Old 08-04-2021, 03:25 PM   #1
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: South, UK
Posts: 13,631
Default v6.33+dev0804 - August 4 2021


  • * Includes feature branch: MIDI editor note reordering
  • * Includes feature branch: media item lanes
  • + Metadata: add "Parts" category
  • + Razor edit: improve paste behavior when pasting across projects with different tempo maps [t=256099]
  • + ReaScript: add I_LASTY/I_LASTH for GetSetMediaItemTakeInfo
  • + Render: add options to disable calculating loudness statistics
  • + Render: optimize loudness calculations
  • # ReaSurroundPan: add action to set input channel display to sending track names/colors, option to automatically update if tracks change
This thread is for pre-release features discussion. Use the Feature Requests forum for other requests.

Changelog - Pre-Releases

Generated by X-Raym's REAPER ChangeLog to BBCode
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2021, 03:35 PM   #2
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: South, UK
Posts: 13,631
Default

Thanks for the option to disable loudness calcs

Also.

# ReaSurroundPan: add action to set input channel display to sending track names/colors, option to automatically update if tracks change

Seems useful too. going to go and try and work out if it's what I think it is though!
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2021, 04:04 PM   #3
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: South, UK
Posts: 13,631
Default

# ReaSurroundPan: add action to set input channel display to sending track names/colors, option to automatically update if tracks change

Loving this so far!

Some things I've found are below

-Works great for mono, stereo and multichannel sends so far (even dealing with accidental temp assignments.


-When dealing with buss routing (from child to parent), it's not quite as flexible as we can't have mono routing to the track. Might be a crazy idea but if it could detect hard pans left and right that would be amazing as then we could route mono using neat busses instead


-Probably way too much to ask but if there was a way for it to also detect effects routing on the same track as the surround pan as a separate option that would be amazing.

So if I have say reaktor going to channels 1 and 2 on the delay (as the first plugin) and then I have a readelay also copying the reaktor output on 1 and 2 but directing it to channels 3 and 4 then reasurround (as the 3rd plugin) could then name surround inputs 1 and 2 as "reaktor" and inputs 3 and 4 as "Readelay" and if you were to rename these plugins then reasurround would pick it up? Crazy but would be very useful to have.

Would have to be a separate option though as you might not want this to get in the way of the original intention. I would use it more often myself as I tend to use reasurroundpans as a way to do multi-effects in surround on a single input source but to give it different effects in each pan area.
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2021, 09:19 PM   #4
lyrex
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 26
Default

Hi!
Can anyone explain, please, what these glitches are? It starts from v6.33. In the v6.32 all works fine. It happens on both my machines.
Win 10 x64, multimonitor setup.
Thank you!

p.s. If I restart Reaper it works fine about 1 minute and starts glitching again.



Last edited by lyrex; 08-04-2021 at 10:47 PM.
lyrex is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2021, 01:40 AM   #5
svijayrathinam
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 874
Default

Now that some more reasurround pan development is happening. Can I pls request Dolby atmos ADM offline rendering fucntionality pls
__________________
Vijay Rathinam MPSE,
www.theaudioville.com
IMDB Page : https://www.imdb.com/name/nm3221039/?ref_=fn_al_nm_1
svijayrathinam is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2021, 05:24 AM   #6
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 13,573
Default

Quote:
Originally Posted by lyrex View Post
Hi!
Can anyone explain, please, what these glitches are? It starts from v6.33. In the v6.32 all works fine. It happens on both my machines.
Win 10 x64, multimonitor setup.
Thank you!

p.s. If I restart Reaper it works fine about 1 minute and starts glitching again.


Does this happen with v6.33 release version? v6.32 release?
Does it happen with https://landoleet.org/old/reaper632+...64-install.exe ?
Does it happen with https://landoleet.org/old/reaper629+...64-install.exe ?

Hmm can you record it with something that will show us the mouse cursor too?

Can you make a .zip of the project file and all of your reaper*.ini files and send that to support at cockos dot com? thanks!

Last edited by Justin; 08-05-2021 at 05:46 AM.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2021, 10:17 AM   #7
lyrex
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 26
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Does this happen with v6.33 release version? v6.32 release?
v6.33 - YES
v6.32 - NO
May be this related with new jogging additions?

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
- not yet tested



Quote:
Originally Posted by Justin View Post
- not yet tested

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Hmm can you record it with something that will show us the mouse cursor too?


Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Can you make a .zip of the project file and all of your reaper*.ini files and send that to support at cockos dot com? thanks!
- DONE
lyrex is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2021, 02:45 PM   #8
amagalma
Human being with feelings
 
amagalma's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,050
Default

Quote:
Originally Posted by musicbynumbers View Post
  • + ReaScript: add I_LASTY/I_LASTH for GetSetMediaItemTakeInfo
Thank you very much!!
__________________
Most of my scripts can be found in ReaPack.
If you find them useful, a donation would be greatly appreciated! Thank you! :)
amagalma is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2021, 04:49 PM   #9
Win Conway
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,780
Default

How does mono tracks work?
Are plugins pre panner, because a VST3 on a mono track would use half the resources, right?
__________________
Stop posting huge images, smaller images or thumbnail, it's not rocket science!
Win Conway is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2021, 07:18 PM   #10
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 13,573
Default

Quote:
Originally Posted by lyrex View Post
- not yet tested



- not yet tested
having those results would be helpful
Justin is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2021, 08:46 PM   #11
lyrex
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 26
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
having those results would be helpful

reaper629+dev0619_x64 - YES

reaper632+dev0717_x64 - YES


Very strange, I`ve try versions v6.32 (before I was thinking NO, but YES), v6.29 and even v6.27 and after FEW MINUTES of active work, it starts glitching.
May be something in my hardware? but it happens in both maschines (old core i7 3700 win10 enterpize and new intel NUC v11 win10pro). May be because of multimonitor setup. If it is because of my settings, then why glitches appears only after minute..

Last edited by lyrex; 08-05-2021 at 09:57 PM.
lyrex is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.