Old 11-26-2013, 02:54 AM   #81
jm duchenne
Human being with feelings
 
jm duchenne's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: France
Posts: 721
Default

Hi,

When I assign a CC to the Volume, instead of going continuously from -inf to +1, it jumps from -inf to -36 (and then goes up to +6).
Is this a bug or a feature ?
Could we have a way to have a continuous volume control in the same range as the knob ?

Question 2 : could it be possible to make the pitch-bend more than 12 semitones ?

Thanks !
jm duchenne is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2013, 10:34 AM   #82
Lawrence
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 21,298
Default

Here's a midi project that should allow rendering out 16 velocity layers of 16 GM drum parts, if anyone is building RSM kits.

Drum Sampler.RPP

Not exactly sure how to render all that out and split it up into sample files in Reaper but the notes and velocities are all setup there for 16x16 drum parts.
__________________
"I, Bozo The Clown, do solemly swear to uphold the Consti.. consti... uh, how do you pronounce that again?".
Lawrence is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 12:08 PM   #83
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Just outside of Glacier National Park
Posts: 12,254
Default More than 2 RRs.....

Has anyone tried more than 2 Round Robins?

I can get 2 RRs to work well but any more than that and it's pretty weird. For example, if I have 4 RRs, there order of play is something like this.

4, 4, 4, 4, 1, 2, 3, 4, 4, 1, 3, 2, 4, 4, 4, 3, etc.

I don't remember the exact order but that's the gist of it. This is with Reaper 458pre5.
__________________
Kontakt Vid Tutorials->Create Outputs / Create Templates -|- SMDrums Free drums -|- Elk Video Productions -|- Tod's Music
Tod is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 12:49 PM   #84
suleiman
Human being with feelings
 
suleiman's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Melbourne
Posts: 5,447
Default

Quote:
Originally Posted by Tod View Post
Has anyone tried more than 2 Round Robins?

I can get 2 RRs to work well but any more than that and it's pretty weird. For example, if I have 4 RRs, there order of play is something like this.

4, 4, 4, 4, 1, 2, 3, 4, 4, 1, 3, 2, 4, 4, 4, 3, etc.

I don't remember the exact order but that's the gist of it. This is with Reaper 458pre5.
I think its not round robin per se, its more random / probability based. For 4 x RR it will be :
4 instances of RS5k with 25, 50, 75 prob. each respectively (except last one should be 100) would give you a random hit choosing between all 4 ( equal chance of any of the 4 being triggered). At least thats what i think happens. and what it sounds like.

Also, 'remove from midi stream' should be checked for each.

Last edited by suleiman; 11-28-2013 at 01:28 PM. Reason: wrong info corrceted
suleiman is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 03:00 PM   #85
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,863
Default

For more than two samples in random or round-robin configuration, you'd want to do the following:

3 samples:
  • 1st sampler, 33% probability, remove samples from stream
  • 2nd sampler, 50% probability, remove samples from stream
  • 3rd sampler, 100% probability

For 4 samples, it would look like
  • 1st sampler, 25% probability, remove samples from stream
  • 2nd sampler, 33% probability, remove samples from stream
  • 3rd sampler, 50% probability, remove samples from stream
  • 4th sampler, 100% probability

You might notice a pattern here...
Justin is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 03:22 PM   #86
witti
Human being with feelings
 
witti's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,186
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
You might notice a pattern here...
I somehow do.
witti is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 03:51 PM   #87
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Just outside of Glacier National Park
Posts: 12,254
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
For more than two samples in random or round-robin configuration, you'd want to do the following:

3 samples:
  • 1st sampler, 33% probability, remove samples from stream
  • 2nd sampler, 50% probability, remove samples from stream
  • 3rd sampler, 100% probability

For 4 samples, it would look like
  • 1st sampler, 25% probability, remove samples from stream
  • 2nd sampler, 33% probability, remove samples from stream
  • 3rd sampler, 50% probability, remove samples from stream
  • 4th sampler, 100% probability

You might notice a pattern here...
Aah, wow,, ha ha, who'd of thunk it?

So with 4 RRs, you're basically telling the 1st Sampler to play the first of 4 notes, the 2nd Sampler you're telling it to play the first of what's left of the 3 notes, the 3rd Sampler you're telling it to play the first note of what's left of the 2 notes, and the 4th Sampler you're telling it to play what's left.

Right?
__________________
Kontakt Vid Tutorials->Create Outputs / Create Templates -|- SMDrums Free drums -|- Elk Video Productions -|- Tod's Music
Tod is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 04:07 PM   #88
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Just outside of Glacier National Park
Posts: 12,254
Default

So for 8 RRs it would basically be like this?

Sampler 1> 12
Sampler 2> 14
Sampler 3> 16
Sampler 4> 20
Sampler 5> 25
Sampler 6> 33
Sampler 7> 50
Sampler 8> 100

Do you round it off to the lowest or highest denominator?
__________________
Kontakt Vid Tutorials->Create Outputs / Create Templates -|- SMDrums Free drums -|- Elk Video Productions -|- Tod's Music
Tod is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 06:31 PM   #89
brainwreck
Banned
 
Join Date: Jul 2006
Location: Mindspace
Posts: 20,292
Default

Quote:
Originally Posted by Tod View Post
So for 8 RRs it would basically be like this?

Sampler 1> 12
Sampler 2> 14
Sampler 3> 16
Sampler 4> 20
Sampler 5> 25
Sampler 6> 33
Sampler 7> 50
Sampler 8> 100

Do you round it off to the lowest or highest denominator?
I'm thinking that an exact number is unimportant. 12% of the time (or 13%), the first sampler will make sound, and 88% of the time (or 87%), the remaining pool is used. How important is a 1% lesser or greater probablity?

Btw, not knowing how rr worked when it was introduced, I thought that rr in rs5k was broken all this time. Argghhh.

Last edited by brainwreck; 11-28-2013 at 06:36 PM.
brainwreck is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 06:59 PM   #90
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Just outside of Glacier National Park
Posts: 12,254
Default

Quote:
Originally Posted by SMM View Post
Would 10 instances look like this when using Round Robin: ???

Sampler 01> 10% probability, remove samples from stream.
Sampler 02> 20% probability, remove samples from stream.
Sampler 03> 30% probability, remove samples from stream.
Sampler 04> 40% probability, remove samples from stream.
Sampler 05> 50% probability, remove samples from stream.
Sampler 06> 60% probability, remove samples from stream.
Sampler 07> 70% probability, remove samples from stream.
Sampler 08> 80% probability, remove samples from stream.
Sampler 09> 90% probability, remove samples from stream.
Sampler 10> 100%.
Actually I think it would be more like this if my reasoning is correct.

Sampler 01> 10% probability, remove samples from stream.
Sampler 02> 11% probability, remove samples from stream.
Sampler 03> 12% probability, remove samples from stream.
Sampler 04> 14% probability, remove samples from stream.
Sampler 05> 16% probability, remove samples from stream.
Sampler 06> 20% probability, remove samples from stream.
Sampler 07> 25% probability, remove samples from stream.
Sampler 08> 33% probability, remove samples from stream.
Sampler 09> 50% probability, remove samples from stream.
Sampler 10> 100%.
__________________
Kontakt Vid Tutorials->Create Outputs / Create Templates -|- SMDrums Free drums -|- Elk Video Productions -|- Tod's Music
Tod is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 07:18 PM   #91
brainwreck
Banned
 
Join Date: Jul 2006
Location: Mindspace
Posts: 20,292
Default

What does 'note-off release override' do? I'm thinking that if 'max voices' is reached, there is a fade of the oldest playing sample, at the given time for that parameter.
brainwreck is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 08:22 PM   #92
SMM
Human being with feelings
 
Join Date: May 2013
Posts: 192
Default

Quote:
Originally Posted by brainwreck View Post
What does 'note-off release override' do? I'm thinking that if 'max voices' is reached, there is a fade of the oldest playing sample, at the given time for that parameter.
When "Obey note-off" is active, you can use the sample release function.

If you activate the "Note-off release override" this will allow you to bypass the sample release function.

It adds more flexibility (and more options).
SMM is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 09:03 PM   #93
brainwreck
Banned
 
Join Date: Jul 2006
Location: Mindspace
Posts: 20,292
Default

Quote:
Originally Posted by SMM View Post
When "Obey note-off" is active, you can use the sample release function.

If you activate the "Note-off release override" this will allow you to
bypass the sample release function.

It adds more flexibility (and more options).

Note:
This feature has nothing to do with "max voices".
So, it's pretty much a toggle of two release settings?
brainwreck is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 09:44 PM   #94
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Just outside of Glacier National Park
Posts: 12,254
Default

Quote:
Originally Posted by brainwreck View Post
I'm thinking that an exact number is unimportant. 12% of the time (or 13%), the first sampler will make sound, and 88% of the time (or 87%), the remaining pool is used. How important is a 1% lesser or greater probablity?
Yeah, I think you're right brainwreck, probably just using the lowest denominator will work fine.

Quote:
Btw, not knowing how rr worked when it was introduced, I thought that rr in rs5k was broken all this time. Argghhh.
Maybe Justin will chime in and give a yay or nay on whether I've got it right or not. Based on his post above I'm not sure what else it could be.
__________________
Kontakt Vid Tutorials->Create Outputs / Create Templates -|- SMDrums Free drums -|- Elk Video Productions -|- Tod's Music
Tod is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 11:18 PM   #95
SMM
Human being with feelings
 
Join Date: May 2013
Posts: 192
Default

Quote:
Originally Posted by brainwreck View Post
So, it's pretty much a toggle of two release settings?
That is correct.

One is the sample release, and the other is the midi note release.
.... Each one is adjustable.

I experimented with both and got different sounding results
for each one.... It' a nice feature.

Activate "Obey note-offs" and experiment with the sample release settings.

Next, click on "note-off release override" (leave the "obey note-offs" activated)
and experiment with the "note-off release override" settings.

It will all make sense.... It's hard to describe.
I found it useful to change the texture of a ride cymbal sample for creative purposes.

Last edited by SMM; 07-12-2015 at 08:58 AM.
SMM is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 11:57 PM   #96
suleiman
Human being with feelings
 
suleiman's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Melbourne
Posts: 5,447
Default

Its morning n my brain hurts. The last 10 posts made me feel like im in college again.

Anyways, i think the rr formula is this :

For N samples / rs5k instances, and each instance numbered n = 1 to N,

the prob. setting is for the nth rs5k instance is 100 / ( N - n + 1)

Please confirm that I have the correct formula.
suleiman is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 12:57 AM   #97
witti
Human being with feelings
 
witti's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,186
Default

Cool suleiman.

Code:
slider1:1<1,20,1>rs5k instances
slider2:1<1,20,1>round-robins
slider3:0,probability
slider4:0<0,1,1{remove played notes from FX chain MIDI stream,last sample}>check

in_pin:none
out_pin:none

@block
rs5k=slider1;
rr=slider2;
slider2>slider1 ? slider2=slider1;
slider2<slider1 ? slider4=0:slider4=1;
sliderchange(slider4);
p=100 / ( rs5k - rr + 1);
slider3=p;
sliderchange(slider3);

Last edited by witti; 11-29-2013 at 01:09 AM.
witti is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 01:13 AM   #98
suleiman
Human being with feelings
 
suleiman's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Melbourne
Posts: 5,447
Default

Quote:
Originally Posted by witti View Post
Cool suleiman.

Code:
slider1:1<1,20,1>rs5k instances
slider2:1<1,20,1>round-robins
slider3:0,probability
slider4:0<0,1,1{remove played notes from FX chain MIDI stream,last sample}>check

in_pin:none
out_pin:none

@block
rs5k=slider1;
rr=slider2;
slider2>slider1 ? slider2=slider1;
slider2<slider1 ? slider4=0:slider4=1;
sliderchange(slider4);
p=100 / ( rs5k - rr + 1);
slider3=p;
sliderchange(slider3);
Ok what does this do ? I see the formula in there plus check "remove from stream" instruction but have no clue what the rest of that does.

Is it a js script or Reascript that counts the rs5k instances and assigns the probs. automatically ?

Seriously, i have no clue !
suleiman is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 01:22 AM   #99
witti
Human being with feelings
 
witti's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,186
Default

It's a js plugin which simply does the calculations. It only does some maths. Save it as a text file without the txt extension and put it into your js effects folder.
Don't ask me now where the js effects folder is located...
witti is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 01:33 AM   #100
suleiman
Human being with feelings
 
suleiman's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Melbourne
Posts: 5,447
Default

Quote:
Originally Posted by witti View Post
Don't ask me now where the js effects folder is located...
that much i know

Does it display the calc results on screen ?
suleiman is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 01:36 AM   #101
witti
Human being with feelings
 
witti's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,186
Default

Quote:
Originally Posted by suleiman View Post
Does it display the calc results on screen ?
Without the calc results... f*ck.Why don't you just try it ?
witti is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 02:26 AM   #102
suleiman
Human being with feelings
 
suleiman's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Melbourne
Posts: 5,447
Default

Quote:
Originally Posted by witti View Post
Without the calc results... f*ck.Why don't you just try it ?
Coz im on a f*kin iphone. I will try it when i get the chance. Thanx
suleiman is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 03:05 AM   #103
Subz
Human being with feelings
 
Subz's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: UK
Posts: 2,950
Default

random question?

i stated before i'm not that interested in the development of RSO

but then i thought!

if RSO could take a audio loop thats dynamicly split load each part to a key, & create a midi file that would play those parts back the same as they where and let me send different samples to different tracks (like a multi out sampler) then it would be Fu*kin Amazing,

will something like this ever happen

Subz
Subz is online now   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 03:50 AM   #104
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: brighton, uk
Posts: 12,589
Default

Since we don't yet have a way for a pitch envelope to actually change the item over time (with an envelope) as if it was tape as it's difficult to do but so useful for game audio. I might use RS5000 as a way to do that for now Beats loading up kontakt every time. (But I really hope we can break that last pitch barrier soon as we have most forms of pitch manipulation, this is the last bastion!)
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 03:57 AM   #105
witti
Human being with feelings
 
witti's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,186
Default

You can do this already (with the old version of rs5k).

Say you have a loop you want to split into 4 parts.

Insert 4 instances of rs5k loaded with the same loop.

Set the desired note start/end of each instance.
Set 'Mode' to 'Sample (Ignore Midi note)' and set 'Obey note-offs' to off.

Then, by dragging the left and right edge of the sample area to the middle, you can define the range. (Start and end point of the part which should be audible.)

Now set your track to 8 channels and insert 3 more tracks and route channel 3+4 to the second track, channel 5+6 to the third track and channel 7+8 to the fourth track.
Open each instance of rs5k and set the right plugin pins in the plugin-pin connector.
rs5k 1 = output 1+2 only
rs5k 2 = output 3+4 only
rs5k 3 = output 5+6 only
rs5k 4 = output 7+8 only

...
Left click/upper half zooms in. Right click/bottom half zooms out. Left click drag up/drag down zoom/unzooms the peak view gain. Left click drag left or right scrolls the view.

Ticking 'Obey note-offs' and 'Loop' activates the Xfade function. (if you want to play the part looped)




That's one way. You can of course dynamic split the loop, create a midi file of the splitted parts and drag the individual parts to the rs5k instances.

Last edited by witti; 11-29-2013 at 04:30 AM.
witti is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 04:06 AM   #106
Subz
Human being with feelings
 
Subz's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: UK
Posts: 2,950
Default

yeah,........


i have a few vst samplers already that do this much more eloquently!

but thanks for the Info!

it will be useful for making a reaper demo track that new users can download to test Reaper with!

Thanks again!
Subz is online now   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 04:27 AM   #107
witti
Human being with feelings
 
witti's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,186
Default

Yeah, setting this all up can be/is pain. But no one should say that it is impossible !

(Compared the sound of some drumkits i made in sfz (sforzando) and rs5k.
Both set up equally. rs5k sounds much much better ! Man, i tried so many samplers now. All have their quirks. cakewalk's sfz-player: unusable because of some bugs/no multi-outs. sforzando: sounds thin, no dynamics.../no multi-outs. shortcircuit: high cpu load, no round-robin, bad attack times/not snappy enough. poise: only 16 pads à 8 samples. Never enough for my libraries. Otherwise nice sound.

I really wish rs5k can replace all that stuff someday.
Beside all the new stuff in rs5k, the thing that it really needs is choke groups and the ability to round-robin/sequence files inside of one instance of rs5k.)

Last edited by witti; 11-29-2013 at 04:57 AM.
witti is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 04:59 AM   #108
suleiman
Human being with feelings
 
suleiman's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Melbourne
Posts: 5,447
Default

thank you witti ! i just tried it and it is extremely useful. Nifty and fast for reference. Much appreciated. I titled the file ReaCalc
suleiman is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 06:23 AM   #109
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 9,845
Default

It's probably easier to think of the round-robin formula as 100 divided by how many RS5Ks are left in the chain.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 06:26 AM   #110
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 22,551
Default

Yes, but wouldn't it be easier to just assign a particular RSM instance to a single RR number, instead of messing with math calculating probabilities?
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 06:35 AM   #111
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 9,845
Default

100 divided by the number of samplers left in the chain is how to set up an even distribution. You might prefer a different distribution. You might want the first sampler to play a "main" sample almost all of the time and only occasionally pass the trigger note through to the next sampler.

By the way, talking of 100 divided by the number of samplers left in the chain -- astute readers may recognize the Monty Hall problem.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 06:49 AM   #112
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 22,551
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
100 divided by the number of samplers left in the chain is how to set up an even distribution. You might prefer a different distribution. You might want the first sampler to play a "main" sample almost all of the time and only occasionally pass the trigger note through to the next sampler.
I would argue that that is a MUCH less occurent in what one wants to do with a sampler than a simple RR, but ok.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 07:48 AM   #113
SMM
Human being with feelings
 
Join Date: May 2013
Posts: 192
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
It's probably easier to think of the round-robin formula as 100 divided by how many RS5Ks are left in the chain.
Thank you for clarifying that.
This is an excellent way to explain it.
(Very easy to understand).



Quote:
Originally Posted by schwa View Post
100 divided by the number of samplers left in the chain is how to set up an even distribution. You might prefer a different distribution. You might want the first sampler to play a "main" sample almost all of the time and only occasionally pass the trigger note through to the next sampler.
Thank you for the great tip.....
(It is good to know that a "different distribution" is possible for creative purposes also).
SMM is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 09:03 AM   #114
Argitoth
Human being with feelings
 
Argitoth's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 2,055
Default

I may be interested in developing commercial sample libraries for RS5K, for example this: http://www.soundemote.com/soundemote.com/junebug-kit/

...I'd even offer a discount for REAPER users...

But I still can't understand... in our modern age of 2013, we still have to use a round-about way to achieve round-robin. We need "sample pools" where you have, for example, "kick dynamic 1, kick dynamic 2, 3, 4, etc" and you then "drag and drop" a handful of samples that are part of that sample pool.

1. name your sample pool: "Kick Dynamic 1 sample pool"
2. drag and drop your samples into the pool"
"kick_dynamic1_rr1.flac"
"kick_dynamic1_rr2.flac"
"kick_dynamic1_rr3.flac"
"kick_dynamic1_rr4.flac"
"kick_dynamic1_rr5.flac"
"kick_dynamic1_rr6.flac"
...etc
3. Choose "round robin or random robin"
4. Done.

No longer are we creating sampled instruments with samples directly, but defining sample zones and pools and linking those to samples indirectly.

Edit: excuse me, drag-and-drop is so "yesterday", we actually need batch import for any serious sample libraries.
__________________
Soundemote - Home of the chaosfly and pretty oscilloscope.
MyReaperPlugin - Easy-to-use cross-platform C++ REAPER extension template
Argitoth is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 09:43 AM   #115
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,863
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
Yes, but wouldn't it be easier to just assign a particular RSM instance to a single RR number, instead of messing with math calculating probabilities?
Reaper: encouraging people to use math since 2005!
Justin is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 09:49 AM   #116
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 22,551
Default

Funny. I know my math, and I know enough of it that it can be a workflow killer. Things are supposed to be easy and swiftly accessible. Reaper is not always that.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 10:16 AM   #117
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Just outside of Glacier National Park
Posts: 12,254
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Reaper: encouraging people to use math since 2005!
Heh heh, I will say, it has been rather stimulating for this old brain of mine...

Okay, I've done a few tests this morning, using various RSk5 RRs.

For my test with 8 RSK5 instances setup for 8 RRs, these are the results..

For the first sequence it starts with sample #8 before it gets into the pattern. Once it got into a pattern then the sequence was pretty consistent.

878546321, 78546321, 78546321, 78546321, 78546321

I played the sequence several times and it was consistently the same.

It certainly plays RR which is the important thing, just not quite as expected.
__________________
Kontakt Vid Tutorials->Create Outputs / Create Templates -|- SMDrums Free drums -|- Elk Video Productions -|- Tod's Music
Tod is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 10:35 AM   #118
suleiman
Human being with feelings
 
suleiman's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Melbourne
Posts: 5,447
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Reaper: encouraging people to use math since 2005!
That's why i love this DAW and this community !
suleiman is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 10:42 AM   #119
suleiman
Human being with feelings
 
suleiman's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Melbourne
Posts: 5,447
Default

Quote:
Originally Posted by Tod View Post
For the first sequence it starts with sample #8 before it gets into the pattern. Once it got into a pattern then the sequence was pretty consistent.

878546321, 78546321, 78546321, 78546321, 78546321

I played the sequence several times and it was consistently the same.
That's something i did'nt know. If we dont chk the box for round robin, would it play them randomly (without a sequence) ?
suleiman is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2013, 12:42 PM   #120
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 399
Default old bug still unfixed (project saving)

Hello,
while there is some love for ReaSamplOmatic at this nearly Christmas time, please, do FIX this serious bug, which keeps Project Save function "Copy all media into project directory..." useless :-(

example:
Drum-track playing a rhythm with 1 kick and 2 different snares.
So, 3 instances of RSM, each one loaded with following samples (incl. path):
(RSM 1): c:\samples\drummachines\Yamaha\Kick.wav
(RSM 2): c:\samples\drummachines\Roland\Snare.wav
(RSM 3): c:\samples\drummachines\Oberheim\Snare.wav

wow, you see it already? two snares (both with the same filename, but in different locations (paths). And here comes the problem :-(

When you save project and check "Copy all media ..." only the first Snare.wav gets copied to project folder, so then you have pretty messy "rhythm" when there is playing Heavy-n-Deep-Long snare on part that should have played tiny-picolo-light snare. Absolute mess.

This bug is in Reaper/RSM for many years (= all the time) and still not fixed.
Do it now in this RSM love cycle, Please :-*

I believe other Reaper users will appreciate it too.


Should I add it to "Bug Report" forum ?
EDIT: So I just added it to Bug Report Forum
http://forum.cockos.com/showthread.p...13#post1281713

akademie

P.S.: TX16Wx rocks, shortcircuit1 is still keeper, but unsupported :-( but RSM could make a lot of work for many of us (DFD is nice addition).

Last edited by akademie; 11-30-2013 at 07:57 AM. Reason: included link to thread in BugReport Forum
akademie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.