Old 02-13-2018, 09:39 AM   #1
briandress
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 13
Default Best way to live gig reaper for guitar - MIDI Setup

Hey gang.

Trying to decide how to setup reaper for a guitar rig.

I think I could do a few things. I could have different tracks for "presets" and solo them with CC change codes?

Or else I could set up a track like a rack and use CC change codes to turn plugs on and off during performance? Could have a few different amp models in the chain and switch them out etc.

Right now i am working on programming a teensy with 5 footswitches to send commands for switching.

I can essentially get 5 banks of 5 codes since a long press on one switch can load a preset list of 5 codes.

Any thoughts on setup this way are really appreciated.
briandress is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 03:37 PM   #2
mschnell
Human being with feelings
 
mschnell's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Germany
Posts: 4,215
Default

Doing exactly this right now.

It's all possible, but right now (no prepared tool set available yet) not very user friendly to set up.

You might want to look

here -> https://forum.cockos.com/showthread.php?t=202751

and here -> https://forum.cockos.com/showthread.php?t=202857

Come back with more after reading.

-Michael
__________________
www.boa-sorte.de
mschnell is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 08:14 PM   #3
briandress
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 13
Default

im getting it setup saving the tracks as live configs. i assume a midi number is assigned to that track.

however..how do i have this chain..Tube screamer into amp into delay...how do I turn TS and delay off? DO i just make a second track with the same amp with no pedls and just switch to that track? or do I turn the vst within that track?
briandress is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 11:32 PM   #4
mschnell
Human being with feelings
 
mschnell's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Germany
Posts: 4,215
Default

A "naive" setup for reduced performance expectation (not avoiding a short audio "dropout" when switching patches, no "spillover", needing to have the patch switch controller to send the correct Midi messages, ...) can be done using simply the "input track" of "SWS LiveConfigs". Here you do each "sound" in a dedicated track and have LiveConfigs switch them.

See the LiveConfigs user Guide mentioned in the other track(s).

(As you say "midi numbers", which is term that has no decent meaning, I suggest to use the threads mentioned and other sources to learn more about Midi information handling, and the "programmability" or Reaper in general. Or maybe the threads mentioned could be able to allow you to just follow the setup Pipe is trying to accomplish.)

-Michael
__________________
www.boa-sorte.de

Last edited by mschnell; 02-14-2018 at 10:45 AM.
mschnell is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.