Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > newbieland

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-23-2018, 02:15 PM   #1
read
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 664
Default 2 tracks...switch from one to another as its playing

i have 2 tracks

how do i switch from one to another as its playing whilst muting the other one

i need an instant way to do this...
normally you have to mute one..
then if you have to mute the other one, you have to unmute the first and then mute the second...
i'm just looking for an instant way to do it
read is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2018, 02:24 PM   #2
Stella645
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2008
Location: UK
Posts: 925
Default

https://forum.cockos.com/showpost.ph...79&postcount=4
Stella645 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2018, 10:06 PM   #3
westie07
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2015
Location: Brisbane, Australia
Posts: 26
Default

Another way is to mute track 2 to listen to track 1 then solo track 2 and it will automatically mute track 1.
westie07 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2018, 01:08 AM   #4
force_redo
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2011
Location: Location: Location
Posts: 95
Default

Yet another way would be exclusive solo:

https://reaperblog.net/2012/08/video...olo-in-reaper/

This way you will always only have one track solo'd and all the others muted.
force_redo is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2018, 06:12 AM   #5
Reno.thestraws
Human being with feelings
 
Reno.thestraws's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Belgium
Posts: 9,185
Default

Quote:
Originally Posted by read View Post
i have 2 tracks

how do i switch from one to another as its playing whilst muting the other one

i need an instant way to do this...
normally you have to mute one..
then if you have to mute the other one, you have to unmute the first and then mute the second...
i'm just looking for an instant way to do it
right click on mute button to see several options f muting
Reno.thestraws is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2018, 06:55 AM   #6
Bri1
Human being with feelings
 
Bri1's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: England
Posts: 1,726
Default

Quote:
i'm just looking for an instant way to do it

elloez-- if you have no special setups on either track then you can use 2 audio files in same track--load as 2 takes for 1 item and switch like that..
Bri1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.