Old 02-08-2019, 10:35 AM   #1
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 5,904
Default Render Path Incorrect

I can't find a way to get Reaper to remember the default path. How to save this to my project templates please ? It keeps coming up with F:\____studio projects\_mixes and putting test template in the filename.

__________________
I found it in the Google Reaper search
http://cse.google.com/cse?cx=0024585...%3Anbhva-j9iic

Last edited by Coachz; 02-08-2019 at 11:03 AM.
Coachz is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2019, 04:59 PM   #2
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 5,904
Default

Bump pleased
__________________
I found it in the Google Reaper search
http://cse.google.com/cse?cx=0024585...%3Anbhva-j9iic
Coachz is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2019, 05:06 PM   #3
karbomusic
Human being with feelings
 
karbomusic's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 23,323
Default

Ah, looking a second time I think I now understand what you are asking. I think Render settings are not tied to project defaults. Render usually assumes the last path used. What I do is click browse the first time I render and the third choice in the list = the project directory (I think) then it remembers until I switch to another project.

Let's see what others say since there may be another way I'm unaware of.
karbomusic is online now   Reply With Quote
Old 02-10-2019, 07:39 AM   #4
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 5,904
Default

I have been experimenting with this Render to File dialog and I don't get it. The very fine manual didn't clear it up for me either. On the top right there is a presets button. Pressing that I pick "All Settings" and save a preset called "default" after setting everything in the dialog the way I want it.

It doesn't seem to matter if I click the "Save Changes and Close" button at the bottom or not because when I close the dialog and reopen it, it now has "Last Render Settings" selected in the Presets instead of "default" in the "All Settings" area.

It is giving me what I want now though I don't understand the gui.

So 3 questions are open to me.............

What is the difference between a preset and ""Save Changes and Close" ?

Are these settings global or project specific ?

Why is the dialog changing to "Last Render Settings" ?


__________________
I found it in the Google Reaper search
http://cse.google.com/cse?cx=0024585...%3Anbhva-j9iic
Coachz is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2019, 11:43 AM   #5
grinder
Human being with feelings
 
grinder's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: New Zealand
Posts: 1,838
Default

If I fill out the correct destination (Directory)
for my render on a project the version I am using of Reaper
stays with that until I physically change the destination.
I give the file a name.

Grinder

Last edited by grinder; 02-10-2019 at 11:45 AM. Reason: additions
grinder is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2019, 12:48 PM   #6
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 5,904
Default

So 3 questions are open to me.............

What is the difference between a preset and ""Save Changes and Close" ?

Are these settings global or project specific ?

Why is the dialog changing to "Last Render Settings" ?
__________________
I found it in the Google Reaper search
http://cse.google.com/cse?cx=0024585...%3Anbhva-j9iic
Coachz is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2019, 10:35 AM   #7
mespotine
Human being with feelings
 
mespotine's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Leipzig, Germany
Posts: 736
Default

The last preset you chose IS the last render-setting. So Reaper is doing, what you told it to do.
But I guess, this is confusing, if you've changed nothing after that and think, the preset isn't selected anymore.

You can have a look into the reaper-render.ini, which stores all the render-presets. Maybe you can find something helpful in there.


BTW: is this behavior already in place for some time or did it happen somewhere in the last updates?
__________________
Ultraschall-API: https://forum.cockos.com/showthread....98#post2067798
Reaper Internals - Developerdocs for Reaper: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=207635
mespotine is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2019, 02:10 PM   #8
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 5,904
Default

Quote:
Originally Posted by mespotine View Post
The last preset you chose IS the last render-setting. So Reaper is doing, what you told it to do.
But I guess, this is confusing, if you've changed nothing after that and think, the preset isn't selected anymore.

You can have a look into the reaper-render.ini, which stores all the render-presets. Maybe you can find something helpful in there.


BTW: is this behavior already in place for some time or did it happen somewhere in the last updates?
Since I only changed the preset and had not rendered I didn't expect it to have already changed to last render-setting. I think it's been this way forever but I still find it confusing.
__________________
I found it in the Google Reaper search
http://cse.google.com/cse?cx=0024585...%3Anbhva-j9iic
Coachz is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2019, 10:56 AM   #9
mespotine
Human being with feelings
 
mespotine's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Leipzig, Germany
Posts: 736
Default

So even if you change the render-preset, and you close the dialog using save and open the dialog again, the settings from the render-preset aren't there anymore at all?

This is really quite odd. I may have a look into that. Maybe I can find something about that(and could document the reaper-render.ini in the same process )
__________________
Ultraschall-API: https://forum.cockos.com/showthread....98#post2067798
Reaper Internals - Developerdocs for Reaper: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=207635
mespotine is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2019, 11:05 AM   #10
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 5,904
Default

Quote:
Originally Posted by mespotine View Post
So even if you change the render-preset, and you close the dialog using save and open the dialog again, the settings from the render-preset aren't there anymore at all?

This is really quite odd. I may have a look into that. Maybe I can find something about that(and could document the reaper-render.ini in the same process )
Everything is being remembered fine now. I think there is just a non-intuitive behavior happening.

What is the difference between a preset and ""Save Changes and Close" ? Did the preset not save the current changes ?

Are these settings global or project specific ?

Why is the dialog changing to "Last Render Settings" even if I didn't render anything but simply changed saved a preset?
__________________
I found it in the Google Reaper search
http://cse.google.com/cse?cx=0024585...%3Anbhva-j9iic
Coachz is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2019, 12:47 AM   #11
mlprod
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2015
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 599
Default

Quote:
Originally Posted by Coachz View Post
Everything is being remembered fine now. I think there is just a non-intuitive behavior happening.

What is the difference between a preset and ""Save Changes and Close" ? Did the preset not save the current changes ?

The latter just saves the current settings.

Quote:
Originally Posted by Coachz View Post
Are these settings global or project specific ?

Project.
__________________
Magnus Lindberg Productions - VRTKL Audio - Redmount Studios
magnuslindberg.com
mlprod is online now   Reply With Quote
Old 02-15-2019, 05:05 AM   #12
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 5,904
Default

Thanks. Since they are per project, this makes sense.
__________________
I found it in the Google Reaper search
http://cse.google.com/cse?cx=0024585...%3Anbhva-j9iic
Coachz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.