019, 04:11 AM   #360
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,357
Default

Quote:
Originally Posted by parfumer View Post
I tried to enter my password, username, email address - nothing works.
I`m sorry for my stupping
you are entering the email correctly now.. but now it says password mismatch... try changing the password in the site for something simpler.. maybe without spaces... or make sure you are entering the password with lower and upper case if that is the case.

I've opened the discord chat support server. link in my signature
Everyone is invited!
heda is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.