Old 02-04-2017, 07:55 AM   #1
zabukowski
Human being with feelings
 
zabukowski's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 70
Default Reaper FXP file

I am creating FXP files (with JUCE) in my hosting plugin and i've found out that FXP files generated by Reaper (Export VST patch/bank file) are a bit different than mine. Looks like they are bigger, there is an additional "FPCh" chunk at the start of file, followed by FBCh. My FXP files contain only FBCh chunk.

I can use my FXP files for my internal saving/loading, but i can't use Reaper's FXP files nor i can use mine FXP files with Reaper. Any ideas what is that additional chunk about??

Any ideas?
__________________
My software & music...
http://www.zabukowski.com/software
http://www.zabukowski.com
zabukowski is online now   Reply With Quote
Old 04-09-2017, 03:47 PM   #2
woodslanding
Human being with feelings
 
woodslanding's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Denver, CO
Posts: 139
Default

So NOBODY has anything to say about this?

I thought FXPs were a standard, is this not the case? Can they only be loaded from the host that created them?
__________________
e moon
http://ericmoonmusic.com
__________________________________________

"Evil villians! Stand down from the funk!"
-space ghost
woodslanding is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2017, 04:28 PM   #3
Lokasenna
Human being with feelings
 
Lokasenna's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: The vast, frozen wasteland of western Canadia.
Posts: 4,213
Default

I'm only seeing one FBCh here.
__________________
Currently working away from home; don't expect timely responses from me.
Default 5.0 Nitpicky Edition / GUI tutorial for Lua / GUI library for Lua scripts / Theory Helper / Radial Menu / Donate / ReaPack
Lokasenna is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2017, 01:32 AM   #4
SpiderFox
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 29
Default

Quote:
Originally Posted by woodslanding View Post
So NOBODY has anything to say about this?

I thought FXPs were a standard, is this not the case? Can they only be loaded from the host that created them?
Never heard of that before. What is a FXP file in this context?
SpiderFox is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2017, 02:11 AM   #5
zabukowski
Human being with feelings
 
zabukowski's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 70
Default

What i've found out is that FXP/FXB is not really a standard - or let's say very open, not strict and badly documented, as many other things related to VST2. Many hosts customize it in its own way, adding additional content etc. So often you can not rely on it, when using files FXP/FXB files not created in your host.
__________________
My software & music...
http://www.zabukowski.com/software
http://www.zabukowski.com
zabukowski is online now   Reply With Quote
Old 07-22-2017, 12:42 AM   #6
woodslanding
Human being with feelings
 
woodslanding's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Denver, CO
Posts: 139
Default

Woah....

Man, that is truly lame!

Well, maybe I don't need to worry about loading fxps via action, and I should just work with reaper fx chain presets. You can load them via action, correct?

Thanks for the heads up....
__________________
e moon
http://ericmoonmusic.com
__________________________________________

"Evil villians! Stand down from the funk!"
-space ghost
woodslanding is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.