Old 07-23-2011, 10:16 AM   #1
41294
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
Default Open MIDI file, play makes no sound

This is probably just some newby mistake on my part, but...

I installed Reaper, opened up a MIDI file, and when I Play it, I get no sound. I've looked for a place/way to assign an instrument or some other way to get it to play the music, but I can't find anything. So how do I get sound out of it?
41294 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2011, 11:21 AM   #2
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 17,746
Default

Hello 41294 and welcome to these forums. You'll find many helpful people here and a lot of useful information.

You're right, you need to route the MID on the track to some sort of sound generator.

If you have some software synths installed (and Reaper can see them in its FX browser), click on the [fx] button on the track and browse to the synth you want to use.

Or you can route the MIDI out of Reaper to some other software or hardware.

I would recommend downloading the User Guide from here:
http://www.cockos.com/reaper/userguide.php

Also, these links should help too. Record and playback MIDI:
..... http://www.cockos.com/wiki/index.php/Recording_MIDI
and http://forum.cockos.com/showpost.php...43&postcount=5
and http://forum.cockos.com/showpost.php...50&postcount=2
and http://forum.cockos.com/showthread.php?t=35954
__________________
DarkStar ... interesting, if true. . . . Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.