Old 09-26-2021, 10:27 AM   #41
ashcat_lt
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6,082
Default

Quote:
Originally Posted by BethHarmon View Post
...I'm sure there must be a good reason
Well because “true” peak is arbitrary and meaningless, and RMS is actually plenty good enough for most things right up until you have to deliver a product to somebody with overly restrictive loudness requirements.
ashcat_lt is online now   Reply With Quote
Old 09-26-2021, 02:58 PM   #42
BethHarmon
Human being with feelings
 
BethHarmon's Avatar
 
Join Date: Feb 2021
Location: https://github.com/ElizabethHarmon
Posts: 185
Default

Quote:
Originally Posted by ashcat_lt View Post
Well because “true” peak is arbitrary and meaningless, and RMS is actually plenty good enough for most things right up until you have to deliver a product to somebody with overly restrictive loudness requirements.
Tell me how you really feel At least with REAPER you have the choice to use measuring tools of yesteryear

Last edited by BethHarmon; 09-26-2021 at 03:11 PM.
BethHarmon is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2021, 03:28 PM   #43
Swi
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 339
Default multi mono?

Great stuff as always thank you!

The "difference solo" could use a mouse modifier or action to control it with a single click/toggle instead of right-click and then select.

Also RE "Multi-Mono"
Is there something coming where you can select and edit each channel separately? For example in ReaEQ similar to the "metering" dropdown at the top right could there be a drop-down for each channel of the eq so you can apply different eq to each channel with a single instance of the plug? Or is this there and I just can't find it?

Thank you thank you!
Swi is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2021, 05:06 PM   #44
ashcat_lt
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6,082
Default

Quote:
Originally Posted by BethHarmon View Post
...measuring tools of yesteryear
I mean most of the world seems to be all confused trying to figure out how to use (emulations of) analog VU meters, so...
ashcat_lt is online now   Reply With Quote
Old 09-27-2021, 07:28 AM   #45
daxliniere
Human being with feelings
 
daxliniere's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, UK
Posts: 2,204
Default ** gratitude **

Just a quick one to say thank you to Justin & Schwa for the delta solo function. This is something I'm now using all day and it's helping me make the best-informed decisions about the processing I'm using.

Thank you for always innovating.

All the best,
Dax.
__________________
Puzzle Factory Sound Studios, London [Website] [Instagram]
[AMD 5800X, 32Gb RAM, Win10x64, NVidia GTX1080ti, UAD2-OCTO, FireFaceUCX, REAPER x64]
[AMD 5600X, 16Gb RAM, Win10x64, NVidia GTX710, FireFaceUFX, REAPER x64]
daxliniere is online now   Reply With Quote
Old 09-27-2021, 08:56 AM   #46
PhelixK
Human being with feelings
 
PhelixK's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 554
Default

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
is it time to fix the background color of the mix knob yet?
– when docked I see the square image background, also behind the new delta solo symbol. When fx UI or chain is floating, it's not present here on macOS10.14 | retina.


--
Btw. Love the delta-listen feature!
As proposed by others, a key-cmnd/modifier would be great for workflow.

And BIG thanks for correcting the meters, only to show clipping indicator if there are full samples above zero.
–All of a sudden Reaper feels more mature, ha-ha!
PhelixK is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2021, 11:46 AM   #47
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 15,523
Default

can someone explain media item lanes plz?
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva
hopi is online now   Reply With Quote
Old 09-27-2021, 12:02 PM   #48
daniellumertz
Human being with feelings
 
daniellumertz's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Brazil
Posts: 1,256
Default

Quote:
Originally Posted by hopi View Post
can someone explain media item lanes plz?
Well you probably already know you can in the stable versions see items in lanes. But this behaviour was a little strange, difficult to control in which lane a item will be, especially after splitting a item.

With the new track media lanes you have more freedom. It is basically having more than one timeline pertrack. You can put items in more lanes(instead of different tracks) to make a sound for exemple.

Like this:


Here somethings I use it for:
Comping
Keeping different Versions of a track
Build sounds

To turn on Media lanes to a track. Select the tracks and check Track>Fixed Item Lanes
You still have a more less similar to the old behavior of lanes now it is namely "Offset Overlap Media Items Vertically". Which is awesome, you can still work with the old behavior of lanes and have the track lanes. Having things like lanes in lanes.
daniellumertz is online now   Reply With Quote
Old 09-28-2021, 09:19 AM   #49
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 15,523
Default

Thanks Dan.... now I understand it.... sort of

I find that I have to bounce between FIP and Lanes to get added item into their own lanes....
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva
hopi is online now   Reply With Quote
Old 09-30-2021, 05:28 PM   #50
daniellumertz
Human being with feelings
 
daniellumertz's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Brazil
Posts: 1,256
Default

What I think might be a Bug with offset items and scroll arrange view

going from a one item place to a two, it waits a user input to recalculate and divide the track on all.
daniellumertz is online now   Reply With Quote
Old 10-10-2021, 09:32 PM   #51
daniellumertz
Human being with feelings
 
daniellumertz's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Brazil
Posts: 1,256
Default



Problem: Glue two items on different lanes. Lane 2 is now empty and don't disappear (and from what I understood the design is to have no last empty lanes). if anything is moved it disappear
daniellumertz is online now   Reply With Quote
Old 10-10-2021, 09:34 PM   #52
daniellumertz
Human being with feelings
 
daniellumertz's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Brazil
Posts: 1,256
Default

Also I wonder if automatic delete empty lanes is the right design choice.
I really don't know, maybe is. Just bringing up the possibility of this don't happen
daniellumertz is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.